Şimdi Ara

Yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara 5 yıl hapis cezası geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara 5 yıl hapis cezası geliyor!
    TBMM’de kabul edilerek yasalaşan Siber Güvenlik Kanunu ile veri sızıntılarına yönelik çeşitli cezalar getiriliyor. Veri sızdıranlara 15 yıl hapis cezası, daha önce sızmış veriyi paylaşanlara ise 5 yıl hapis cezası verilebilecek. Ayrıca kanunda yer alan bir başka maddeye göre yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara da hapis cezası geliyor.

Veri sızıntısı olmadığını bildiği halde bir kurumu ya da bir şirketi hedef göstermek veya halk arasında endişe yaratmak için veri sızıntısı olduğuna dair iddia ortaya çıkaranlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası geliyor.

Ayrıca Bkz.Kişisel verileri sızdırına 15 yıl, sızmış veriyi paylaşana 5 yıl hapis cezası!

Kanunun ilgili maddesinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Siber uzayda veri sızıntısı olmadığını bildiği halde halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak ya da kurumları veya şahısları hedef göstermek amacıyla siber güvenlikle ilgili veri sızıntısı olduğuna yönelik gerçeğe aykırı içerik oluşturanlara veya bu maksatla bu içerikleri yayanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.”

Vatandaşın dikkatli olması gerekecek

Daha önce sosyal medyada çeşitli bakanlıkların, kamu kurumlarının ve özel şirketlerin veri sızıntısı yaşadığına dair çok sayıda iddia ortaya atıldı. Bu iddiaların bazıları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Resmi açıklamalar ile bunların büyük çoğunluğu yalanlandı. Yeni kanuna göre bu iddiaları ortaya çıkaran veya bu iddiaları paylaşan kişilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Vatandaşların veri sızıntısı hakkında paylaşım yaparken dikkatli olması gerekecek.

• Sızıntı varsada, sızıntı yok deniyor yani olayın sızıntıyı haber yapana yada söyleyene yüklemek yerine sızıntı olan yerdeki personeli güçlendirmek alt yapıyı güçlendirmek yazılımdaki açıkları kapatmak buna göre sorumluları ihraç etmek gibi şeyler dururken neden haberi yapana suç yıkılıyor?
    yani 3 maymun yasası. görmedim,duymadım,işitmedim

yahu kişisel verilerimiz sadece devlet kurumlarında değil ki
    kargo şirketlerinde,telefon şirketlerinde,bankalarda hatta cüzdan uygulamalarında.

yani bir kişinin kimlik bilgilerine ulaşmak için illa devlet kurumuna ihtiyaç yokki.

ayrıca bir devlet kurumu bilgisayarını hecklemek bu işi bilenler için çocuk oyuncağı.
    çünkü devlet kurumlarının çoğunun işletim sistemi windows 7 ha ve çoğu bilgisayarın anti virüs yazılımı dahi yok.

devlet eri sızıntısını önlemek istiyorsa yerli anti vürüs yazılımı yapıp tüm kamu kurumlarına bu yazılımı dağıtsa ya.

başka bir güvenlik sorunu zaten devlet kurumlarının microsoft yazılımı kullanması. yani ABD istese tüm verilerimizi zaten bu microsoft işletim sistemi üzerinden çeker.
    devletin neden kendine ait işletim sistemi yok?

devletten şimdiye kadar veri sızıntısı olmadı ama olmayacağı anlamına gelmez bu önlemleri almazlarsa.
  • 5 yıl çok az 50 yıl olması gerekiyor. Bir insan hayatını karartmak bu kadar basit olmamalı. ÇAmur at izi kalsın diye ne yalan haberler algılar yürütülüyor.

• Bir de yeni çıkacak ürünlerle ilgili "sızdırıldı" gibi başlıklar atıp okuyucuyu aptal yerine koymaya çalışanlara da hapis cezası gelmeli artık.

• Emin olmadığın birşey hakkında sağa sola yaymak.Ya ahmaklıktır,yada art niyetli bir çabadır.

