Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçen sene buna benzer bir etkinliği ben ve arkadaşım nezkafe yapmıştık ve ODTÜ ve bilgisayar mühendisliği ile ilgili sorularınızı cevaplamıştık.
    Bu sene ise işi büyüttük ve EE ve makineden arkadaşlarımızı da işin içine dahil ederek sizlerin sorularını cevaplamaya geldik, sağ olsunlar kırmadılar geldiler.

    Sorularınızı sorarken hangi bölümdeki öğrencinin cevaplamasını istediğinizi yazarsanız konuya bakan cevaplayacak arkadaşların cevaplaması daha kolay olur(@EE, @bilgisayar, @makina tarzında).

    Geçen seneki konumuzun linki aşağıda, bilgisayar hakkında soru sormadan önce o konudaki sorulara bakarsanız iyi olur aynı soruları cevaplamak bir yerden sonra yoruyor :)
    https://forum.donanimhaber.com/odtu-bilgisayar-muhendisligi-3-sinif-ogrencisiyim-sorularinizi-yanitlayabilirim--127634846#127634846
    nezcafe arkadaşımın açtığı baya bir soruyu cevapladığı konuya burdan ulaşabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muh-mezunuyum-kafaniz-karisiksa-konusabiliriz--133439336

    Sorular odtü veya spesifik olarak bölümlerle ilgili olursa iyi olur. Geçen sene diğer mühendisliklerden hatta sosyal bilimlerle ilgili soru gelmişti, bu tarz soruları cevaplamaya çalışıyoruz fakat sizleri yanlış yönlendirebiliriz. Diğer mühendisliklerle ilgili yine az-çok bilgimiz var fakat tutup da kimya bölümüyle ilgili soru sormazsanız seviniriz :)

    Siyasi, dini veya tartışmalı soru sormazsanız iyi olur amacımız siz kafası karışmış gençlere yardım etmek, polemiğe girmek değil. Kısacası b*kunu çıkarmayın işin :)
    Bunun dışında her türlü soru sorabilirsiniz, eğer daha spesifik bir sorunuz varsa bize özel mesaj ile de ulaşabilirsiniz.

    Bilgisayar: manesfirst, nezcafe
    Makineci arkadaş: plankton007
    Elektrikçi arkadaşlar: abdulkadir_25, parçalıbulutluhava



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 13 Ağustos 2018; 15:6:17 >



  • - ODTÜ'den mezun olduktan sonra eğer 3 üzerinde bir ortalamanız varsa iş bulmak çok kolay, 3 ün altında olması durumunda da iş beğenmemezlik yapmazsanız hemen bulabilirsiniz.
    - Mezun olmadan bulunmakta, zira stajların bir noktada amacıda o. Ayrıca ASELSAN ve TAI gibi firmalarda da aday mühendislik yapabilir, okul bittiğinde ise hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. İşin özü Odtü @ee @ceng te iş problemi olmadığını ifade edebilrim, eğer kötü bir notunuz yoksa.
    - Maaşlar içinde duyduğum kadarıyla tatmin edici değerler.
    **Naçizane, ODTü gibi bir üniversiteye gelmek istiyorsanız, paradan çok "nasıl olur da bu ülkeye faydalı olurum?"un peşine düşülmeli, çünkü bu kalitede eğitimi Türkiye de veren üniversitenin sayıca az olduğunu düşünüyorum.
    Bunu belirlemesi çok zor çünkü 100'ün üzerinde mezun var. Fakat çevremden duyduğum çok insan var, amerikaya gideni de var, avrupaya gideni de. Nereden kabul alacağın biraz ortalaman ile ilgili, 4.0 ile mezun olmuş bir arkadaşımız var mesela istese MIT'e de giderdi fakat bazı sebeplerden dolayı burada kalmak istemiş. Ortalaman 3.5 üstündeyse yurtdışında güzel yerlerden kabul alırsın.
  • o soruları sorayım seri şekilde..
    iş buldunuz mu? mezun olduktan sonra mı, mezun olmadan önce mi buldunuz?
    ayıptır sorması kaç dolaylarında maaşlar?

