Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
36
Favori
28.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abdulkadir_25 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kitaplar pahalı mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elwingtr

    Merhaba,benim sorum şu olacaktı;
    Sıralamam ODTÜ CENG e yetmezken İTÜ CENG e yetiyor.Ben ne kadar matematik ve fiziğe yakın olsamda bilgisayar mühendisliği bana hep daha yakın gelmiştir ve istediğim bölüm de odur.Lakin ODTÜ Makine ve İTÜ CENG arasında kararsız kaldım.ODTÜ ye gitmeyi küçüklüğümden beridir istiyorum ve iyi kötü yapabileceğim bir bölüm olan makine mühendisliği var.Ama diğer yanda da asıl istediğim bölüm olan bilgisayar bölümü var.Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim.ODTÜ nün daha çok tanındık olması İTÜ ye göre ağır basıyor ve niyeyse İTÜ beni o konuda korkutuyor.Sizin de ODTÜ lü değilde dışarıdan bir gözlemci gibi yorum yapmanız benim için çok önemli.Çok sağolun şimdiden.

    Ek soru:Makine bölümünde bilgisayara yakın bir uzmanlık alanında çalışabilir miyim?
    Ek soruna yanıt olarak:
    Makinanın kontrol ile mekatronik alt birimi bilgisayara yakın aslında. Gerekirse bilgisayardan yüksek lisans yapman da mümkün.




  • -Yeni mezun, hali hazırda ASELSAN ve TAI'de görev alan arkadaşlarım mevcut ve sanıyorum ki böylesi büyük firmalar bünyelerindeki teknolojiyi geliştirmek için ODTÜden her zaman faydalanacaktır. Dediğiniz hakkında bir malumatım yok maalesef...

    -Not ortalaması ilk yıl temel dersler olduğu için eeciler genelde yüksek bitiriyor ama hepsi değil tabi ki. Bazı arkadaşlar daha sonra bölümün ana derslerine geçince, farklı bir hava estiriyorlar. Aselsanın işe alımı hususunda bu linkten faydalanabilirsiniz:
    https://www.aselsan.com.tr/tr-tr/kariyer/ik-sureclerimiz/Sayfalar/ise-alma.aspx

    -Akademik kariyer evvela iyi bir not ortalamasını elzem kılar. Benim önerim STAR yapıp çok iyi bir ortalamayla bitirmeniz, isterseniz Allahın izniyle başarırsınız. Bölümde bir hocamız der ki; "Ben biliyor ve inanıyorum ki, bu sınıftaki herkes 4.0 yapacak kapasitede, sadece istemiyor ve bunu için çaba harcamıyorsunuz." Ben de diyorum ki, istiyorsanız, star da yapar yüksek bir ortalamayla da bitirir yanında hobilerinize zaman ayırabilirsiniz.
    İkisi arasında bir seçim yapmak istiyorsanız, ben STAR tercih ederdim, ortalamanız 3 ün altında olmaması kaydıyla.

    NOT1: Star programı için "http://star.eee.metu.edu.tr/ "

    NOT2: Naçizane; "Kişi bir arı misali bal özlerini yurt dışında toplayıp, balını yurdunda yapmalı.." dustürü bizim şiarımız olmalı diye düşünüyorum. Bu konuda konuşmak isterseniz, özelden mesaj atabilirsiniz.

    -Ben şahsen tatillerde dinlenmeyi sakinleşmeyi ve yeni döneme dinamik bir şekilde geçmeyi hedefliyorum. Ama dersler bazında bir şeyler yapmak istiyorum diyorsanız, MATLAB, C/C++ çalışabilirsiniz. Ayrıca circuit için "https://www.youtube.com/playlist?list=PL9F74AFA03AA06A11" bakabilirsiniz. Başarılı olmak istiyorsanız, dersleri dikkatlice takip etmeniz, tekrarlarınızı yapmanız ve hocalarınızın ders noktasında önerilerini takip etmeniz fazlasıyla yetecektir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detective W.

    Hocam hayrına bir tane de fizikçi bulun
    Sen sor sorunu ben ulaştırırım bir fizikçiye. Aynı durum kimya müh. , metalurji ve malzeme mühendisliğiyle de mümkün.
  • KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    -PDF'leri internette mevcut, almak istiyorsanız siz bilirsiniz tabi ki. Amacımız ilim öğrenmek olduğu için yazarın haklarına riayet ederek pdflerden faydalanılabileceğine inanıyorum.

