Şimdi Ara

Okuyun, okutturun! Yılmaz Özdil: El Bab (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
10.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B J K


    quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    Kardeş bende Ahıska Türküyüm. 1890 da göç etmişiz Türk zulümden kaçıp anavatanına dönüyor. Arap savaştan kaçıp anavatanını terk ediyor. Bunu idrak et

    1890 da suriyede vatan toprağıydı deseler napacaz.
    oradan gelen türkmeni alıp arabı almasınlar mı ?
    bu devletin zamanında kucak açtığı adamlar benden fazla isyan ediyor.
    bende bunu anlamıyorum

    Aynen 1890 da ingiliz ajanlara ayak uydurup büyük halk ayaklanmasiyla osmanliyi yıktık bizi nasıl almazsınız bu ülkeye desinler



    Bende bunu anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B J K


    quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    Kardeş bende Ahıska Türküyüm. 1890 da göç etmişiz Türk zulümden kaçıp anavatanına dönüyor. Arap savaştan kaçıp anavatanını terk ediyor. Bunu idrak et

    1890 da suriyede vatan toprağıydı deseler napacaz.
    oradan gelen türkmeni alıp arabı almasınlar mı ?
    bu devletin zamanında kucak açtığı adamlar benden fazla isyan ediyor.
    bende bunu anlamıyorum

    Ağzından çıkanı kulağın duysun dedemin babası milli mücadele gazisidir. Trollük yapma burada sorsam 100 yıl önce nerede olduğunu bilmezsin nara atıyorsun.



    Araplar osmanlı toprağıysa karnında altın var diye sipahinin karnını deşmezlerdi. Adam kendi devletini kurmuş, bayrağını dikmiş. Yiyorsa git osmanlı toprağıydı diye toprağını toprağına kat. İnsanını nüfusuna katma.



    Sorsam askere gitmemişsindir. Sigorta girişin yoktur. Ülkeye katma değeri sıfır adamlardan en çok gürültü çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cok zengin ülkeler olan arap ülkeleri kendi ırkından gelen arap olan süriyileleri neden almıyorlar.sonucta aynı ırktanlar ve müslümanlar onlar neden almıyor ülkelerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HasMachate


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Suriyenin zenginleri burada rahat yaşıyor fakirleri ise sürünüyor.
    Bu göçmen zenginler nereye gitseler durum değişmeyecekti adamın parası var sonuçta.
    Yozdil saçmalamış düşünmekten aciz muhalifler bu yazıyı göstererek KANIT diyor

    Memnun musun bu durumdan ? Kavga etmek icin sormuyorum hani hic mi rahatsiz olmuyorsunuz ?

    Türkiye çok zor durumda kim memnun olabilirki? Ama bunun suçu gariban Suriyeliler değil savaşı çıkaran kapitalistlerdir.




  • Özdil'i hiç sevmem ama adam haklı banane kardeşim. suud baksın katar baksın bae baksın onlar da niye hiç yok.
  • Okumadım diyenler ırkçı diyenler ya muhacir kardeşlerim diyen tayfadır ya da kızlara yaranmak için hümanizm kasmaya çalışan fularlı solculardır.Okumadım diyenler de yazmasın buraya kardeşim okumadıysan okumadın bize ne niye belirtme ihtiyacı hissediyorsun?

    Bu yazıda ırkçılık yoktur.Söylediği rakamlar ortada.Söylediği 1 2 olay var(Kuyumcu olayı benzeri) bunlar doğru mu bilmiyorum doğruysa vay halimize.

    1)İstihdam yapıyorlar ne güzel işte diyen kesime:
    Vergisiz istihdam yapmak benim kıt ekonomi bilgimle bile kolay olduğunu düşündüğüm şeydir.Sen Suriyeli olmayan TC Vatandaşı esnafın gırtlağına yapışıp bir sürü vergi çıkarırken elin muhacir kardeşlerin vergisiz iş yaparsa bırakın da istihdam sağlamaları daha kolay olsun.

    2)İşsizlik artışı:
    Bunda da TC Vatandaşının hemen hemen bir sorunu yoktur.Sigortasız birini çalıştırma imkanı doğunca işveren tercihini haliyle bundan yana kullanıyor.İşverene de kızamazsın.Sigorta demek masraf demek.Etik ve ahlak olarak yanlış ve yasalara aykırı olsa da denetleyen yok eden yok.Denetleyen olsa işveren de Suriyeli yerine TC Vatandaşı olup SGK Primlerini yatırmak zorunda kalacağı işçileri işe alırdı.

