Şimdi Ara

ODTÜ'lü dört yeni mezun Intel Amerika'da staj yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
8.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden yeni mezun dör genç, Intel'in Amerika'daki merkezinde 1 yıllık staj imkanı yakaladı. İkisi Ankara Kampüsü'nden diğer ikisi de üniversitenin Kıbrıs'taki kampüsünden mezun olan gençler, yüksek lisans eğitimleri öncesinde dünyanın en büyük çip üreticisi olan Intel'in ABD'deki tesislerinde ileri teknolojiyi yerinde takip etme şansı yakalamış oldular.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Özgen Sümer Laç ve Furkan Ercan ile ODTÜ Ankara Kampusu Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Dinç Özcan ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu Sertaç Olgunsoylu, Orta Doğu Enerji Verimliliği Araştırma Merkezi (Middle East Energy Efficiency Research Center-MER) ArGe çalışmaları kapsamında 1 yıl Intel-ABD’de staj yapacaklar.

Merak edenler için bilişimde enerji verimliliği, donanım ve yazılım konusunda araştırmalar yapan MER, teknik ve finansal açıdan Intel ve KACST (King Abdulaziz City for Science and Technology) tarafından desteklenen bir kurum olduğunu da not düşelim. Intel ile yapılan anlaşma uyarınca, stajyerler staj sürelerinin sonunda, ODTÜ’nün herhangi bir kampüsündeki lisansüstü programlarda araştırmalar yapabilecek. 

• O kadar süsledeğimiz odtünün öğrencileri intelde staj yapcak diye seviniyoruz.Ben bunu maalesef acınas bi durum olarak görüyorum
  • Intel'in bütçesi beşinciyi kaldıramazdı.
  • Yeni mezun arkadaşları başarılarından dolayı tebrik ederim, eminimki ülkemizin ismini böyle bir şirkette gururla taşıyacaklardır.
  • Pes diyorum, cahillik ve fanatizm.
  • Bir daha geri gelmezler, yolları açık olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkkarabacak

O kadar süsledeğimiz odtünün öğrencileri intelde staj yapcak diye seviniyoruz.Ben bunu maalesef acınas bi durum olarak görüyorum

katılıyorm.şaşkınlıkla karşılıyorum.Zirvede olan bir üniversitenin sadece staja öğrenci yollayıp başarıymş gibi bizim okumamız şaşkınlık verici gerçektende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bunun amacı oradan bir şeyler öğreneceklerini umarak kendi yurtlarına gelip yenilikler yapmalarını beklemeleri. kıyas = yenilik
  • staj olarak çalışmak çok büyük bir başarımı yani nedir ? sanki uzaya çıkan ilk 4 odtülü...
  • Hemen beyin göçü vergisi alsınlar arkadaşlardan
  • Haberi düzgün okumayanlar var sanırım. adamlar yüksek lisans öncesi 1 yıllık staj yapıcak. yani iş aradılarda intel çalıştırmadı sadece stajer olarak aldılar diye bişey yok adamlar hala öğrenci zaten 1yıl sonra yüksek lisans yapacaklar. bence intel gibi bir firmada staj bile yapmak büyük şans..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapethelife -- 21 Ekim 2011; 13:52:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabe

Intel'in bütçesi beşinciyi kaldıramazdı.

Güzel yorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla anlamakta zorlanıyorum, adamlar kariyerlerine intel de başlıyorlar, beğenmiyorlar, 10 yıl sonra Ceo pozisyonuna geçebilecek şansa sahip olacaklar, yurdum insanı işte telekomda bilmem ne şubesinin santralinde staj yapsalar daha iyi demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Haberi düzgün okumayanlar var sanırım. adamlar yüksek lisans öncesi 1 yıllık staj yapıcak. yani iş aradılarda intel çalıştırmadı sadece stajer olarak aldılar diye bişey yok adamlar hala öğrenci zaten 1yıl sonra yüksek lisans yapacaklar. bence intel gibi bir firmada staj bile yapmak büyük şans..

Başlığı düzgün okumayanlar var sanırım.

"ODTÜ'lü dört yeni mezun Intel Amerika'da staj yapacak " Acayip bi çelişki var haberde. Başlıkta mezun diyo açıklamada yüksek lisans öncesi. Bu adamlar mezun olduktan sora doymayıp bidaha mı yüksek lisans yapcaklar..

Bende stajımı intelde yapsaydım hergün bi çip atardım cebe..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 21 Ekim 2011; 14:19:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Valla anlamakta zorlanıyorum, adamlar kariyerlerine intel de başlıyorlar, beğenmiyorlar, 10 yıl sonra Ceo pozisyonuna geçebilecek şansa sahip olacaklar, yurdum insanı işte telekomda bilmem ne şubesinin santralinde staj yapsalar daha iyi demek.

+1

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. :)
  • İyi şanlar gençler, Yolunuz açık olsun. Bu milletin vergileriyle okuduğunuzu umarım unutmazsınız. Haytalık yapmayın oralarda(karınca yapın elbet). Tek diyeceğim bu.
  • Amacınıza adam gibi hizmet edin ODTÜ'lü alanlar :) tüm sırları öğrenmeden gelmek yok
  • quote:

O kadar süsledeğimiz odtünün öğrencileri intelde staj yapcak diye seviniyoruz.Ben bunu maalesef acınas bi durum olarak görüyorum

Intel sence dünyanın herhangi bir yerinden üniversite mezunu birini çalışan olarak işe alır mı?
    Bu link intelin resmi sayfasından mühendislik kategorisinde iş ilanı:https://intel.taleo.net/careersection/10000/jobdetail.ftl

Fakat bi kısmını burda da paylaşmak istiyorum.
    Minimum Requirements:
    You must possess a Ph.D. in Computer Engineering, Electrical Engineering or Computer Science with 1-3 years relevant coursework in the following:
    - Advanced study in CPU or graphics architecture and microarchitecture
    - Advanced study in hardware design and/or validation, with experience in Verilog or VHDL
    - Experienced with C++, C, Perl and at least one scripting language on Linux and Windows
    - Experience in parallel computing

Preferred Qualifications:
    - Experience with IA instructions and assembly language, or familiar with microprocessor pre-si validation methodology or experiences in the similar works are a big plus

Kısaca burda bahsettiği aranan eleman doktorasını yapmış ve istenen alanlarda deneyim sahimi birisi olması gerek. Fakat burda bahsedilen 4 odtülü daha yeni üniversite mezunu olmuş. Sanırım onları tebrik etmen gerek :)

• Gerçek bir fail.Bu ne ya.Adamlar staj yapacak.Görende tanrı'nın kodlarını çözdüler sanacak.offff offfff.
  • ne güzel haber ama ilk değilki bu beyler... intele giden çok gördüm ODTÜ den. :) bende öyle kapasite varmıdır aceba intele gitmeye yetecek kadar? :D sene sonu görecez lol
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.