    -Piyasa fiyatlarını tam bilmiyorum maalesef. Fiyat göreceli olduğu için bir şey de diyemem ama bence ucuz da denilemez :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensvann

    @Makine @plankton007



    Peki yurt disi isteyen mezunlar genelde nereleri istiyorlar?

    Ortalama da yuksek olmasi gerekiyo sanirim.



    Cevap icin teşekkürler bu arada
    Bir başka cevabımda belirttiğim gibi ortalamanın 3 ün üstü olması Milano Teknik için yeterli demişlerdi bize.(Şahsen araştırmadım ama giden arkadaşlarım böyle söylüyor.) Bunun yanında Almanya'da genellikle eğitim parası verilmediğinden oralara gitmek oldukça cazip. Son olarak da yakın bir arkadaşım KIST'e (Korea Institute of Science and Technology) stajyer olarak girdi. İşleri güzel giderse yükseğine devam edebilir. Ama bu tarz yerler için ortalama daha da ön planı çıkıyor. Bahsi geçen arkadaş 3.50 üzeri ortalamasının yanına mekatronik yandalıyla göz dolduruyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astraess

    odtü kimya mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? sonrasında iş sıkıntısı yaşanır mı vb, söyleyebilecek bir şeyleriniz var mı konuda
    Bir arkadaşımın cevabını aktarıyorum.
    ''Kimya Mühendisliğinın kimya ile bir alakası yoktur proses mühendisliğidır benim kimya iyi diye yerleştim bambaşka bir bölüm çıktı, odtü de hocalarından eğer istersen çok şey alabilirsin hepsi ayrı ayrı deneyimli ve halen fabrika ya da şirketlerin danışmanlığını yapan hocalardır. Teknik olarak kendimi bir adım öteye atmak istiyorum ben dersen kesinlikle Orta Doğu Teknik Üniversitesi derim iş imkanı iş alanı olarak çok geniş bir bölüm her alana müdahil bir odtülü kimya mühendisi görebilirsiniz, yerlestıkten sonra değil de mezun olduktan sonra gözünüz arkada kalmaz.
    Dipnot: Okurken anam ağladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plankton007 -- 5 Ağustos 2018; 23:28:32 >




  • plankton007 P kullanıcısına yanıt
    Egitim parasi derken neyin egitimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Üşengeçadam0

    Makine mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliğinden hangisini tercih etmeliyim?İki bölümü de akdeniz üniversitesinde okuyacağım.Hangisini seçmek daha avantajlı
    Sorduğun soru iki farklı disiplinin karşılaştırılması ve bu kolay bir şey değil. İkisinin de kendi avantajları var önemli olan sen hangisinde kendini ne kadar bulabileceksin.Buna ek olarak da tercihinin tek seferlik olduğunu asla düşünme. Her zaman iki disiplinden diğerine geçmenin bir yolunu bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeromechanics

    odtü kurum içi yatay geçiş nasıl oluyor mühendislikten mühendisliğe.Sadece okul ortalaması ile oluyor mu ? ÖSYS puanı hiç işin içine girmeden?
    Bazı yerlerde yok 40 puan altında olmalı vs diyor ama kılavuzu 20 kere okudum öyle bir şey yazmıyor kafam karıştı.
    Kurum içi genel geçişte bahsediyorum , özel geçişten değil teşekkürler
    Bir arkadaşım Gıda mühendisliğinde Kimya mühendisliğine geçiş yapmıştı. Sanıyorum o 40 puan olayını da hesaba kattı. Konuya tam hakim değilim ama üniversitelerin kendi kuralları olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0D8665FE2

    Odtü makineye girip uluslararası ilişkiler ile çap yapabilir miyim? Odtü makine ile yapacağım herhangi bir sosyal bilim çapının yoğunluğu benim sosyal hayatımı siler mi? Ya da iyi bir mühendis olmamı engeller mi? Makine sek mi içilmeli?