Nihayetinde bunun bir bedeli olması gerekliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 13 Mart 2025; 10:12:01 >
  • Yani vatandaşın nüfus bilgileri çoluk çocuğun elinde dolaşınca ister istemez her iddiaya inanıyoruz. Daha kötüsünü ne gördüm ne duydum. Ondan yeni iddialar da yaşantımızda birşey değiştirmiyor.

• Sızıntı varsada, sızıntı yok deniyor yani olayın sızıntıyı haber yapana yada söyleyene yüklemek yerine sızıntı olan yerdeki personeli güçlendirmek alt yapıyı güçlendirmek yazılımdaki açıkları kapatmak buna göre sorumluları ihraç etmek gibi şeyler dururken neden haberi yapana suç yıkılıyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    İnsanları korkutup susturma yöntemi olarak algılıyorum. Yalanla, yasakla, tutukla devam...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dezenformasyonun kralını "Dezenformasyonla mücadele merkezi"nin yaptığı bir ülkede normal böyle şeyler.

• Peki mevcuttaki yasaya göre;
    -Ekrem imamoğlunun balıkçıdaki görüntülerini
    "mobeseler" üzerinden alıp, basına servis edenler
    ve bunu günlerce yayınlayanlar-
    Hakkında neden halen işlem yapılmadı?!
    Kvkk yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler beyler edevletten durek veri sızmadı.pandemide sahte siteler onlar bunlar birsuru yöntemle veriler calindi direk e devletin sistemine girip veri alınmadı ki alamazlar devletinde icinde kendi siber guvenlik gurubu var adamı kıskıvrak yakalarlar .yok su kadar destek su kadar kredi beles internet beles dk falan filan sahte sitelere yonlendirio kimbilir kac kisinin hesabina kaptilar yad akargo bilgisi anket cart curt ayagina kackisinin bilgisi alındı kullanilan mobil uygulamaları saymıyorum bile.edevlet üzerinden alınan bilgilerle senin adına islem yaparsa kabak gibi ortaya cikar nerden girmis ne islem yapmiş.sana ulasarak dolandirmaya kalkarsa seni tongaya dusururse iste ozaman gizli gizli isini yurutur.

• İş işten geçtikten sonra isterseniz 100 sene verin. Kaç sene oldu MERNİS verileri sızdırılalı yeni mi akılları başlarına geldi.

• wolferto kullanıcısına yanıt
    Hocam e-devletten direkt olarak sizmadi zaten. Sizdirildigi yontemlerin bir cogunu biliyorum ve emin olun direkt e-devlet olmasa da dolayli olarak devlet sistemlerinden veri sizdirildi. Sizin dusundugunuz gibi bir yontemle milyonlarca verinin sizdirilmasi zaten olasi degil.

• Yanlışımızı yüzümüze çarpmayın diyolar Yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara 5 yıl hapis cezası geliyor! 

• TÜİK her ay açıklıyor

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

KVKK malum partiden değilsen yok.Yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara 5 yıl hapis cezası geliyor!  Öyle deyolarr...

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

pandemi döneminde bir sistem vardı o dönem aceleye geldi ve bir acik ortaya cıktı ismini tam hatirlamiyorum takip sistemiydi.orda calinan calindi fakat o edevlet sifresi edevlet bilgilerini bulundurmuyordu .aile konum telefon yakinların telefonu gibi gibi pandemi döneminde lazım olan bilgilerdi.öyle yok banka hesabi nufus kayit sistemine flan ulasım değildi.satabildikeleride sadece reklamcılar flan oldu onlarda madem satamiyoruz provoke icin kullanmak isteyenlere sattılar durum bu :).

• Verilerin güvenliğini sağlayamayanlara hapis cezası verildiğini duymadık ama sızıntıyı yayanlara hapis cezası Türkiye'nin nasıl bir ülke olma yolunda ilerlediğini açıkça gösteriyor.

• Yalan veri sızıntısı iddiası yayanlara 5 yıl hapis cezası geliyor!
  • Yukarıda bir tane pozitif şirin gördüm.

Sizde görüyormusunuz
    Bana özel mi yoksa

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.