Şimdi Ara

Öğrencilere müjde! Ceket ve kravat takma zorunluluğu kalktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakanlık, bir genelge yayınlayarak, yaz mevsiminin başlaması ve sıcaklıkların artması nedeniyle erkek öğrencilerin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldırdı.

Bakan Çelik, kız öğrencilerin ise "şeffaf olmayan, vücut hatlarını belli etmeyen, badi, streç gibi darlıkla kıyafet olmayacak şekilde, öğrenciye yakışır, sadece kollu veya yarım kollu gömlek veya tişört" giyebileceğini bildirdi.

İlk ve ortaöğretim okulları görevlilerinin ve öğrencilerinin kılık kıyafetinde yaz dönemi uygulaması başlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in genelgesiyle, yaz mevsiminin başlaması ve hava sıcaklıklarının artması sebebiyle öğrencilerin bundan olumsuz etkilenmemesi için bölgelerin iklim şartları dikkate alınarak, şu kurallara uyulması istendi:

"-Erkek öğrencilerimizin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması, öğrenciye yakışır, sade, kollu/yarım kollu gömlek ve tişört giymeleri,

-Kız öğrencilerimizin şeffaf olmayan, vücut hatlarını belli etmeyen, badi, streç ve benzeri darlıkta kıyafet olmayacak şekilde, öğrenciye yakışır, sade, kollu/yarım kollu gömlek veya tişört giymeleri,

-Kıyafetlerin pedagojik esaslara uygun olmasına özen gösterilmesi, kot, streç, tayt vb. pantolonlar ile okulca belirlenenlerin dışında simge, sembol, şekil ve yazıların yer alacağı, vücut hatlarını belli eden darlık ve türde yakasız, kolsuz kıyafetleri giymemeleri."

Genelgede, uygulamanın yeni öğretim yılına kadar devam ettirileceği belirtildi.

Bakan Çelik ayrıca, okullarda düzenlenen mezuniyet etkinliklerinin, velilere ekonomik yük getirmeyecek şekilde düzenlenmesi talimatı verdi. Genelgede, okullarda düzenlenen mezuniyet etkinliklerinin, "velilere ekonomik yük getirmeyecek şekilde, veli, öğretmen ve yöneticilerin katılımının sağlanacağı, başka mekanlar yerine eğitim kurumlarında, daha anlamlı ve coşkulu bir şekilde ilgili genelgede belirtilen esaslara göre düzenlenmesi" istendi.

ANKA

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=74270&cat=200&dt=2008/05/14

Buluşmalar kaldı mahşere diyor.

• Ceketsiz ve kravatsız bi lise öğrencisi düşünemiyorum .. zaten pek taktıkları da söylenemez gömlek altına siyah tshirt dolaşıyolardı paspal paspal
  • Cekette neymiş Ceketi kimse giymezki ne yaz ne kış

Yarın kravatsız gidicem

• Kızlar da gömleğin üzerindeki süveter mi ne çıkartınca daha güzel olyuor

Arkadan don lastiğini çekip bırakması güzel oluyordu ...eskiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBER-WARRIOR -- 14 Mayıs 2008; 18:15:37 >

Orjinalden alıntı: THE_SİMPSONS

Kızlar da gömleğin üzerindeki süveter mi ne çıkartınca daha güzel olyuor

| Seat Leon FR 1.4 EcoTSI 150HP (2018 FaceLift)- ACT - DSG - SS - KeylessGo |
    | Xiaomi Mi6 - 64GB |
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yds, Genç ve Kunsan Ayakkabı
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarıyla bu yaz uygulaması değil..tamamen bir kanun.hiç olmayacak galiba...daha bizim okul yaz uygulamasına geçmedi..halen yular takıyoruz..
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • ''Vücut hatlarını belli etmeyen'' nedir ya ?

Off of !
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

''Vücut hatlarını belli etmeyen'' nedir ya ?

Off of !

ehhehe bu biraz kötü ama olsun eğer tişört yasak olursa bizim okulda sadece kravatı çıkarcam ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooperCrew -- 14 Mayıs 2008; 18:34:02 >

Orjinalden alıntı: :Fatih:

Anladığım kadarıyla bu yaz uygulaması değil..tamamen bir kanun.hiç olmayacak galiba...daha bizim okul yaz uygulamasına geçmedi..halen yular takıyoruz..

Kanun fln değil. Yaz Uygulaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 14 Mayıs 2008; 19:11:13 >
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • quote:

Orjinalden alıntı: THE_SİMPSONS

Kızlar da gömleğin üzerindeki süveter mi ne çıkartınca daha güzel olyuor

Arkadan don lastiğini çekip bırakması güzel oluyordu ...eskiden..

devam
  • konu başlığında anlatım bozukluğu var

zaten ceketi sabahları okula girerken giyiyordum bir tek artık onda da giymeyeceğim

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • Yazıyı okumadım başlıktaki doğruysa inanamıyorum!
    Katılım zamanı: 3 Eylül 2005
    I'm a cowboy, on a steel horse I ride
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.