Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
    Odtü kktc okumuyorum ama gelecegi kesin gözüyle baktıgım için cok arastırmıstım belki bu döküman işine yararhttp://kkk.odtu.edu.tr/tanitim/7/burslar.html

@klufmann Bursun hazırlıkta bir sene, bölümdeyse beş senelik eğitimini kapsar. Atıyorum hazırlığı bir senede atlayamadın ve ikinci sene yine hazırlık mı okuyacaksın, o zaman burssuz şekilde hazırlığı atlayana kadar okursun. Atladıktan sonraysa bölümde bursun yeniden devam eder; ta ki altıncı sene hala bölümde okuyor olacağın güne gelene dek. Başka hiçbir şart altında bursun kesilmez.
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar

@eterNity. hocam sizin bölüm neydi ? bu arada inşaat yada makina düşünüyordum okulun bu bölümleri hakkında bir bilginiz var mı ?

bu arada ilk defa bi foruma üye oldum kullanmayı pek bilmiyorum

Bilgisayar mühendisliği. Ne gibi bir bilgi lazım sana?
  • Eda_y7 E kullanıcısına yanıt
    1 üniverte bitti 2.yarıda bıraktım burstan ötürü yapan daha görmedim onun için dedim

Orijinalden alıntı: eterNity.

Rica ederim

Bilgisayar mühendisliği. Ne gibi bir bilgi lazım sana?

okulda geçen 1 günu anlatır misin ? Hocalar hep ankaradan mı ? Aylık harcaman ne ? Sınavlar nasıl ? Diğer bölümler hakkında arkadaşların ne diyor ? Sınavlar gerçekten zor mu ? Sosyalsizlik gerçekten tepede mı ? Sıkılınca ne yapıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ortalmayı tutturduktan sonra sıkıntı olmaz birde basvuru kosulları gidecegin üniylede alakalı(kontenjan acması vs )
  • bu okulda makine müh. okuyan biriyim.okuldan memnunum.her okulun kendine göre sıkıntıları var.sonuçta odtü diploması alacaksınız ve bu her zaman fark yaratır.ankara istanbul ve izmir deki bir çok üni den daha iyi eğitim alacaksınız bu kesin.ve bu da biraz fedakarlık isteyen bir durum.ben gözüm kapalı yazmıştım açıkçası,pişman değilim.sosyallik konusunda soru işareti olan arkadaşlar için de diyebilirim ki sosyal olmak isterseniz olursunuz ha bütün gün yurdunda bilgisayar başında oturanlarda var.bu kişiden kişiye değişir.bir çok klüp var onlara girip boş zamanlarınızı değerlendirirsiniz.dersler de zor değil sadece yoğun bu da baya vakit alıyor zaten.
  • @eterNity. aslında odtü den bahsediyoruz eğitimi hocaları olsun iyi olduğundan eminim ama bu iki bölüm arasında kaldım söyleyecekleriniz seçim yapmamda yardım olacaktır.Yani bu bölümlerde arkadaşlarınız varsa onların görüşleri neler memnun olan var mı bölümlerinden

biliyorum biraz fazla sıktım sizi ama tercih döneminin bukadar ağır geçeceğini düşünmemiştim en azından kendim için yani
  • Arkadaşlar forumda son 3-5 sayfadır yaklaşık 70 sayfanın özetlenmiş durumu mevcut. Lütfen oraları okumadan gelip de aynı soruları sormayın, bizler de insanız, gönüllü olarak bu şeyi yapıyoruz ve makine değiliz. Başlıkta yazan kişiler zaten belli, sürekli aynı sorulara cevap vermek de elbette bizleri sıkıyor. Başlıktan soru sorulduğu kadar da özel mesajlardan ve blog.kibristaodtuvarmis.com adresinden de sürekli birşeyler soruluyor. Adam buraya sorduğu sorunun aynısını özel mesajla da atıyor. Özel mesajdan yazınca gizli birşeyler ortaya çıkmıyor, ne varsa anlatıyoruz :) Biz de öğrenciyiz, okulla da herhangi bir bağımlılığımız bulunmamakta. Bizim amacımız ODTÜ KKK diye birşeyin olduğundan sizleri haberdar etmek çünkü bu büyük bir şans.

