Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • up
  • "Ulaşabildiğimiz kadar çok mezunumuza ulaşıp "İsminizi, mezuniyet yılınızı ve çalıştığınız yeri harita üzerinde gösterebilir miyiz?" diye sorduk ve şimdiye (17.07.2017) kadar 215 mezunumuzdan (toplam mezun sayımızın yaklaşık %7'si) geri dönüş aldık. Aşağıdaki interaktif haritada bu 215 mezunumuzun çalıştığı yerlerin dünya üzerindeki dağılımını görmektesiniz."

    https://tanitim.ceng.metu.edu.tr/mezun_haritasi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wut is Giriş

    Makina gözden çıkarılmış bi bölüm müdür?
    Me'yi bitirdikten sonra elektronikle bağlantılı olarak memsle ilgilenip doktorayı dışarıda yapıp akademik kariyer yapılabilir mi?
    Fiziği genel olarak severim bu yüzden ee ve me arasında ben kesinlikle bunu yapmak istiyorum gibi bi ayrıma henüz gidemedim. Me'ye puanım yetiyor ama ee için bir sene daha hazırlanmam gerek. Siz olsaydınız sırf ee için 1 sene daha hazırlanır mıydınız? Çok kişisel bir soru tabi ama gerçekten me'nin önünün açık olup olmadığı hakkında görüşleriniz gerçekten işime yarayabilir. Şimdiden teşekkürler
    Makinanın önü bir yazılım kadar net görülebilir bir şekilde açık değil ama şunu söyleyebilirim ki sizi mağdur etmez, istediğinizi yapabileceğiniz bir imkan sunar. Memsle elbette ki düşündüklerini yapabilirsin. 1 sene daha hazırlanmak tamamen sana kalmış.




  • 11K gibi bir sıralamam var, hedefim ODTU Bilgisayar idi ancak olmadı. 20K de Hacettepe var yerleşebileceğim ancak sıralamasından dolayı ve ODTU, Bilkent hayallerimden dolayı biraz ön yargım oluştu. 1 sene mezuna kalıp hedefler için tekrar hazırlanmalı mı? ODTU ve Bilkent'e karşı Hacettepe Bilgisayar nasıldır? Cidden aşırı şekilde kararsız kaldım ne yapacağım hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @DH_Emre hocam bence hacettepe bilgisayara girebiliyorsanız deymez diye düşünüyorum, bir sene daha stresse değmez diye düşünüyorum, eğer iyi bir ortalama ile mezun olursanız odtü mezunu ile hemen hemen her yere girebilirsiniz. çalıştığım yerde mesela(BİLGEM YTE) yarısından fazlası hacettepe bilgisayar mezunu. yakın zamanda full ingilizceye de geçti, bence bir sene daha çileyi çekmeye değmez. hatta yanımda oturan hacettepe mezunu arkadaşa sordum,o da benimle hem fikir, bizim bölüm gayet iyi, kişiye bağlı bir yerden sonra diyor.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    hocam iyi bir ortalama yapmak zor mu? günde 3 saat çalışarak iyi bir ortalama yapılabilir mi?(hacettepe eem ve ceng için)
  • @Skaar hocam biraz çalışmanız gerekiyor. günlük 3 saat yetmeyebilir. biraz daha fazla çalışmanız gerekebilir. ama şu kadar çalışırsanız bu kadar ortalamanız olur tarzında bir şey çok doğru olmaz kişiden kişiye gerekir.

    bu arada arkadaşlar bölüm başkanımız şu anda canlı yayında girip güzel bilgiler alabilirsiniz:https://www.facebook.com/ODTU.Bilgisayar.Muhendisligi/videos/1615242545252352/

    soru sormak için:https://app.meet.ps/attendee/odtu-bilgisayar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 10 Ağustos 2018; 20:18:28 >




  • Şu ekonomi durumunda ülkenin adı bilinen okullarında bilgisayar mühendisliği okunur mu? Hacettepe, YTÜ tarzı. Elbet bu ekonominin faturası özel sektöre kesilecek ve o da doğal olarak işten çıkaracak. Yurt dışı için bulunmaz nimet ama Türkiye’de durumlar nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @trmeto hocam yani sizin bahsettiğiniz bir kişinin girip mezun olması bahsettiğiniz üniversitelerden zaten en az 5 yıl sürer. geçici bir ekonomik buhranın olması ile bilgisayar mühendisliğini geleceğinin veya hatta genel olarak türkiye'nin geleceğinin bir alakası yoktur. 5 sene içinde ne olacağı bilinmez. "ah yandık bittik şimdi öldük" demenin anlamı yok, çalışıp bu işten ülkeyi kurtarmak gerekir. bunu yapacak olanların büyük bir kesiminin de ben mühendisler olduğunu düşünüyorum. merak etmeyin hem bilgisayar mühendisliğinin hem de Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir problem olmaz Allah'ın izniyle.
  • Şu anda nerdeyse hiçbir mühendisliğe ilgi duymuyorum. Elektrik-elektronik belki isteyebilirdim fakat 6k dayım yani odtüye itüye falan girilmez. Fizik okumak istiyorum fakat ailem okumamı istemiyor. Üstelik de riskli olduğu için korkuyorum.
    Sizin fikrinizi alabilir miyim? Teşekkür ederiz bu kadar yardımcı olduğunuz için.
    Bir de bir ihtimal bölümü sevmezsem masterda falan mühendisliğe kayarım diyorum, sizce nasıl fikir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papaz Yahnisi -- 10 Ağustos 2018; 22:19:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim çok zor durumdayım hala bir bölüm haricinde başka bir bölüm alternatif bulamadım.Tek yazdığım bölüm ise mimarlık.Düşünüyorum iç mimarlığı bakıyorum adam akıllı 2 üniversite var iyiler güzeller ama derslerine bakıyorum 5 yıldan sonra sıkılabileceğim şeyler olabilir.Mühendislere bakıyorum ardından.Makine,elektrik-elektronik,bilgisayar olsun derslerine filan onların da her birinde hep bir kıymık yukarı doğru çıkıyor gözüme batıyor.Üniversite yorumlarına bakıyorum ekşiden,twitterdan herkes bölümü veya üniversitesini kötülüyor.Vallahi ne yapacağımı şaşırdım.Sıralamam sayısalda 45k.Allah aşkına birileri bana yol yordam göstersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HürEl

