Şimdi Ara

Ölüm ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat Davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, çaresiz şekilde fikirlerinizi okuyor olacağım..
    Şu anki nişanlımın annesi 2014 senesinde müstakil evlerinin önünde oturuyorken, yan komşularının henüz yeni ehliyet almış kızı arabayı park etmeye çalışırken fren yerine gaza basarak nişanlımın annesini ev ile duvar arasında sıkıştırır. Kaburgalarında kırılma olan 1960 doğumlu annemiz iç kanamadan Ege Üniversitesinde hayatını kaybeder.2014te 8/8 suç isnat edilerek şöför bayan için açılan dava sonucu 2016da daha önce suç işlemediği göz önüne alınarak komik ve küçük bir ceza ve yine komik bir adli para cezası ile dava sonuçlandırılır. Nişanlım davayı temyize gönderir ve daha sonraları açılabilecek tazminat davaları için karşı taraf ile gizli görüştüğünden şüphelenerek davadan azlettiğimiz avukat bey 2018 senesine kadar tazminat davalarını bekletir. Farklı bir şehirden gidip geleceği için herşeyin tek seferde olmasını istediği ve temyizde olan ceza davasının sonuçlanmasını beklediğini bahane olarak öne sürer. Bizler avukat beyin pasifliğinden şüphelenip biraz soruşturmaya başladığımızda tazminat davalarının çoktan açılabileceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Çaresizlik ve bu konulardaki cehaletimiz hasebiyle önümüze çıkan ilk avukata derdimiz anlattık ve avukat 50000TL(elli bin) tutarında bir dava açabileceğini söyledi. Asıl amacımız karşı tarafın cezasını çekmesi ve yaptığı hatanın bedelini ödemesidir. Mağdur olan nişanlımının olayla ilgili hayatının değişmesi söz konusudur. Olay olduğu dönem Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde (örgün öğretim) çalışma ekonomisi öğrencisi olan nişanlım, daha sonra babasını yalnız bırakamayacağı için Celal Bayar Üniversitesinin aynı bölümüne yatay geçiş yapıp 2nci öğretim üzerinden 1 sene gecikme ile okulunu bitirmiştir. Babası bir tır otoparkında gece bekçiliği yapan ve asgari ücret alan nişanlımın 2nci öğretime geçtikten sonra harç ücretlerini akrabaları arasında toplayıp yatırmaları ile okulunu bittirebilmiştir. O güne dek annesi, tanıdıkları bir kaç ailede yardımcı bayan şeklinde günlük işlerde çalışır ve evinde çocuk bakardı. Anlatabileceğim şu ki o günden sonra aile maddi manevi derinden sarsılmış şekilde hayatına devam ediyorlar. Şu an avukatlığımızı yapan arkadaş, yarın sabah 10:15 ye davalı_kaza günü şöförlük yapan bayan ve başka davalı_Anadolu sigorta şirketi ve davacı_nişanlım olarak e-devletten haberimiz olan duruşmadan bizi haberdar etmedi..
    Davanın türü: Ölüm ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat
    Davanın görüleceği mahkeme : Asliye Ticaret Mahkemesi
    Ve avukatının bize ne yarın gelin dedi ne de yarın duruşma var dedi..aradığımızda ise "sizin gelmemize gerek yok, ilk duruşma önemli değil" bu sebeple aramadım gibilerinden şeyler söyledi....şimdi sizlerden birkaç konuda yardım istiyorum ve cevaplarınıza acı içinde muhtacız
    Bizler yarın mahkeme saatinde nerede olmalıyız?
    Bizler yarın ve yarından sonra nasıl bir yol izlemeliyiz..
    Lütfen bilgi ve fikirlerinizi bizlerden esirgemeyin.
    Uyumayan ve konu hakkında en ufak fikri olan herkesten yardım talep ediyorum.
