Şimdi Ara

Okçulukla ilgilenenler (Yay ve ok yapmak isteyenler içeri) ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
11
Favori
21.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

bende çok ilgilendim bütün teorik bilgiye hakimim gerçi yayım olmayınca ve yapmayınca çok soğudum keşke bir yayım olsaydı bir tane yapıyordum yarım kaldı destek göremediğim için

Yay yapmak, Yay kullanmaktan daha zevkli. Emin olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko3333

quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

bende çok ilgilendim bütün teorik bilgiye hakimim gerçi yayım olmayınca ve yapmayınca çok soğudum keşke bir yayım olsaydı bir tane yapıyordum yarım kaldı destek göremediğim için

Yay yapmak, Yay kullanmaktan daha zevkli. Emin olabilirsin.

evet zevkli ama çevrende bu işle uğraşan biri olmayınca olmuyor sabır işi ustalık işi sohbet edecek biri yok tecrübe aktaracak biri yok ne yapalım bıraktık tamamlayamadım işin içinden çıkamaıdm kaldı öyle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onlarburdalar

kulüp kurda katılalım

Kruacağım mutlaka İlk başta en azından 1-2 kişiye malzeme kazandırıp, temel atmak hedefim.

Bende katilmak isterdim ama seneye anca katilirim ygs lys var bu sene :( isleri buyutmen dilegiyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cirit okçuluk güreş kılıç, ata sporu bunlar sevilmez mi =)
    hiç bilmesek bile kanımızda var, bi şekilde insanı cezbedebiliyor :D
  • Yapmak isterim, kullanamasam bile evde baş köşeye koyup sergilemek çok hoşuma gider. Ama büyük olanlardan değil, hun yayı deniyor galiba, at üstünde kullanılıp küçük olanlardan. Onun maliyeti kaça gelir, çok farkeder mi?

Şu tam istediğim şekilde mesela,
  • quote:

No problem dostum. Ne zaman istersen ben yaptırdığım fiyata yollarım sorun değil. yeter ki uğraş verip yap.

fotodaki yay arkadaşımın yaptığı yay. sinir vurdu ve kuruduğu bölüm. Şimdi yayı açtı kullanıyor.

Okçulukla ilgilenenler (Yay ve ok yapmak isteyenler içeri) )

çöp

bu arada allah 1 dir desen şüpheye düşürecek birisisin çatında olmayan hayalete ne oldu ufoların mı kaçırdı

metin gazozun eski öğrencisiyim okçuluk lisansım var şu kadarını söyleyebilirim bu yapılanların profesyonel okçulukla ilgisi yoktur marangozluk yapıyorsun sanırım okçuluk sanmışsın, merakı olana zaten ucuz düzgün yaylar mevcut onlardan birini alabilir bunlar tamamen farklı bir konuya geçiyor, 10 yaşındayken eniştemle yaptığım ağaç yaylardan daha kötü duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 23 Ağustos 2013; 11:09:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By Trex

quote:

No problem dostum. Ne zaman istersen ben yaptırdığım fiyata yollarım sorun değil. yeter ki uğraş verip yap.

fotodaki yay arkadaşımın yaptığı yay. sinir vurdu ve kuruduğu bölüm. Şimdi yayı açtı kullanıyor.

Okçulukla ilgilenenler (Yay ve ok yapmak isteyenler içeri) )

çöp

bu arada allah 1 dir desen şüpheye düşürecek birisisin çatında olmayan hayalete ne oldu ufoların mı kaçırdı

metin gazozun eski öğrencisiyim okçuluk lisansım var şu kadarını söyleyebilirim bu yapılanların profesyonel okçulukla ilgisi yoktur marangozluk yapıyorsun sanırım okçuluk sanmışsın, merakı olana zaten ucuz düzgün yaylar mevcut onlardan birini alabilir bunlar tamamen farklı bir konuya geçiyor, 10 yaşındayken eniştemle yaptığım ağaç yaylardan daha kötü duruyor

bu kepaze yay. 22 libre. Normal değil antreman yayı. Bilip bilmeden konuşma lütfen. Konuyu da baltalama hadi işine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Yapmak isterim, kullanamasam bile evde baş köşeye koyup sergilemek çok hoşuma gider. Ama büyük olanlardan değil, hun yayı deniyor galiba, at üstünde kullanılıp küçük olanlardan. Onun maliyeti kaça gelir, çok farkeder mi?

