Şimdi Ara

Ölü piksel: Hakem Heyeti + Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
27
Favori
40.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Christhof

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

benimde başımda dert var ne yapmak lazım direkt mahkemeye mi başvuralım ?
    1200 almıştık indirimden yoksa 1800 tl idi .
    tüketici hakem heyeti bağlayıcı değilse uğraş dur bunlarda biliyo tabiki..
    lanet olsun hepsine...

-------------

lg lv 4500 led değişim Darty

21 4 2012 de darty den aldığım lglv4500 led 10 gün sonra fark ettiğim ışık sızması oldu.
    sol alt merkeze yakın ve sağ üst köşede.
    servis çağırdım aldılar .15 gün lük ürün olduğu için değiştirmek istedim tamam dediler merkeze yazı yazdılar .

14/5/2012 de servis beni arıyo onaylanmadı dedi .
    merkez LG okmeydanından Muhammet Bulay onay vermemiş .

-Lg yi aradım onay veremiyoruz ama DARTY arayın onlar değişir dediler .
    -Darty arıyorum LG servis değişim onayı versin biz değişiriz diyorlar.
    -LG yi arıyorum biz veremeyiz diyorlar .
    -tekrar Darty arıyorum yapacak bir şey yok Tüketici heyetine gidin diyorlar.

tam ortada bıraktılar 15 günlük Tv seyredemeden haram oldu.
    ama hakkımı sonuna kadar arıyacam ...

siz siz olun Darty ve LG den uzak durun.

sorunu resimleyebilirseniz sevinirim, ışık sızması sorunuyla hiç karşılaşmadığım ve bilmediğim için merak uyandırdı.

dilerim hakkınızı en kısa sürede alırsınız, paramızla bizi iyice rezil ediyorlar son zamanlarda...

Alıntıları Göster
    Güncelleme: Ekim'de duruşma var, haydi hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: saldi

Güncelleme: Ekim'de duruşma var, haydi hayırlısı

Samsung s2 telefonum için çıkan para iadesi kararına samsung uymuyor.Mahkeme için nasıl bir yol izleyecegiz bilgi vermeniz mümkün mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyla ilgili tum belgeleri eke koyup bi dilekçeyle tuketici mahkemesine başvuruyosun. şu an tatildeyim ama haftaici istersen copy paste ederim dilekçeyi. ekimde duruşma var benim de

• quote:

konuyla ilgili tum belgeleri eke koyup bi dilekçeyle tuketici mahkemesine başvuruyosun. şu an tatildeyim ama haftaici istersen copy paste ederim dilekçeyi. ekimde duruşma var benim de

Copy paste yaparsanız sevinirim.Bu arada herhangi bir ücret yatirdiniz mi ? Davayı kazanmazsaniz herhangi bir ödeme ile karşı karşıya kalacak misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Copy paste yaparsanız sevinirim.Bu arada herhangi bir ücret yatirdiniz mi ? Davayı kazanmazsaniz herhangi bir ödeme ile karşı karşıya kalacak misiniz

pm'le gönderdim örneği. 120 tl mi ne mahkeme masrafı mı harç mı ne isimli bi masraf oldu. onun dışında kaybedersem samsung'un avukat parasını ödeme ihtimalim var ama türk adaletine güveniyorum bence firmanın kazanmak için tek gerekçesi yok. hayırlısı olsun.
  • İlgilendiginiz için teşekkür ederim

• quote:

quote:

pm'le gönderdim örneği. 120 tl mi ne mahkeme masrafı mı harç mı ne isimli bi masraf oldu. onun dışında kaybedersem samsung'un avukat parasını ödeme ihtimalim var ama türk adaletine güveniyorum bence firmanın kazanmak için tek gerekçesi yok. hayırlısı olsun.

