Şimdi Ara

Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
4
Favori
7.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son çıkan m43 sistem Olympus OM-D E-M10 Mark III'ün gövde fiyatı 2.699 TL.
    http://shop.olympus.com.tr/

    Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..

    Detaylı bilgi, inceleme, iso test fotoğrafları için :https://blog.fotozeynep.com.tr/2017/08/31/olympus-om-d-e-m10-mark-iii-cikti/

    Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..

    Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..

    Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Ekim 2017; 20:3:8 >







  • Olympus omd 10 mark iii ve ez ufak kit lens ile kısa değerlendirmek istedim. almak isteyenler olursa fikir vermek açısından yazayım:


    Daha önce olympus-aynasız bir makine kullanmadığım ve amatör biri olduğumu bilmenizi isterim.


    Makineyi boynunuza astığınızda 1980 lere geliyorsunuz. Zenit veya pentax analog hisleriniz canlanıyor. Deklanşör sesi bile aynı. Hatta size bakanlar analog makine kullandığınızı zannedebilir.


    Makine nikon aynalılar vb. Makinelerin daha yumuşak dokusundan uzak. Sert bir yapıda. Hassaslık istiyor. Aynı şekilde ez lens ile at cebe makinesi ama o cep de yumuşak hassas olmalı. Nikon da her düğme ve doku yumuşak ve plastik kadifemsi iken burada daha köşeli sert ve metalik.


    Vizör, geleceğin teknolojisinin cep telefonlardan sonra bu olduğunu size gösteriyor.Yani sanal gerçeklik gözlüğüne vizörle giriş yapmış oluyorsunuz. Bu çektiğiniz fotolardan videoları izlemek de dahil. Analog Vizör gibi olurmu demiyorum direkt sanal gerçekliğe giriş yani. Örneğin 4k bir video çektiğiniz de vizörden izlemeniz 60 inç lcd den izlemenize denk diyebilirim. Ancak 3d film izlemek gibi belli bir süre vizöre odaklandıktan sonra lcd baktığınızda gözleriniz spor yapıyor. Vizörsüz, analog Vizör, dijital Vizör arasında kalmıştım ama bu makineden sonra kesinlikle dijital vizörlü olmalı diyorum. Vizör ekran arasında sensörler çalışıyor. Vizöre bakarsanız lcd ekran kararıyor, vizörden gözünüzü çekerseniz lcd açılıyor. Sensörü iptal etmek ve düğme ile geçiş yapmak da mümkün. Bu şekilde lcd ekran çalışmayınca ciddi pil ömrü artıyor.


    Makine de temel olarak şu hedeflenmiş sonuç fotoğraf profesyonel olsun. Ben hiç bir şey bilmiyorum diyorsanız makine sen sadece deklanşöre bas anı yakala diyor.


    Aynı zamanda benim gibi foto çekmekten hiç anlamıyorum ama yinede uzun pozlama gece ışıkları gibi fotoğraflarda çekeyim diyorsanız bunu sağlamaya yönelmiş. Makinenin senaryoları var. Örneğin, ev ortamında portre, belge fotosu, arkası bulanık yakın çekim, havai fişek, ev hayvanları, spor musabakası vs. Onlarca senaryo. Sizde bu senaryolara göre çekimler yapıyorsunuz. Ancak bazı çekimlerde tripot uzaktan kumanda gibi ekipmanları da kullanmanızı tavsiye ediyor. Bu çekimi yaparken yardımcı bilgiler eşliğinde. Yine bu ayarlar video içinde kullanılabiliyor. Örneğin mum ışığı modun da makro pasta çekip, ardından portre çekip, ardından 4k video çekebiliyorsunuz. Yani çekim yapmadan önce senaryonuzu ayarlayıp ona göre çekimler yapmaktasınız. Bu senaryoları, telefonlarda ki gibi manzara, gün ışığı gibi seçenekler gibi düşünmeyin. Profesyonel anlamdalar. Yani gündüz uzun pozlama ile şelale fotoğrafı bile çekebilirsiniz.


    Foto çekerken sanatsal filtreler var. Bu filtreleri foto çektikten sonra cepten den yaparım gibi düşünmeyin. Örneğin siyah beyaz modda çekim yapmanız ile normal çekip yazılımla siyah beyaz yaptığınızda aynı görüntü olmuyor. Özellikle dramatik ton kısmı çok iyi. Mesela bir siyah beyaz fotoda sarı rengi seçip onların renkli olmasını sağlaybilüyorsunuz. Renk çarkı renkli objeyi görünce otomatik beliriyor. Bu filtrelerden nostalji kısmı analog makine, manuel lens kıvamında fotolar çektim.


    Sessiz mod gerçekten sessiz. Sıfır ses. Ayrıca sessiz modda hiç bir af ışık da yanmıyor. Konser sinema kütüphane gibi yerler için çok başarılı.