    3)Batıdan gelenler olsa alkışlardınız,Doğulu kardeşlerimizi eziyorsunuz,ayrımcısınız diyenlere:

    Bulgar göçmenleri geldi diyen arkadaşa zaten gerekli cevaplar verilmiş onu geçiyorum,ne kadar saçmaladığı ortada.Öte yandan Sovyetlerin dağılmasıyla ülkeye gelip genelde fuhuş sektöründe veya başka sektörlerde ucuza çalışanlar oldu evet.Ama bunların sayısı 3 5 milyon değildi.Bunlar kendileri Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde çeşitli mahallelerini kendi ülkelerinden vatandaşlarıyla doldurup Getto alanı yapmadı.Sokakta,otobüste göç ettiği ülkede umarsızca üreyip doğurduğu çocukları pantolonumuza yapıştırıp para istetmedi.Hırsızlık,tecavüz gibi olaylara karışmadılar.Bırakın da arada fark olsun.

    Olay zaten Suriyeli olup olmaması değil.Planlı bir şekilde ülkeye almazsan bakabileceğinden fazlasını alırsan işler çığırından çıkar.Sen eğer mülteci olduğu ülkenin düzenini,huzurunu bozan kim olursa olsun ona tepki gösterebilirsin bu insani bir haktır.Üstüne TC vatandaşının alamadığı sağlık,eğitim hatta direk para yardımı gibi yardımları alamayan kesimler de varken.Ayrımcılığa uğrayan TC vatandaşıdır.Azınlık gibidir hatta.TC vatandaşının vergileriyle bu erkek göçmenler bedava verilen bebek mamasını yiyorlar,savaş zamanı üreyip de doğurttuğu çocuğuna o mamayı vermeyerek.

    El-Bab'da sadece TC vatandaşı olup zorunlu vatani görevi askerlik olanlar askerlik yapmak zorunda değil.Suriyeli gençler de eğitilip askere alınıp sahada kullanılabilir.Ayrımcılık olan sırf mülteci diye sağda solda huzursuzluk çıkartıp toplumsal yapıyı ekonomiyi ahlakı bozan ülkeyi tamamen sömüren kişilere geçilen pozitif ayrıcalıktır.

    Ayrıca bu göçmenlerin çoğunun karakterini biliyoruz.Avrupaya gitmek için kendilerini yırttılar.Baktılar kapılar kapandı buralarda takılıyorlar.Yarın fırsat olsa yine giderler.Yedikleri kaba pislerler.Bunların dedeleri 1.Dünya Savaşında Osmanlı askerinin karnında altın varmış dedikodusuna inanıp karnını yaranlardı çok şaşırmamak lazım.

    Avrupa bunları az az alıyor,Suudiler Katarlılar almamakta direniyor almamaya çalışıyorlar ama bir siz akıllısınız ya biz dolduruyoruz 3 5 milyon ve üreme miktarları kadar doğan kişiyi bu ülkede besliyoruz.Ekonominin kötü olmasının sebeplerinden biridir bu Suriyeliler.Bu Suriyelileri tabi ki suçlamak bir yerde doğru değil bu savaşı çıkaran Emperyalistler ve onların gazına gelip Osmanlıcılık oynayıp Şam'da Emevi Camii'nde cuma namazı kılma hayallerine sahip olup komşusunu bölmek için isyancı gruplara mühimmat,sağlık,lojistik destekleri yapanlardır.Olan ilk günden beri bu politikanın kötülüğünü söyleyen ve bundan zarar görecek vatandaşa olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elder Wand -- 10 Şubat 2017; 15:47:1 >




  • soyken kullanıcısına yanıt
    Askerliği bitireli 10 yıl oldu, 3200 gün primim var, amcam şehit, seceremde belli.
    Yeterince gürültü yapabilir miyim?
  • en basiti sunu dusunun.Bu baskanlik sistmi getirildiginde,25-30 yil sonra suriyeli + kurt sayisi turk sayisini gectiginde bu adamlardan birisi baskan olsa.ulkeyi boluyorum dese kimsenin sesi cikamaz.Karsi cikanlari alip iceri atarlar kimse birsey diyemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kunt1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: B J K

    80-90 larda bulgarın gelmesine ses etmediysen buna da etmeyeceksin.
    İkisinede karşıyım.

