Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • bir diğer sorum da şu. internette yorumlarda şöyle cümleler geçiyor. işte ODTU KKK ya yeteri kadar öğrenci gitmiyor. tutulmuyor puanları düşüyor bu yüzden odtu kıbrıs olayından vazgeçicek gibi. bu kampüs başka üniversiteye bağlanacak vs.

düşünüldüğünde olabilme ihtmali var gibi geliyor. çünkü seneden seneye sıralamalar düşmüş ve temel mühendislikler bile %25 ve %0 ile kayıt almamış kontenjan boş kalmış. bu da ek masraf ve ODTU nün biryerde adının kirlenmesi demek.
    hatta örneğin petrol ve kimya müh lerin %50 si bile dolmamış yanlış hatırlamıyorsam. yani ben burayı tercih edip gelsem böyle bir durumla karşılaşabilme ihtmalim var mıdır ?

@eterNity. @eclipse.
    COMPUTER ENGINEERING
  • hekimoglu61 H kullanıcısına yanıt
    Neyin ne olduğu hiç önemli değil. Nerede görürseniz görün, kimin söylediği belli olmayan yorulara çok itibar etmeyin. ODTÜ bu kampüsü bir protokol çerçevesinde kurdu ve ha dendi mi de devredilemeyecek kadar kampüsün her yeri ODTÜ kokuyor. Devletler arası bir anlaşmazlık oluşmadığı sürece öyle bir şey olmaz, KKTC hükümetiyle Türk hükümetlerinin bu konuda çakışacaklarını da hiç sanmıyorum. Hadi de ki oldu, olsa bile aç kalmazsın açıkta kalmazsın Ankara'da eğitimine devam edersin merak etme.

ODTÜ KKK diploması ODTÜ Ankara Kampüsü diplomasıyla özdeş değildir. Ama size bir çok olanak açacağı aşikardır. Diplomanızdan vazgeçmeyin.

bunun altı dolumudur yoksa öylesine yazılan bir şey mi. işe girerken veya herhangi başka bir olayda pratikte farklılığı söz konusu mu. kampüsün adı yazması dışında bir fark yok diye okudum bu zamana kadar da. emin olmak istiyor insan
    Ekleme Yapmak Gerekirse "KAZANILMIŞ HAK VAR" PARALı PARASIZ HİÇ ÖNEMLİ DEGİL ORTADA KAPANIRSA KAPANSIN AMA SENİ KİMSE ACIKTA BIRAKAMAZ O SIKAR Küçük Bir Örnek Haberal Hapise Girdiginde Baskent Ünivertesinin Hacettepeye devri Konusulmuştu Cunku Her Özel Üniverte Acılırken Kendine Garnatör Bir Devlet Ünivertesi Bulmak Zorundadır Kapanırsada Odtu kktc garnatör ünivertesi Odtü Olduguna göre sorun kaldıgını düşünme istersen..
  • @hekimoglu61 Biz iş görüşmelerinde kimsenin ayrıma tabi tutulduğunu duymadığımızı söylüyoruz. Hocalarımız da özdeş mezunlar verdiklerini söylüyor ve bu hocaların büyük çoğunluğu özünde ODTÜ Ankara kadrolu hocalar. Şayet varsa, olan farkı en iyi şekilde görebilecek insanlar da yine onlar ve onlar böyle söylüyorlar. Kısacası özdeş olmadıklarını söyleyenler bizler değiliz. Dolayısıyla bence bunu gerekçeleriyle özdeş olmadığını düşünenlere sorman gerekir (bkz: Twitter'daki eleman), bizlere değil.

@erdhe Bir sorun olduğunu düşünmediğim gibi senin dediklerinden farklı bir şey de söylemedim zaten?
  • Arkadaslar ben okula ilk basladigimda da okul kapatilacak, ismi degisecek gibi seyler soyleniyordu, tarih bile veriliyordu.

Okulun kapatilmasi veya isminin degismesi gibi seyler mumkun degil, panik yapmaniza gerek yok.

Okulun kapanmasinin tek yolu bir gun rum tarafindan kafamiza bombalar yagmasi olabilir. Boyle bir durumda da Ankara'ya gideriz zaten. Gaziantep'te okuyan ogrencilerin de hepsi zamaninda Ankara'ya tasinmisti. Bu kosul disinda herhangi bir nedenle sonumuzun Gaziantep Universitesi ile ayni olmasi mumkun degil.

Bu kadar kesin konusmamin sebebi de Ankara'da uzun yillardir ODTU yonetiminin baya icinde olan ve olmaya devam eden bir kisi ile konusmus olmamdir.