Hocam hakem heyetinden çıkan kararları yüksek çözünürlükte gönderebilirmisiniz acaba? İleride mutlaka lazım olacaktır saklamak istiyorum. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

quote:

Hocam hakem heyetinden çıkan kararları yüksek çözünürlükte gönderebilirmisiniz acaba? İleride mutlaka lazım olacaktır saklamak istiyorum. Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    2 ay önce gelen ve geri dönen tebligatı adliyeye gidip daha yeni alabildim. Samsung savunma yapmış, "dünyada kabul edilen iso standardına göre 4 pikselli ürün ayıplı üründür. 3 piksel görüntüyü bozmaz" falan fişman demiş, 4 bozuyorsa 3 de bozar kardeşim o zaman :)) bir de kendileri müşterilere 5 ölü piksel şart diye tutturmuyolar mıydı, neden bu sayı 4'e düştü?
    bir de sana defalarca sordum, yazılı sordum sözlü sordum... neden hiç cevap vermediniz?

faiziyle geri istememe de itiraz etmişler, tv'yi iade etmediğim, kullandığım için faiz isteyemezmişim. tv'yi teslim aldığım gün iade talep etmişim, ne yapsaydım kapınızın önüne koyup kaçsa mıydım? :)

4 pikselle ilgili bir mahkeme kararı örnek vermişler, faizle ilgili kısım için de yargıtayın bi kararından alıntı yapmışlar ki iki davanın da benim davama ne kadar benzediği de muamma.

Velhasılı koca samsung'un savunma diye verdiği şey bundan ibaret. 10 ekimde duruşma var, biraz dersime çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saldi -- 25 Eylül 2012; 9:52:25 >

• Başarı teknik servisinin avukatı hakem heyetinin ücret iadesi kararına uymayıp beni mahkemeye vermiş.anlamadığım ben daha karar elime geçmedi ve herhangi bir talepte bulunmadım niye mahkemeye vermiş anlamadım.birde avukatlık ve mahkeme masraflarını talep etmiş.samsung telefoumuda Genpa ithal etmiş gibi genpanin sayfasından imei sorgulaması yapıp çıktı almiş.kameramı değiştirdikten sonra bu bir sorun değildir dediği için teknik servis zaten suçlu neyi savunacak çok merak ediyorum.

• quote:

Başarı teknik servisinin avukatı hakem heyetinin ücret iadesi kararına uymayıp beni mahkemeye vermiş.anlamadığım ben daha karar elime geçmedi ve herhangi bir talepte bulunmadım niye mahkemeye vermiş anlamadım.birde avukatlık ve mahkeme masraflarını talep etmiş.samsung telefoumuda Genpa ithal etmiş gibi genpanin sayfasından imei sorgulaması yapıp çıktı almiş.kameramı değiştirdikten sonra bu bir sorun değildir dediği için teknik servis zaten suçlu neyi savunacak çok merak ediyorum.
    Öff arkadaş samsung ne kadar kötü bir firmaymış. En son s3 telefonunu aldım ama bundan sonra başka hiç bir ürününü almam bu okuduklarımdan sonra.

Bu gibi, malının arkasında sadece satana kadar olan zamanda duran firmalara uyuz oluyorum. Gerçi samsung tek değil, hangi firmayı tutsan elinde kalıyor. Hepsi ülkedeki kokuşmuş adaletsizliklerden faydalanarak müşterisini eziyor. Ülkede tüketici hakları ve uygulaması çok zayıf. Gerçi neresi doğru ya..

Elektrik faturasında kaçak bedeli alınamaz diye karar çıkıyor bir mahkemeden, efendim neymiş örnek teşkil edermiş herkes gitsinmiş mahkemeye versinmiş. Devlet ne işe yarıyor, her vatandaş böyle şeyler için tek tek mahkemeyle mi uğraşmak zorunda kardeşim. Bir mahkeme bir karar vermişse olayın yanlışlığını göstermiştir. Her seferinde aynı şey için mahkeme mi olurmuş. Bir kanun koyarsın, adam kaçak bedeli alamaz. Yok kredi kart bedelini alabilirmişiz, dilekçe yazacakmışız, bilmemne. Böyle bir şey varsa standarta bağlanır, bana böyle, sana öyle olmaz. Hep üçkağıt, hep üçkağıt, devran böyle dönmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Öff arkadaş samsung ne kadar kötü bir firmaymış. En son s3 telefonunu aldım ama bundan sonra başka hiç bir ürününü almam bu okuduklarımdan sonra.

