Şimdi Ara

Ölü piksel: Hakem Heyeti + Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
27
Favori
40.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shamasas

quote:

Orijinalden alıntı: sinematör

saldi kardeş,
    aynen dediğin doğru. yaw ben bu adamları anlamadım gitti. adamların hala iptal edilmiş bir standardı baz almalarını anlamış değilim.
    bu standart iptal edilince her halde ne yapacaklarını, nasıl karar vereceklerini bilmiyorlar.

aslında beşten fazla. bunların yanında başka yanıp sönen pikseller var ama gelen servis ben göremedim veya o ölü piksel sayılmaz deyip sallıyor.
    öncelikle bir pikselden yola çıktık.çünkü bu piksel izlenme mesafesinden fark edilebiliyordu. aslında rahatsız eden de bu. ilk rapor ona göre tutuldu. sonra merkez el atınca ikinci bir rapor tutturmadık.
    sonra araştırıp inceleyince panelin kırmızı piksellerle dolu olduğunu gördük.

paneli alıp götürmelerini istiyorum. merkezde cihaz ile ölü piksel testi yaparlarsa 20 hatta 50 hatalı piksel bulacaklarından eminim.
    panelin her tarafı hatalı piksellerle dolu.

bütün bunların yanında merkezin yaklaşımını ciddi buluyorum. olayla ilgililer. anladığım kadarıyla onları yanlış yönlendiren ne olduğunu anlamayan buradaki servis.

merkez ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. ancak bu iş çok uzadı ya hu.
    bir an önce karar verseler de bizde işimize bakalım. işin peşini de bırakmayı düşünmüyorum. senin yolun en doğru yol. buradaki dayanışma cesaret veriyor.
    haklıysak hakkımızı sonuna kadar aramalıyız. gücü elinde bulunduranlar direncimizi kırmamalı. bizim avrupalıdan neyimiz eksik. bize bu muamele neden reva görülüyor.

BİZİ DAVAN HAKKINDA BİLGİLENDİRMEYE DEVAM ET.

SELAMLAR

Ben de Samsungla bir mucadele baslattim. Burada resimler var. Olu pikseli nasil anlayacagiz? Birbirimize destek olmamiz sart. Samsung'un saygisizligini herkese duyurmaliyiz ki baskalari da bizim gibi magdur olmasin. Benim konumu buradan takip edebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_71301561/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71407206

Resimler:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151367606160559.510672.627945558&type=1&l=c1e83c78bb

kardeş.
    ölü piksel ararken beyaz-siyah resimler özellikle önemlidir. paint ten siyah, beyaz, sarı, yeşil, mavi resimler oluştur. usb ye tak incele. yalnız resim formatı 16/9 olmalı. aksi halde kenarlarda boşluk kalır.
    ölü piksellerden bazıları belli bir açıyla görülebiliyor. bazıları da tam karşıdan görülüyor. umarım bu çakal takımının hakkından geliriz. kolay gelsin.

• sağ olsun albani tv işinde teknik konularda duayen. tavsiyeleri harika. bir çok insana tv alım işinde yardımcı oluyor.

yok mu onun gibi helal süt emmiş hukuki konularda bir uzman. vatandaşa hizmet adına bilgilendirme yapsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saldi

Samsung 46D5500'ümde var olan 3 ölü pikselle ilgili Samsung'a yaptığım iade/değişim başvurusu "Dap prosedürüne uygun değil" gerekçesiyle reddedilmişti. bu dap prosedürü ne derseniz sadece samsungcular biliyor. tüketiciye tebliğ edilmiş bir şey değil. güya 5 ölü piksel ve sonrası değişim kapsamındaymış. kendi kafalarına göre böyle karar almışlar. her neyse tüketici sorunları hakem heyetine başvurdum ve cevap geldi: Ürünün misliyle değiştirilmesi...

Bu heyetin kararları 1030tl'ye kadar bağlayıcı ama gene de bu durum Samsung'un müşterisine verdiği kıymeti göstermesi açısından önemli. Bakalım Samsung nasıl bir tavır alacak...

Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar da bu durumu takip etsinler. belki kamuoyu oluştururuz :)

saldi kardeş,
    ölü pikselle ilgili panasonic ten cevap geldi. ürünü değiştirmiyorlar. bende yasal süreci başlatacağım. ancak,
    ben batman da yaşıyorum. buranın tüketici hakem heyeti sorunlu. kendilerine fikir danıştım. böyle bir konu önlerine gelmemiş.farklı bir THK kararını emsal kabul edilebilceğini söylüyorlar.

sizden bir ricam var. sizin panel hakkında THK nın vermiş olduğu kararı bana pm atabilir misiniz veya mail olarak. oda olmazsa burada paylaşabilir misiniz?
    oda olmadı diyelim sayısını ve hangi THK da bu kararın verildiğini söyleyebilir misiniz? aslında en sağlam olanı fotokopisini adresime karşı ödemeli göndermeniz.

hangi durum size uyarsa. yardımcı olursanız büyük iyilik yapmış olursunuz. bu kararı da ek olarak şikayetimle beraber vermeyi düşünüyorum.

panasonic firması THK kararını kabul edecek gibi görünüyor. kabul etmezlerse sonraki süreçte tüketici mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. hatta bu gün bir avukatla görüştüm bile.

selamlar.

• quote:

quote:

Samsung 46D5500'ümde var olan 3 ölü pikselle ilgili Samsung'a yaptığım iade/değişim başvurusu "Dap prosedürüne uygun değil" gerekçesiyle reddedilmişti. bu dap prosedürü ne derseniz sadece samsungcular biliyor. tüketiciye tebliğ edilmiş bir şey değil. güya 5 ölü piksel ve sonrası değişim kapsamındaymış. kendi kafalarına göre böyle karar almışlar. her neyse tüketici sorunları hakem heyetine başvurdum ve cevap geldi: Ürünün misliyle değiştirilmesi...

Bu heyetin kararları 1030tl'ye kadar bağlayıcı ama gene de bu durum Samsung'un müşterisine verdiği kıymeti göstermesi açısından önemli. Bakalım Samsung nasıl bir tavır alacak...

Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar da bu durumu takip etsinler. belki kamuoyu oluştururuz :)

saldi kardeş,
    ölü pikselle ilgili panasonic ten cevap geldi. ürünü değiştirmiyorlar. bende yasal süreci başlatacağım. ancak,
    ben batman da yaşıyorum. buranın tüketici hakem heyeti sorunlu. kendilerine fikir danıştım. böyle bir konu önlerine gelmemiş.farklı bir THK kararını emsal kabul edilebilceğini söylüyorlar.

sizden bir ricam var. sizin panel hakkında THK nın vermiş olduğu kararı bana pm atabilir misiniz veya mail olarak. oda olmazsa burada paylaşabilir misiniz?
    oda olmadı diyelim sayısını ve hangi THK da bu kararın verildiğini söyleyebilir misiniz? aslında en sağlam olanı fotokopisini adresime karşı ödemeli göndermeniz.

hangi durum size uyarsa. yardımcı olursanız büyük iyilik yapmış olursunuz. bu kararı da ek olarak şikayetimle beraber vermeyi düşünüyorum.

panasonic firması THK kararını kabul edecek gibi görünüyor. kabul etmezlerse sonraki süreçte tüketici mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. hatta bu gün bir avukatla görüştüm bile.

selamlar.

kararın fotoğrafları forumun ilk sayfada var. print alsanız uyar heralde. ben kararı nereye attım bilemiyorum baya aramam lazım :)

• Vay arkadaş... Olaylara bak! Resmen ömür törpüsü
  • Orijinalden alıntı: saldi

bahsettiğiniz ilk sayfadaki karar samsun galaksi ile ilgili tv ile ilgili değil. bu nedenle emsal teşkil etmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinematör -- 26 Şubat 2013; 19:03:53 >
  • quote:

selamlar.

