Şimdi Ara

Pasif Öğrencilik ve Sınava Tekrar Hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben geçen sene İstanbul Aydın Üniversite'sinde İşletme Bölümünü tercih etmiştim ama tekrar sınava hazırlanmak hep aklımdaydı. kayıt falan da yaptırdım ama sonra gitmeme kararı aldım ve şu an tekrar sınava hazırlanıyorum, birinci dönemde ekim ayı sonu e-devlet'e girip baktığımda öğrencilik durumum pasif öğrenci olarak güncellenmiş, ve ben de okulu arayıp durumu anlattım, tabi tekrar sınava hazırlandığımı falan söylemeye çekindim açıkçası. İlgili kişi de bana ikinci dönem için ders kaydı yaptığım sürece devam edebileceğimi, tekrar aktif öğrenci olabileceğimi söyledi ama ben de şu an hem çalışıp hem de kurs paramı karşılamaya çalışıyorum yani ders kaydı yapabilirim evet ama okula gitmem ve devamsızlığı falan doldurmamam nerdeyse imkansız çünkü kendi şehrimdeyim. Ve gitmezsem de askerlik tecili'nin bozulma ihtimali var ve askere alınabilirim ve tüm hayallerim de suya düşer... Yani size sorum; ne yapmam lazım? önümü göremiyorum ve bu çalışma tempomu da etkiliyor. ki diyelim ders kaydı yaptım ne kadar süre sonra öğrenciliğim tekrar pasif duruma düşer? ya da yazın bu süreç işliyor mu tatil boyunca? yoksa haziranda bitiyor mu? cevaplayabilirseniz sevinirim illa aşırı bilgi sahibi olmanıza gerek yok, fikirlerinizi de paylaşabilirsiniz çünkü buna gerçekten ihtiyacım var. teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Lisans eğitimi azami 7 sene sürüyor. İstersen ders kaydı da yapma öylece dursun 7. senenin sonunda kaydını silerler. Çok kafana takma. Akademik takvim yılını baz alman gerekiyor. Mayıs haziran gibi dönem biter. Diğer senenin ders kaydı başladığı eylül ayı gibi süreç tekrar baştan başlar. Ben böyle biliyorum. Ders kaydı yapıp sınavlara gitmesen de olabilir aslında. En net cevabı okulun yönetmeliği verir.
  • Aslında kaydımın silinmesinden çok benim öğrenciliğim şu an pasif durumda olduğu için askere çağrılmaktan çekiniyorum celp döneminde. Çünkü artık benden 1 yaş küçük üniversite kazanmamış kişiler gidiyormuş. Ve emin değilim ama öğrencilik durumu pasif olan kişiler alınıyor diye duydum. Eylül'e kadar bu dönemi idare edebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ders seçimleri 3 Şubat - 11 Şubat arasında. 10 Şubatta dersler başlıyor ve 20 Mayıs'ta da dersler bitiyor. Bu kısa dönem içinde askere alınır mıyım? ve yaz boyunca Eylül'e kadar da bu süreç rahat geçer mi ben kayıt yaptırana kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.