Şimdi Ara

Ölü piksel: Hakem Heyeti + Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
27
Favori
40.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stormeagle2

bu hakem heyetleri biraz garip işliyor. Açıkcası THH'de kazanmadığım dava yok. Kredi kartı aidatı, asus anakart davam, superonline kota davam vs. Biraz daha kasarsam zengin olacam Naparsanız yapın karar sizden yana oluyor.

Karar bizden yana cikiyor da gel gör ki samsung karari uygulamiyor.basarının actigi dava bir sonuçlansın sonra gerekirse mahkemeye veririm.teknolojix.com sitesi thh kararını gönderin bakalım dediler ama basarı itiraz edince beklemeye aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantis

quote:

bu hakem heyetleri biraz garip işliyor. Açıkcası THH'de kazanmadığım dava yok. Kredi kartı aidatı, asus anakart davam, superonline kota davam vs. Biraz daha kasarsam zengin olacam Naparsanız yapın karar sizden yana oluyor.

Karar bizden yana cikiyor da gel gör ki samsung karari uygulamiyor.basarının actigi dava bir sonuçlansın sonra gerekirse mahkemeye veririm.teknolojix.com sitesi thh kararını gönderin bakalım dediler ama basarı itiraz edince beklemeye aldım.

THH kararına 15 gün içersinde itiraz hakları var. yani olayı mahkemeye taşıyabilirler. 15 gün geçmesine rağmen size bildiri gelmediyse itiraz etmemişler demektir. THH kararları hüküm niteliğindedir. Yani uygulanmadığı takdirde T.C anayasasına göre suçtur. Bu sorumluluğun altına hiç bir firma girmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: avantis

quote:

THH kararına 15 gün içersinde itiraz hakları var. yani olayı mahkemeye taşıyabilirler. 15 gün geçmesine rağmen size bildiri gelmediyse itiraz etmemişler demektir. THH kararları hüküm niteliğindedir. Yani uygulanmadığı takdirde T.C anayasasına göre suçtur. Bu sorumluluğun altına hiç bir firma girmez.

Hüküm niteliğinde olması için malın fiyatı 1160 lira ve altında olmalıdır.thh kararını ürünü satın aldığım yer olan teknolojix.com sitesine yolladım para iadesi olarak orası adres gösteriliyor bakalım ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya bu türk yargı sistemi beni öldürecek. ben davayı kazandım samsungun itiraz etmesini bekliyorum güya, meğersem mahkemeye gidip bir 7 TL daha yatırmam lazımmış kararı samsunga yollamaları için. gerçekten çok yazık 120 tl harcın üstüne bir 7 TL daha almak için tebligatı bekletiyolar. En başta 127 TL alın o zaman da şu işi uzatmayın.
  • quote:

Benim sadece bir şikayetimde anlaşılması zor bir karar verildi.

http://forum.donanimhaber.com/m_68307495/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68307495

• quote:

Orijinalden alıntı: saldi

ya bu türk yargı sistemi beni öldürecek. ben davayı kazandım samsungun itiraz etmesini bekliyorum güya, meğersem mahkemeye gidip bir 7 TL daha yatırmam lazımmış kararı samsunga yollamaları için. gerçekten çok yazık 120 tl harcın üstüne bir 7 TL daha almak için tebligatı bekletiyolar. En başta 127 TL alın o zaman da şu işi uzatmayın.

Bu ödediğiniz 120 TL + 7 TL harçları geri alınabiliyormu.

Çünkü 127 TL iyi bir para bu parayla ayakkabı alınır. Ama bu davada samsung firması ayıp etmiş açıkça bu görülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknown115

quote:

ya bu türk yargı sistemi beni öldürecek. ben davayı kazandım samsungun itiraz etmesini bekliyorum güya, meğersem mahkemeye gidip bir 7 TL daha yatırmam lazımmış kararı samsunga yollamaları için. gerçekten çok yazık 120 tl harcın üstüne bir 7 TL daha almak için tebligatı bekletiyolar. En başta 127 TL alın o zaman da şu işi uzatmayın.

