Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üçboyutsuz

    Hocam merhabalar hepinize sormak istiyorum bu soruyu

    Ortam yüzüden bize kimse kardeşim için odtuyu tavsiye etmiyor . Ortam dediğim de siyasi olaylar. Herkes karışık olay oluyor sikinti çekersin diyor. Siyasî görüş olmadan olmuyor mu bu üniversitede anlamadim ben vallahi dışarı da nasil bir imaj olmuş böyle.

    Sormak istediğim kız kardeşim gelse rahat rahat hic bir seye bulaşmadan eğitimini güzelce okuyabilir mı



    Bana saçma gelen bu soruyu rehber hocaları yüzünden soruyorum kusura bakmayın.
    Merhaba hocam,

    Öncelikle şunu net bir şekilde belirteyim ki okulda komunist düşünce ağır basıyor. Ne demek peki bu? Belki apolitik öğrenci sayısı çok daha fazla yada komunist düşünmeyen insan sayısı daha çok ama okulda kökleşmiş ve değiştirilmesi güç bir siyasi duruş var. Bunu sıradan bir topluluğun etkinliğinde de görebilirsiniz, kütüphanede açılan bir stantta da, duvarlara asılan afişlerde de. Ben de ilk geldiğimde çok korkmuştum, o düşünceleri benimseyen biri değildim. Ya bana bişi derler yada tartışmak zorunda kalırsam diye düşünüyordum sürekli ama sonradan anladım ki okulda kimse kimsenin umrunda değil (eğer o görüşe karşı çıkan eylemler yapmadığınız sürece). Kimse FKF'nin bir etkinliğine katılmak zorunda değil, yada dağıtılan bildirileri almak okumak zorunda değil. Kafanıza göre yaşayabilirsiniz, hatta giyim noktasında da baya serbest. Başörtüsünün serbestliği ile beraber okulda çok fazla kapalı insan olduğunu da görüyorsunuz ve bu özgürlük insanı mutlu ediyor. Açıkçası nasıl bir arkadaş çevreniz ve ortamınız olduğu önemli. Namazını kılıp ilk aydan kendini içkiye veren de biliyorum, 5 sene boyunca yaşantısından tek bir taviz vermeden okuyup bitiren de. Fakat ODTÜ'de olan bence hemen hemen her üniversitede oluyordur, siyasi eylemlerden çok ahlaki değerlerin yozlaşması daha önplanda bana kalırsa. Bu da hemen hemen her üniversitede aynıdır diye düşünüyorum. Eğer okuyan kişinin kendi değerlerine karşı omurgalı bir duruşu yoksa muhtemelen o üniversite ortamında kendini kaybedecektir fakat duruşu ve değerlerine olan bağlılığı sağlamsa biraz önce örneğini verdiğim kimseler gibi hiçbir etkilenme yaşamaması da mümkün.




  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam öncellikle çok güzel cevaplamışsınız



    Bizi öyle bir korkuttular ki o düşünceleri benimsemezsek orası size zindan olur gibisinden. Benim şahsi fikrim de herhangi bir seye karışmadan güzelce eğitim alınabileceği yönünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @üçboyutsuz hocam başka bir görüş olarak ben devreye gireyim: biz hazırlığa tam gezi olaylarının olduğu vakit girmiştik yani biz okula yerleştik gezi olayları patlamıştı, tahmin edeceğiniz üzere okul kaynıyordu. hatta bir kaç kere hazırlığı basmıştı sol görüşlü kişiler eğitime falan engel olmuşlardı, fakat bundan sonra bunun yakınından geçen bile bir şey olmadı. burda 2 şey var: 1.'si hazırlıkta siyasi olaylar biraz daha yoğun oluyor, zira hazırlık nispeten kolay olduğu için insanlar boş vakitlerinde bu tarz şeylere yöneliyorlar, ve sol gruplar da üniversiteye yeni girmiş, aile baskısından yeni ayrılmış kişileri kapmaya çalışıyorlar. fakat burda kesinlikle baskı veya benzeri bir durum olmuyor, eğer öğrencinin kendi eğilimi yoksa kimseyi kolundan tutup bir örgüte üye yapamazlar veya baskılayamazlar. özellikle yeni rektörün gelmesiyle beraber bu tür olaylar baya azaldı. 2. olarak hazırlıktan sonra zaten kimsenin vakti olmuyor :) özellikle mühendislik bölümlerinde zaten herkesin anasını ağlattıkları için bu tarz şeyleri bırak eyleme dökmeyi, düşünecek kadar bile vaktiniz olmuyor. ben dindar bir kimseyim ve benim de girdiğimde bazı endişelerim vardı, fakat gördüm ki baskıcı bir ortam kesinlikle yok, ve her kesimden insan var. ateistinden dindar kimsesine kadar bu aradaki yelpazede kişiler mevcut. o yüzden bence korkunuz olmasın, eğer kardeşiniz iradesi kuvvetli ve bu tarz işlere meyilli değilsen bir şey olmaz inşAllah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulkadir_25

