Şimdi Ara

THH kararı sonrası para ödenmemesi ve diğer sebepler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Turkcell şubesinden aldığım cep telefonum arızalandı. Aldığım turkcell şubesine garanti kapsamında tamiri için teslim ettim daha sonra 20 iş gününde teslim etmediler ve THH ne başvurdum. Para iadesine karar verildi. İcra dairesi aracılığı ile Turkcell şubesine kararı gönderdim tebliğ ettiler. Karara itiraz edilmedi. Paramda ödenmedi. Bende haciz başlattım. İcra memurları 2 bilgisayar ve 2 yazıcıya haczetmiş. Bu cihazlarıda mağaza yetkilisine yediemin olarak teslim etmiş. Asıl sorun burdan sonra başlıyor.

Haciz tutanağı altında imzası olan yedi emin olarak eşyaların teslim edildiği yetkili aslında yetkili değil. Asıl yetkili ağabeyi. Bu Turkcell mağazası kapandı yerine dönerci açtılar. Bu ağabey açtı. Haciz tutanağında imzası olan kişi ise başka bir adrese başka bir isimde Turkcell mağazası açtı. İkisi aradığımda başka yerlere yönlendiriyorlar. En son üretici firma ödeme yapacak dediler, ne alaka anlamadım?

Bu durumda ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yedieminliği suistimal olarak bilinen ve Türk Ceza Kanunu m.289'da yer alan "Muhafaza görevini kötüye kullanma" suçunu inceleyin. C. savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • Bunu araştırmıştım. Zaten yediemin olarak alan kişi bilgisayar ve yazıcılardan birini Turkcell e teslim etmiş. Sebebi de Turkcell artık şubelerinde tablet kullanacakmış. Bunu yeni açtıkları yerdeki çalışanı söyledi.

Yalnız yaptığım araştırmalarda bu haczolunan ürünler mağaza sahibine ait değil ise bir hak iddia edemeyeceğim söyleniyor. Yani bu cihazları şubeye Turkcell kendisi kullanmaları için vermişse ben mağdur oluyorum? Yol şube sorumlusu kendi parasıyla almışsa o zaman bu yasa geçerli oluyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?@oguzhanture

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACIBEBEK -- 1 Mayıs 2018; 19:8:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HACIBEBEK

Bunu araştırmıştım. Zaten yediemin olarak alan kişi bilgisayar ve yazıcılardan birini Turkcell e teslim etmiş. Sebebi de Turkcell artık şubelerinde tablet kullanacakmış. Bunu yeni açtıkları yerdeki çalışanı söyledi.

Yalnız yaptığım araştırmalarda bu haczolunan ürünler mağaza sahibine ait değil ise bir hak iddia edemeyeceğim söyleniyor. Yani bu cihazları şubeye Turkcell kendisi kullanmaları için vermişse ben mağdur oluyorum? Yol şube sorumlusu kendi parasıyla almışsa o zaman bu yasa geçerli oluyormuş. Bu konuda bilginiz var mı?@oguzhanture
    İstihkak iddiası yoksa haciz zaten sorunsuzdur şu aşamada. Yed-i eminliği suistimalden yaslayın şikayeti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.