    Makinenin manuel ayarları tam anlamı ile mevcut. Beyaz, histogram grafiği, flash vb. Onlardan sıkılıyorum ama profesyonellere yönelik her şey mevcut. Ancak burada manuel modda çekim yaparken yaptığınız hatalara göre makine size iso f vb. tavsiyelerde bulunuyor. Buda benim gibi öğrenme aşamasındakilere fayda sağlıyor. Tam otomatik modda bile çekimyapsanız, fotoğrafa bilgisayarda ayrıntısına baktığınızda, lens, iso, diyafram, enstantane, makine bilgilerini otomatik kayıt ediyor.


    Ses kaydetme, Sıfır ses ile çekme, foto çekip fotoya kısa ses dosyası ekleme, video çekerken gürültü engelleme (röportaj çekimi) gibi seçenekler var. Video sonrası sesi dinlediğinizde netlik çok iyi. Örneğin belge formunda bir matematik çözümünü çekip fotoya ses dosyası ekleyip çözümü anlatabilirsiniz.


    4 fotoyu birleştirip yüksek kontrasta foto, yan yana 10 fotoyu birleştirip panorama, üst üste fotoğrafları alıp tek fotoda netleme, perspektif düzelterek bina fotosu çekme gibi bir çok işlem yapılabiliyor. Ancak bunlardan bazılarını çekim sonrası usb ile pc ye bağlayıp olympus yazılımları ile devam ederek yapıyorsunuz.


    Dslr kullanırken en nefret ettiğim şeylerden biri foto çekiminden sonra büyütme yaptığımda netliği sağlayamamaktı. Tripot vs. Beş eksenli titreşim önleme müthiş. Öyle titrek fotolar yok. Bunu en iyi video ile anlıyorsunuz. Yukarı aşağıya Sağa sola video çekerken eş zamanlı zoom ile büyütme küçültme yaparsanız hiç bir şekilde oynama yok. Yürüyerek video çektiğinizde çok ilginç rayda çekiyormuşsunuz gibi. Özetle gece full karanlık dahil tripot olmadan tam net fotolar çekmenizi sağlıyor. Tripot bu makinede uzun pozlama, perspektif, köşe merkez net makro foto gibi profesyonel uygulamalar için lazım.


    Yine 4k video dan foto çıkartma yapabiliyorsunuz. Video çekerken Klip çekme seçeneği var. Örneğin 20 tane kısa kısa videolar çektiniz. Bunları birleştirip klip yapabiliyorsunuz. Hatta fotolarıda klibe ekliyorsunuz. Yine ağır çekimde mümkün. Ağır çekim tatmin edicek çözünürlükte 720p. Akan çeşme, çay doldurma gibi sıvılarda denedim ve çok eğlenceli.


    WiFi bağlantı ile tüm menüler cep telefonu senkronize oluyor. Bu şekilde tüm kontrolü cepten yapmanız mümkün. Cep telefonunu uzaktan kumanda olarakda kullanabiliyorsunuz. Lensi cepten zoom yaptırıp uzalaştırabiliyorsunuz. Zoom dijital olarak değil optik olarak cepten çalıştırılabiliyor. Yine cepte kontrol olunca ekranı selfie olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca sokak fotosu için boynunuza makineyi asıp telden foto-video çekmeniz mümkün. Cep tele fotoları atarsanız daha önce attıklarınız pasif görünüyor. Videoyu telefona yükleme özellikle 4k videoda uzun sürüyor.


    Pil çabuk bitiyor. Sürekli wifi açık ekran açık kullanıp sürekli makineyi kurcalarsanız, üç saat anca dayanır. Wifi kapalı ve sürekli vizör ile kullanırsanız bu süre artıyor. Bu makine ile sayahat tatil yapılacaksa bazı şeyler alınabilir.
    Gece manzara çekimleri için Mini tripot, 2 yedek pil, yedek hafıza kartı. Belki bunlara 37 mm filtrelerde eklenebilir. Hatta balık gözlü kapak inceliğinde manzara lensi. Benim fikrim seyahat sırasında zoom lensler ile taşınabilirliği bozmamak gerekiyor. Küçük 14 42 EZ lens kit lensler içinde bence mutlaka olması gerekiyor.
  • EM10 ii ni tasarımına hayrandım. Bu makine de öyle. Hele o power tuşunu kullanmak bana çok nostaljik geliyor. MP arttırmamaları bence güzel hareket. 4 yönlü tuşun üstüne görevleri baskı halinde işlemişler. Demek ki menüde artık kişiselleştiremiyor o tuşlar diye düşünüyorum. Mark ii de kişiselleşiyor. Fİyat için birşey diyemem ama yine güzel bir makine çıkarmışlar bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus stacking yapiyormu bu modeli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acordis A kullanıcısına yanıt
    Stack için gerekli fotoları çekiyor. Birleştirme photoshopa kalıyor.

    Tam emin değilim ama mark ii'de durum bu idi.