    -Kesinlikle inşaat tesisatıyla uğraşmak gibi bir durum yok.

    -Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin alanı çok geniş. çok kabaca örneklemek gerekiyorsa; size deniliyor ki, bana sıcak ortamda çalışabilen, işlem hızı şöyle olan, hata payı yüzbinde bir olan, şu durumlarda veriminde kayıp olmayan bir radar yap. Yarı iletkenler, entegre devreler, kontrol, robotik, güç anten, bilgisayar gibi bir çok uzmanlaşabilecek alan mevcut.


    **Üniversitelerin hazırlamış olduğu sitelere bakmaınızı tavsiye ederim, bu sayede daha derin ve kapsamlı bilgi elde edebilirsiniz.
    ODTÜ EE:https://eee.metu.edu.tr/tr/ee-lisans
    Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler, bir alanda uzmanlaşma olayı bütün üniversitelerde var mı? yoksa sadece ODTÜ'de mi var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulkadir_25

    -Yeni mezun, hali hazırda ASELSAN ve TAI'de görev alan arkadaşlarım mevcut ve sanıyorum ki böylesi büyük firmalar bünyelerindeki teknolojiyi geliştirmek için ODTÜden her zaman faydalanacaktır. Dediğiniz hakkında bir malumatım yok maalesef...

    -Not ortalaması ilk yıl temel dersler olduğu için eeciler genelde yüksek bitiriyor ama hepsi değil tabi ki. Bazı arkadaşlar daha sonra bölümün ana derslerine geçince, farklı bir hava estiriyorlar. Aselsanın işe alımı hususunda bu linkten faydalanabilirsiniz:
    https://www.aselsan.com.tr/tr-tr/kariyer/ik-sureclerimiz/Sayfalar/ise-alma.aspx

    -Akademik kariyer evvela iyi bir not ortalamasını elzem kılar. Benim önerim STAR yapıp çok iyi bir ortalamayla bitirmeniz, isterseniz Allahın izniyle başarırsınız. Bölümde bir hocamız der ki; "Ben biliyor ve inanıyorum ki, bu sınıftaki herkes 4.0 yapacak kapasitede, sadece istemiyor ve bunu için çaba harcamıyorsunuz." Ben de diyorum ki, istiyorsanız, star da yapar yüksek bir ortalamayla da bitirir yanında hobilerinize zaman ayırabilirsiniz.
    İkisi arasında bir seçim yapmak istiyorsanız, ben STAR tercih ederdim, ortalamanız 3 ün altında olmaması kaydıyla.

    NOT1: Star programı için "http://star.eee.metu.edu.tr/ "

    NOT2: Naçizane; "Kişi bir arı misali bal özlerini yurt dışında toplayıp, balını yurdunda yapmalı.." dustürü bizim şiarımız olmalı diye düşünüyorum. Bu konuda konuşmak isterseniz, özelden mesaj atabilirsiniz.

