Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • arkadaşlar kayıtlar yalnızca kıbrıstanmı oluyor yoksa başka kayıt merkezleri var mı ?

Orijinalden alıntı: rollnight

arkadaşlar kayıtlar yalnızca kıbrıstanmı oluyor yoksa başka kayıt merkezleri var mı ?

Ankara'da da kayit olabiliyorsunuz.
  • evet
  • Eger Kesin Gelecek Gözüyle Bakan Arkadaslar Ufak Ufak Pasaportlarını Cıkartmaya Ucak Biletlerini Almaya Vede Ehliyetlerini Degiştirmeye Baslasınlar(Yeşil Pasaportu Olanlarda Deldirsinler ki Yogunlukta Araya Gitmeyelim
  • Kampüse ilk kez gelecek arkadaşlar, uçak biletlerinizi 14-15 Eylül'de gerçekleştirilecek olan havalimanında karşılama programından faydalanacak şekilde alırsanız her şey sizin adınıza daha iyi ve kolay olur. Niye diyecek olursanız böylelikle havalimanında oryantasyon liderleri tarafından karşılanıp, yine onlar tarafından otobüslere bindirilip, yurt odanızın anahtarlarını alana kadar onlardan destek alma fırsatını kaçırmamış olursunuz.

Ayrıca okul kayıtları esnasında size verilecek belgelerle ücretsiz pasaport çıkarttırabilirsiniz, maksimum bir bilemediniz bir buçuk haftada çıkar, o kadar da acele etmeye gerek yok. Aynı şekilde muhaceret yaptırmadan da (oturma izni almadan) ehliyetinizi dönüştürme gibi bir lüksünüz yok. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlar yanlış yönlendirme yapmazlarsa seviniriz, sonra 'aaaa ücretsiz pasaport çıkartılabiliyormuş' oluyor çünkü.

• Ücretsiz Pasaport Oda iyiymiş benim 3-4 arkadasım kıbrısta daha ücretsiz cıkaranı görmedim 2si girne amerikanda 1 yakındoguda 1 de dogu akdenizde hepsi bu sekilde Türkiyeden Cıkarttı Gitti Demekki böylede yapılabiliyormus bunu senden ögrendigim iyi oldu bu arada kıbrısa giriş yaptıktan sonra kayıtları Türkiyeden Tamamlayınca(Yurt Vs Hazır Olunca ) Orada Direk Ehliyet Degişikligi Yapılabildigi muhaceret zaten almış alıyosun böyle sadece yurtta kayıt belgesi ankaradan kayıtta yaparsan ehliyet degişikligi direk adadan yapılabilir bu arada artık bunada gerek kalmayacak gibi ehliyetler gecerli olacak umarım su yasa cıkar Yapanlarında Oldugunu Biliyorum Bence Sen Kıbrısta Okuyosun Kaç Yıldır Okuyosun Onuda Bilemem Ama Ben 4-5 Yıldır Adada Arkadaslara Gidip Geliyorum Vede Sistemin Böyle Oldugunu İlk Defa Senden Duydum Ücretsiz Pasaport Cıkartma İyiymiş Nediyelim Bilgi Bilgiden Üstündür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdhe -- 10 Temmuz 2013; 15:41:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdhe

Birader Yanlış Anlama Ben Dolar Zengini Bir Aileden Gelmiyorum Vede Tuvalet İhtiyacımı Dolarlada Gidermiyorum(Umarım Nedemek İstedimi Anladın) Neyse 400 Tlye Yurt İmkansız Gibi Bişedir(Kyk Yurdu Hariç Oda Herkese Cıkmaz Nereden Biliyorum Dersen 3 Yıllık Üniverte Hayatımda Her Yıl Basvurdum Vede Ret Cevabı Aldım Nerede Yasıyorsun Bilmem Ama(Küçümseme Yok Yanlış Anlaşılmasın) 400 tlye yurt bulamazsın O İmkansızdır Yurt Min 600-750 Tl Arasındadır Sanırım Aradaki Farkta Sanırm Böyle Kapanır..

650-700 lira yaşadığın şehire bağlıdır.

Denizlide 400 liraya yurt vardı ablam için gayette güzel ve temizdi.