Sizin televizyonun boyutu 42" değil miydi? Sanırım fatura tutarı 2450,67 TL'den düşüktür, THK'nın vereceği karar bu rakama kadar bağlayıcıdır.
    Karar lehinize çıkarsa zaten ya iade yapacaklar ya da karara itiraz edecekler ve mahkemeye onlar gidecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

quote:

selamlar.

Sizin televizyonun boyutu 42" değil miydi? Sanırım fatura tutarı 2450,67 TL'den düşüktür, THK'nın vereceği karar bu rakama kadar bağlayıcıdır.
    Karar lehinize çıkarsa zaten ya iade yapacaklar ya da karara itiraz edecekler ve mahkemeye onlar gidecekler.

thk kararı 1190 tl ye kadar bağlayıcıdır sizin rakama kadar ise delil niteliğinde karar alır. yani bahsettiğiniz rakama kadar bağlayıcı değil. benim tv nin faturası2199 tl dir.
    cevabın için tşkkürler.

• quote:

başlığın 2. mesajında var linkler:

http://i50.tinypic.com/k2zl01.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/494/1001960.jpg

saldi kardeş fotoları aldım tşkler.

• quote:

quote:

quote:

selamlar.

thk kararı 1190 tl ye kadar bağlayıcıdır sizin rakama kadar ise delil niteliğinde karar alır. yani bahsettiğiniz rakama kadar bağlayıcı değil. benim tv nin faturası2199 tl dir.
    cevabın için tşkkürler.

THK kararının bağlayıcılık üst limiti her yıl Ocak ayında yeniden belirlenir diye biliyorum. Bir araştırın derim.
    Bakırköy Kaymakamlığının THK hakkında açıklama sayfası;
    http://www.bakirkoy.gov.tr/bakirkoy.asp?Sayfa=2&ID=160

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 28 Şubat 2013; 0:40:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar.

cevabın için tşkkürler.

THK kararının bağlayıcılık üst limiti her yıl Ocak ayında yeniden belirlenir diye biliyorum. Bir araştırın derim.

kardeş bu yıl ki limitler 1.190tl ye kadar bağlayıcı, 3.000tl ye kadar thk delil niteliğinde karar alır.
    28 şubat itibarı ile zaten hakem heyetine baş vurdum. oradan çıkacak karar ve firmanın cevabına göre tekrar pozisyon alacağım.
    bakalım 3 aylık bir karar süresi var. sonrasını düşüneceğim.

bu süre sonunda dilekçemi ve THK kararını bu başlıkta paylaşacağım.

selamlar...

• saldi kardeş,

linkte verdiğiniz THK kararını emsal niteliğinde ek olarak dilekçeme ekledim. tşk ler.
  • Desteginiz icin cok tesekkur ederim.
  • Cok tesekkur ederim.
  • quote:

quote:

quote:

saldi kardeş,
    aynen dediğin doğru. yaw ben bu adamları anlamadım gitti. adamların hala iptal edilmiş bir standardı baz almalarını anlamış değilim.
    bu standart iptal edilince her halde ne yapacaklarını, nasıl karar vereceklerini bilmiyorlar.

aslında beşten fazla. bunların yanında başka yanıp sönen pikseller var ama gelen servis ben göremedim veya o ölü piksel sayılmaz deyip sallıyor.
    öncelikle bir pikselden yola çıktık.çünkü bu piksel izlenme mesafesinden fark edilebiliyordu. aslında rahatsız eden de bu. ilk rapor ona göre tutuldu. sonra merkez el atınca ikinci bir rapor tutturmadık.
    sonra araştırıp inceleyince panelin kırmızı piksellerle dolu olduğunu gördük.

paneli alıp götürmelerini istiyorum. merkezde cihaz ile ölü piksel testi yaparlarsa 20 hatta 50 hatalı piksel bulacaklarından eminim.
    panelin her tarafı hatalı piksellerle dolu.

bütün bunların yanında merkezin yaklaşımını ciddi buluyorum. olayla ilgililer. anladığım kadarıyla onları yanlış yönlendiren ne olduğunu anlamayan buradaki servis.

merkez ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. ancak bu iş çok uzadı ya hu.
    bir an önce karar verseler de bizde işimize bakalım. işin peşini de bırakmayı düşünmüyorum. senin yolun en doğru yol. buradaki dayanışma cesaret veriyor.
    haklıysak hakkımızı sonuna kadar aramalıyız. gücü elinde bulunduranlar direncimizi kırmamalı. bizim avrupalıdan neyimiz eksik. bize bu muamele neden reva görülüyor.