Bu ödediğiniz 120 TL + 7 TL harçları geri alınabiliyormu.

Çünkü 127 TL iyi bir para bu parayla ayakkabı alınır. Ama bu davada samsung firması ayıp etmiş açıkça bu görülüyor.

valla canım kardeşim, mahkeme masraflarının KAYBEDEN tarafından ödenme zorunluluğu kanunen var. ama hakim bunu kararında tam olarak belirtmemiş, ben de gerçekten çok merak ediyorum sorduğun soruyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasa61

Benim de almış olduğum panasonic et5e markalı televizyonda aynı şey başıma geldi. Televizyonda 2 adet ölü piksel çıktı ve ben firmadan değişim istedim, tabiki firma 3 adet piksel ve üstüne değişim yapabiliyoruz dedi. Hatta saldi nickli arkadaşla mesajlaşmıştık. Daha sonra Keçiören hakem heyetine başvurdum ve 6 ay sonra hakem heyeti beni haklı buldu, ben de kararı panasonic müşteri hizmetlerine mail yoluyla gönderdim ve panasonic firması beni hiç uğraştırmadan televizyonumu direk değiştirme kararı verdi. Yalnız mahkeme kararı daha elime ulaşmadan oğlum oyuncağıyla tv'nin panelini kırmıştı, bunu beni arayan panasonic temsilcisine bildirdiğimde merkezi arayıp bilgi vereceklerini söylediler, daha sonra aradıklarında panel kırık olsa bile gene de televizyonumu değiştirme kararı verdiler.

Hatta aradan 6 ay geçtiği için 2199 TL'ye almış olduğum televizyon 1699 tl'ye düştü, ben elimdeki değişim formuyla gittiğimde teknosa bana 2199Tl'lik televizyon alabileceğimi söyledi. Ben de önceki televizyonumdan çok daha iyi ve yeni bir tv aldım (panasonic et50e), televizyonumun kurulumu dün yapıldı, şimdi tekrar kırılmasın diye önüne bir koruyucu almayı düşünüyorum. Türkiye'de yaşadığım için bu işe gerçekten çok şaşırdım ama tüketicinin arkasında durmak işte böyle olur herhalde , ya da ben çok şanslıyım galiba

pasa kardeş 42 et 5 i bendealdım. bende de 1 adet rahatsız edici ölü piksel var. sizin yaptığınızı yapsak sonuç alır mıyım?

• Bence denemenizde fayda var, öncelikle servise ölü piksel olduğuna dair rapor tutturun (raporda mutlaka servis tek ölü piksel olduğu için müdahale yapamıyoruz gibi bir ifade yazsın), onunla da tüketici hakem heyetine başvurun. Daha önce belirttiğim gibi benim panel oğlum tarafından kırılmış olduğu halde değiştirildi, bir şekilde sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa61

Bence denemenizde fayda var, öncelikle servise ölü piksel olduğuna dair rapor tutturun (raporda mutlaka servis tek ölü piksel olduğu için müdahale yapamıyoruz gibi bir ifade yazsın), onunla da tüketici hakem heyetine başvurun. Daha önce belirttiğim gibi benim panel oğlum tarafından kırılmış olduğu halde değiştirildi, bir şekilde sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. kolay gelsin.

