< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 23 Nisan 2025; 22:46:31 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Öldürülme korkusundan dolayı kavgadan kaçmak ?

-
-
Yazı çok uzun hepsini okumadım ama anlattığını anladım sayılır.
Dışarda gerekmedikçe ve ailene çocuğuna tehdit olmadıkça kavgaya girme. Sadece ölmek değil öldürmekte var bu işin sonunda. Kaybedecek bir şeyin varsa zaten kavga son çare olur. Kaybedecek bir şeyi olmayan kendine yada başkasına Hayrı dokunamayacak adam rahat rahat kavga da eder adam da bıçaklar.
Boksu yine yap sağlık için yapmaya devam et. Bende boks yapıyorum ama dediğim gibi dışarda kavga etmem.
Mantığınla hareket etmeye devam et bırak isteyen korkak desin. Sen mezara gittikten sonra arkandan cesur demeleri sevdiklerinin ciğerini soğutmaz ve seni hayata döndürmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıllarca kick boks yapmış biri olarak yanıt vereyim
Dövüş sporlarıyla uğraşmadan önce -çocukken yani- çok kavgacı biriydim. Hatta kick boksa ilk başladığımda birkaç teknik öğrenen her genç gibi çok havalanmıştım. Lakin bilgi seviyem arttıkça duruldum ve olabildiğince kavgadan kaçmaya başladım. Karşımdaki insanın profesyonel bir geçmişi yoksa dövebileceğimi biliyorum, kendimi bildiğim içinde çoğu zaman he deyip geçiyorum. Misal geçen lavuğun biri ama bilerek ama bilmeyerek bana çarptı, döndüm baktım; ne bakıyon lan diyor. Şimdi bunun kafasının duvara sürterek elektrik çıkarsam haklıyım ama birkaç hafta sonra unutacağım bir olay için değmez diyorum.
LAKİN bu demek değildir ki kendime olan saygımı yitireceğim. Birisi bana bir saygısızlık yapar, eyvallah der susarım. Ama böyle bir küfür... Siz her şeyden önce kendinize olan saygınızı kaybetmişsiniz. İlk olayda muhtemelen bende sizin gibi davranırdım ama ikinci olayda o şahsın sessizce gitme gibi bir şansı olamazdı.
Size tek tavsiyem kendinize saygı duyun ve ona göre davranın
-
Haklısınız hocam ben de ilk başta böyle düşünmedim değil zaten ama işte özellikle çok yakın bir tanıdığım bu tarz bir olayda kaybetmek, bende yakından tanımadığım, neleri göze alabileceğini kestiremediğim birisine karşı kavga etmek konusunda bir paranoyaklık yarattı.
Bugün dedim işte ulan gider şimdi şunu böcek gibi ezerim ama bu loser herif ertesi gün gururuna sindiremez eline bir bıçak vs alır gelir ne gerek var risk atmaya dedim çünkü yukarıda anlattığım olayda da bizzat böyle oldu, önce bizim hoca haklı olduğu bir olayda herifi benzetti sonra bu ezik ertesi gün eline bıçak alıp salonu bastı. Ama işte devamlı bu ihtimali düşünerek herkesi alttan almak da kendimize olan saygımızı bitiriyor dediğiniz gibi. Artık biraz sanırım bazı noktalarda bu kadar fazla düşünmeden işi oluruna bırakmak benim için de daha mantıklı olacak sanki.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiyede girilmez hacı bu muhabbetlere daha geçen berberde sıra kavgasında adamın birine yumruk atıyorlar herif orada tek yumrukta beyin kanaması geçirip ölüyor. Ölmesen bile sakat kalma ihtimalin var adam bıçağı çekti saplarken sinirine omurgana kritik bir noktaya geldi ne yapacaksın tedavide yok sakat kalırsın. Adalet desen zaten yok o adam max 2 sene yatar sonra aftı carttı curttu çıkar. Dışarısı hapisten çıkmış bir sürü başıboş manyak kaynıyor. Bıçağı geç adam elinin arasına jilet koyuyor yumruk atarken gözüne gelse kör oldun. Kanıtlayamazsında adam der ben yumruk attım jilet yoktu şu bu adalet sistemi çok sıkıntı türkiyede.
-
Ölen öldüğü ile kalıyor hocam. Öldüren bir süre sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatına kaldığı yerden devam ediyor.
Üstelik hele hele istanbulda kimin ne olduğu bile belli değil. Afganın biri boğazını keser sigarasını yakar çeker gider. Ne kaydı ne kuydunu bulurlar. Çok dikkatli olmak lazım.