Bu üni kafamı allak bullak etti. Gerçekten ODTÜ diploması mı yoksa çakma ODTÜ mü iş görüşmesi zamanı buna kafayı taktım. Birde tabiki ODTÜ'de 5 yıl hapishane hayatı geçirmek. İnsan o dersler ile de kafayı daracık yerde yer. Hep aynı kaldırım hep aynı sokak .

• erdhe E kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında okuyan tüm T.C vatandaşı öğrenciler için bu pasaport uygulaması geçerli, Kıbrıs da buna dahil dolayısıyla.

Bilmeni isterim ki muhaceret farklı bir şey, 'yurtta kalır' şeklinde yurt müdüründen ikametgâh belgesi almak farklı bir şey. Ve hayır, sen vergi dairesine gidip muhaceret harcını yatırmadan ve ardından da kaymakamlıkta muhaceret mührünü vurdurtmadan hiçbir ehliyeti orada dönüştüremezsin; 3 aydan fazla da dönüştürmeden kullanamazsın. İstediğin kadar yurt kaydını yaptırmış ol ve hatta arzu edersen yurt müdüründen adaya gidip yurduna yerleşir yerleşmez ikametgâh belgeni almış ol; muhaceret yaptırmadan ehliyetini dönüştüremezsin. Bunun başka yasal yolu yok. Bu senem üçüncü senem olacak ama rahatça görülebildiği üzere bunun zaten kaç senedir orada yaşıyor olduğumla hiçbir alakası yok. Bu senelerdir böyle ve tecrübeyle değişen bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Birader Yanlış Anlama Ben Dolar Zengini Bir Aileden Gelmiyorum Vede Tuvalet İhtiyacımı Dolarlada Gidermiyorum(Umarım Nedemek İstedimi Anladın) Neyse 400 Tlye Yurt İmkansız Gibi Bişedir(Kyk Yurdu Hariç Oda Herkese Cıkmaz Nereden Biliyorum Dersen 3 Yıllık Üniverte Hayatımda Her Yıl Basvurdum Vede Ret Cevabı Aldım Nerede Yasıyorsun Bilmem Ama(Küçümseme Yok Yanlış Anlaşılmasın) 400 tlye yurt bulamazsın O İmkansızdır Yurt Min 600-750 Tl Arasındadır Sanırım Aradaki Farkta Sanırm Böyle Kapanır..

Bu üni kafamı allak bullak etti. Gerçekten ODTÜ diploması mı yoksa çakma ODTÜ mü iş görüşmesi zamanı buna kafayı taktım. Birde tabiki ODTÜ'de 5 yıl hapishane hayatı geçirmek. İnsan o dersler ile de kafayı daracık yerde yer. Hep aynı kaldırım hep aynı sokak .

Vallahi senin gibi arkadaşlara artık şöyle cevap vermek 70 sayfa konudan ve o kadar sayfalarca yazdığımız açıklamalardan sayfalarca yazdığım pmlerden sonra sanırım biraz hakkımız diye düşünüyorum. Az sonraki üslubum için şimdiden herkesten özür diliyorum aslında bu mesajı direk olarak sana da yazmıyorum senin nezdinde senin gibi düşünen bütün herkese yazıyorum üstüne de alınma.

ODTÜ KKK'dan (alacağın tabi alabilirsen çünkü ticarethane olduğu için para kazanmak bol bol sınıfta bırakıyorlar) diploma ÇAKMA ODTÜ diploması ve iş görüşmesine gittiğin zaman da iş görüşmesini yaptığın kişi karşına geçip 1 saat boyunca aralıksız gülüyor ahahahahhaah gerçek ODTÜye giremedin gidip para verip çakmasını mı okudun diye. Böyle birkaç iş görüşmesi sonrasında zaten 5-6 sene survivor adası gibi bir ortamda geçirilen yılların etkisiyle de insanın psikolojisi bozuluyor. Okula verdiğin binlerce TL'nin üzerine bir de GERÇEK ODTÜ'den mezun bir psikolog bulup tedavi için binlerce TL de tedavin için harcıyorsun. (!)
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

• quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Vallahi senin gibi arkadaşlara artık şöyle cevap vermek 70 sayfa konudan ve o kadar sayfalarca yazdığımız açıklamalardan sayfalarca yazdığım pmlerden sonra sanırım biraz hakkımız diye düşünüyorum. Az sonraki üslubum için şimdiden herkesten özür diliyorum aslında bu mesajı direk olarak sana da yazmıyorum senin nezdinde senin gibi düşünen bütün herkese yazıyorum üstüne de alınma.

