Şimdi Ara

MEB, 3 bin 500 okula yenilikçi sınıf kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEB, 3 bin 500 okula yenilikçi sınıf kuracak
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı.



    Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yenilikçi sınıflar, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyerek işbirlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak.



    3 boyutlu yazıcılar ve robotik kodlama kitleri yer alacak



    Bu sınıflarda son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.



    Yenilikçi sınıfların kurulmasıyla ilgili alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, tüm illerde mevcut 1500 bilişim teknolojileri laboratuvarının yenilenmesi, yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak 1500 yeni bilişim teknolojileri laboratuvarının kurulması hedefleniyor.



    Ayrıca Bkz.MEB'in yerli e-posta sistemi hizmete giriyor: 100 bin okulda kullanılacak



    Bunun yanında 500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda oluşturulacak yenilikçi sınıfların, tüm derslerde öğrenim kazanımlarıyla uyumlu olarak öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerinin desteklenmesi için kullanılması amaçlanıyor.



    Ortaokul ve lise düzeyinde bulunan bu sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan beceriler, yetkinlikler ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecek.



     




    Kaynak:https://www.meb.gov.tr/3-bin-500-okula-yenilikci-siniflar-kuruluyor/haber/33180/tr







  • Ülkede eğitim hiçbir zaman tam oturmadı çünkü osmanlı da öyle bir düzen yönelim istek yoktu Cumhuriyetle bir atılım yapıldı 50 lere kadar geldi. Daha sonra%35-40 anca olabildi son 25 senede onu %3-5 e düşürdüler neosmanlıcılıktan olsa gerek. Bataklığa çevirdiler ve bunu bilinçli yaptılar bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeye devam ediyorlar...
  • Parayı joker gibi yakmak.

    Öğretmenleri ekarte et okutulamayacak eğitilemeyecek sığırları okulda zorla tut karnelerin hepsi takdir sınıfta kalma olmasın ama tablet koy internet koy tuvalet kağıdı koyma.

  • Ülkede eğitim hiçbir zaman tam oturmadı çünkü osmanlı da öyle bir düzen yönelim istek yoktu Cumhuriyetle bir atılım yapıldı 50 lere kadar geldi. Daha sonra%35-40 anca olabildi son 25 senede onu %3-5 e düşürdüler neosmanlıcılıktan olsa gerek. Bataklığa çevirdiler ve bunu bilinçli yaptılar bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeye devam ediyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw iş ne ortamla ne öğretmenle ne de sistemle bitter. Öğrenci için okul değerli olmalı, eğitim hayatının bitme ihtimalinden korkmalı. Neden liselerde taşkınlık yapan öğrenciler üniversitede bunları yapamıyor. Meb önce onu araştırsın. Öğretmen şamar oğlanına döndü, öğrenci okulu yaksa bile eğitim hayatı bitmiyor, veli desen okulu bakımevi öğretmeni bakıcı olarak görüyor. Öğretmenin veli ve öğrenci gözünde değeri yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepsi imam hatip'e açılır.

  • Bırak öğrencileri, öğretmenlerin bile şikayetçi olduğu ve okula gitmek istemedikleri bir dönemdeyiz. Müfredat kevgire dönmüş, MEB hala basitleştirme derdinde. Yakında biyoloji kitaplarında evrim yerine yaratılış "teorisini" de ekleyecekler.
    Cumhuriyet demek aslında eğitimde fırsat eşitliği demektir bir anlamda ama onun bir sonucu olarak liyakat ile iş bulmak ile sonuçlanmalıdır.
    Şu an iyi eğitim parası olana var.
    80'den sonra üniversiteler aşağı inmeye başlamıştı zaten, son 20 yılda orta öğretim de yamuldu.
    Al sana bir beka sorunu daha...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Milli eğitimin başında yurt dışını görmüş geçirmiş araştırmacı en az 1 dili ana dili gibi bilen gerçekten ülkeye yarayacak işler yapabilen biri gerekiyor, ülkede diploma oyuncak oldu artık çünkü parayla hepsini alabiliyorsun, lise ve üniversite sınavları kalkmalı, özel okullara da gerekli kurallar getirilmeli, yani diploma notuna göre okullara yönlendirmeli soru ve cevapların dağıtıldığı sınavlara göre değil..

  • Üstümüzde deneme yanılma yapıyorlar. hangisi tutarsa ondan vazgeçiyorlar. avrupa ve amerikanın deneme tahtası olarak kullandığı bir ülkeyiz.

  • acilen tüm okullara gelmesi gerekiyor. Hatta öğrencilerin özel danışman öğretmenleri de olması gerekiyor. İstihdam ve personel sayısı arttıkça öğrenci açısından da iyi olacaktır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.