Bu gibi, malının arkasında sadece satana kadar olan zamanda duran firmalara uyuz oluyorum. Gerçi samsung tek değil, hangi firmayı tutsan elinde kalıyor. Hepsi ülkedeki kokuşmuş adaletsizliklerden faydalanarak müşterisini eziyor. Ülkede tüketici hakları ve uygulaması çok zayıf. Gerçi neresi doğru ya..

Elektrik faturasında kaçak bedeli alınamaz diye karar çıkıyor bir mahkemeden, efendim neymiş örnek teşkil edermiş herkes gitsinmiş mahkemeye versinmiş. Devlet ne işe yarıyor, her vatandaş böyle şeyler için tek tek mahkemeyle mi uğraşmak zorunda kardeşim. Bir mahkeme bir karar vermişse olayın yanlışlığını göstermiştir. Her seferinde aynı şey için mahkeme mi olurmuş. Bir kanun koyarsın, adam kaçak bedeli alamaz. Yok kredi kart bedelini alabilirmişiz, dilekçe yazacakmışız, bilmemne. Böyle bir şey varsa standarta bağlanır, bana böyle, sana öyle olmaz. Hep üçkağıt, hep üçkağıt, devran böyle dönmez..

bu gibi şeyler bir devlet büyüğünün oğlunun başına gelmedikçe gerekli yasal düzenlemeler çıkmaz.
    devlet büyüğünün oğlunun araya birilerini koyma ihtimalini de düşünmek gerek :)

• quote:

quote:

bu gibi şeyler bir devlet büyüğünün oğlunun başına gelmedikçe gerekli yasal düzenlemeler çıkmaz.

Türkiyede hayat bir onlarla, ünlülere güzel zaten.

Geriye -başka bir Türkiye- kalıyor.. fifty fiftyciler sağolsun..

• quote:

quote:

quote:

Türkiyede hayat bir onlarla, ünlülere güzel zaten.

Geriye -başka bir Türkiye- kalıyor.. fifty fiftyciler sağolsun..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar başarı elektronik firmasının avukatu tüketici hakem heyetinin vermiş oldugu kararın iptali için beni mahkemeye vermiş ve bunu yukarıda anlatmıştım.Ben başarı elektroniğe ücret iadesi için herhangi bir talepte bulunmadım.Şimdi hakem heyetinin kararına baktım da kararda telefonun ücretinin satıcı firma olan teknolojix.com sitesinin sahibi sönmez agb den alınması şeklinde yazıyor yani başarı ile ilgili bir durum yok.Başarının avukatı tüketici mahkemesine niye başvurmuş anlamadım.

Size önce hakem heyetinin kararını
     Ölü piksel: Hakem Heyeti +  Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU

Avukatın tüketici mahkemesine vermiş oldugu dilekçeyi

Ben yok iken görülen(gerçi bana tebligat gelmedi herhalde benlik bir durum değildi.) davanın sonucunu resim olarak yüklüyorum.Anladıklarınızı yazarsanız sevinirim.Benim anladığım kadarı ile avukatın amacı benden avukatlık ücreti koparmak.Carşamba günü hakem heyetine gidip bilgi alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 6 Ekim 2012; 21:24:47 >

• quote:

valla benim de anladığım, teknik servis bir suç varsa da benim değil. ithalatçı firmaya dava açsaydın ya demiş. keşke davayı sadece samsunga açsaydın ama olan olmuş bir kere.
  • quote:

quote:

valla benim de anladığım, teknik servis bir suç varsa da benim değil. ithalatçı firmaya dava açsaydın ya demiş. keşke davayı sadece samsunga açsaydın ama olan olmuş bir kere.

Ben üç firmayı şikayet ettim.samsung, başarı,teknolojix.hakem heyetinin kararı teknolojix için.başarıyı ilgilendiren bir durum yok.delil olarak öne sürdüğü bir kaç mahkeme kararı var ama hakem heyetininde kararında git paranı başarıdan al demiyor ki.başarıyı ilgilendiren bir durum yok.

• quote:

quote:

quote:

Ben üç firmayı şikayet ettim.samsung, başarı,teknolojix.hakem heyetinin kararı teknolojix için.başarıyı ilgilendiren bir durum yok.delil olarak öne sürdüğü bir kaç mahkeme kararı var ama hakem heyetininde kararında git paranı başarıdan al demiyor ki.başarıyı ilgilendiren bir durum yok.