    Odtü makineye girip bir sosyal bilim çapı yapmak isterim, özellikle uluslararası ilişkiler isterim. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz bana?
    Eheh sosyal hayatını sileceğini sanmam. Yakın arkadaşım fizik ile çap yaparken topluluk işlerini çok iyi götürüyordu. Ama makinanın hayli vaktini alacağını zaten hesaba katmışsın. Etrafımda sana örnek oluşturacak ne yazık ki biri yok ama bence denemeye değer. Belki yandal olarak bir program bulmayı deneyebilirsin bu senin yükünü azaltır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensvann

    Egitim parasi derken neyin egitimi?
    Cevapları arka arkaya yazarken sizin de okuduğunuzu sanıp bazı yerleri atlıyorum sanıyorum . Bir başka cevabımda yurt dışında çalışmaya başlamak o kadar kolay değil ama yükseğe başlayıp sonra iş ayarlamak daha kolay demiştim. Burda bahsettiğim eğitimlerde de yüksek lisansı kastediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KokceliMehmet

    @EE @MAKİNE

    Öncelikle ben Uçak mühendisliği düşünüyordum. Hala da Türkiyenin Uçak da çok ilerleyeceğini düşünüyorum fakat sıralamam çok daha olduğu için onun yerine boğaziçi-koç-odtü gibi yerlerde makine-ee okurum demeye başladım. Bu bölümlerde okusam uçakla ilgili bir şirkete, projeye alsalar öncelikli kişi ben mi olurum uçak mühendisi mi ?

    Ee için sorum bazıları kod öğreneyim gibi girişimlere giriyor fakat ben de böyle bir merak yok sizce bu ee okurken bana sorun yaratır mı ?

    Ee için 2.sorum ise zor olduğunu duydum. Elbet zor olacak ama bu zorluk senin sosyal hayatını kısıtlayacak derecede mi ?

    Makine için sorum sıralamanız kaçtı bilmiyorum ama Boğaziçi ve Koç makine için ne düşünüyorsunuz ? Siz neden ODTÜ diyorsunuz, yani şu şu var bu yüzden ODTÜ dersen bunlar neler olur ?

    Özel için İstanbul'da devlet için Ankara'da oku gibi bir şey var bu doğru mu?

    Hocaların iş bulmada staj bulmada yardımı oluyor mu ?

    Son olarak kaç sınıf var ve sınıflar kaç kişilik ?
    -Sıralamam Boğaziçi veya Koça yetecek cinsten değildi. Ama ODTÜ olduğu için de pişman değilim tabi. Bahsettiğiniz üniversiteler gerçekten güzel üniversiteler bu yüzden ODTÜ'nün onlar üzerine bir baskınlık kurması mümkün değil. (Ki bazı konularda bizden bayağı iyi durumdalar özellikle dersliklerin durumu ve hocaların sayıca azlığı) Amma velakin ki ODTÜ'nün bir kültürü vardır ki kimseye değişmem. Gerçekten insanlar birbirine bir değişik bağlılar. Biraz da muhalif olması her renkten adamı barındırıyor içeride.(Bu çoğu zaman güzel kısmen kötü bir şey :D)
    -Hocaların aran iyiyse bulabilir zira çoğu bir yerlerde danışmanlık yapıyor veyahut kendi şirketlerini idare edeiyorlar.
    -Derslikler aşağı yukarı 40 kişi. Ama bazı sebeplerden dolayı bu sayı artabiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal

    Hocam aksarayda elektrik elektronik mühendisliği okuyorum selçuk Üniversitesi makine mühendisliğine 2. Öğretim (konya) geçmeyi düşünüyorum sizce doğru bir karar olur mu?



    Makine Mühendisliği bana pek hitap etmiyor gibi ama yinede alışırım diyorum yanılıyor muyum?



    Mezun olsam hangisiyle daha kolay iş bulurum.

    Alıntıları Göster
    Dostum bu karar sana kalmış zira seni tanımadığım için bir yorumda bulunmamın bir yararı olmaz sana.