deneyelim şansımızı
    ancak bir çok yerde okudum pek değiştirmiyorlar. sizin tv nizi değiştirmelerine şaşırdım.
  • değiştirseler 42wt50 alırım. inşallah kısmet olur.
  • türk adalet sistemi yemin ederim beni öldürecek. ilk önce gerekçeli kararın davalıya tebliği için adliyeye gelip 7 TL ödemem lazımmış, sonradan öğrendim. şimdi de kararın kesinleşmesi için bir kez daha gidip kesinleşme şerhi düşmem lazımmış. arkadaş bu ne ya her şeyi yarım yarım yaptırıyorlar. böyle bir sistemde işlerin doğru yürüme ihtimali nedir acaba...
  • quote:

türk adalet sistemi yemin ederim beni öldürecek. ilk önce gerekçeli kararın davalıya tebliği için adliyeye gelip 7 TL ödemem lazımmış, sonradan öğrendim. şimdi de kararın kesinleşmesi için bir kez daha gidip kesinleşme şerhi düşmem lazımmış. arkadaş bu ne ya her şeyi yarım yarım yaptırıyorlar. böyle bir sistemde işlerin doğru yürüme ihtimali nedir acaba...

adalet sistemi zengini korumak için
    adamlar hep bozuk ürün satıyor hakkımızı alamıyoruz.
    yok ölü piksel normalmış!
    yok ışık sızması normalmış!
    var mı böyle şey yahu
    ayıbın azı çoğu mu olur. 6 ölü piksel olunca değişim oluyormuş.
    sanki ürünü alırken sözleşme yaptık.

yasalar böyle olursa adamlar kafasına göre davranır.
    abi hakkını arayınca sizde olduğu gibi hem para hem zaman kaybediyoruz.üstüne hiç bir sonuca varamamak cabası.
    piyasadaki tv lerin yarısı bozuk yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: sinematör

quote:

türk adalet sistemi yemin ederim beni öldürecek. ilk önce gerekçeli kararın davalıya tebliği için adliyeye gelip 7 TL ödemem lazımmış, sonradan öğrendim. şimdi de kararın kesinleşmesi için bir kez daha gidip kesinleşme şerhi düşmem lazımmış. arkadaş bu ne ya her şeyi yarım yarım yaptırıyorlar. böyle bir sistemde işlerin doğru yürüme ihtimali nedir acaba...

adalet sistemi zengini korumak için
    adamlar hep bozuk ürün satıyor hakkımızı alamıyoruz.
    yok ölü piksel normalmış!
    yok ışık sızması normalmış!
    var mı böyle şey yahu
    ayıbın azı çoğu mu olur. 6 ölü piksel olunca değişim oluyormuş.
    sanki ürünü alırken sözleşme yaptık.

yasalar böyle olursa adamlar kafasına göre davranır.
    abi hakkını arayınca sizde olduğu gibi hem para hem zaman kaybediyoruz.üstüne hiç bir sonuca varamamak cabası.
    piyasadaki tv lerin yarısı bozuk yaw

kötü niyet ayrı bir de cahillik var. ben inanamıyorum, mahkemede görevli insanlar hukuku, kanunları teammülleri benden bile az biliyorlar.
    adamlara temyizin nasıl işlediğini gittim ben anlattım. bana senin dava sonucunu temyiz edemezler süre doldu dediler, ben yok daha var dedim. yok yok doldu dediler.
    sonra kesinleşme şerhini bıraktım. tam 1 hafta sonra aradım, tamam senin davan kesinleşti temyiz olamaz artık dediler.

1 gün sonra samsungun avukatını aradım, bana dedikleri şu oldu "sizi yanıltmışlar. hiçbir şeyden haberleri yok heralde. biz süre dolmadan temyize verdik."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saldi -- 25 Aralık 2012; 9:21:49 >

• firmaların ölü piksel ile ilgili sığındıkları ISO 13406-2 04.02.2010 tarihinde yürürlükten kaldırılmış. bu doğru mu?
    yasalarımızın kabul ettiği satandart nedir?

yardımcı olan olursa sevinirim...

