Şimdi Ara

Okçulukla ilgilenenler (Yay ve ok yapmak isteyenler içeri) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
11
Favori
21.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 3-4 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Yay yapmanın çok zor olmadığnı belirtmek isterim. Herkes kendi yaynı bir şekilde yapabilir. Sadece az bir masraf ve bolca emek ve sabırla birlikte.

Temel organik yay yapmak kısaca şunlardan ibarettir:

1) Parçalar özenle ve kailteli malzeme seçilerek hazırlanıp listelenir. Sal + Kasan + Kabza parçaları Özel gürgen Kestane ağaçlarından kestirilip şekillendirilerek alınır
    2) Daha sonra kabza bölmesinden çok az açı verilecek şekilde kalıba konur. 8 saat minimum bekletilir.
    3) Daha sonra yayın kasanları sal uçlarına eklenir, kalıba sokulur. Burada 5 gün bekletilir.
    4) ardından Kurutulmuş Tendon , Boncuk tutkal ile birlikte salların üzerine vurulur. en az 2 kat vurmak şarttır.
    5) Tendon vurulurken yay dışa doğru gerilmiş ve iple bağlanmış olmalıdır.
    6) tendon vurulduktan sonra yay 2 ile 4 hafta arası minimum bekletilir.
    7) ve yay hazır.

Ben parçaları sadece masraf fiyatına ( yani kestirip hazırlatma) fiyatına verebilirim. Size sadece tutkal ile sinir almak kalır. onlarda 15-20 lira bişi zaten. Ciddi ilgilenen varsa yad abilgi almak isteyen tüm soruları cevaplar yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predator X -- 22 Ağustos 2013; 19:25:30 >

• kulüp kurda katılalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlarburdalar

kulüp kurda katılalım

Kruacağım mutlaka İlk başta en azından 1-2 kişiye malzeme kazandırıp, temel atmak hedefim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko3333

quote:

Orijinalden alıntı: onlarburdalar

kulüp kurda katılalım

Kruacağım mutlaka İlk başta en azından 1-2 kişiye malzeme kazandırıp, temel atmak hedefim.

kurarsan hemen beni yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audi®

bende merakliyim ama yurtdisinda yasiyorum dediginiz malzemeleri burada bulmam zor fakirligin luzumu yok bi yay al diyenler olacaktir ama plastik demir degisik sekilli bilim kurgu filminden firlamis gibi gezmek istemiyorum boyle dogal agactan bi yay istiyorum belki vardir satiliyordur ama konu ile alakali pek bi fikrim olmadigi icin siz yay cesitlerini dikkat edilmesi gerekenleri gerekli materyalleri yazip bilgilendirirseniz memnun oluruz

beni ikinci yazin

fakriliğin lüzumu yok bir yay alayım dersen, Ve bunun geçici bir heves olduğunu fark edersen bu sefer okçuluktan soğursun. Ancak yay yapmaya başlarsan (tabii abartmadan) hem kasaplık bilgisi, Hem marangozluk bilgisi, hem de nalburiye bilgisi öğreniyorsun. Ve ortaya bir sanat çıkarmış oluyorsun. ve kolay kolay sıkılmıyorsun.

Şimdi çok yay çeşidi var, Lamine Geleneksel, Organik geleneksel, Fiberglasss yay, fiber yay, Kanatlı yay, Makarlı yay.

Gelensekselde: Hun yayı, Avar yayı, Osmanlı yayı, İskit yayı, Rum yayı, İngiliz uzun yayı, İngiliz savaş yayı vs vs..

Bizimki Organik Geleneksel oluyor. ELbette herkes yapamaz biraz yetenek ister. ve bolca emek.