-
devamlı bu ihtimali düşünerek herkesi alttan almak kendi olanı saygını değil, nefsini kırıyor. nefsin, "onca sporu boşuna mı yaptın, öküz gibi adamsın, patlat şuna da bir yumrukta yıkılsın " diye inim inim inlerken, sen ise aklını dinleyip alttan alarak 2 felaketin önüne geçmişsin. trafikteki ve işyerindeki 2 eleman seni tahrik etmiş ama başaramayınca avuçlarını yalayıp gitmişler.
Bu şekilde devam et ve kimseye karışma, kazanan sen olursun. Bu zamanda, karşısındaki şaşırtıp dumura uğratan kazanıyor; bu da agresif hareketlere alışılmadık, gayet sakin bir tavır göstermekle oluyor.
Ağzından salya akıtarak sana doğru yürüyen yaratığı ancak " özür dilerim, siz haklınız beyfendi" lafı durdurabilir. Bu karılık veya kancıklık değildir, olası bir felaketi idare edip bertaraf etmenin bir yoludur...
-
Yaşım 38.
20 li yaşlarda arabada giderken vs en ufak tartışmalarda kavga etmeye yeltenirdim. Kan hızlı akıyor tabi genciz vs.
Şimdi öyle değilim ama.
Özellikle araba çocuklarım eşim varsa aileme, tehdit unsuru olmadığı sürece sensin kardeş diyorum geçiyorum.
Ha Allah korusun karına çocuğuna bişey olur o ayrı ölümüne kavga et. Ama kavganında artık bi adabı raconu yok maalesef. Adam kafana silah dayasa ne olacak? Bacağından vursa ömür boyu felç kalsan nolacak?
O yüzden her zaman derim 2 dakka erkekliğin ömür boyu cezası olabilir. Hiç gerek yok.
Adam önüme mi kırdı geç kardeş.
Ben solda sıra beklerken sağdan mı girdi geç kardeş.
El kol mu yaptı sensin kardeş.
Bitti bu kadar. O yoluma ben yoluma.
Yılbaşın akşamı hınca hınç dolu her yer. Trafik keşmekeş. Arabada çoluk çocuk var eve gidiyoruz. Son ses müzik açık bi bmw arabada 3 oğlan var kış günü camlar komple açık. Yani tipler belli. Ara yolda 30-40 la gidiyorum zaten basmam mümkün değil önüm dolu arkadan selektörler kornalar felan. Kenara çektim yol vermek istercesine elimi camdan çıkardım kibarca geç dedim. İlerde yanıma durdu sen bana el kol mu yaptın dedi. Yok kardeş geç dedim. Ben senin nerden kardeşin oluyorum dedi. Din kardeşiyiz dedim :) oğlan dumur oldu indiler felan. Bende indim. Nesin sen dedi. Hiç dedim sıradan bir vatandaşım evime gidiyorum buyur yol senin istediğin gibi git yolda verdim nedir sorun dedim. Yok sorun dedi. Tamam hocam buyurun o zaman arabanıza yolu kapatmayalım insanlar sövmesin dedim. Kim lan bana sövecek onunda bilmem naparım diye sövmeye başladı bu sefer arkadan korna çalana sardılar :)
Ben yürüdüm gittim. Orda onlara uysam ne olcaktı? Emin olun ikisini yerdim ama onlar belki silah çıkaracaktı belki çoluğuma çocuğuma zarar verecekti.
O yüzden hiç gerek yok.
Hayat felsefem ‘sensin kardeş’ bundan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 16 Ocak 2024; 23:16:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fare zehiri en etkilisi.
-
ben bu durumu lise sonda olmaya başladı en son 180 lik lavuk vardı benim boyda 192 herif baktım bana şekil şükül yapıyor birazda kaslı kalıplı bir lavuktu o halde bilene lavuk yanıma yaklaştı ve bana silahın kabzasını gösterdi bizim türkiyede yumruk yumruğa teke tek dövüş kültürü yok aga ben şunu anlıyorum bizim toplum korkak ya bi kişiye 10 kişi dalıyoruz ya da direk sopa silah bıçak çekiyoruz ama bileğine güvenen yok
bu amerikan filmlerinde misal bir çocuk dayak yiyor ertesi gün direk dövüş kulübüne gidiyor rakibini tekrar dövüp intikam almak için bizim ülkede ise hemen emanet çekiliyor bilmiyorum anlatabildimmi.