    999 kareye kadar Stack yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acordis

    focus stacking yapiyormu bu modeli

    Bunda da gövdede yazılımsal olarak birleştirme yeteneği yok. Sadece focus bracketing yapabiliyor, odak kaydırma yada odak dilimleme gibi Türkçe ifadeler ile tanımlanan şey.
    Yani özellikle makro çekimlerde net alanın çok dar bir bölgede kalması, flu alanın da kadrajda çok geniş bir alanı kaplaması durumu makrosu çekilen objenin pek de estetik ve net görünmemesine neden olmasına karşın uygulanan bir çözümdür. Aslında bu teknik yıllardır fotoğrafçı tarafından en basiti ile elle netleme çekimi ile birkaç fotoğraf çekilerek yapılırdı. Bir de daha detaylı makro fotoğrafçıları tarafından da harici ekipmanlar ile ekipman bir nevi milimetrik ayarla ileri-geri hareket eden bir raylı sisteme oturtularak onlarca-yüzlerce fotoğraf çekilip birleştirilerek de yapılırdı.

    Ayrıca manzara fotoğraflarında da bu özellik en yakın ve en uzak bölge aynı netlikte olması istendiğinde kullanılan bir tekniktir.

    Bugün henüz-halen bildiğim kadarı ile bir tek Nikon D850'de bu yetenek geldi. Fakat Olympus 2013 yılında çıkan OM-D E-M1 modeline dahi sonradan yazılım güncellemesi ile bu yeteneği kazandırdı. 2015'ten beri de M10 Mark II, M5 Mark II, M1 ve M1 Mark II, PEN-F modellerinde bu yetenek mevcuttur. Odak kaydırma yada odak dilimleme bütün bu saydığım modellerde varken yanılmıyor isem birleştirme yeteneği M1 serisinde mevcut.




  • Pentaxta bu özellik vardi 3 tane fotografi birlestiriyordu yanliz duragan nesnelerde oluyordu Ben manzara icin kullanacagim bakalim m10 ii ler ikinci elde 300 euroya düstüler alip denemek lazim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • m5 deki sensör kaydırma ile 40 mp fotoğraf çekebilme özelliğini m 10 lara getirecekler mi acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olympus gövdelerdeki toplam fiziksel yetenek ve yazılım (firmware) yetenekleri bakımından rakipsiz olduğundan !.. Bu tür detaylı özellikleri ürün yelpazesinde modele göre çıkarma/ekleme konusunda hiçbir pazar baskısı hissetmiyordur. Haliyle de bu yetenekleri koz olarak elinde tutacaktır. Pazarda bir sorun görür ise ancak belki üst seriden özellik ekleyebilir ki zaten M10'un ilk modelinde 3 eksenli IS vardı, Mark II'ye 5 eksenli IS'i verdi mesela. Focus bracketing de geldi M10 Mark 2'ye. Yani gelir gibi emareler var ama Mark IV'e mi gelir, Mark V'e mi göreceğiz.
  • Sizce EM5 Mark II 2018 yılı içerisinde gelir mi? Aynasız almayı düşünüyorum ve aynasız olarak daha önce çok makine kullanmama rağmen bireysel bir makinem olmadı. Olympus almayı planlıyorum genel olarak video işleri için EM5 Mark II mi EM10 Mark III mü daha mantıklı olur bilemedim. Üst modelinin kendisine ait özellikleri var ama yakın zamanda şimdi çıkarsa kesin AF özelliği 121 nokta veya üstüne güncellenecek ve TruePic VIII işlemciyle geleceği için 4K özelliği de üstüne eklenecektir. Yani bu özelliklerin dışında daha sağlam bir kasa, dönen ekran ve mikrofon girişi mevcut EM5'de. Beklemezsem ekran dönüş farkı ve mikrofon girişinden oluyorum ama cebimden daha az para çıkmış oluyor. Karar vermek baya zorluyor beni :)

    Var mıdır tavsiyesi olan?
  • E-M5 Mark II uzun süredir piyasada var zaten E-M5 Mark III demek istediniz sanırım...
  • Ben de zaten hiç Mark II diye görüp okumadım onu. Direk III'ü koydum kafadan :) Hani vrdr byl ssli hrflr knmdn yazılmış metni bir süre snr rhtlkl okuruz. Demek ki burada da beyin.dll aynı işlemi gerçekleştirmiş.

    Benim thaminim 2018'de OM-D E-M5 Mark 3'ün çıkma ihtimali yüksek. Eğer çıkacaksa da Bahardan önce çıklamı ki turizm sezonu öncesi millet yeni makinasını alıp nereye gideceğinin planını yapsın. Bu durumda işte sanki bugünlerde dedikodularını duymamız gerekirdi. Hani rumours sitelerinde 20 cigapixel sensör gelecekmiş, işte 6 stop avantaj sağlayan IS, 60 petapixel sensör shift ile foto, kablosuz şarj olabilme falan... Belki de Şubat gibi duyarız Nisan-Mayıs gibi de piyasaya düşüverir. Yoksa yaz ortası veya sonuna kalır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Ben de zaten hiç Mark II diye görüp okumadım onu. Direk III'ü koydum kafadan :) Hani vrdr byl ssli hrflr knmdn yazılmış metni bir süre snr rhtlkl okuruz. Demek ki burada da beyin.dll aynı işlemi gerçekleştirmiş.