Diploma konusu icin de sacma sapan kucuk beyinler tarafindan yazilmis seyler hakkinda yorumda bulunmaya gerek yok.

Ayrica okul bir ozel okul olmadigindan oturu de garantor gibi bir durum yok. Garantor biraz daha farkli bir durum, ozel okul oldugu kanisi olusmasin diye belirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 11 Temmuz 2013; 21:00:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "rum tarafindan kafamiza bombalar yagmasi " hehehh merak etmeyin olmaz öyle şeyler hele hele onlar krizdeyken
  • arkadaslar merhaba ben ıstanbuldan kıbrısa geldm bugun amcamda burda okula baktık herkese tavsıye edıyorum bırcok ogrencıyle konustum hepsıde olumlu cevaplar verdı ben ortamıda cok begendım ancak tek sorum su sosyal ortam konusunda okul nasıl??herkes bana bı ıstanbul degıl dedı bunu bende bılıyorum ama ne bılıyım arkadas ortamı nasıl?eglence nasıl?cumadan cıkıp eglenmıyomusunuz mesela?kız erkek ılıskılerı nasıl ?smdıden tesekkurler cevaplarınız ıcınn

ilk açıldığı yıldan itibaren sıralamanın 20 binden 52 bine kadar düşmesi sonrasınra tekrar 40 bin seviyelerinde olması durumu? @eclipse.
  • Ben İstanbulda oturuyorum,okulda 2.senem bitti.Avrupada çoğu şehir bile bir İstanbul değilken Kıbrıstan bir İstanbul olmasını bekleyemeyiz .Kampuste öyle olaylar şunlar bunlar olmaz herkes birbiriyle bir şekilde geçinir gider.Az nüfuslu kampus olmamızdan dolayı insanlar birbiriyle daha fazla içli dışlıdır.Cuma gece çıkıp Girneye falan gidebilirsin, özelliklede hazırlıkta bunu çok rahat yaparsın.Ben birinci sınıfın 2.döneminde ilk vizeler başlar başlamaz gezme tozma işini pek götüremedim derslerle.Sadece ders çalıştım diyebilirim.Buda benim eksik olduğum bir nokta ne yazık ki.Sosyal hayatıyla dersleri birarada götüren var mı ? var.Sende başarabilirsin,bu konuda bana benzeme..Kampusun konumu belli.Köyde olduğunu görmüşsün.Bunlar benim için sorun değil dersen buyur gel aramızda görmekten mutlu oluruz.Kaliteli bir eğitim alacağına şüphen olmasın.
    Diplomada tek fark birinde Ankara yazarken diğerinde Kuzey Kıbrıs.YÖK'ün kuralları gereği öğrenci hangi kampuste okursa o kampusun ismi yazılır.Alıcağın diplomada Ankara rektörününde imzası olucak.Yani diplomalar özdeş.

Bahsettiğin sıralamalar hangi bölüm için geçerli bilmiyorum ama sıralamaların değişmesinin sebebi o seneki öğrencilerin okula olan talepleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 11 Temmuz 2013; 22:03:25 >

Orijinalden alıntı: hekimoglu61

yukarıda bahsettiğim soru hakkında fikriniz var mı ?

ilk açıldığı yıldan itibaren sıralamanın 20 binden 52 bine kadar düşmesi sonrasınra tekrar 40 bin seviyelerinde olması durumu? @eclipse.

Okul ilk acildiginda okula gelen butun ogrenciler 2 yil boyunca Ankara'da egitim gordu. Daha sonra Kibris'a tasindiklarinda da (o zamanin kampus rektoru simdiki odtu rektoru olan ahmet acar idi) nufuslarinin cok az oldugunu ve okulun hala daha tamamlanmamis bir bicimde insaatta oldugunu goren ogrencilerin cok buyuk bir kismi kosarak geri dondu ve nasil becerdilerse okulun yasanamayacak konumda olmasi ta ben lise 3 teyken (yil 2008) bana kadar siddetli bir bicimde gelmisti ki o zamanlar aklimda bilkent veya baskent vardi, odtu ile alakam yoktu. Ben okula girdigimde (2009) de basta kalkanli olmak uzere hala bir cok eksiklik vardi. Butun bu sebeplerden oturu puanlar (ozellikle ben girdikten 1 yil sonra) tepetaklak indi.

Daha sonra gerek okulun tanitiminin daha fazla yapilmasi, gerekse bu kotulemelerin her gecen gun daha da azalmasi sonucu puanlar tekrar yukselmeye basladi.

Bu sene ise benim fark ettigim kadariyla ogrenciler artik ben odtu kkk yi yazacagim diyebilmeye yavas yavas basladilar. Son 2-3 senedir de okuldaki mevcut ogrencilerin de okul hakkindaki memnuniyeti yukseldi.

