Şimdi Ara

Okulu bırakmak/Yeniden hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk yılımda 65 k ile bilgisayar mühendisliğine gittim böyle hayatın.......Okulu bırakıp udemy üzerinden çalışmayı düşünüyorum bu şekilde bu işten ekmek yiyebilir miyim ileride?

• Bağımsız çalışırsın herhangi bir şirketin seni çalıştıracağını sanmam

• Niye bırakmayı düşünüyorsun bilgisayar mühendisliğini? Üni yüzünden mi yoksa bölüm mü sorun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hangi üni

• İngilizce iyiyse ingilizce kurslara bak özellikle Blockchain alanındaki . Yurtdışındaki şirketlere uzaktan çalışma imkanın da olur . İngilizcen yoksa önce İngilizce'yi hallet . Konuşma olarak değil de doküman okuma ve video-ders dinlemek için. Yazılımla uğraşan biri için İngilizce konuşmak aşırı derecede gereken bir şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zetdronemy -- 15 Haziran 2022; 11:46:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu sene hazırlık okudum mükemmel ingilizcem var diyemem ama yabancı biriyle günlük konuları çok rahat konuşabilirim B1 seviye ingilizcem var

• Lunarly L kullanıcısına yanıt

Bilgisayar mühendisliğini çocukluktan beri istiyordum. Sorun üniden kaynaklı aslında bölüm nasıl hocalar nasıl bilmiyorum ama öğrenci profili vasat. Birde büyük şehirden küçük şehre gelmem de en büyük etkenlerden. Her şeyi geçtim üniversitenin akreditasyonu yok ileride yurt dışı hayalim var üniversitenin akreditasyonu olmadığı için diplomam geçerli olmayacak bunların hepsi de ders çalışma motivasyonumu etkiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hedefin yurtdışına çıkmak ise ve kendine güveniyorsan(guvenmekten kasıt günde 6-7 saatini ayirabileceksen)bırak derim . Burada kalmak da niyetin buradakiler maalesef diploma istiyor ama yine kendine güveniyorsan evden yurtdışına çalışabilirsin

• Angutt A kullanıcısına yanıt

hangi üniversitedesin ?

• bu arada zaten hazırlıkmışsın bu sene seneye üni ilk dersleri ayt nin devamı gibi yani matematik fizik kasıcan yine okul +yks yapabilirsin

• Bu yaz karar vereceğim ya bırakacağım ya da dediğin gibi yapacağım (burda da acaba derslerde sıkıntı yaşar mıyım hem üni hem yks yürür mü aynı anda düşündürüyor. Hazırlıkta hafta da 5 gün ders vardı)

Hocam o sıralamadalar 3 4 seçenek var açıktan üni adını yazmak istemiyorum hem 1 2 ay sonra tercih yapacak arkadaşları da etkilemek istemiyorum herkesin umduğu ve bulduğu biraz kişisel ve değişebilir

• Benim şahsi fikrim ama bence eşit ağırlıktan YBS'ye girmeye çalış

• Benim de önümüzdeki sene yapacağım şey :))

Ünide, özellikle yurt ortamında falan sınava tekrar çalışmayı düşünen varsa yardımlaşabiliriz.

• Bu tip hikayelerin sonu telefon/bilgisayar tamircisi açıp akşamları da kumar masasına takılmakla bitiyor genellikle.

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

inşallah biz öyle olmayız hocam ne diyelim

Ne alaka bizim gibiler mühendislik kazanabilmiş. Senin dediklerin 2 yıllık mezunu olanlar olmasın?

hocam siz neden bu kadar ofansif cevaplar veriyorsunuz ? yoksa gerçekte yumuşaksınız da burada mı böyle davranıyorsunuz ?

www.reed.co.uk
    Developer jobs - Reed.co.uk
    https://www.reed.co.uk/jobs/developer-jobs

bi bakın hocam kaçı diploma istiyormuş bunlardan

yerinizde olsam devam ederdim. bi yandan da coursera ile kendimi geliştirirdim. boşverin akreditasyonu. en iyi üniversiteden de mezun olsanız dünya sıralamasında ismi bile gözükmeyecek o üniversitenin. zaten iş ilanlarını incelerseniz genel olarak "şu alanlarda şu kadar tecrübe, şöyle bi proje geçmişi" gibi kriterlerin listelenmiş olduğunu göreceksiniz. üniversiteden bahseden iş ilanı görememiştim son baktığımda. hem üniversiteyi bıraksanız ne değişecek ki? akredite mi ilan edeceksiniz bir anda kendinizi? türkiyede işsiz kalırsınız üni mezunu olmazsanız. en iyisi bitirmek bence.

bu arada bölüm henüz mezun vermedi ise o yüzden akreditasyon alamamış olabilir. mezun verdiği an akreditasyon alıyor genelde üniversiteler. olmasa bile pek endişe edilecek bir konu değil. diploma isteyen iş ilanı neredeyse yok çünkü yurtdışında.

• Üniversiteyi sadece diploma olarak görsen bile çok fark yaratacaktır. Okulu bırakmadan diplomayı almanızı tavsiye ederim, yurt dışında kimse Türk üniversitelerinin adını umursamaz ama diplomanızın olup olmamasını umursarlar. Vize alıp alamamanız arasındaki fark bile olabilir o diploma denen kağıt parçası.

Şunu yaparsan sonun böyle olur diyenlere çok takılma hocam. Hayat bir fonksiyon değil a yazarsan karşına b çıkar diye bir şey yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.