    Benim thaminim 2018'de OM-D E-M5 Mark 3'ün çıkma ihtimali yüksek. Eğer çıkacaksa da Bahardan önce çıklamı ki turizm sezonu öncesi millet yeni makinasını alıp nereye gideceğinin planını yapsın. Bu durumda işte sanki bugünlerde dedikodularını duymamız gerekirdi. Hani rumours sitelerinde 20 cigapixel sensör gelecekmiş, işte 6 stop avantaj sağlayan IS, 60 petapixel sensör shift ile foto, kablosuz şarj olabilme falan... Belki de Şubat gibi duyarız Nisan-Mayıs gibi de piyasaya düşüverir. Yoksa yaz ortası veya sonuna kalır.

    Merhaba,
    Açıkçası ben Şubat ayını Fujifilm X-H1 için bekliyorum... X-T2 eksenli yakın takibimi frenleyerek bu yeni modeli görüp değerlendirmem gerektiğini düşündüm... Bütçeme uygun bir tablo ile karşıma gelmediği takdirde yedekte tuttuğum birkaç alternatif var...
    Bunlardan biri;
    OM-D E-M10 Mark III + 12-40mm f/2.8 Pro + 40-150mm f/4.0-5.6 R + 45mm f/1.8 seti
    Bu seti sıfır olarak yaklaşık 7500-8000 TL gibi bir bütçeyle elde etmek mümkün gözüküyor...
    4/3'ler konusundaki deneyim ve birikiminizi önemsediğim için fikrinize başvurmak istedim... Bu setin sunacaklarını düşününce insan heyecanlanmıyor değil...
    Fujifilm X-T2'nin 18-55 f/2.8 kit lensiyle ederi bu bütçeden biraz daha aşağıda... Pek yakında çıkacak X-H1'in kaliteli tek bir kit lensle ederi ise muhtemelen Olympus setinin üzerinde olacaktır...
    Olympus seti ile ilgili yüzlerce, belki binlerce fotoğrafı inceledim... Daha doğrusu gönlüme gözüme hoş gelenleri seçip inceledim :)... Haddim olmayarak tam not verdim hepsine de...
    Bir konuda belki fikriniz biraz daha belirleyici olabilir benim için: 4K televizyonumda izlemek üzere tamamen kendi keyfime yönelik 4K ve FullHD video içerikleri (belki bir kısmı da sinematik özellikli) oluşturmak istiyorum... Bu güzel set buna da yanıt verir mi?..




  • Selam... Hiç 4K izlemedim çektiğim fotoğrafları (özellikle foto olarak düşününce)... Durağan bir görsel saniyede 30-60 fps yenilenen görüntüye göre daha çok kusur belli edecektir diye düşünüyorum da o yüzden böyle dedim. Bir de Sony a6500'e hiç baktınız mı ? a6500 4K videoda çok kaliteli görüntü veriyor.

    Fujifilm X-H1'in çıkması ve birkaç incelemesinin çıkması falan 2-3'ı bulur herhalde. "Yeni çıktım, 5 exis IS'im ilk kez bu gövdemde var" falan diye de güzel bir fiyatı olur kesin. Tahminler ne yönde okumadım amma a6500'den aşağı olacağını pek zannetmiyorum. Hemen şimdi baktım 1.900 - 2.200 $ tahminleri yapılmış X-H1 için ki düşündüğüm gibi. Tabi X-H1'in kaliteli tek bir kit lensle ederi ise yazdığınız Olympus setinin üzerinde olur düşüncenize de katılıyorum.

    Bu durumda Olympus OM-D E-M1 Mark II - 5.900 TL. fiyatı ile 3'üncü eleman olarak listenize girer gibi !..
    Tabi bence en iyi fiyat seçeneği sizin yazdığınız (4K video için daha uygun olan M10 Mark II'yi konuşamıyoruz sanırım). Sonra Sony a6500 (özellikle 4K video performansı + 5x IS de olması), Sonra da Olympus OM-D E-M1 Mark II girebilir listeye. TR'de distribütörsüz gibi olan Panasonic'in yeni çıkan üst modellerinden G9'u bile sizin listeye alabilirdik ama TR'de resmi olarak bulunamayacaktır sanırım diğer birçok modeli gibi.