ODTÜ KKK'dan (alacağın tabi alabilirsen çünkü ticarethane olduğu için para kazanmak bol bol sınıfta bırakıyorlar) diploma ÇAKMA ODTÜ diploması ve iş görüşmesine gittiğin zaman da iş görüşmesini yaptığın kişi karşına geçip 1 saat boyunca aralıksız gülüyor ahahahahhaah gerçek ODTÜye giremedin gidip para verip çakmasını mı okudun diye. Böyle birkaç iş görüşmesi sonrasında zaten 5-6 sene survivor adası gibi bir ortamda geçirilen yılların etkisiyle de insanın psikolojisi bozuluyor. Okula verdiğin binlerce TL'nin üzerine bir de GERÇEK ODTÜ'den mezun bir psikolog bulup tedavi için binlerce TL de tedavin için harcıyorsun. (!)

Oraya gidiyorsunuz belli. Sizde benim gibi psikoloji içindeydiniz. Yanlış mı ?

Korkularımız var doğal olarak. Kıbrıs sonuçta. Ama cesaretimiz de var. Sorunumuza birçok sebepte var. Okulun bulunduğu mekan , para ve diploma. Asosyal olacağız 5 yıl boyunca , paramız su gibi akıp gidecek ama sonuçta odtü diploması olacak. Düz hesap 100 milyar 5 yılda ailemden gidecek gözüküyor. kalsam sınıfta 1 yıl daha fazlası. Ailemde bu kadar para yok. Ee o zaman ? diye soruyorum kendime ne yapayım.

Dalga geçecekseniz geçin , ben dalga mı geçiyorum burada sizinle , okulunuzla ?

Sizden başka oraya gidenlerle konuşmayı çok isterim. Onlar da ne düşünüyor diye. Davet edin buraya onlarda anlatsın . Ama gerçekten tarafsız olarak. ( taraflısınız demiyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 10 Temmuz 2013; 18:20:44 >

• Birader Anadolu Sehirlerinde Kalırsın Ama 400 Tlye Büyük Sehirlerde Gecinemezsin Denizli Kalırısn Anadolunun Diger Sehirlerinde de Yanlış Anlama Ama Orası Kıbrıs Vede Büyük illerden(İstanbul-Ankara-İzmir Bursa-Adana) Biraz Daha Pahalıdır Olmakta Zorundadır Sonuçta Ada Vede Bazı imkanlar Kısıtlı Gelirsin Gelmezsin Sana Kalmış Ama Bu Kadar Maddiyat Düşünüyorsan Otur Birdaha Calış Nediyeyim Ki...
    Birader Anadolu Sehirlerinde Kalırsın Ama 400 Tlye Büyük Sehirlerde Gecinemezsin Denizli Kalırısn Anadolunun Diger Sehirlerinde de Yanlış Anlama Ama Orası Kıbrıs Vede Büyük illerden(İstanbul-Ankara-İzmir Bursa-Adana) Biraz Daha Pahalıdır Olmakta Zorundadır Sonuçta Ada Vede Bazı imkanlar Kısıtlı Gelirsin Gelmezsin Sana Kalmış Ama Bu Kadar Maddiyat Düşünüyorsan Otur Birdaha Calış Nediyeyim Ki...
    Birde Gereken Acıklama Yapılmış Cakma mı Orjinal mi konusunda da
    Sende haklsın Artık Ehliyet Konusunda Yeni Torba Yasa Uyarınca Artık Gidecegimiz Ülkeden Neresi Olursa Olsun Harici Ehliyet Almamıza Gerek Yok Türkiyeden Degiştirip Gidersek Sorun Yok bu Dediklerine de gerek kalmadı