Kendi geleceğinizi seçeceksiniz ve şu sıralar da vakitten bol bir şeyiniz yok. Açın, başlıktaki sayfaları okuyun. Sorulabilecek her türlü soru zaten sorulmuş ve cevaplanmış durumda. Siz aynı soruyu tekrarladığınızda değişen birşey olmayacak :)

Okula gelmemek için kendini ikna etmek isteyen arkadaşlar da gelmesin rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 10 Temmuz 2013; 23:36:40 >

Kendi okulunda istersen üstün basarı bursuyla gir yatayla gidecegin okulda bursun olmaz mantık hatası olur zaten orada paralı okursun yada ortalama tutturup burs alırsın buraya burslu gireyim gittigim yerde burslu devam edeyim mantıgı olmaz zaten eger olursa mantıga aykırı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdhe -- 10 Temmuz 2013; 23:46:16 >
  • @` quaD. eclipse.'in de dediği gibi bu soruların büyük çoğunluğunun cevabı bu başlık altında mevcut. Hocalar Ankara'dan mı, aylık harcaman ne, sınavlar nasıl, sosyallik ne alemde gibi cevabı kısa bir araştırmayla hemen bulunabilecek soruları her soruluşlarında buradan yanıtlayacaksak bu işin sonu yok arkadaşlar. Heyecanınızı ve stresinizi anlıyoruz fakat sizlerden de bizi anlamanızı bekliyoruz.

Araştırmak güzeldir diyerek geri kalan bütün sorularının cevabınınwww.kibristaodtuvarmis.com adresinden bulunabileceğini de eklemek istiyorum. Hem orada hem de bu başlık altında emin olun istemediğiniz kadar bilgi mevcut.

@erdhe Bahsettiğin torba yasa ve başka ülkede ehliyet almama mevzusunu diyorum. Var mı link atabileceğin resmi bir açıklama? Ne yani şimdi isteyen Türk ehliyetiyle bir Avrupa ülkesinde veya Amerika'da istediği gibi araba kullanabilecek mi? Öyle olabilecek olsa bile bu kararı o ülkeler adına niçin kendileri değil de Türkiye veriyor? Bir torba yasasına mı bakıyordu yani her şey? Nedense çok yatmadı aklıma.

@klufmann Özel mesaj attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eterNity. -- 11 Temmuz 2013; 0:28:37 >

• 11 Temmuz Perşembe (BUGÜN) 14:00-16:00 saatleri arasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yeliz Yeşilada bölüm hakkında merak ettiklerinizi kampüsün Facebook sayfası üzerinden yanıtlayacak. Bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşlara duyurulur.
  • benim bir sorum olacak.

ODTU KKK nın 2007 den beri sıralamasının düşmesinin ve tekrardan yükselişe geçmesinin sebebi nedir ?

örneğin KKK bilgisayar müh 2007den başlayarak tam burslu sıralaması : 21k- 22k - 30k - 42k - 52k - 46k - 40k.

diğer bölümler için de bu durum geçerli. hatta örneğin inşaat mühendisliği için daha radikal bir düşüş var.

@eterNity.

@eclipse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu61 -- 11 Temmuz 2013; 17:10:26 >
  • AB ülkelerinde geçerli olacak diyor, KKTC demiyor. 'AB ülkelerinde geçerli olursa KKTC'de de olur herhalde' diye düşünmek kulağa çok mantıklı gelse de Kıbrıs'ta işler mantığa göre yürümüyor genellikle. Kıbrıs'la ilgili bir dayanak bekliyorum.

Ayrıca neticede KKTC'deki çoğu şey Türkiye standartlarına bile uymazken, Türk ehliyetlerinin KKTC'de geçerli olması için AB standartlarına uyması gerektiği gibi bir saçmalık olabileceğine de inanmıyorum. Ehliyet değişimi gibi hikâyeler KKTC'nin sırf para almak için yaptığı küçük ve komik hesaplar, dolayısıyla KKTC'deki durumun değişeceğine maalesef çok inanamıyorum, ama umarım dediğin gibi olur.

Kıssadan hisse ehliyet mevzusunu merak eden arkadaşlar için, aksi yönde bir açıklama gelene kadar, Kıbrıs'ta araç kullanabilmek için hala muhaceret yaptırmanız ve ardından da ehliyetinizi dönüştürmeniz gerekiyor.

@hekimoglu61 Buna eclipse. cevap verirse daha uygun olur.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.