Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 750 lira burs aliyolar Tubitaktan temiz para yapilabilr.
  • Odtü vs itü desek bölüm bazlı olarak
  • hocam ODTÜ'de kesinlikle bu kadar kolay değil dediğiniz şey. normal bir bölüm okur gibi okuyorsunuz. çok zor bir şey baştan söyleyeyim.

    1. Hocam eğer makine öğrenmesinin aşırı derinlerine girip sayı teori, computation theory(çeviremedim valla), kriptografi algoritmalarının teori kısmına girişmeyecekseniz piyasada çok fazla işinize yaramaz söyleyeyim. yurt dışı için faydalı olabilir ama elimde fazla örnek olmadığı için bir şey diyemeyeceğim açıkçası.

    2. Evet 1-2 arkadaş yapıyordu, fakat bitiren sadece 1 tanesi var bildiğim, 4 senede ikisini de bitirdi, fakat o biraz istisna idi, bilgisayar bölümünü gelmeden baya biliyordu zaten ilk 2 sene çok az uğraştığı için çap yapması zor olmadı, fakat 1 arkadaşım da çap yapıyordu mat'tan fakat 2. senenin sonunda vakit bulamadığı için bıraktı. vakit kalmıyor hocam onu söyleyeyim, hani sosyal hayatı her şeyi unutmanız lazım ÇAP için. bir arkadaşım da EE-fizik çap'ı yapıyordu o da aynı şekilde kafasını kaldırmadan ders çalışıyordu, hatta 1 sene uzatmak zorunda kaldı fizik bölümü bitmedi. çok zor oluyor yani kısaca.

    @Oneofthesenights hocam itü hakkında fazla bilgim olmadığı için ne desem yalan olur, fakat ikisi de çok iyi üniversitelerdir, aralarında çok büyük bir fark yoktur, ikisinde de iş bulma konusunda bir problem yaşamazsınız inş.




  • hort.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, ceng mezunusunuz ama havacilik ve uzay hakkinda dusunceleriniz neler, bu yil 15k geldi itu uzay gelmezse mezuna kalmayi dusunuyorum bu yil biraz problemliydi; seneye 1k girerim gibime geliyor. Odtu konuk evi, okuldaki pistin kullanimi, odtu formula kulubu, ogretim gorevlilerin genel durumu tesvik ve destekleri, iyi niyet mektubu (yurt disi yuksek lisans da ozellikle), hedefim gelecekte yol aerodinamisinden ilerlemek odtu benim icin en iyisi diyordum ancak bu yil olmadi.

    Sizin dusunceleriniz neler ? Cevaplarsaniz sevinirim iyi bayramlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Is that GlockGoing Slowly -- 3 Ağustos 2020; 21:31:0 >
  • hocam bu konuya sorarsanız burada havacılık ve uzay mühendisi bir arkadaş da var, size daha rahat yardımcı olabilir, şimdi ben ne desem eksik bilgi veririm.
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Kaliteli hort gerçekten
  • elektrik elektronik okuyan arkadaş hangi alanda uzman?
  • Hocam ODTÜ ee ve İTÜ bilgisayar arasındayım. Siz olsanız objektif bir şekilde değerlendirerek hangisini seçersiniz ?
  • Hort...


    Merhaba. Genel anlamda elektrik-elektronik bölümüyle ilgili yaşadığım kafa karışıklığı sebebiyle başlık sakinlerine bir şey sormak istiyorum ben de. Tercih yaparken bilgisayar-elektrik elektronik bölümleri arasında kalmıştım açıkçası geniş çalışma alanı sebebiyle ee daha mantıklı geldi. Bir eem mezunu olarak (İstanbul üni.) kariyerimi sürdüreceğim alanı belirlemekte zorlanıyorum. Evet üni. bitimi bunu netleştirmek için çok geç ancak yine de bir şekilde belirlemem gerekiyor artık bunu. Kendimi bilg. mühendisliğinin alanına giren web teknolojileri konusunda ve Python, C gibi bazı programlama dillerinde geliştirdim. Eğer bu alanda bir iş yaparsam lisans eğitimim çöp mü olmuş olur? Bu şekilde ilerleyip başarılı olanlar var mıdır duyduğunuz? Yoksa illaki hem elektrik-elektroniği hem yazılımı kapsayan bir alana mı yönelmek lazım? Sadece değerli görüşlerinizi merak ettim yoksa tabii bunun kararını kendim vermem gerekiyor.





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.