    cahil sen kimsin beni Suriyeli ile bir tutuyorsun! Ben Bulgar göçmeniyim Türk oğlu Türküm müslüman oğlu Müslümanım! . Türkü Türkten ayrıştırıyorsun pes artık ya! Sana edilecek çok güzel sözler var yeri burası değil! Tarihini bilmeyen milletini bilmezmiş sözü ne kadarda doğru bir sözmüş en büyük ispatısın

    Orası ele geçirilince devşirilen halksınız Türk Sonradan oldunuz
  • Hani derler ya hükumet muhalifleri içeri atıyor gazeteciler muhalif yazılarından dolayı içerde ta avrupaya kadar şikayet ettiler ülkeyi
    peki bu yazıyı yazan adam yılmaz özdil de muhalif gayet muhalif yazılar yazıyor ama demek ki hükümet sadece muhalif oldukları için içeri atmıyor muhalif yazıların arkasında başka işler çeviriyorlar.
  • B J K kullanıcısına yanıt
    Akıldan kaynaklanıyor demek ki sıkıntı. Çoluk çocuk gibi herkese laf yetiştiren sen. Bulgar, Ahıska Türküyle arabı bir tutanda sen.



    Dön şu yazdıklarına bak. Gerçi yalandan kim ölmüş sende haklısın modern müslüman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyeliler biran önce bu ülkeden gitmeli. Çok isteyen varsa kendi cebinden para vererek bakabilir. Ben istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazi ne kadar irkci toplumu tahrik edici denilip verilmek istenen mesaji kacirmayin artik.Tamam belki yazi da abartili oznel dusunceler barindiriyor olabilir ama ne kadari yanlis.Ben bursaya geldigimde sokaga ciktigimda etrafimda suriyeli dukkan tabelalarini gormuyor muyum.Hic bir kelimesini anlamadigim tabelalar ile dolu mahalleler var.Cidden rahatsiz edici derecede hareketleri bakislari var gelenlerinin cogunun.Sokaga ciktiginizda etrafta piknik yapan suriyeliler var neden kendi vatandasin yok cunku o saatte iste calismak zorunda.Ya da neden calisma yasinda 18 -25yas arasindaki gencler 10 kisilik gruplar halinde sokaklarda geziyor calisma saatinde bunu ben goruyorsam herkes goruyordur.Hakkini yememek gerek gercekten efendi gibi ekmeginin pesinde olanlarda var kibar duzgun olanlarin olmadigini soyleyemeyiz ama bu genelinin yaptiklarini davranislarini duzeltmiyor malesef.Ileriye dogru baktigimda endise ile bakiyorum malesef cunku sorunlar elbette buyuyecektir cunku hic bir planlama olmadan gelisiguzel yasamalarina izin veriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nsmsngl


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kunt1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: B J K

    80-90 larda bulgarın gelmesine ses etmediysen buna da etmeyeceksin.
    İkisinede karşıyım.

    cahil sen kimsin beni Suriyeli ile bir tutuyorsun! Ben Bulgar göçmeniyim Türk oğlu Türküm müslüman oğlu Müslümanım! . Türkü Türkten ayrıştırıyorsun pes artık ya! Sana edilecek çok güzel sözler var yeri burası değil! Tarihini bilmeyen milletini bilmezmiş sözü ne kadarda doğru bir sözmüş en büyük ispatısın

    Orası ele geçirilince devşirilen halksınız Türk Sonradan oldunuz


    Bu kafaya göre anadoluda yaşayanlarda yunandan devşirildi.



    Ulan Osmanlının devşirme sistemi başarılı olsa hükmettiği topraklarda Türkten başka ırk, İslamdan başka din olur muydu?



    Bulgar Türkü, Türktür! Devşirildiyse sen başka Bulgardan Türk olduğunu duydun mu? Adamlar zulüm gördü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel The Difference


    quote:

    Orijinalden alıntı: B J K


    quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    Kardeş bende Ahıska Türküyüm. 1890 da göç etmişiz Türk zulümden kaçıp anavatanına dönüyor. Arap savaştan kaçıp anavatanını terk ediyor. Bunu idrak et

    1890 da suriyede vatan toprağıydı deseler napacaz.
    oradan gelen türkmeni alıp arabı almasınlar mı ?
    bu devletin zamanında kucak açtığı adamlar benden fazla isyan ediyor.
    bende bunu anlamıyorum

