Şimdi Ara

Öğretmen adayı intihar etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kastamonu'nun Merkez Hisarardı mahallesinde, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu'nun, arefe günü kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi.

Kastamonu'da, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu intihar etti.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201906051039242286-atamasi-yapilmayan-21-yasindaki-ogretmen-yasamina-son-verdi/

(hatadan dolayı kusura bakmayın )

www.cumhuriyet.com.tr
    Ataması yapılmayan 21 yaşındaki öğretmen Kevser Abdülkadiroğlu canına kıydı!
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1425815/Atamasi_yapilmayan_21_yasindaki_ogretmen_Kevser_Abdulkadiroglu_canina_kiydi_.html?

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu olan 21 yaşındaki Abdülkadiroğlu’nun kesin intihar nedeni bilinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 5 Haziran 2019; 19:40:14 >

• Her sektörün kendine göre sıkıntıları vardır ama son yıllardaki kadar kötü seviyeye hiçbir zaman gelmedi. Belli bir kesime şirin gözükmek ve işsizliği SÖZDE AZALTMAK için her yere üniversite açtılar, mevcut üniversitelerin kontenjanlarını arttırdılar. İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü 2007 yılında son giren öğrencinin sıralaması 28 binlerdeyken 2018'de 160binde. Kontenjanlar 12 yılda belkide 3 katına çıktı. Ayrıca öğretmen ihtiyacı hala var fakat ekonomik sebeplerden dolayı atama yapmıyorlar. Onun yerine devlet eğitim kalitesini düşünmeden karın tokluğuna çalışacak ücretli öğretmenler alıyor. Lisans mezunu olmayanları bile ücretli öğretmen yaptılar.

Ücretli öğretmenlerin 9 bini lisans mezunu bile değil
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ucretli-ogretmenlerin-9-bini-lisans-mezunu-bile-degil-41066179

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Ülkedeki ücretli öğretmen sayısı 64 ilden gelen verilere göre, 76 bin 605. Ücretli öğretmen sayısında bir yılda 13 bin civarında artış tespit edildi. 55 il valiliğinden gelen verilere göre ise norm kadro açığı 101 bin 339. MEB'in ilk yapması gereken öncelikle ücretli öğretmen sayısı kadar kadrolu atama yapmak" dedi.
  • Allah rahmet eylesin boynu hükümetin başına olsun, bu kız sonsuza dek cehennemlik değil bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm, daha 21 yaşında, çok çabuk pes etmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah affetsin. Ölüm üzerinden istismar için pusuda bekleyenlere de Allah fırsat vermesin.

• 20 sene öncesinide hatırlıyorum. Ozamanda atanamayan öğretmen problemi vardı. Yıllardırda bu problem çözülemedi. Yeni patlak vermiş bir sorun değil. Ki devlet eğitim sektörünü özelleştirmediği sürecede asla çözülmeyecek. Bide formasyonla herkese öğretmenlik veriyorlar oda ayrı bi problem. Öğretmene ihtiyaç yok bu ülkede. Öğretmenlik falan okumadığım halde ben bile sektördeki problemleri biliyorum. Kızın bilmeme ihtimali yok. İntihar etme sebebi eminim saçma sapan bi aşk mevzusu falandır. Cidden sırf atanamadığı için intihar ettiyse üzülecek birşey yok. Kendi tercihi.

• muradisdan kullanıcısına yanıt
    Egitim ozellesir mi ne sacma sey. Zaten ozel okul isteyen ozel okula gidiyor her turlu. Ogretmenlik bolumleri ogretmen almasa artik sorun cozulur. Birkac sene kapatsinlar, hem de bilim yapsinlar biraz yeni ogretme stratejileri vs.

• 18 üniversiteye giriş yaşı, 4 yıl üniversite hiç kalmadan geçilse 22 yaşında mezun olması gerekiyor.

Haberde 21 yaşında atanamadığı için intihar ettiği yazıyor.

Ya daha mezun olmadı ya da yeni mezun (haberdeki veriye göre)

Anlayamadım olayı başka sebepler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi If you my star -- 5 Haziran 2019; 11:19:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • If you my star kullanıcısına yanıt
    Cidden bende yeni fark ettim sabah yeni kalkmıştım haberlere bakarken denk geldim demek ki yaşına dikkat etmemişim kesinlikle birilerini bir kurumu ya da şahsı suçlamak için açmamıştım başlığı (gene belirteyim durduk yere günaha girmeyin herkese belirtiyorum) başka bir konuda olabilir dediğiniz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 5 Haziran 2019; 11:40:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