  • Merhaba, istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği, marmara üniversitesi bilgisayar mühendisliği ve itü matematik mühendisliğinden hangisi daha tercih edilebilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4c3 -- 6 Ağustos 2018; 0:15:8 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • plankton007 P kullanıcısına yanıt
    Hea tamam anladim:) cevaplar icin teşekkürler mühendislik hayatinizda basarilar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osmnn.osmnn

    Anladım teşekkürler peki nedenini öğrenebilir miyim ve ilerde yüksek lisans yapmayı düşünüyor musunuz bende ileride tai aselsan gibi yerde direk çalışmaya başlamak istiyordum çoğu yerde yüksek lisans mutlaka yapılmalı yurt dışı çok iyi gibi şeyler okudum o yüzden soruyorum
    Tamamen tercih meselesi, üniversite sınavından sonra insanın hayatında kesin doğrular kalmıyor ve yavaş yavaş yerini kişisel tercihler alıyor. Örnek veriyorum, Türkiye 1.si Boğaziçi'ne gidebilir, ODTÜ'ye de, Bilkent'e de, Koç'a da,... kesin bir doğru yok burada. Tıp da seçebilir mühendislik de. Aynı şekilde okuldan mezun olduktan sonra da kesin doğrular hayatından çıkmış oluyor, aselsanda çalışmak en doğru olan şey değil. Hiç çalışmayıp yüksek lisansa da devam edebilirsin, yüksek yaparken bi yandan çalışadabilirsin yada hiç adı duyulmamış bir startup'ta da çalışma isteğin varsa çalışırsın.

    Özetle, ben de kendimi şu an yeni bir eğitim temposuna hazır hissetmediğim için biraz dinlenmek istedim. Çünkü çalışacağım yer de belli değildi, mesela istanbul'da çalışmayı düşünen arkadaşlarımdan Ankara'da öylesine başvurduğu yerden yüksek lisansa kabul aldı şimdi napsam diye düşünüyor. Yüksek lisans'ı da es geçemez, istanbul'da ailesi olduğu için orayı da. Demek istediğim şey, benim hayalimde tabi ki yüksek lisans yapmak da var çünkü insan ölene kadar bence bişiler öğrenmeye devam etmeli ama bu yüksek lisansımı belki ekonomi üzerine de yapabilirim. O yüzden az da olsa bi sektör tecrübesi edinmek benim için iyi olacak. Alanımı ondan sonra seçeceğim.

    Yurtdışında yüksek yapmak elbette iyi, kimse kötü diyemez ama öte yandan savunma sanayiinde tecrübe kazanmak kötü mü? Bence buna da hayır denilemez, en başta dediğim gibi mutlak doğrular yok artık :)




  • @makine @plankton007





    Hocam, benim geçen yıl sıralamam 28k idi. 2 tercih yaptım gelmezse mezuna kalırım dedim ve hacettepe otomotiv geldi. 1 yıl hazırlık okudum ve bu yıl bölüme başlayacağım. İçimde bir sıkıntı oldu. Hacettepe bir teknik üniversite değil bu yüzden dersleri eğitimi bir odtü, itü ayarında değildir ama ytü makineden kötü müdür? Tekrar hazırlanmaya değer mi? Bir de ilk yıl beni ne bekliyor? İlk yıl için tavsiyelerini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d4c3

    Merhaba, istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği, marmara üniversitesi bilgisayar mühendisliği ve itü matematik mühendisliğinden hangisi daha tercih edilebilir?
    Açıkçası söylemiş olduğun üç yer ile de ilgili net bir bilgim yok. Matematik mühendisini kendime çok yakın bulmadığım için muhtemelen tercihimi bilgisayar mühendisliğinden yana kullanırdım. Fakat hangisini seçerdim dersen de, eğitim dillerine bakardım. İkisi de aynıysa akademik kadro ve mezunlarını araştırırdım. Ve mümkünse onlarla konuşurdum. Araştırmadan, oralardan mezun kimselere danışmadan oralarla ilgili yorum yapması zor. Yerinde olsam açardım linkedin'i filtreleyip mezunlarını stalklardım. Birkaçına da mesaj atardım, birisi dönmese diğeri döner. Memnun olup olmadığını sorardım, eğitim kalitesini değerlendirmesini isterdim, vb. birçok soru sorulabilir.




  • Hocam merhabalar hepinize sormak istiyorum bu soruyu

    Ortam yüzüden bize kimse kardeşim için odtuyu tavsiye etmiyor . Ortam dediğim de siyasi olaylar. Herkes karışık olay oluyor sikinti çekersin diyor. Siyasî görüş olmadan olmuyor mu bu üniversitede anlamadim ben vallahi dışarı da nasil bir imaj olmuş böyle.

    Sormak istediğim kız kardeşim gelse rahat rahat hic bir seye bulaşmadan eğitimini güzelce okuyabilir mı



    Bana saçma gelen bu soruyu rehber hocaları yüzünden soruyorum kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.