Teğmen
21 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 73 (Bu ay: 0)
Gönderileri
6 dakikadır girilemiyor, hayırlı olsun :D

ss:https://i.imgur.com/BwYVjo6.png
Herkese merhaba,

Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve şu an bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak da aynı zamanda yoğun bir şekilde programlama yapıyorum.. İşlemci seçimi arasında AMD ve Intel arasında kaldım. Internet üzerinde ikisinin de artıları eksileri çok fazla konuşulurken bir yandan da Intel'de çalışmış olan bir hocamızın AMD nin Intel ile artık hemen hemen aynı ürünü ürettiğini söylemesinden sonra iyice aklım karıştı. Ek olarak, bazı internet adreslerinde AMD işlemcilerinin bir süre sonra performansının çok düştüğünü okudum. Fiyat olarak da takdir edersiniz ki AMD ile Intel bilgisayarlar arasında çok fark var.

Oyun oynamam, programlama dışında da bilgisayarda günlük işler yaparım ve film izlerim. Programlama açısından bir sorun çıkarmayacak işlemciyi elbette tercih ederim. Yapacağınız yorumları buna göre yazarsanız çok sevinirim.

Herkese iyi günler.
Herkese merhaba,

Evimde bir tane günlük işlere yeterli olan eski bir bilgisayar bulunuyor (2004'ten kalma bir asus) ancak ekran kartı bozuldu ve aslında ram inin de yükseltilmesi gerekiyor. Eski bilgisayarlara bu tür yenilemeleri yapabilen ve bilgisayarı tekparça halinde bana geri verebilecek Ankara sınırları içerisinde bir tamirci biliyor musunuz?
Merhaba arkadaşlar,

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu PDR bölümü koordinatörü Doc. Dr. Özgür Erdur Baker bölüm hakkında merak ettiklerinizi 14:00 - 16:00 saatleri arasında okulun Facebook sayfasından cevaplayacak!! PDR konusunda kararsız olan arkadaşlar için çok yararlı olacağına inanıyorum!

Link:https://www.facebook.com/ODTUKibrisKampusu?hc_location=stream

İngiltere merkezli QS (Quacquarelli Symonds) firması Haziran 2012'de yayınladığı "Bilim Alanı Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması"nda üniversiteleri 5 temel alanda gruplanan 29 farklı bilim alanında değerlendirmiştir.

Her bir alan için en iyi 200 üniversitenin ilan edildiği bu sıralamada QS, değerlendirmeyi aşağıdaki kriterleri kullanarak yapmıştır:

Akademik saygınlık (Bilim adamlarının görüşlerine dayalı anket)
İşveren görüşü (İşverenlerin görüşlerine dayalı anket)
Yayın başına düşen atıf sayısı (Scopus 2006-2010 yılları)

Açıklanan sıralama kapsamında; ülkemizden ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversiteleri 6 ayrı bilim alanında ilk 200’de yer almıştır. Bilkent Üniversitesi 4 farklı alanda listeye girerken, İstanbul Üniversitesi 2 farklı bilim alanında ilk 200 listesine girmiştir.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Türkiye’den kendi alanında dünyada ilk 100’e giren tek bölümdür.

QS Sıralamasında ilk 200’e giren bölümlerimiz/alanlarımız aşağıda verilmiştir:

ODTÜ Bölümü/Alanı Dünya sıralaması

İnşaat Mühendisliği: 65

Kimya Mühendisliği: 112

Elektrik Mühendisliği: 113

Makine Mühendisliği: 114

İstatistik ve Yöneylem Araştırması: 117

Eğitim: 161

İlk 100 listesine giren İnşaat Mühendisliği Bölümümüzü ve ilk 200 listesine giren Kimya Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği Bölümlerimizi; İstatistik ve Yöneylem ile Eğitim alanında çalışan bölümlerimizi ve öğretim üyelerimizi bu başarıdan dolayı kutlar, kendilerine teşekkür ederiz.

ODTÜ'nün sayfasından alınmıştır.
http://www.metu.edu.tr/tr/QS-universite-siralamasi-2012

ODTÜ Anasayfa:http://odtu.edu.tr
ODTÜ KKK Anasayfa:http://kkk.odtu.edu.tr
Merhaba. Ufak bir genel yargıyı düzeltmek için açtım bu başlığı. Özel okullarda burslu/burssuz ayrımı olmaz. Burslulara özel sınıflarda eğitim verilmez (buna inananlar da var evet.). Ve hiç bir öğrenci "sen burslusun ahahah fakir" diye de kimseyi ezmez. Kafelerde de "Köpekler ve Burslular Giremez" tabelası da kesinlikle bulunmaz. Hocalar da burslulara özel muamele göstermez, haberi bile yoktur. Eğer burslu okursanız da "Ben bursluyum lan salak" diye de kimseye çıkışmayın, burslu olmanız karşıdakinden daha zeki olduğunuz anlamına gelmez. Bu kadar
Ya gecenlerde yeni ayakkabi aldim ve arkasi topuk yerinden vurdu. Onceleri tenturdiyot denedim ama bi care etmedi. SImdi ise oksijenli su damlattm ustune. Ne yapsam da kisa surede gecer?
Merhaba:) Ben bu forumda yeniyim. DOlayisiyla bagsligi dogru yere yazip yazmadigimdan emin degilim. Neyse, benim motorla v3i telefonum war ve ben internete girmesi gereken programlari (msn, opera, gmail vb.) kullanamiyorum, baglanamiyorum. Web oturumu kisminda Java Oturumu die bi secenek gordum ve orasi bos. Hattim Turkcell. O kisimlara ne yazmam gerekir? Ayrica, telefon ayarlarini 4 kez yolladim ama gene bos
Hakkında
Meslek: Ogrenci
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.636
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.965 (Bu ay: 84)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 66 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.