Cidden bende yeni fark ettim sabah yeni kalkmıştım haberlere bakarken denk geldim demek ki yaşına dikkat etmemişim kesinlikle birilerini bir kurumu ya da şahsı suçlamak için açmamıştım başlığı (gene belirteyim durduk yere günaha girmeyin herkese belirtiyorum) başka bir konuda olabilir dediğiniz gibi
    17 yaşında üniye başlayanlar olabiliyor. Bi arkadaş biz 1. sınıfı bitirirken 18ine girmişti. Mezun olduğunda 21 yaşına yeni girmiş oluyor yani.
  • 21 yaşındaki bir kız sırf atanamadığı içün intihar etmez (Bence tabii). Başka problemleri vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

20 sene öncesinide hatırlıyorum. Ozamanda atanamayan öğretmen problemi vardı. Yıllardırda bu problem çözülemedi. Yeni patlak vermiş bir sorun değil. Ki devlet eğitim sektörünü özelleştirmediği sürecede asla çözülmeyecek. Bide formasyonla herkese öğretmenlik veriyorlar oda ayrı bi problem. Öğretmene ihtiyaç yok bu ülkede. Öğretmenlik falan okumadığım halde ben bile sektördeki problemleri biliyorum. Kızın bilmeme ihtimali yok. İntihar etme sebebi eminim saçma sapan bi aşk mevzusu falandır. Cidden sırf atanamadığı için intihar ettiyse üzülecek birşey yok. Kendi tercihi.
    Her sektörün kendine göre sıkıntıları vardır ama son yıllardaki kadar kötü seviyeye hiçbir zaman gelmedi. Belli bir kesime şirin gözükmek ve işsizliği SÖZDE AZALTMAK için her yere üniversite açtılar, mevcut üniversitelerin kontenjanlarını arttırdılar. İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü 2007 yılında son giren öğrencinin sıralaması 28 binlerdeyken 2018'de 160binde. Kontenjanlar 12 yılda belkide 3 katına çıktı. Ayrıca öğretmen ihtiyacı hala var fakat ekonomik sebeplerden dolayı atama yapmıyorlar. Onun yerine devlet eğitim kalitesini düşünmeden karın tokluğuna çalışacak ücretli öğretmenler alıyor. Lisans mezunu olmayanları bile ücretli öğretmen yaptılar.

www.hurriyet.com.tr
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ucretli-ogretmenlerin-9-bini-lisans-mezunu-bile-degil-41066179

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Ülkedeki ücretli öğretmen sayısı 64 ilden gelen verilere göre, 76 bin 605. Ücretli öğretmen sayısında bir yılda 13 bin civarında artış tespit edildi. 55 il valiliğinden gelen verilere göre ise norm kadro açığı 101 bin 339. MEB'in ilk yapması gereken öncelikle ücretli öğretmen sayısı kadar kadrolu atama yapmak" dedi.

• İntihar sebebinin atanamaması olduğu nerde yazıyo ? Ben mi göremedim ? 21 yaşında bu sebepten intihar etmek bana saçma geldi başka bir sebeptendir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • If you my star kullanıcısına yanıt
    Bizden sonra ki nesil 16 veya 17 yasinin sonlarina dogru uniye gidiyor. Bir nevi nesil farki diyebilirsin yillar yaniltmasin.

• Allah belanizi versin. Bu sistemi bu hale girenler ahirette hepsinin hesabini cikartacagiz bu genc fidan sizin yuzunden öldü bunun sorumlusu sizsiniz

• paradiso35 P kullanıcısına yanıt
    neden intihar etmiş bu öğretmen arkadaş aceba?
  • Oncelikle Allah rahmet eylesin.Bu yasta birisinin intihar etmesinden daha uzucu bisey yok.Size de Yazıklar olsun.Insanlarin ölümü üzerinden siyaset yapıyorlar.Intihar etme nedeninin atanamaması olduğu nerede yazıyor?Yazık gerçekten.Velev ki öyle olsaydı gerçekten.Devlet bir sınav yapıyor yazılı olarak,başarılı olanlar atanıyor.Mulakat falan olsa yine hak verirdim.Ne bekliyorsunuz?Kusura bakmayın dünyanın hiçbir ulkesinde sırf üniversite mezunu olan kimseye devlet kamuda iş vermiyor.Ki dediğim gibi kizin bu nedenle intihar ettiğine dair chpli vekilin varsayımından başka birşey yok.

• Yazık.Daha 21 yaşında.insanlarda çok fazla sabırsızlık ve doyumsuzluk var.benim atanan arkadaşlarım hep 25-26 yaşlarında atandı.kaldı ki erkeklerin üniversite okuyup,askerliğini yapıp, atanıp düzen kurması nerden baksanız 30 yaşını buluyor.21 yaş nedir ya? En azından 6-7 sene daha çabalaması gerekirdi.Ben 21 yaşımda cebimde 3 kuruş paramla aklım havalardaydı.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.