Şu tam istediğim şekilde mesela,
    />

Hun yayı yapımında kabzaya iki taraftan açı verip yukarı dopğru kalıba sokuyorsun. Maaliyeti mazelemeleri 30-40 lira falan tutar sanırım.
  • Bu arada geleneksel okçulukla profesyonel okçuluğu birbirine karıştırıp üste çıkan arkadaşlar var. Onlara allaha havale ediyorum.
    Gelensekel okçuluk ve geleneksel yaylarda nişangah ve ok yatağı yoktur. Kepaze, Yumuşak ve sert yaylar vardır. Resimde yapımı görülen yay kepaze (15-20 libre) arasıdır. antreman içindir.

Ayrı olarak iki türlü gelensekel yay yapılabilir, Organik ve Lamine. Lamine'nin yapımı masraflıdır. Organikte ise sinir, tutkal, epoksi kullanılır. Lamine'de ise Cam elyaf (Fiberglass) lamine, Epoksi, Çift katman sal ilave edilir.
  • rezerved
  • UP

Yayın yapımına başladım, Tendon + Bambu kullnacağız. Yaklaşık 35-40 libre olacak tahminen. Set bir yay olmasını tahmin ediyorum. Yayı da yaptığımda 400-500 lira gibi bir fiyat vermeyeceğim tabii ki. yapmak isteyenlere de öğreteceğim zaman oldukça.

resimler yarın eklenecek.
  • quote:

UP

Yayın yapımına başladım, Tendon + Bambu kullnacağız. Yaklaşık 35-40 libre olacak tahminen. Set bir yay olmasını tahmin ediyorum. Yayı da yaptığımda 400-500 lira gibi bir fiyat vermeyeceğim tabii ki. yapmak isteyenlere de öğreteceğim zaman oldukça.

video çek hocam bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun95

quote:

UP

video çek hocam bekliyorum

Salın çizimlerini tamamladım. Kesim + Yapıştırma ve traşlama işlemlerinde video veya resim ekliycem.yayımız da sinir yerine Doğal lamina kullanacağımız için, 7-8 günde bitmesini ön görüyorum.
  • Yaz beni

• 8-10 yaşlarındayken kendime yay yampmıştım . Oklar düzgün olmasada rahat 20 m gidiyodu

• Hocam menzili, vuruş gücü nedir peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

8-10 yaşlarındayken kendime yay yampmıştım . Oklar düzgün olmasada rahat 20 m gidiyodu

Benim yaptığımda oklar 100 m rahat gidiyor.

Yanlız arkadaşlar şu anda bir klüp kurmuyorum yani yaz beni, ben de katılmak istiyorum gibi mesajlar gereksiz. Sadece yayın yapımını, şeklini, Varsa almak isteyen tedariğini anlatıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

8-10 yaşlarındayken kendime yay yampmıştım . Oklar düzgün olmasada rahat 20 m gidiyodu

Benim yaptığımda oklar 100 m rahat gidiyor.

Yanlız arkadaşlar şu anda bir klüp kurmuyorum yani yaz beni, ben de katılmak istiyorum gibi mesajlar gereksiz. Sadece yayın yapımını, şeklini, Varsa almak isteyen tedariğini anlatıyorum.

hocam sizi bana allah gonderdi bu hobiye bende baslamak istiyorum ben decathlon da satilan 160tl lik geoligic initiech 2 yay almak istiyorum ustunde 25 30 libre yaziyo yani je kadar gider bide bole bir sekil yayi nasil yapabiliriz soylerseniz cok guzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: eatpraylove

Hocam menzili, vuruş gücü nedir peki?

O değişir, 20-25-30-35-40 libre aralığınd ayapıyorum yayları. Şu an yaptığım yaklaşık 30-35 libre olacak gibi. net ölçümü döşerken yapacağım. Ama 17-18 librelik bir gelensek yayda bile ok çok rahat 25-30 metre gidiyor. düşün sen gerisini.

@NİHATCSRPNR, Geologic initech II yayı başlangıç içindir. Malzeme olarak da Plastik ve fiber karışımı kullanıyorlar kanatlarda. Ucuz ve kalitesiz bir yay. Ve en fazla 28 libreye kadar ayarlanabiliyor, en düşüğü ise 24 libre. Vida ile ayarlanıyor o. Ama Şöyle söyliyim, Kanatlı yayların 60 libresi, Geleneksel yayların 30-35 libresine eşittir hemen hemen.
  • hocam geçen yine forumda dolaşırken gördüm adam youtube a pvc borudan ok yapımını göstermiş ısıtarak büküyor falan.
    heveslendim bi ben de gittim hırdavatçıya en küçüğü (yani çapı en kısası) eşşek kadardı. (50 lik dedi daha küçüğünü bulamazsın dedi hevesim kırıldı.
    gerçi pvc borudan o kadar sağlıklı olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.