    #ee #ceng


    edit: hissediyorum bu konu, TYT forumunun bu seneki en faydalı konusu olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themontana -- 3 Ağustos 2018; 19:32:42 >
  • @.kaan evet hocam ben iş buldum. TÜBİTAK BİLGEM YTE'de yarı zamanlı çalışıyorum ve kısa zaman içersinde de tam zamanlıya geçeceğim inşAllah. ben part-time 4. sınıfın 2. döneminde başladım işe, mezun olmadan buldum sayılır yani. maaş konusunda malesef antlaşmalar gereği bu bilgiyi açık edemiyoruz :) ama maaşların tatmin edici olduğunu söyeleyebilirim.
  • aee de gelsin
  • Muhtemelen Bilkent'i tercih edeceğim. Benim sorum bölüm ile alakalı. İleride yurt dışında çalışmak/ yüksek lisansa devam etmek istiyorum. Bilgisayar Mühendisliği mi daha avantajlı Elektirik -Elektronik mi? Elektrik elektronikten mezun olup bilgisayar yüksek lisansı yaparsak bilgisayar okuyan biri ile yakın seviyede olur muyuz? Bir de bilgisayarda okuduğum okul daha mı az fark yaratır EE ye göre, çok fazla yazılımcı var ve tek ihtiyaç bilgisayar sonuçta. @ee @bilgisayar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAV HE HE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mastermind33

    YAV HE HE
    burada tam olarak ne demek istediniz hocam?
  • 1- Hocam inşaat mühendisliği düşünüyorum ama 10k sıralamam var geçen sene 17k dan alıyor . Ve bu benim kafamı karıştırıyor açıksası sıralmasının düşük olması bölümün kötü olması ile mi alakalı?
    2-itü makine mi odtü inşaat mı sizce?
  • @bilgisayar

    puanım ytü ve hacettepeye yetiyor.Ytü türkçe hacettepe ingilizce.sizce bir bölümün türkçe olması büyük bir dezavantaj mıdır

    2-)odtü kktc hk. ne düşünüyorsunuz
  • ASELSAN gibi şirketler ODTÜ'lü alımını kısıtlamaya gitti gibi söylentiler çıktı, bunlar doğru mu? Zorla istifa ettirmeler, işe alımda ODTÜ'lü sayısının azalması gibi şeyler duydum.

    @EE'ci arkadaşın 1. sınıf sonu cgpa'sı kaçtı, 4. sınıf sonunda kaç ile bitirdi? ASELSAN'a girmek için 3.0 olsa yetiyor mu yoksa ayrıca bir şeyler aranıyor mu?

    Yurt dışında akademik kariyer yapmayı düşünüyorsak neler yapmamızı önerirsiniz? STAR yapılmalı mı yoksa onun yerine derslere odaklanıp yüksek ortalamalarla mı bitirilmeli? ODTÜ EE 2. sınıfa başlayan birine verecek önerileriniz var mı, yazın şunları öğren şu derslerde şunları yap tarzı?
  • @caissabasgan hocam tek tek gideyim. öncelikle tavsiyem bir bölümü seçerken sizin ne istediğiniz en ön planda tutmaktır. sadece fiziksel fayda ile bölüm seçmek genelde iş ve okuma hayatında mutsuzluğa yol açıyor. benim tavsiyem önce iki bölümü de düzgünce araştırıp hangisinin size göre olduğuna bakın. ilk soru için, iki bölüm arasında ben yurt dışına çıkma açısından fark göremiyorum. iyi bir otalama ile mezun olursanız yurt dışında yüksek lisansı iki bölümde de yapabilirsiniz. 2. sorunuz ise hayır, ikisi çok farklı alanlar ve aynı seviyede olmanız zor. bazı temel derslerimiz aynı olsa da veri yapıları, algoritmalar, hesaplama teorisi(theory of computing) gibi dersleri ee'ci arkadaşlar almadığı için aynı hale gelmek zor. bazı alanlarda ortak çalışılabiliniyor mesela network, gömülü yazılımlar gibi. 3. sorunuz için ise ilk defa böyle bir soru ile karşılaştım açıkçası :) okul her iki alan için de çok önemli ve "her taraf yazılımcı" gibi bir önermeyi çok yanlış buluyorum. bir yazılımcı ile bilgisayar mühendisi aynı değildir. yazılımcı dediğiniz kişi genelde sadece kodlama yapmayı bilir, ne işin arkasındaki teoriyi bilir ne de network, gömülü yazılım, makine öğrenmesi gibi eğitim gerektiren alanları.
    sorunuzu anlamamış olabilirim, eğer sormak istediğiniz daha spesifik bir şey varsa tekrar sorabilirsiniz.
  • @Bilgisayar