• Kulüp olursa beni yaz

Babamgil kucukken savas oyunu oynarlarmis bir arkadasi yaptiklari ok ve yaydan dolayi kör olmus

Dikkat etmek lazim tabi cok kucukmusler ve o zamanlar Malkocoglu felan ciktigi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

Kulüp olursa beni yaz

Babamgil kucukken savas oyunu oynarlarmis bir arkadasi yaptiklari ok ve yaydan dolayi kör olmus

Dikkat etmek lazim tabi cok kucukmusler ve o zamanlar Malkocoglu felan ciktigi icin

Düzgün kullanılırsa yay hiç bir sıkıntı olmaz. Ama tabi her zaman risk vardır (yay kırılması, kiriş kopması vsvs)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrın bow +8 var bende kanks ;) parlıyo
  • Bu yay benim yay. İskit yayı. 70 Libre yani 35 kioluk bir yükle çekiliyor. Çekemsi çok zor ve lamina bir yaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko3333

Yaklaşık 3-4 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Yay yapmanın çok zor olmadığnı belirtmek isterim. Herkes kendi yaynı bir şekilde yapabilir. Sadece az bir masraf ve bolca emek ve sabırla birlikte.

Temel organik yay yapmak kısaca şunlardan ibarettir:

1) Parçalar özenle ve kailteli malzeme seçilerek hazırlanıp listelenir. Sal + Kasan + Kabza parçaları Özel gürgen Kestane ağaçlarından kestirilip şekillendirilerek alınır
    2) Daha sonra kabza bölmesinden çok az açı verilecek şekilde kalıba konur. 8 saat minimum bekletilir.
    3) Daha sonra yayın kasanları sal uçlarına eklenir, kalıba sokulur. Burada 5 gün bekletilir.
    4) ardından Kurutulmuş Tendon , Boncuk tutkal ile birlikte salların üzerine vurulur. en az 2 kat vurmak şarttır.
    5) Tendon vurulurken yay dışa doğru gerilmiş ve iple bağlanmış olmalıdır.
    6) tendon vurulduktan sonra yay 2 ile 4 hafta arası minimum bekletilir.
    7) ve yay hazır.

Ben parçaları sadece masraf fiyatına ( yani kestirip hazırlatma) fiyatına verebilirim. Size sadece tutkal ile sinir almak kalır. onlarda 15-20 lira bişi zaten. Ciddi ilgilenen varsa yad abilgi almak isteyen tüm soruları cevaplar yardımcı olurum.

Ben de katılırım diyeceğim ama ben modern okçuyum ağaçlardan yapılanları değil makaralı kullanıyorum. Bir de böyle olmaz bu konu yazıdan kimse bir şey anlayıp yapamaz. Resimlerle desteklersen daha güzel olur

• Benimde okçuluk lisansım var 1 yıl yaptım ama şimdi elimde ne ok ne yay var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kulüp kurursan beni yaz oyuncak ok kullanıyorum geçen sefer karşı balkondaki kediyi vurdum

uzun yayları çok seviyorum ben yapılması zormudur acaba ? birde nasıl ok yapabilirim.

Edit:Hocam bana en ucuzundan yay yapmayı öğretirmisiniz yani böyle kestane ağacı felan diyorsunuz bunları bulamam ben yav :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagittaire -- 22 Ağustos 2013; 20:40:16 >
  • Kaç zamandır bu sporla uğraşmak istedim am bir türlü olmadı,hala içimde.
  • Yay yapmak isteyen arkadaşlara zaten yayın parçalarını 30 lire gibi cüzzi bir ücretle ben karşılarım. Kar koymadan kestirdiğim ve aldığım fiyata. Aşşağı yukarı bu kadar ediyor.

Yay yapımını bizzat resimlerle destekleyeceğim, hem daha önce yapılmış olan yayın resimlerini aşama aşama, hem de yapacağım yeni yayın resimlerini.
  • Yay yapıp kullanabilmeyi çok isterim. Takipteyim
  • anaa benim de ilgim vardır içten içe de bu ara hiç zamanım yok üniversiteye falan başlayacağım.
    o ara hala burda olursan malzemeleri senden almak için rahatsız ederim ?

• fak the cop
  • No problem dostum. Ne zaman istersen ben yaptırdığım fiyata yollarım sorun değil. yeter ki uğraş verip yap.

fotodaki yay arkadaşımın yaptığı yay. sinir vurdu ve kuruduğu bölüm. Şimdi yayı açtı kullanıyor.

• bende çok ilgilendim bütün teorik bilgiye hakimim gerçi yayım olmayınca ve yapmayınca çok soğudum keşke bir yayım olsaydı bir tane yapıyordum yarım kaldı destek göremediğim için
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.