    Neticede bu güçlü aternatifler varken direk "OM-D E-M10 Mark III + 12-40mm f/2.8 Pro + 40-150mm f/4.0-5.6 R + 45mm f/1.8 seti" alınır diyemem. Bu setteki özellikle 2 lens (12-40 Pro ve 45mm prime) demirbaş olacak harika lensler. m43 sistem Panasonic + Olympus + 3üncü parti üreticiler ile lens ve hatta gövde çeşitliliği açısından çok zengin. Şimdi bunla başlasanız 1-2 sene sonra gövde güncellemesi ile elinizdeki zaten bu iyi lensler ile çok iyi bir ilerleme de görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Ocak 2018; 4:21:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Selam... Hiç 4K izlemedim çektiğim fotoğrafları (özellikle foto olarak düşününce)... Durağan bir görsel saniyede 30-60 fps yenilenen görüntüye göre daha çok kusur belli edecektir diye düşünüyorum da o yüzden böyle dedim. Bir de Sony a6500'e hiç baktınız mı ? a6500 4K videoda çok kaliteli görüntü veriyor.

    Fujifilm X-H1'in çıkması ve birkaç incelemesinin çıkması falan 2-3'ı bulur herhalde. "Yeni çıktım, 5 exis IS'im ilk kez bu gövdemde var" falan diye de güzel bir fiyatı olur kesin. Tahminler ne yönde okumadım amma a6500'den aşağı olacağını pek zannetmiyorum. Hemen şimdi baktım 1.900 - 2.200 $ tahminleri yapılmış X-H1 için ki düşündüğüm gibi. Tabi X-H1'in kaliteli tek bir kit lensle ederi ise yazdığınız Olympus setinin üzerinde olur düşüncenize de katılıyorum.

    Bu durumda Olympus OM-D E-M1 Mark II - 5.900 TL. fiyatı ile 3'üncü eleman olarak listenize girer gibi !..
    Tabi bence en iyi fiyat seçeneği sizin yazdığınız (4K video için daha uygun olan M10 Mark II'yi konuşamıyoruz sanırım). Sonra Sony a6500 (özellikle 4K video performansı + 5x IS de olması), Sonra da Olympus OM-D E-M1 Mark II girebilir listeye. TR'de distribütörsüz gibi olan Panasonic'in yeni çıkan üst modellerinden G9'u bile sizin listeye alabilirdik ama TR'de resmi olarak bulunamayacaktır sanırım diğer birçok modeli gibi.

    Neticede bu güçlü aternatifler varken direk "OM-D E-M10 Mark III + 12-40mm f/2.8 Pro + 40-150mm f/4.0-5.6 R + 45mm f/1.8 seti" alınır diyemem. Bu setteki özellikle 2 lens (12-40 Pro ve 45mm prime) demirbaş olacak harika lensler. m43 sistem Panasonic + Olympus + 3üncü parti üreticiler ile lens ve hatta gövde çeşitliliği açısından çok zengin. Şimdi bunla başlasanız 1-2 sene sonra gövde güncellemesi ile elinizdeki zaten bu iyi lensler ile çok iyi bir ilerleme de görebilirsiniz.



    Teşekkür ederim...
    Şimdi emin olmak için tekrar baktım da, M10 Mark II'de 4K video özelliğini göremedim... Bir sitedeki "Hızlı Çekim Modunu kullanarak zaman içinde çekilen fotoğrafları 4K video haline getirin" ifadesini de tam anlayabilmiş değilim... Oysa ki Mark III direkt olarak 4K video özelliğini belirtiyor içeriğinde (30 fps de olsa)... Zaten 4K video için aradığım bir özellik... Aslında sahip olduğum TV Full HD içerikleri de 4K ayarında gösteriyor (upscale özelliğiydi sanırım, yanlış olmasın)... Mark II'yi bu sebeple almamıştım listeye ta baştan...
    M1 Mark II'ye gelince... Hani 5900 TL gövde fiyatıyla 2700 TL gövde fiyatı arasında hatırı sayılır bir fark var... En az bir adet kaliteli lens farkı da denilebilir... Özellikleri mukayese edildiğinde uzun vadede bu ciddi fiyat farkının dile getirilmesi anlamsız olabilir ama işte 3200 TL fark... Artı, bir anda dengi olmayan bir setle ortada kalıverme potansiyeli olan bir acemiyi de hesaba katmalı :)...
    Fakat şunu anlıyorum, 12-40 pro ve 45 prime bir kere Olympus edinen kişinin çantasında mutlaka yerini almalı -ki sizin satırlarınızı okumadan önce yine bu iki lensin marifetlerini görmek için iki önemli fotoğraf sitesinde birkaç yüz fotoğrafı, buna ilaveten video performansları için de birkaç yerli-yabancı inceleme ve örnek videoyu sindire sindire izlemiş durumdayım-...
    6500 bir ara şöyle bir bakıp geçtiğim, lenslerinin hafiften tuzlu olması dışında -hadi daha kuvvetli bir bahane bulayım- tipini beğenmediğim bir makine oldu ne yalan söyleyeyim (bu da bir belirleyici bana göre, herşey performans, herşey özellik denmesine de az biraz itirazım var bu sebeple)... Video konusunda methedilen bir ekosistem Sony, bunu çok gördüm-duydum, üstelik -yenice aldım sayılır- TV'min markası da Sony (XE9005)... Teorik olarak güzel sonuçlar vadeden bir uyum olacağa benzer ama... Ama işte... Az önce dile getirdim...
    Sözün özü...
    Vardığım sonuç: Şubat'ı bekleyeceğim her halûkârda (45 yaş sabrı)... X-H1 bakalım nasıl gelir?.. Olmazsa X-T2 için de son bir değerlendirme... Olmazsa yönümü dönüyorum 12-40 ve 45 ile birlikte muhtemeldir ki (yukarıdaki bahanelerimle) bir OM-D E M10 Mark III (Mark II'nin benim bilemeyeceğim, vakıf olamayacağım ama sizin çok iyi vakıf olduğunuzu düşündüğüm bir artısı veya diğerinin eksisi varsa, yukarıda yaptığınız gibi değerli bir yoruma/görüşe ihtiyacım olduğunu da ilave edeyim)...
    Şu aşamada tek dileğim, hevesimin, heyecanımın kaçıvermemesi...
    Tekrar teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raymondturkey -- 24 Ocak 2018; 5:24:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raymondturkey