    Yüksek lisansa yurt dışındaki iyi üniversitelere gitmek istiyorum. Verebileceğiniz tavsiye varmıdır?

    Ayrıca size göre ODTÜ ile İTÜ arasında seviye farkı varmı, varsa ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @oguzhan5881 hayır hocam, sıralama bölümün kötü olduğunu göstermez, yalnızca diğer bölümler kadar rağbet görmediğini gösterir. eğer inşaat istiyorsanız ODTÜ inşaatı seçmenizi kesinlikle tavsiye ederim. fakat biraz zordur baştan söyleyeyim :) 2. soru için hocam bu sizin kendi isteklerinize bağlı. makineci arkadaş size makine ile ilgili daha detaylı bilgi verebilir, ona göre kararınızı verirsiniz. fakat en onda olan şey dediğim gibi sizin neye ilginiz olduğudur.

    @WhoiS_AttaCK hocam açıkçası büyük bir dezavantaj. karşınıza çıkacak makalelerden tutun da önemli tüm kaynaklara kadar hepsi ingilizce. tamamı ingilizce olan bir okulda okumanın faydasının çok büyük olduğunu düşünüyorum. ama tutup da çok zor şartlar altına girecekseniz tabii ki bu sizin seçiminiz, fakat eşit şartlar altında ben ingilizce olanı öneririm.
    2. soru için ise pek bir fikrim yok açıkçası fakat öğrenci profilinin çok iyi olmadığını duydum fakat kulaktan dolma bir bilgi, biraz daha araştırmanızda fayda var.
  • hocam iyi bir ortalamadan kasıt nedir? özellikle ee için, iyi ile orta arasındaki çizgi kaçtadır?
    mesela sizin ortalamanız kaçtı?
  • @Akakçe hocam öncelikle ortalama çok çok önemli. ortalamanızın 3.50 civarında olması gerekiyor. 2. olarak üniversite çok önemli, adı duyulmuş bir üniversite şansınızı artırır. 3. olarak yüksek lisans başvurularında kendinizi iyi anlatmanız ve sizi niye almaları gerektiğini iyi açıklamanız gerekiyor.

    2. soru ile ilgili İTÜ hakkında çok fikrim yok açıkçası fakat o kadar büyük bir fark olduğunu zannetmiyorum, ODTÜ muhtemelen az bir miktar akademik kadrosu ve öğrenci profili olarak daha iyidir, ama çok bir fark olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    1- Hocam inşaat mühendisliği düşünüyorum ama 10k sıralamam var geçen sene 17k dan alıyor . Ve bu benim kafamı karıştırıyor açıksası sıralmasının düşük olması bölümün kötü olması ile mi alakalı?
    2-itü makine mi odtü inşaat mı sizce?
    Makine yardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @.kaan iyi ortalama bence en az 3.00 ile başlar. çok iyi ortalama ise 3.50 ve üzeridir, bu her bölüm için genelde böyledir hocam. benim mezuniyet ortalamam 3.47 idi.
  • Onedays O kullanıcısına yanıt
    hocam ilk soruyu da cevaplayabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    hocam ilk soruyu da cevaplayabilir misin?
    Sıralaması düşük çünkü teknoloji çağındayız bu yüzden bilgisayar ve makine inşaata göre daha çok tercih ediliyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize bir soru: mezun olduktan sonra yurt dışında mühendis olarak çalışmak zor mu? Siz herhangi bir yere başvuru yaptınız mı? Yapan arkadaşlarınız var mı, nerelerden kabul alabildiler?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.