Geçenlerde işsiz güçsüz evde otururken online radyolara bakıyorum, dedim kendim yapsam ya bir tane. Böyle masaüstünde dursun, tıklayıp dinleyeyim. Ne sitesite dolaşmak gereksin, ne pcye bir şey yüklemek gereksin. Maksat birazda bir şey yapmış olmak tabi, işsizlik işte. Kendimi çöp gibi hissediyorum, belki de öyleyimdir. Html ile yaptım, baktım ki kullanışlı gibi aktif kullanıyorum, dedim belki başkaları da ister. Buraya kodları yapıştırmayı ve nasıl yapıldığını anlatmak istedim ama belki radyo urllerinden dolayı falan olmadı bir şekilde. Bende yıllardır atıl duran, kendi oyuncağım olan bloğuma eklemiştim detaylı anlatımla, orayı paylaşayım bari. Yanlış anlaşılma olmasın amaç trafik çekmek falan değil 10 yıldır duran öylesine dandik bir blogger sayfası işte. Herkesin yapabileceği şekilde anlatmaya çalıştım aşağıdaki kendin yap linkinde. Kendi radyonu kendin yap anlatımlı ve Html kodu ile. |
Bir radyo yapmıştım, yapmak isteyen varsa paylaşayım dedim, html bilmeyen de yapabilir
-
-
Karnaval uygulaması var hem telefonda hem tablette hatta Tv'de de vardı galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
telefon ve tvdeki işime yaramıyo diye yaptım zaten. lazım olan faydalansın işte, çok da önemli bişi değil
-
Winamp ile radyo URL'lerini dinliyordum arada. Ama Kafa Radyo'nun ve Alem FM'in Winamp'da çalışan URL'lerini bulamadım maalesef.
-
Exa radyo da var. Kendi Sitesinden ücretsiz indirebiliyosun. Ekli olanlar var, urlde ekleyebiliyorsun. Zaten mevcut radyolar dışında url eklemeye uğraşacaktım, dinlediğim bazı radyolar yoktu, dedim kendim bişi yapayım, hem vakit geçer falan derken baktım birkaç haftadır aktif kullanıyorum, demek ki dedim kullanışlı olmuş, yoksa kendim kullanmazdım en başta.
Url bulma olayını da yine kendim radyoların sayfa kaynağına bakarak kodlardan tek tek buldum her bir radyoyu. Dedim ya işsizlik işte :)
Edit: alem fm url: https://turkmedya.radyotvonline.net/alemfmaac
kafa radyo url: https://moondigitaledge2.radyotvonline.net/kafaradyo/playlist.m3u8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 29 Ocak 2025; 0:38:30 >
-
Bu iki URL'yi aslında bulmuştum. Sorun şu ki acc formatında olanlar winamp'da çalmıyor. O nedenle bu iki URL işimi görmüyor.
-
yukarıdaki m3u8 de çalmayabilir, yeni sayılır çünkü. Sırf onun için Hls kütüphanesi de kodlarıma eklemiştim. TRTlerde öyle çünkü. Yine bu kodları web sayfasına ekleyince bazı radyolar çalmıyor kısıtlamalardan dolayı, masaüstünde sorunsuz ama. Vardır elbet bir çözümü de bende çok uzman profesör değilim.
-
Teşekkür ederim yine de. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X