Birader Anadolu Sehirlerinde Kalırsın Ama 400 Tlye Büyük Sehirlerde Gecinemezsin Denizli Kalırısn Anadolunun Diger Sehirlerinde de Yanlış Anlama Ama Orası Kıbrıs Vede Büyük illerden(İstanbul-Ankara-İzmir Bursa-Adana) Biraz Daha Pahalıdır Olmakta Zorundadır Sonuçta Ada Vede Bazı imkanlar Kısıtlı Gelirsin Gelmezsin Sana Kalmış Ama Bu Kadar Maddiyat Düşünüyorsan Otur Birdaha Calış Nediyeyim Ki...

bize orada bir gününüzü sınav yokken , sınav varken olanı da anlatır misiniz ? Ingilizce dinlerken hocayi anlama sorunu olmuyor mu ? Yazılı dil ile konuşma dili farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bu sene odtü kkk inşaat yada makina müh düşünüyorum %50 burslu ama bir sorum birkaç sayfa öncesinede baktım ama göremedim sorum burslar hakkında tanıtım videosunda kesintisiz burs diyor ama bunun bir belgesini almak mümkün mü yada burslar hangi şartlarda kesiliyor yardım ederseniz sevinirim
    Birader ben orada ki okul durumunu hocaların tutumunu bilmem ama ingilizce egtim konusunda vede orada kaldıgım günler boyunca yaptıkalrımı konusnda yardımcı olabiliirm benim arkadaslar girne/karaosmanoglundalar onların yanına giderim 4-5yıldır nanstop gidiş geliş yapıyorum arabayla Ankara-Taşucu-Girne takılr gelirim ondada daha cok giderim mekana söylerim 35lik içkimi içeriz yada alsancaga gider orada balık vs yaparım zaten 4-5 defa yapınca artık ondanda sıkılırsın en azından ben sıkıldım daha sonra casioların barlarında zaman gecirdim bu kadar toplasan yıl içerisinde 10 günü geçirmem tatilimi yapar giderim gelelim ingilizce egtime(ankarada bu böyleydi kıbrısta nasıldır bilemem ama buna muhakak yakındır yanlısım varsa orada işin içinde olan arkadaslar düzeltsin) hazırlık egtimi sana günlük konusmada yararını görecegin bir cok seyi ögretiyor gerek egtim sistemi gerekse müfradat bunu gerektiriyor ama hazırlık ile okuyacagın bölümün ingilizcesi arasında cok fark var zaten ilk vizeye girmeden sistemi ögrenmiş oluyorsun sana söyle özetleyeyim mekatronik okurken türkçesini ögren ingilizcesini ezberle geç mantıgı vardı birde hocalar türk oldugu için sınıfta yabancı ögrenci olmadıgı zaman ara ara türkçeye dönüp iyice pekiştiriyorlardı he anlamadıgım vede takıldıgım yer varsa hocaların asistanlarının yanına gidip ögreniyordun vede cıkmıs soru not vs bulup halledebiliyorsun acıklamam yeterli gelmez ise sen yine sor ben cevap vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdhe -- 10 Temmuz 2013; 20:25:07 >

• Arkadaşlar merhaba.Ben Odtü kkk'de PDR %25 bursla ilk tercihime yazmayı düşünüyorum.
    Odtü'de hazırlık okurken ayrı bi ücret veriliyor mu? ayrıca 2. yılımda da yatay geçiş yapma gibi bi fikrim var bu çok mu zor?
    Bi de oranın yaşam şartları zor diyorlar.Ailem benimle gelicek oraya tek gönderemezler.Bana fikirlerinizi söyler misiniz?
    Ya da her şeyden vazgeçip 1 sene daha mı denemeliyim? ayrıca bu yıl 2. senemdi.Şimdiden teşekkürler.
    Şevkini Kırmak Gibi Olmasın Ama Genel Olarak Üniverteden Üniversteye Yatay Geçiş Zordur Bu Kıbrıs İçin degil Herhangi Bir Üniverteden Digeri İçin Gecerlidir İşte Buda Belgesihttp://www.yok.gov.tr/web/guest/kurumlararasi-yatay-gecis-kontenjanlari-ile-basvuru geri kalan sorularn için forumu söyle bir okusan yeterli olur olmaz ise sen sor ben acıklayayım
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.