Durum bu sekilde.

Bu arada okulun eski ogrencileriyle konustugumda anlattiklarina bakilirsa okulun ilk zamanlarinda olsam ben de ayni seyi yapardim sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: goflet12

arkadaslar merhaba ben ıstanbuldan kıbrısa geldm bugun amcamda burda okula baktık herkese tavsıye edıyorum bırcok ogrencıyle konustum hepsıde olumlu cevaplar verdı ben ortamıda cok begendım ancak tek sorum su sosyal ortam konusunda okul nasıl??herkes bana bı ıstanbul degıl dedı bunu bende bılıyorum ama ne bılıyım arkadas ortamı nasıl?eglence nasıl?cumadan cıkıp eglenmıyomusunuz mesela?kız erkek ılıskılerı nasıl ?smdıden tesekkurler cevaplarınız ıcınn

kiz erkek iliskilerine soyle soyliyim bir suru ailesinden kmlerce uzakta olan kizla birlikte kalacaksin :D:D neyse onu gectim istanbuldan bence kat kat iyidir neden diyeceksin istanbulda gece disari ciktiginda eve donup donemeyecegin belli degil istiklalde gece 2 de erkek basina bile dolasmak tehlikeli kiz arkadasinla falan dolasmayi hic ihtimal dahilinde bile tutmuyorum. ama kibris oyle mi gecenin 3une 4une kadar eglen 5te6ta sokaklarda dolas ne bulasan olur ne satasan olur istanbula gore cok daha guvenli ve medeni bir yer.

soyle bisey soyliyim ben de istanbulluyum ve liseyi kadikoy gibi kalabalik biyerde okudum. biz surekli elimiz cuzdanda gezen adamlardik kapkacci mi var birisi almasin etmesin vs.
    kalkanlida yani kampusun bulundugu koyde biz araba kapilarini kitliyoruz diye bize gulerdi yerli olan arkadaslar napiyosunuz siz olm senin arabani kim goturecek diye :) ama aliskanlik iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 12 Temmuz 2013; 2:46:57 >
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

• Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim bi sorum daha var sizce havacilik ve uzay muh mi?elektrik elektronik muh mi? İkisinin arasinda kaldm ve gerrcekten karar veremiyorum goruslerinizi ogrenmek isterim birde digelim ben elektrik elektronikten girdm ilk sene hazirlik okudum ve karar degistirdim havacilkk ve uzay muh gecmek istedim boyle bisey mumkun mu?mumkunsede cok zor bisey mi gecis? Smdiden tesekkur ederim

• Mühendislik formasyonlarını göz ardı edersek ikisi çok alakasız meslekler. İdealin neyse, yatkınlığın ve ilgin hangi doğrultudaysa ona paralel bir seçim yapman gerekir. Bence meslek seçimi ne mesleğin prestijine ne de başkalarının önerilerine göre yapılmalı.

Bir programa yerleştikten sonra onu değiştirmenin iki yolu var. Birincisi sınava tekrar girmek ve yerleşmek ikincisiyse kurum içi yatay/dikey geçiş kontenjanından faydalanman. Bu konuda senin elektroniğe yerleşmiş olduğunu varsayarak yorumda bulunacağım. Kurum içi kontenjandan faydalanabilmen için atıyorum havacılık ve uzaya girmiş birisi elektroniğe geçmek istemeli, böylelikle elektronikteki biri de havacılık ve uzaya geçebilir. Ama havacılıkten kimse elektroniğe geçmek istemezse sen istediğin kadar başarılı ol ve havacılığa geçmek iste elektronikten, hiçbir işe yaramaz. Bir de tabii bölümde en az iki dönem okuman ve ortalamanın yatay/dikey geçiş yönetmeliği kriterlerine uygun olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goflet12

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim bi sorum daha var sizce havacilik ve uzay muh mi?elektrik elektronik muh mi? İkisinin arasinda kaldm ve gerrcekten karar veremiyorum goruslerinizi ogrenmek isterim birde digelim ben elektrik elektronikten girdm ilk sene hazirlik okudum ve karar degistirdim havacilkk ve uzay muh gecmek istedim boyle bisey mumkun mu?mumkunsede cok zor bisey mi gecis? Smdiden tesekkur ederim

Ders programina bakinca havacilik v uzay muhendisliginin makinr muhendisligine daha yakin bi programi oldugu goruluyor.

• arkadaslar büt yaz okulu olayı nasıl oluyo okulda , yaz okulu paralıymıs ne kadar ücreti?

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    - Mühendislik -

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.