    -Ben şahsen tatillerde dinlenmeyi sakinleşmeyi ve yeni döneme dinamik bir şekilde geçmeyi hedefliyorum. Ama dersler bazında bir şeyler yapmak istiyorum diyorsanız, MATLAB, C/C++ çalışabilirsiniz. Ayrıca circuit için "https://www.youtube.com/playlist?list=PL9F74AFA03AA06A11" bakabilirsiniz. Başarılı olmak istiyorsanız, dersleri dikkatlice takip etmeniz, tekrarlarınızı yapmanız ve hocalarınızın ders noktasında önerilerini takip etmeniz fazlasıyla yetecektir...
    Teşekkür ederim hocam. Çok güzel bir hizmet yapıyorsunuz burada, Allah razı olsun valla.




  • Sizi tebrik ediyorum çok güzel konu keşke herkes böyle yardim etse :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim görüşleriniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anil1992 A kullanıcısına yanıt
    -ODTÜ EE'de "opsiyon" adı altında 9 ayrı alan açılmakta olduğunu biliyorum fakat lisans eğitimi esnasında Bilkent'te olmadığını duymuştum fakat Boğaziçinde var galiba. Şunu ayrıca da ifade etmem gerekir: lisans eğitimi uzmanlaşma yolunda başında başıdır, yani tanıma safhasıdır. Bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız, lisans eğitiminizi, yüksek lisans, master, doktora gibi eğitimlerle taçlandırmalısınız. Zira günümüz teknolojisi, bir insan, hayatını tamamını harcasa dahi, sadece bir ya da birkaç alanda "uzman"laşmaya izin veriyor.

    NOT: ODTÜ'nün sitesinde de şöyle bir ibare mevcut: "ODTÜ EE Lisans Eğitimi: Uzmanlık alanını önce tanıyıp sonra seçin!"
    *https://eee.metu.edu.tr/tr/ee-lisans

    -Bir önceki mesajımdaki "uzmanlaşmak" kelimesi yerine "odaklanmak", "yönelmek" kelimesini kullanmam daha doğru.

    Faydalı olabiliyorsak ne mutlu :)




  • 10-20k arasında olup savunma sanayii'de çalışmak ya da akademik ilerlemek isteyen metalurji ve malzeme'yi yazsın direk.

    odtu mete mezunlarının sektörlere göre dağılımı;

    ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor
    ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 6 Ağustos 2018; 11:13:48 >




  • @bilgisayar

    Allah izin verirse itü cenge gidicem.

    Istanbulda da 3 - 3.50 civarı yaparsak maaşlar yeni mezun için tatmin edici olur mu ? ( itu mezunu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan1000

    @bilgisayar

    Allah izin verirse itü cenge gidicem.

    Istanbulda da 3 - 3.50 civarı yaparsak maaşlar yeni mezun için tatmin edici olur mu ? ( itu mezunu)
    Üniversite ve maaşa göre belirlenen maaşlar yok piyasada pek fazla. Şirketin kendi belirlediğin pozisyonlara koyduğu maaşlar var. Eğer 15-20 kişilik bir startup'a girmiyorsanız alacağınız maaş bellidir, ilanı açılan pozisyona bir maaş belirlenmiştir. Buraya değil İTÜ, adı dahi duyulmamış bir üniversiteden gelip girseniz de aynı parayı alırsınız. Ama girebilir misiniz, orayı ayrı bir tartışma konusu. İTÜ mezunu da iyi kurumlara, şirketlere girdiği durumda maaşı tatmin edici olacaktır şüphem yok benim.
  • Anladım. Teşekkürler. Birde 15 30 kisilik startup demişsiniz. Orda dogal olarak daha az veriyorlar demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan1000

    Anladım. Teşekkürler. Birde 15 30 kisilik startup demişsiniz. Orda dogal olarak daha az veriyorlar demi
    Bu rakam 2-3 de olabilir, 15-20 de. Neticede kurumsallığa ulaşamamış birkaç yıllık (belki aylık) yerlerden bahsediyoruz. Böyle yerlerden başlangıçta çok bişi beklememek lazım, sonuçta yeni doğan bir bebek gibi düşün. Sen onu besleyeceksin, büyüteceksin. Fakat böyle bir yerde en başından beri bulunmak eğer büyümeye potansiyeli olan bir işse, ortak olmana kadar gider. Hatta bu tarz küçük yerler çalışan alırken çalışanına belirli bir ortaklık payı verebiliyor. Maaştan ziyade, bu ortaklık daha değerli olabilir zamanla. Düşünsene mesela Mark'ın zamanında arkadaşı olup Facebook'un ilk yıllarında ona destek olduğunu ve şimdi ortağı olduğunu :D Sorunun cevabı da, evet maaş olarak nispeten daha az verirler.