Standard Arama Sisteme Giriş

Standard Detayı
    İptal Standard
    TÜRK STANDARDI

TS No : TS EN ISO 13406-2

Kabul Tarihi : 11.11.2002
    Hazırlık Grubu : Teknik Kurul
    Doküman Tipi : ST
    Yürürlük Durumu : H (İptal Edilmiş Standard/Withdrawn standard)
    Başlık : Düz Panelli Görsel Ekranla Çalışma İçin Ergonomik Gereksinimler-Bölüm 2:Düz Panel Ekranlar İçin Ergonomik Gereksinimler
    Başlık (İng) : Ergonomic requirements for work with visual displays based on flat panels - Part 2: Ergonomic requirements for flat panel displays (ISO 13406-2:2001)
    Türü : Kural
    Kapsam :
    Kapsam (İng) :
    Yerine Geçen : TS EN ISO 9241-302 :2010; TS EN ISO 9241-303 :2010; TS EN ISO 9241-307 :2010; TS EN ISO 9241-305 :2010;

Yararlanılan Kaynak : EN ISO 13406-2:2001
    ICS Kodu : 13.180 Ergonomi
    Cen/Cenelec : CEN/ISO
    Dili : en
    Uygulama Durumu : Yürürlükten kaldırıldı (Withdrawn Standard)
    Sayfa Sayısı : 161
    Fiyatı : 139,00 EURO (321,90 TL + %8Kdv)
    İptal Tarihi : 04.02.2010

• quote:

firmaların ölü piksel ile ilgili sığındıkları ISO 13406-2 04.02.2010 tarihinde yürürlükten kaldırılmış. bu doğru mu?

kaldırıldığı kesinlikle doğru. sorunun geri kalanını şimdilik cevaplayamıyorum.
  • quote:

quote:

firmaların ölü piksel ile ilgili sığındıkları ISO 13406-2 04.02.2010 tarihinde yürürlükten kaldırılmış. bu doğru mu?

kaldırıldığı kesinlikle doğru. sorunun geri kalanını şimdilik cevaplayamıyorum.

saldi kardeş bu forumda tv tavsiyeleri iyi güzel yapılıyor da yasal yollar konusunda tavsiye, bilgi veren yok. yok I class,II clas, III class panel miş neymiş.
    bunları yazan firma elemanları gibi geliyor.
    1,2,3,4,5 kusur azmış da 6 kusur değişim için yeterli diyorlar. böle bir mantık var mı!
    ayıplı mal ayıplı maldır. bunun 1 2 3 4 5 i olmaz.
    nasıl bir mantıktır anlamış değilim.

• Bende saldi arkadaşımız gibi yargı yoluna bu gün başvurdum. samsung 40ES8000 model TV de 2 ölü piksel ve ışık sızması mevcut. İlk önce hakem heyetine başvurdum. Sonra ordan çıkacak sonuca göre mahkemeye başvuracağım.

Ölü piksel: Hakem Heyeti +  Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigFreeze

Bende saldi arkadaşımız gibi yargı yoluna bu gün başvurdum. samsung 40ES8000 model TV de 2 ölü piksel ve ışık sızması mevcut. İlk önce hakem heyetine başvurdum. Sonra ordan çıkacak sonuca göre mahkemeye başvuracağım.

Ölü piksel: Hakem Heyeti +  Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU

umarım sonuç alırsın kardeş. herkes sizin gibi davransa, bu çakallar bizi kandırmaya devam edemeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigFreeze

Bende saldi arkadaşımız gibi yargı yoluna bu gün başvurdum. samsung 40ES8000 model TV de 2 ölü piksel ve ışık sızması mevcut. İlk önce hakem heyetine başvurdum. Sonra ordan çıkacak sonuca göre mahkemeye başvuracağım.

İnşallah kazanırsın. Hakem heyetleri genelde olumlu sonuç veriyor. Eğer benim karar Yargıtay'da onanırsa bütün gazetelere falan dağıtıcam herkese örnek olsun diye :)) Sonuçta konuyla ilgili bir yargıtay kararı olacak ve herkes onu örnek alabilecek.

İnşallah olumlu sonuçlanır süreç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.