Alıntıları Göster
    bu arada davayı kazandım arkadaşlar ama muhtemelen temyize gidecek samsung. o yüzden şimdilik bir şey paylaşmıcam :)

• quote:

bu arada davayı kazandım arkadaşlar ama muhtemelen temyize gidecek samsung. o yüzden şimdilik bir şey paylaşmıcam :)

Tebrik ederim.Bi b...yiyemezler.Bende savunma dilekçesi verdim bakalım ne olacak.görevli memur hakim erken karar verebilir dedi.hakem heyetinin kararında başarı elektronik ile ilgili bir durum olmadığını belirttim.para iadesi içinde henüz aldığım yere başvuruda bulunmadım bunun bir son başvuru tarihi var mi

• quote:

quote:

Tebrik ederim.Bi b...yiyemezler.Bende savunma dilekçesi verdim bakalım ne olacak.görevli memur hakim erken karar verebilir dedi.hakem heyetinin kararında başarı elektronik ile ilgili bir durum olmadığını belirttim.para iadesi içinde henüz aldığım yere başvuruda bulunmadım bunun bir son başvuru tarihi var mi

Alıntıları Göster
    Benim de almış olduğum panasonic et5e markalı televizyonda aynı şey başıma geldi. Televizyonda 2 adet ölü piksel çıktı ve ben firmadan değişim istedim, tabiki firma 3 adet piksel ve üstüne değişim yapabiliyoruz dedi. Hatta saldi nickli arkadaşla mesajlaşmıştık. Daha sonra Keçiören hakem heyetine başvurdum ve 6 ay sonra hakem heyeti beni haklı buldu, ben de kararı panasonic müşteri hizmetlerine mail yoluyla gönderdim ve panasonic firması beni hiç uğraştırmadan televizyonumu direk değiştirme kararı verdi. Yalnız mahkeme kararı daha elime ulaşmadan oğlum oyuncağıyla tv'nin panelini kırmıştı, bunu beni arayan panasonic temsilcisine bildirdiğimde merkezi arayıp bilgi vereceklerini söylediler, daha sonra aradıklarında panel kırık olsa bile gene de televizyonumu değiştirme kararı verdiler.

Hatta aradan 6 ay geçtiği için 2199 TL'ye almış olduğum televizyon 1699 tl'ye düştü, ben elimdeki değişim formuyla gittiğimde teknosa bana 2199Tl'lik televizyon alabileceğimi söyledi. Ben de önceki televizyonumdan çok daha iyi ve yeni bir tv aldım (panasonic et50e), televizyonumun kurulumu dün yapıldı, şimdi tekrar kırılmasın diye önüne bir koruyucu almayı düşünüyorum. Türkiye'de yaşadığım için bu işe gerçekten çok şaşırdım ama tüketicinin arkasında durmak işte böyle olur herhalde , ya da ben çok şanslıyım galiba

• Bende vatanpc den samsung 46D7000 almıştım ve 1 tane canlı piksek çıktı samsung servisi aradım ve gerekeni söyledim geldiler foto çektiler ve değişim verdiler vatan pc değişim için gittim bir güzel indirim daha olmuştu 46D8000 ile arasında 1 TL bir fark vardı :) attım bozuk parayı aldım 46D8000 i ve gayet sorun suz bir şekilde kullanıyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Bende vatanpc den samsung 46D7000 almıştım ve 1 tane canlı piksek çıktı samsung servisi aradım ve gerekeni söyledim geldiler foto çektiler ve değişim verdiler vatan pc değişim için gittim bir güzel indirim daha olmuştu 46D8000 ile arasında 1 TL bir fark vardı :) attım bozuk parayı aldım 46D8000 i ve gayet sorun suz bir şekilde kullanıyorum .
    bu hakem heyetleri biraz garip işliyor. Açıkcası THH'de kazanmadığım dava yok. Kredi kartı aidatı, asus anakart davam, superonline kota davam vs. Biraz daha kasarsam zengin olacam Naparsanız yapın karar sizden yana oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 20 Kasım 2012; 20:26:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.