Şimdi Ara

'Oha yani' dedirten iftar menüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ramazan sofraları eskiden bir başkaydı. Zeytini hurması ve sıçak çorbabsıyla açılan sade iftarlar yerini kişi başına 130 YTL'yi aşan fiyatlara bıraktı. Fiyatı bir yana çorbaların içine 24 ayar altın bile koyuyorlar. ATV Haber'de ekrana gelen Çırağan Sarayı'ndaki iftar menüsüne olan tepkisini Sabah yazarı Balçiçek Pamir Oha Yani! yazısıyla dile getirdi.

Çorbanın içine altın yaprak konulduğunu öğrenenen yazar şaşkınlığını şu sözlerle dile getirdi:

"Adam başı 130 küsur milyona yanında bir şeyler daha vermeleri gerek herhalde. Üstelik fiyata içecekler de dahil değilmiş" diye kocama takıldım. "Veriyorlar zaten" diye bir cevap geldi.
    24 ayar altın veriyorlar. Ne? Nasıl yani? Yanlış yok. Zaten ATV de onun haberini yapıyor, çaktırmadan. Başını kaçırdığım için ne çorbası olduğunu yazamıyorum. Ama çorbanın içine 24 ayar altın yaprak katılıyormuş.
    Altın yaprak mı ne demek? İncecik bir altın tabakası...Oha yani!
    Ne işe yarıyormuş peki? Altının tadı mı güzel? İsteyen çorbama koymayın bana verin, bozduracağım diyebiliyor mu?
    Bir merakım daha var, acaba iftara gelenlerin kullanacakları tuvaletlerdeki tuvalet kağıtları bizim evdekilerden farklı mı?

Kuş sütünün eksik olmadığı ve Ramazan ayında gösteriş ve israfın tavan yaptığı bu yemeklere tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Benim bildiğim, iftar sofraları sade olur. En azından biz ailemizden öyle gördük. Domatesi, peyniri, pidesi, zeytini asla unutmazdık.
    Bir de hurma. Ayrıca çok güzel ev yapımı çorbalar hazırlanırdı. Dumanı üstünde tüterdi.Altın maltın da yoktu ama...
    Kendimizi o sofrayla zengin sayardık. Herkes iftarını nerede istiyorsa yapar. Kimseye diyeceğim bir şey yok. Ama kantarın topuzu biraz kaçmadı mı? Böylesine gösteriş, yarısından çoğu çöpe atılan görkemli sofralar...
    İslamiyet'in ruhuna aykırı değil mi?"

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=44728

• altını yiyolarmı şimdi anlamadım
  • Valla eğer o altını yiyorlarsa ben de "oha " diyorum. Ama onlar sosyetik insanlar yemez tabağın kenarına koyarlar herhalde garsonlar yaşadı dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çeşminaz -- 28 Eylül 2006; 8:56:00 >
  • Allah yardımcımız olsun.Daha neleri görecez bakalım.
  • Bu nası iş yaw
  • Aklıma papazlarla hahamlarla iftar eden müslümanlar (!) geldi başlığı okuyunca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • desene çırağan sarayında iftar yapanın pokhu bile para ediyo
  • -evet orada iftar yapacağına o 130ytl nin 100 ünü fakire ver kalan 30 u ile iftar aç dense verirlermi
    -veya orda iftar açan hakikaten oruç tutuyormu
  • yazara katılıyorum oha diyorum
  • Zengin ile fakir arasında uçurum giderek artıyor Allah sonumuzu hayır etsin...
  • Zıkkım yesinler.
  • İslam ve gösteriş.. Büyük tezat..
  • saçmalık beyinsizlik başka bişiy değil bu
  • bu altın kaplama meselesinin bir başka gündenmde kalan olayı daha var. hollywood yıldızı tom cruse kızının ilk bokunu altın kaplatıp açıkarttırmaya çıkardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

bu altın kaplama meselesinin bir başka gündenmde kalan olayı daha var. hollywood yıldızı tom cruse kızının ilk bokunu altın kaplatıp açıkarttırmaya çıkardı

olaya bak yaaaa

düşünsene bunu satın aldığını gelen misafirlere gösteriyosun..

Bak dayıcım bu tom cruse´un kızının boku hemde altın kaplamalı

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

bu altın kaplama meselesinin bir başka gündenmde kalan olayı daha var. hollywood yıldızı tom cruse kızının ilk bokunu altın kaplatıp açıkarttırmaya çıkardı

süper bişi bu ya

bu arada konuya " yani" demeyi unuttuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 28 Eylül 2006; 17:55:18 >
  • Görmemişin oğlu olmuş tutup .........

Kişilik ve seviye meselesi.
  • Allah (cc) ve Peygamberimizin lanet ettigi 1 tane sofra vardır dedi dun hoca gosterisin bol oldugu sadece zengınlerın yemek yiyip o sofrada fakirlerin bulunmadan yemek yenen sofraya Lanet edermis...Hepsine afiyet olsun..
  • sağol deeeeeeermişim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.