-
İşte hepimizde bu bilinç olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sokakta kavga etmek bicak sallamak vs magara adami isidir. Gercekten aklini egiten biri dinginligini ve sakinligini korur. Gerekirse tek bir cumleyle kavgaci taraf dusunmeye ve sorgulamaya itilir ornek durum ne olursa olsun kibar olmak. Birak sana kiz gibisin kadin gibisin desinler senin icin degisen bir sey yok. Boks veya uzakdogu dovus sanatiyla ilgilenenler bilir once durus ve basit hareketler ogretilir sonra sakin mentalite ogrenilir. Fiziksel kavgada sinirle hareket edersen zaten kaybedersin. Eger durum oraya gelirse bile sakinligini korursan adam sinir ve adrenalinle kasilirken sen ne yapacagini nereden yumruk atacagini hangi cebinden bicak cikaracagini vs gorebilirsin. Maymun beyinli adamlarla kavga etmeyerek istedigini vermemek en buyuk cevaptir trafikte vs. camini kapat kapini kilitle onune bak bas gec. Baktin tekme atiyor arabaya inip kolunu bukmek zor degil ama olay zaten bu raddeye gelmeden basip gitmek. Ben B sinifi kucuk araba kullaniyorum icinden sadece 1 kere indim 1.90 olunca kavga etmeye gelen adam sadece laf kufur vb savurup gitti ben cevap vermedim. Zaten arabayi trafikte sakinsen bu olaylar fazla basina gelmez. Ataturk sporcunun zeki cevik ve ahlaklisini severim der unutma
sadece vucut gucu onemsiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kavga etmek ve olay çıkarmak için yanıp tutuşan ve bunun için elinden geleni yapmaya çalışan o genci dumura uğratmış ve onu eli boş göndermişsin . Tek olsaydı bu kadar havalanmazdı. Bu tipler grup halinde gezerken çok havalı olurlar, tek olunca ise havası sönmüş balona dönerler.
Bu itidalli davranışınızı göstermek için çoluk çocuk sahibi veya 38 yaşında olmaya gerek yok; 18 yaşında olunsa bile bu şekilde alttan alarak hareket eden daima kazanır... Öfkeyle arabadan inip, karşı tarafın sakin ve soğukkanlılığıyla karşılaşan her kavgacı tip, eninde sonunda bu itidalli hareket tarzlarını görünce önce bi şaşırırlar çünkü hiç bunu beklemiyorlardı ve bu durum karşısında da eli boş olarak arabalarına geri dönerler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 17 Ocak 2024; 10:27:45 > -
türkiyede kavga etmek boş iş aga eğer gerçekten boş yere ölmek istemiyorsanız türkiyede kavga etmeyin çünkü yumruk yumruğa ve teke tek dövüş yok ülkede adamlar direk emanet çekiyor ya da 5 veya 6 kişi üzerinize geliyorlar.
-
Kendini koruma düşünceyle başlar, konuşmayla devam eder en son yumruk ve tekmeler konuşur.
"Kendini korumanın en iyi yolu belaya hiç bulaşmamaktır."
-Bruce Lee
-
Trafiktesin kirmizi isikta bekliyorsun arkadanki arac sabirsiz kornaya uzun basiyor ondeki adamda hos karsilamak yerine yangina korukle gidiyor aslinda takmayip devam etse bir sıkıntı olmaz zaten trafikteki kavgalarin yuzde atmisi bunlar
Doğru yoldasın.
Atalarımız ne demiş .
ite/çamura bulaşmaktansa
çalıyı dolaşmak daha iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 19 Ocak 2024; 10:46:45 >
Oyun böyük yen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğrusunu yapıyorsun. gerçek dünyada asla sokakta kavgaya karışma gerekirse kaç arkandan korkak desinler. dövsen de dövülsen de başına bela alırsın kavga edersen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 19 Ocak 2024; 11:25:46 > -
1 anlık sinirle büyük pişmanlık yaşayan çok kişi tanıdım. O yüzden hiç gerek yok hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Yazı çok uzun hepsini okumadım ama anlattığını anladım sayılır.
Dışarda gerekmedikçe ve ailene çocuğuna tehdit olmadıkça kavgaya girme. Sadece ölmek değil öldürmekte var bu işin sonunda. Kaybedecek bir şeyin varsa zaten kavga son çare olur. Kaybedecek bir şeyi olmayan kendine yada başkasına Hayrı dokunamayacak adam rahat rahat kavga da eder adam da bıçaklar. Boksu yine yap sağlık için yapmaya devam et. Bende boks yapıyorum ama dediğim gibi dışarda kavga etmem. Mantığınla hareket etmeye devam et bırak isteyen korkak desin. Sen mezara gittikten sonra arkandan cesur demeleri sevdiklerinin ciğerini soğutmaz ve seni hayata döndürmez. |
Benzer içerikler
- yalama olmuş vida nasıl çıkar
- uykum çok ağır alarmı duymuyorum
- kuyumcu isim önerileri
- 7.65 mermi neden yok
- diş teli lastikleri hayvan anlamları
- elektrikli bebek arabası
- en ilginç rekorlar
- ets2 türkiye haritası
- sodyum iyon batarya
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X