    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Selam... Hiç 4K izlemedim çektiğim fotoğrafları (özellikle foto olarak düşününce)... Durağan bir görsel saniyede 30-60 fps yenilenen görüntüye göre daha çok kusur belli edecektir diye düşünüyorum da o yüzden böyle dedim. Bir de Sony a6500'e hiç baktınız mı ? a6500 4K videoda çok kaliteli görüntü veriyor.

    Fujifilm X-H1'in çıkması ve birkaç incelemesinin çıkması falan 2-3'ı bulur herhalde. "Yeni çıktım, 5 exis IS'im ilk kez bu gövdemde var" falan diye de güzel bir fiyatı olur kesin. Tahminler ne yönde okumadım amma a6500'den aşağı olacağını pek zannetmiyorum. Hemen şimdi baktım 1.900 - 2.200 $ tahminleri yapılmış X-H1 için ki düşündüğüm gibi. Tabi X-H1'in kaliteli tek bir kit lensle ederi ise yazdığınız Olympus setinin üzerinde olur düşüncenize de katılıyorum.

    Bu durumda Olympus OM-D E-M1 Mark II - 5.900 TL. fiyatı ile 3'üncü eleman olarak listenize girer gibi !..
    Tabi bence en iyi fiyat seçeneği sizin yazdığınız (4K video için daha uygun olan M10 Mark II'yi konuşamıyoruz sanırım). Sonra Sony a6500 (özellikle 4K video performansı + 5x IS de olması), Sonra da Olympus OM-D E-M1 Mark II girebilir listeye. TR'de distribütörsüz gibi olan Panasonic'in yeni çıkan üst modellerinden G9'u bile sizin listeye alabilirdik ama TR'de resmi olarak bulunamayacaktır sanırım diğer birçok modeli gibi.

    Neticede bu güçlü aternatifler varken direk "OM-D E-M10 Mark III + 12-40mm f/2.8 Pro + 40-150mm f/4.0-5.6 R + 45mm f/1.8 seti" alınır diyemem. Bu setteki özellikle 2 lens (12-40 Pro ve 45mm prime) demirbaş olacak harika lensler. m43 sistem Panasonic + Olympus + 3üncü parti üreticiler ile lens ve hatta gövde çeşitliliği açısından çok zengin. Şimdi bunla başlasanız 1-2 sene sonra gövde güncellemesi ile elinizdeki zaten bu iyi lensler ile çok iyi bir ilerleme de görebilirsiniz.