BİZİ DAVAN HAKKINDA BİLGİLENDİRMEYE DEVAM ET.

SELAMLAR

Ben de Samsungla bir mucadele baslattim. Burada resimler var. Olu pikseli nasil anlayacagiz? Birbirimize destek olmamiz sart. Samsung'un saygisizligini herkese duyurmaliyiz ki baskalari da bizim gibi magdur olmasin. Benim konumu buradan takip edebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_71301561/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71407206

Resimler:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151367606160559.510672.627945558&type=1&l=c1e83c78bb

kardeş.
    ölü piksel ararken beyaz-siyah resimler özellikle önemlidir. paint ten siyah, beyaz, sarı, yeşil, mavi resimler oluştur. usb ye tak incele. yalnız resim formatı 16/9 olmalı. aksi halde kenarlarda boşluk kalır.
    ölü piksellerden bazıları belli bir açıyla görülebiliyor. bazıları da tam karşıdan görülüyor. umarım bu çakal takımının hakkından geliriz. kolay gelsin.

Cok sagolun. Mucadeleye devam. Neticesinden haberdar edecegim.

• quote:

quote:

Olu pikseli nasil anlayacagiz?

http://www.yukletr.com/download.php?file=fa5bcadccc3412b0e589f51036fd1b05

İndirdikten sonra rar içinden çıkarın.
    Klasör içinde 9 adet renk için .jpg uzantılı dosya göreceksiniz, bunları fotoğraf olarak tvnin oynatıcısı üzerinden oynatın.
    Ayrıca şu konudan nelere dikkat edeceğinize dair bilgi alabilirsiniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_53949555/tm.htm

Cok tesekkurler. Deneyecegim.

• quote:

quote:

Çok geçmiş olsun. Asla pes etmeyip uğraşmak gerek. Ne yazık ki samsung gibi firmalar Türkiye'yi adam yerine koymuyor. müşteri memnuniyeti anlayışları sıfır. Bize sattıkları televizyonlar yurtdışında iade edilen televizyonlar bile olabilir.

Yargıtay sürecini bi geçsem Samsungla ilgili web sitesi bile açarım ama Yargıtay sürecinin ne kadar uzun olacağından, kazanıp kazanamayacağımdan emin değilim. görücez.

Teskkur ederim desteginiz icin.
  • çakal takımına istediğini vermemek gerek.
    avrupalıya 1. sınıf muamele yapılıyor. bizlerin 3. sınıf vatandaş olmadığımızı görmeliler. mücadeleye hep beraber devam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar.

cevabın için tşkkürler.

kardeş bu yıl ki limitler 1.190tl ye kadar bağlayıcı, 3.000tl ye kadar thk delil niteliğinde karar alır.
    28 şubat itibarı ile zaten hakem heyetine baş vurdum. oradan çıkacak karar ve firmanın cevabına göre tekrar pozisyon alacağım.
    bakalım 3 aylık bir karar süresi var. sonrasını düşüneceğim.

bu süre sonunda dilekçemi ve THK kararını bu başlıkta paylaşacağım.

selamlar...

Arkadaslar benimde başımda bir sorun var Samsung s2 ile ilgili bana satın aldıgım yer once TSHH git biz oranın verdiği kararı kabul ediyoruz dediler 1600 lira civarında benimkinin de değeri.hatta bir sorun çıktıgında TSHH nin kararı delil niteliğinde oldugundan dolayı TÜKETİCİ HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURDUĞUMUZDA Daha bağlayıcı bir istikrar sağlıyormuş.TSHH nin kararlarının sadece %1-2 lik bir kısmı Mahkeme tarafından iptal ediliyormus dediler.oda Bariz haksızlığın olduğu durumlardan ibaretmiş.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.