  • 9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 6 Ağustos 2018; 17:35:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    1- Hocam inşaat mühendisliği düşünüyorum ama 10k sıralamam var geçen sene 17k dan alıyor . Ve bu benim kafamı karıştırıyor açıksası sıralmasının düşük olması bölümün kötü olması ile mi alakalı?
    2-itü makine mi odtü inşaat mı sizce?
    Odtü'de farklı bir kültür görürsün ama İTÜ'de farklı bir eğitim görürsün.Bu farklı kültür de farklı eğitim de ihtiyacın olan şeyler.Hangisini dışarda kendim alabilirim dersen diğerini seç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkana.

    @makine @plankton007





    Hocam, benim geçen yıl sıralamam 28k idi. 2 tercih yaptım gelmezse mezuna kalırım dedim ve hacettepe otomotiv geldi. 1 yıl hazırlık okudum ve bu yıl bölüme başlayacağım. İçimde bir sıkıntı oldu. Hacettepe bir teknik üniversite değil bu yüzden dersleri eğitimi bir odtü, itü ayarında değildir ama ytü makineden kötü müdür? Tekrar hazırlanmaya değer mi? Bir de ilk yıl beni ne bekliyor? İlk yıl için tavsiyelerini bekliyorum.
    Hacettepe otomativin eğitimi o kadar da kötü değil. Kendini güzel geliştirmiş arkadaşlarım var. İçine sıkıntı olmasın. İlk yıl dersleri salmadan yapabileceğin tüm aktiviteleri yap.
  • Kimsenin sorusuyla alakalı değil ama bu konuda gezenlerin hoşuna gidebilecek bir haberi paylaşayım

    quote:

    U.S. News 2018 yılı “En iyi Meslekler” listesinde ilk sırada yazılım geliştiriciligi alanı yer aldı.

    Aynı zamanda en iyi 10 teknoloji mesleği sıralamasında yer alan bütün meslekler bilgisayar mühendisliği alanından.


    Kaynak: https://money.usnews.com/careers/best-jobs/rankings/best-technology-jobs




  • Makina gözden çıkarılmış bi bölüm müdür?
    Me'yi bitirdikten sonra elektronikle bağlantılı olarak memsle ilgilenip doktorayı dışarıda yapıp akademik kariyer yapılabilir mi?
    Fiziği genel olarak severim bu yüzden ee ve me arasında ben kesinlikle bunu yapmak istiyorum gibi bi ayrıma henüz gidemedim. Me'ye puanım yetiyor ama ee için bir sene daha hazırlanmam gerek. Siz olsaydınız sırf ee için 1 sene daha hazırlanır mıydınız? Çok kişisel bir soru tabi ama gerçekten me'nin önünün açık olup olmadığı hakkında görüşleriniz gerçekten işime yarayabilir. Şimdiden teşekkürler
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    MEMS ve benzeri alanında Bilkent Makine bayağı güçlü, mesela bu araştırma gruplarının hepsi orada:

    http://minilab.bilkent.edu.tr
    http://nems.bilkent.edu.tr
    http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=1045&nvaf_id=9&lang=en
    http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=1045&nvaf_id=11&lang=en




  • ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği hakkında merak ettiğin şeyler mi var?

    O zaman seni de bölüm başkanımız Prof. Dr. Halit Oğuztüzün'ün sorularınızı yanıtlayacağı Facebook canlı yayınımıza bekliyoruz.

    Canlı yayını Cuma günü (10.08.18) saat 20:00'da resmi Facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsin.

    Sorularını program öncesinde ve program boyunca meet.ps/odtu-bilgisayar linkini kullanarak sorabilirsin.

    ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.