    Abilerim çok zor durumdayım hala bir bölüm haricinde başka bir bölüm alternatif bulamadım.Tek yazdığım bölüm ise mimarlık.Düşünüyorum iç mimarlığı bakıyorum adam akıllı 2 üniversite var iyiler güzeller ama derslerine bakıyorum 5 yıldan sonra sıkılabileceğim şeyler olabilir.Mühendislere bakıyorum ardından.Makine,elektrik-elektronik,bilgisayar olsun derslerine filan onların da her birinde hep bir kıymık yukarı doğru çıkıyor gözüme batıyor.Üniversite yorumlarına bakıyorum ekşiden,twitterdan herkes bölümü veya üniversitesini kötülüyor.Vallahi ne yapacağımı şaşırdım.Sıralamam sayısalda 45k.Allah aşkına birileri bana yol yordam göstersin.
    Dostum, mühendisliğin ilk senesinde alınan dersler neredeyse bütün mühendisliklerle ortaktır. Bu bağlamda ciddiye alırsan sene kaybı olmadan başka mühendisliklere geçebilirsin. O yüzden seçeceğin bölüm sana yapışacak diye düşünme bence. Millete de aldanma.




  • Hocam 2800 siralanam var, odtu ceng ucundan gidebilir. Olmazsa eger makineye gidecegim. Makine hakkinda ne tavsiye verirsiniz ? Bilgisayarda bir alt olarak gidebilecegim itu var lakin orayi istemiyorum.

    Bir de yatay gecisle ceng icin ugrasacagim. Bu konuda ne yapmam daha iyi olur ?
    Eger gecemezsem makinede ilerlemeyi planliyorum

    Makine de ilgi alanim dahilinde bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Pluie -- 12 Ağustos 2018; 16:25:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle ağır bölümler okurken (ee okuyacağım) sosyalliğe vakit kalıyor mu? Çevremizdeki insanlar bu konuda basıldı? Bilkent'te okuyacağım ben bu da sosyallik acisindan bir eksi gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mckinsey gibi firmalar hakkında bilgin var mı? odtü mezunları oraları tercih ediyorlar mı?
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttt66

    mckinsey gibi firmalar hakkında bilgin var mı? odtü mezunları oraları tercih ediyorlar mı?
    o tarz yerler için biraz gözünü karartman lazım açıkçası. ODTÜ'den de giden kimseler var tabi ki fakat kişinin ne istediği önemli. 4 sene tabir caizse hayvan gibi teknik çalış, mühendisliğin dibine vur, EE'yi bitir sonra mühendislikten apayrı bir alanda sırf parası bol diye çalış. Yapılır mı, elbet yapanları var ama hayalleri o muydu o kimselerin bilemem. He tabi ki tercih edenlerin kaçı girebiliyor, orası da büyük soru işareti çünkü cidden çok çok az alım yapıyorlar ve aldıkları kimseler de ortalaması 3.8'den bile yukarı kimseler genelde. Çok iyi para verdikleri de doğru, tamamen dolarla çalıştıkları için. Ama öte yandan hayvan gibi çalıştırıyolar, ciddi mesai yapıyosun. Özellikle ilk yıllarında seni sömürebildiği kadar sömürüyor ama hakkını da veriyor işte. İşine gelirse :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agathias

    Böyle ağır bölümler okurken (ee okuyacağım) sosyalliğe vakit kalıyor mu? Çevremizdeki insanlar bu konuda basıldı? Bilkent'te okuyacağım ben bu da sosyallik acisindan bir eksi gibi geliyor.
    Sosyallik kişide bitiyor biraz ama ortalama kascam ben bölümde derece yapcam falan diyosan evet sosyalliği ciddi anlamda azaltman gerekir. Fakat benim için o kadar önemli değil ortalama, CC-CB notları yeter kafasındaysan sosyal şeylere vakit bulabilirsin. He ama her zaman da böyle değildir, bazı dönemlerin ciddi anlamda sıkışır, DD alabilmek için bile günlerini gecelerini vermen gerekir bir ödev için. Çevremde her türlü insan vardı ama ağır bölümlerdeki kimseler sosyalliğe çok zaman ayırmıyordu, bu da gerçek. İlk yıllar biraz daha hafif geçiyor da 3.sınıf mesela cidden çok yoğun.




  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    işime gelir gelmez olur mu? :D o kadar para versinler işime gelir. oraya girebilecekken mühendislik yapan var mı? yani çok iyi para veriyorlar. aselsan'da çalışan birinin 10 yılda kazanacağını 3 yılda kazanıyor belki. benzer başka iş kolları var mı sizin bölüm mezunlarının yönelebileceği ve o denli para kazanabileceği?
  • Papaz Yahnisi P kullanıcısına yanıt
    ACABA SORUMA BAKABİLİR MİSİNİZ? TEŞEKKÜR EDERİM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.