    Teşekkür ederim...
    Şimdi emin olmak için tekrar baktım da, M10 Mark II'de 4K video özelliğini göremedim... Bir sitedeki "Hızlı Çekim Modunu kullanarak zaman içinde çekilen fotoğrafları 4K video haline getirin" ifadesini de tam anlayabilmiş değilim... Oysa ki Mark III direkt olarak 4K video özelliğini belirtiyor içeriğinde (30 fps de olsa)... Zaten 4K video için aradığım bir özellik... Aslında sahip olduğum TV Full HD içerikleri de 4K ayarında gösteriyor (upscale özelliğiydi sanırım, yanlış olmasın)... Mark II'yi bu sebeple almamıştım listeye ta baştan...
    M1 Mark II'ye gelince... Hani 5900 TL gövde fiyatıyla 2700 TL gövde fiyatı arasında hatırı sayılır bir fark var... En az bir adet kaliteli lens farkı da denilebilir... Özellikleri mukayese edildiğinde uzun vadede bu ciddi fiyat farkının dile getirilmesi anlamsız olabilir ama işte 3200 TL fark... Artı, bir anda dengi olmayan bir setle ortada kalıverme potansiyeli olan bir acemiyi de hesaba katmalı :)...
    Fakat şunu anlıyorum, 12-40 pro ve 45 prime bir kere Olympus edinen kişinin çantasında mutlaka yerini almalı -ki sizin satırlarınızı okumadan önce yine bu iki lensin marifetlerini görmek için iki önemli fotoğraf sitesinde birkaç yüz fotoğrafı, buna ilaveten video performansları için de birkaç yerli-yabancı inceleme ve örnek videoyu sindire sindire izlemiş durumdayım-...
    6500 bir ara şöyle bir bakıp geçtiğim, lenslerinin hafiften tuzlu olması dışında -hadi daha kuvvetli bir bahane bulayım- tipini beğenmediğim bir makine oldu ne yalan söyleyeyim (bu da bir belirleyici bana göre, herşey performans, herşey özellik denmesine de az biraz itirazım var bu sebeple)... Video konusunda methedilen bir ekosistem Sony, bunu çok gördüm-duydum, üstelik -yenice aldım sayılır- TV'min markası da Sony (XE9005)... Teorik olarak güzel sonuçlar vadeden bir uyum olacağa benzer ama... Ama işte... Az önce dile getirdim...
    Sözün özü...
    Vardığım sonuç: Şubat'ı bekleyeceğim her halûkârda (45 yaş sabrı)... X-H1 bakalım nasıl gelir?.. Olmazsa X-T2 için de son bir değerlendirme... Olmazsa yönümü dönüyorum 12-40 ve 45 ile birlikte muhtemeldir ki (yukarıdaki bahanelerimle) bir OM-D E M10 Mark III (Mark II'nin benim bilemeyeceğim, vakıf olamayacağım ama sizin çok iyi vakıf olduğunuzu düşündüğüm bir artısı veya diğerinin eksisi varsa, yukarıda yaptığınız gibi değerli bir yoruma/görüşe ihtiyacım olduğunu da ilave edeyim)...
    Şu aşamada tek dileğim, hevesimin, heyecanımın kaçıvermemesi...
    Tekrar teşekkür ederim...

    M10 Mark 2'de yok 4K video, o garip türkçe ifade de "timelapse 4K" özelliği var M10 Mark 2'de onu ifade ediyor. 4K video şartınız var ise M10 Mark 2 elenir ama bunun haricinde M10 Mark 3 ile her yönden aynı gibi ve zaten sensörleri de aynı.

    Sony konusunu da araştırmışsınız. Öyle ise sizi (akranmışız da) beklemeye alalım X-H1 için

    Bugün ben özellikle de video çekeceksem Sony a6500'ü alabiliyorsam alırım. Bir de yeni 18-135 kit lens çıkarmış Sony ama gördüğüm kadarı ile bilinen "kit lens : çöp lens" ezberini bozan kalite bir lens. Tabi testleri görmek lazım da bana göre çok amaçlı tak-gez lens gibi göründü. Ben nerede isem dümdüz bir gövde, yani dümdüz derken ergonomik bir girinti-çıkıntısı olmayan Olympus PEN E-PL3 de kullandım hem de 2 yıl. Onda öğrendim ki benim için ürünün dış görünümü çok az önemli, yaptığı iş çok önemli. "Herşey bana uysun" düşüncesinin şu "Alzaymır" hastalığını bile destekleyen bir "Parasını ben veriyorum, bana uyacak tabi" :) gibi bakış açısını bile sorgulamışımdır. Fotoğraf hobisi sadece gördüğün bir şeyi, bir anı deklanşöre basmak değilmiş Çevreye daha duyarlı olunabiliyor, insana ve hayvana dair çok daha saygılı olunabiliyor bu hobi ile. Örneğin çok garip gelmiştir bana bir çiçeği kopartmış, eline almış ve fotoğrafını çekmiş olan !.. "Öldürdüm bakın ne güzel" dermiş gibi. O ise o güzellik hayattayken de eğilip falan fotoğrafı çekilebilirdi. Heves ve heyecan ancak vakit ayıramayacak duruma gelirseniz kaçar diye düşünüyorum. Çünki bende o durum var biraz, pek vakit bulamıyorum son aylarda ama henüz hevesimde bir eksilme yok.




  • Olympus un en iyi cihazı sizce om-d e-m10 mark iii mü ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayberkatakan95

    Olympus un en iyi cihazı sizce om-d e-m10 mark iii mü ?

    Hayır değil elbette ki,
    OM-D E-M10 Mark 3 en güncel giriş seviyesi modellerinden birisidir. Fakat buna rağmen bir çok markanın size vermediği bir çok şeyi verir.

    - 5 eksenli gerçek-fiziksel titreşim engelleme gövdededir, lenste değildir. Dolayısı ile her lens ile 50 yıllık filmli makina lensi ile bile kullansanız IS'iniz olur.
    - 4K video 5 eksenli IS desteğinde !
    - 4K timelapse - menüden seç, bas-çeksin
    - Makro çekimlerde büyük kolaylık "Odak dilimleme"
    - Uzun pozlamada büyük kolaylık "Live composite"

    Daha üst modellerinden eksiği ne peki ?
    Sensör shift çekim ile 40-60 megapixel fotoğraf çekim özelliği yok (M5 Mark II, E-M1 ve PEN-F modellerinde var)
    Gövdede "odak dilimleme + odak bindirme E-M1 ve E-M1 Mark 2'de var)
    Su, toz, donma yalıtımı M5 Mark II, E-M1 ve M1 Mark 2'de var.