    Aynen 1890 da ingiliz ajanlara ayak uydurup büyük halk ayaklanmasiyla osmanliyi yıktık bizi nasıl almazsınız bu ülkeye desinler



    Bende bunu anlamıyorum

    bulgaristan da aynısını diyordu.
    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: HasMachate


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Suriyenin zenginleri burada rahat yaşıyor fakirleri ise sürünüyor.
    Bu göçmen zenginler nereye gitseler durum değişmeyecekti adamın parası var sonuçta.
    Yozdil saçmalamış düşünmekten aciz muhalifler bu yazıyı göstererek KANIT diyor

    Memnun musun bu durumdan ? Kavga etmek icin sormuyorum hani hic mi rahatsiz olmuyorsunuz ?

    Türkiye çok zor durumda kim memnun olabilirki? Ama bunun suçu gariban Suriyeliler değil savaşı çıkaran kapitalistlerdir.

    Hadi savaşı kapitalistler çıkardı. Sen ne yaptın? "Şam'da namaz kılacağız" nidalarıyla kapitalistlerin yanında yer aldın. Esad oldu Esed. 3 milyon Suriyeli'yi kontrolsüz bir biçimde ülkeye soktun, dört bir yana dağıttın. Gittin Rus uçağını vurdun, "Emri ben verdim, yine olsa yine veririm" dedin. Ben kendi adıma destek vermiştim helal olsun demiştim o zaman. Ama arkasında durmadılar. Rusya'dan ambargo yiyince ne yapacağını şaşırdın. Korkudan Suriye'ye uçak havalandıramadın. Yanında olduğun Amerika, gitti YPG'ye arka çıktı, sınırına kadar geldi. Rus korkusuna IŞİD'e operasyon yapamadın. Kilis'e Gaziantep'e bombalar yağdı, IŞİD elini kolunu sallaya sallaya ülkenin çeşitli yerlerinde bomba patlattı. En sonunda Putin'den özür dilemek zorunda kaldın. Emri verdiğin pilotların, "Fetöcü" diye biletini kestin. Büyükelçi göz göre göre süikaste uğradı, sen elinde tabanca olan herifi sağ ele geçirip, nedir ne değildir diye sorgulayamadın. Fetöcü diye kestirip attın.

    Baştan ABD ve Avrupa'nın arkasından gitmek yerine, Rusya ve Esad'la anlaşsan bunlar olur muydu? Olmazdı. Siz de o zamanlar "Esad'la anlaşılmalı" diyenlere "Terörist" diyordunuz ne yazık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    Akıldan kaynaklanıyor demek ki sıkıntı. Çoluk çocuk gibi herkese laf yetiştiren sen. Bulgar, Ahıska Türküyle arabı bir tutanda sen.



    Dön şu yazdıklarına bak. Gerçi yalandan kim ölmüş sende haklısın modern müslüman.

    ok.
    tartışamıyoruz, sıkıntı seviye ile alakalı, inmicem artık.
    Hayırlı işler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Sizde anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Bu Suriye'li düşmanlığı değil, ırkçılık değil.

    Ben kendi ülkemde adam yerine konmamaktan yakınıyorum.

    Benim vergim ve çocuğumun hakkı ile bu ülkenin vatandaşına olmayana bakılıyor, sağlık hizmeti veriliyor. Bu adamlar vergisiz dükkan açıyor, mal mülk sahibi oluyor. Toplumda yer ediniyor.

    Bu ülkenin vatandaşı olmayan bir topluluğun benden daha fazla el üstünde tutulmasına tepki gösteriyorum.

    Vergisiz dükkan açıyor'a kanıtınız var mı ? Cevap bekliyorum. Diyelim ki açıyor Türk vatandaşları bu haktan mahrum mu, Bu hak sadece Suriyelilere mi veriliyor.


    Sorumu genişletiyorum yukarda saydığınız şeyler sadece Suriye'den gelenlere mi özel ? Hangi Türk vatandaşı bu " hak" lardan mahrum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 10 Şubat 2017; 16:7:34 >




  • Umuyorum bundan 20 sene sonra Suriye kökenli bir başkan çıkıp, Suriyelilere özerklik diye referandum yapmaz. Şuanda Hatay'da Antep'te doğuda sınırda Arapça bilenlerin oranı Türkçe bilenlerin oranından fazla değilse ben çok yanlış biliyorum.
  • Mersin de özellikle akdeniz bölgesinde çok ama gerçekten çok suriyeli var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.