    Şimdiden teşekkürler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İlk duruşma oninceleme duruşmasıdir dilekçeler uzerinden bir değerlendirme yapılır siz bir sonraki durusmaya katilirsiniz. Avukat doğru demiş. Ayrıca katılmanız bir şeyi değiştirmez çünkü kesinleşmiş bir mahkeme kararı var kişi suçlu bulunmuş hakim bunu takdir edecektir merak edeceğiniz bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisanlinizin babası adına da bir dava açılabilirdi. Onun da eşi sonuçta manevi tazminat talep edebilir. O dava neden açılmadı anlamadım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 senelik destekten yoksun kalma tazminatı hesaplanır bu hesap sonucu oraya çıkan miktar maddi tazminat olarak sigortadan tahsil edilebilir.
    sizin olayınız daha çok işin manevi tazminat kısmı burada tanık beyanları devreye giriyor nişanlınızın ne kadar zorluk çektiğini olay neticcesinde yaşadığı sıkıntıları bence tanık olarak size ve başka tanıklara anlattırması gerekir mahkemede avukatınızın ancak bu hemen ilk celsede olmaz, eğer avukatınızla güven konusunda bir sıkıntınız yoksa bu dava işlerini umursamayın ve kendinizi üzmeyin bırakın avukatınız takip etsin ve gerekeni yapsın.
  • Öncelikle kendinizi kısa sürede bitmeyecek bir davaya hazırlamanız gerekiyor. Avukatınızın açtığı dava kısa sürede bitmeyecek bir dava tahminen 2-3 sene içerisinde sonuçlanma ihtimali var. Avukatınızın söz konusu davayı Sigorta Tahkim Komisyonu'nda açıp daha kısa sürede sonuçlandırma ihtimali vardı. O treni kaçırmışsınız. Onun dışında avukatınıza güveniyorsanız, onun talimatları ve istekleri doğrultusunda sürece devam edin, süreç uzun bir süreç yıpranmayın derim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim duruşma yapıldı, avukatımın gerek görmemesi üzerine biz duruşmaya katılmadık. Önceki duruşmada keşif için karşı tarafa gün verilmiş avukat bu şekilde söyledi. Yeni tarih dün dü..Pazartesi günü avukatı aradık. Salı günü nereye gelmemiz ve ne yapmamız gerektiği konusunda bilgi almak için. Avukat bize İstanbul'da olduğunu ve bizim mahkemeye gelmemize gerek olmadığını, keşifin yapılıp yapılmayacağının açıklanacağını sadece tarafların dinleneceği zaman bizim gelmememiz gerektiğini, yani bu duruşmaya katılmamıza gerek olmadığını söyledi. Akşamında da ekte sunduğum yazıyı aynı bu şekilde ekran alarak bize watsapp uygulamasından gönderdi. Masraflı mazeret bildirip duruşmaya katılmamış sanırım. Bunun ne demek olduğunu biz bilmiyoruz ve anlayamadık. Neden böyle oluyor? yardımlarınızı bekliyoruz. Haklıyız ve bir türlü bizim davamıza sahip çıkacak bir avukat bulamadık sanırım. Olayın ne olduğunu birisi bana bildikleriyle açıklayabilir mi? benim bu avukata ne demem nasıl konuşmam gerekiyor. Bugün görüşeceğim kendisiyle ne olduğunu ve neden böyle yaptığını hiç anlamadım !
    Artık haklı olarak bu avukatın da karşı tarafla irtibata geçtiğini düşünüyoruz. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Ters giden bir şeyler var mı? Lütfen bu konudaki bilgilerinizi bizlerle paylaşın.
    şimdiden teşekkürler.

    Ölüm ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat DavasıÖlüm ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat Davası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavatan35 -- 19 Aralık 2018; 5:2:28 >




  • tamam da her şey normal görünüyor dosyada, neyi dert ettiğinizi anlayamadım? dosya bilirkişi heyetine tevdi edilecek ve tazminatlara dair hesaplama yapılacak. bilirkişi ücretinin de ödenmesi için size derhal haber vermiş, ki iyi yapmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.