    Ayrıca bakınız : https://forum.donanimhaber.com/canon-77d-canon-eos-m5-canon-eos-m6-ve-canon-eos-m50-de-5-eksenli-is-var-mi--131891822

    Olympus'un mevcut en iyi gövdesi OM-D E-M1 Mark II'dir. Dengi denilebilecek Panasonic G9 var. OM-D E-M1 Mark II Türkiye resmi ithalatçısı ZOOM İthalat tarafından Türk tüketicisine Dünya'nın en ucuz fiyatı ile sunulmakta 6.000 TL. gövde fiyatı ile, 2.000 TL indirime girdi ürün Şubat 2018'den beri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Mart 2018; 13:9:57 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim halk eğitim merkezinin açmış olduğu ücretsiz fotoğrafçılık kursuna başlayacağım ve birtane makine almak istiyordum. Kısa araştırmadan sonra olympus modellerinin her ihtiyacı daha ekonomik olarak karşılyacağını öğrendim. OM-D E-M1 Mark II Teknik özellik ve performans açısından Olympus markasının en iyi modelidir denebilir mi ?
  • Merhaba. OMD em10 mark 2 ve sony a6000 arasındayım. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Hangisini önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayberkatakan95

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim halk eğitim merkezinin açmış olduğu ücretsiz fotoğrafçılık kursuna başlayacağım ve birtane makine almak istiyordum. Kısa araştırmadan sonra olympus modellerinin her ihtiyacı daha ekonomik olarak karşılyacağını öğrendim. OM-D E-M1 Mark II Teknik özellik ve performans açısından Olympus markasının en iyi modelidir denebilir mi ?

    Evet Olympus OM-D E-M1 Mark II Olympus markasının, m43 sistemin ve hatta şu ana kadar üretilmiş olan tüm fotoğraf markaları içerisindeki tüm fotoğraf makinaları içinde "en iyi" olan gövdelerden bir tanesidir. Üstelik de 2016'da çıkmıştır. Halen OM-D E-M1 Mark II'nin barındırdığı özelliklere sahip benzer bir makina yoktur. Ancak belki çok yakın olarak sadece Panasonic G9 modeli gösterilebilir fakat OM-D E-M1 Mark II ondan da iyidir.

    Ben dedim siz bana inanmayın. Kendi gözlerinizle görün...

    http://fotoptik.blogspot.com/2018/03/panasonic-g9-vs-sony-a6500.html

    Ayrıca

    http://fotoptik.blogspot.com/2018/03/olympus-om-d-e-m1-mark-ii-vs-panasonic.html

    ...
    Elbette ki bazı konularda daha üstün özelliği-yeteneği falan olan modeller vardır. Mesela 36mp., 42mp. fotoğraf veren makinalar. İşte ne bileyim sensör büyüklüğü daha çok olanlar vs. ama komple bakılınca hem barındırdığı yetenekleri ve hem de bu özelliklerinin "İşte koyduk" gibisinden göstermelik değil gerçekten işlevsel olduğu (İşte yukarıda Sony a6500'ün 5 eksenli IS'ini gördünüz) bir gövdedir.

    Yalnız ilk kez makina kullanacak birisinin elinde bu makina harcanabilir. Siz bu makinanın yeteneklerini kullanmayı öğrenemeden falan daha temel fotoğrafçılık teknikleri ile uğraşırken hani fazla gelebilir. Hatta öyle kurslarda da pek bu aletin dilinden anlayan var mıdır bilemiyorum da. Vardır tabi de geçen bir kursun sitesinde birşeyler okudum "Canon lensleri gevşektir" falan gibi bir ifadeydi :)

    Mesela d-slr'ların çoğunda (Bu en çok bilinen Canon ve Nikon'larda) gövdede 5 eksenli IS yoktur. O makinalar baz alınarak kursta size acayip gereksiz "Hangi enstantanede çekmelisiniz ki fotoğrafınız titrek olmasın" gibi bir bilgi verirler. O bilgi M1 Mark II modeli için çoğu durumda kötü fotoğraf çekmenize sebep olur. Çünki d-slr'da 1/50'den daha yavaş enstantanede çekmek titrek foto riskini arttır. O ise OM-D E-M1 Mark II'de elde 1 saniye enstantane ile fotoğraf çekebilirsiniz. Bunu size kursta açıklar, anlatır ve gösterirler mi , hiç sanmıyorum. Yani kursa gidin ama orada size kural diye anlatılan şeyleri çok da kendinize at gözlüğü gibi takmayın.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.