Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • bu sayfa bir kaç post üzerinde açıkladım bu sorularını :)
  • ODTÜ KKK ingilizce öğretmenliği tam burslu yine aynı şekilde ,İstanbul'da bir özel üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tam burslu öğrenim görme olanağım var. Bir karar vermem gerekiyor, bugün Türkiye'nin köklü üniversitelerinden bir tanesinin tercihler konusunda yardımcı olmak amacıyla kurmuş olduğu stand'da görevli öğretmenlerin görüşlerini aldım,
    kendilerine gönlümün ODTÜ KKK 'da eğitim görmekten tarafa dediğimde ,bir öğretmenimizin tesadüf Kıbrıs'ta öğrenim görmüş olduğunu söyledi ve Girne Amerikan Üniversitesi'ni özellikle tavsiye etti.
    Sebebini sordum haliyle, kendisi öncelikle kampusün uzak olduğunu, aktif insanlara göre olmadığını söyledi, bunların benim için önemi olmadığını , özellikle eğitim kalitesi sebebiyle tercihim olacağını , beni tek düşündüren şeyin orada barınma imkanları konusundaki şahsi endişelerim dediğimde "eğitimin öyle bahsedildiği gibi Ankara'dan gelen öğretmenler tarafından
    verilmiyor, Ankara'nın kendine has , KKK'ın kendine has ayrı öğretmenleri var ve öyle Ankara'nın eğitim kalitesine sahip değil ODTÜ KKK sadece ODTÜ'nün isim haklarını almıştır, illa Kıbrıs dersen Girne amerikan üniversitesi tercihin olsun" şeklinde cevap verdi.

ODTÜ KK Kampusü'nde halen eğitim gören değerli arkadaşlar maksadım asla ve asla lüzumsuz bir tartışma başlatmak değildir,
    Kıbrısta öğrenim görmüş bir öğretmenin tecrübelerine istinaden benimle paylaştıklarıdır, daha önce paylaştığınız görüşlerinize ilişkin yazdıklarınızı okudum ve ortada bir de böyle aksi yönde bir görüş var.

Kararsızım , sizlerden ricam ortamı yaşayıp tecrübe edenler olarak ne dersiniz?, benim için olağanüstü derecede kıymetli görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eclipse.

quote:

Orijinalden alıntı: WiddLe

Şu son iki post aklımdaki çoğu şeyi netleştirdi açıkcası. Oraya aşırı bir sosyal ortam bulmayı umarak gelmeyecektim açıkcası ama genede güzel açıklamışsın. Merak ettiğim bikaç şey daha var. Bu okulun sürekli değişen bi kota internet sorunu var galiba son durumda o ne halde ? Madem o kadar sosyallik yok internete biraz düşerim diye düşünüyorum ve yavaş ve kotalı internette beni bunaltır sanırım. Birde kampüsün toplam nüfüsü ne kadar ? Tam sayı veremezsiniz tabiki ama ortalama :D Yani kampüs içinde bile ıssız biyerde kalmış hissi olmuyordur umarım. Tabldot ile yemek ihtiyacını karşılayan kişilerseniz yemeklerin lezzeti nasıl ? Günlük 2 öğünden 10 tl aylık 300 fix oraya gidiyor sanırım.

İnternet hızı ve kotasının sebebi KKTC telekom dairesinden kaynaklı. Her ne kadar Türkiye'ye interneti ODTÜ getirmiş olsa da KKTC'ye de interneti ODTÜ getirmedi :) Bu sebepten ötürü ODTÜ, KKTC'de kullanıcı konumunda. KKTC telekomun işlerini yavaş yapması ve bazı aksaklıklardan dolayı bu sene nüfus artmış olmasına rağmen internet hızının sabit kalması sonucu internette çeşitli sıkıntılar yaşadık. Özellikle kotanın (haftalık 5GB tı) çalışmadığı zamanlar resmen can çekişiyorduk. Bu tür durumlardan sonra Kad1man in anlattığı üzere okulda çeşitli aktiviteler yaptık.

Peki noldu? Haftalık kota şu an 10GB yapıldı ve dolayısıyla da internet hızı da arttırıldı. İnternet hızı sabit, kota 10GB yapılsaydı intihar etmeleri daha mantıklı olurdu :) Torrent kullanımına da çeşitli düzenlemeler getirildi sanırım belirli bir hızın üzerinde kesinlikle çekmiyor. Kota varkenki normal internet hızı da iyidir yani öyle bir yavaşlığı yok.

Kampüsün toplam nüfusu yüksek lisans programları dahil 1800 küsür. Sınav zamanları durgunluk olur okulda.

Türkiye'de ve KKTC'de çeşitli üniversitlerin yemekhanelerinde yemek yemişliğim var. Onlarla karşılaştıracak olursam okulun yemekleri ve miktarı (evet, gerçekten) ortalamanın üzerinde. "Madem bu kadar basit, neden sen bulamadın?" diye içimden geçirmiştim...

İnternet hızı mı arttırıldı? Kota haftalık 7.5GB'a çıkarıldığında sistemin o yükü kaldırmadığı zaten biliniyordu(Varsayım yapmıyorum).

@OdanınKöşesi

IBM, Amazon, Microsoft...vs bulut bilişim(cloud computing)'den parayı kırarken ülkemizdeki bazı bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları bulut bilişimi "sadece internet" diye küçümser yorumlar yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 6 Temmuz 2013; 23:09:41 >

• Evet arttırıldı. Doruk beyle bu konu hakkında zaten konuşmuştum önceden de.

7.5 GB olayında da, sistemin o yükü kaldırmayacağı biliniyordu evet ancak ÖTK'nın aldığı karar sonrası okul yönetimi karşı çıksa da bilgi işlem arttırmıştı kotayı, 1 hafta içinde de patlamıştı zaten. Sonra da olaylar gelişti falan filan

Orijinalden alıntı: ekiskalibur

ODTÜ KKK ingilizce öğretmenliği tam burslu yine aynı şekilde ,İstanbul'da bir özel üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tam burslu öğrenim görme olanağım var. Bir karar vermem gerekiyor, bugün Türkiye'nin köklü üniversitelerinden bir tanesinin tercihler konusunda yardımcı olmak amacıyla kurmuş olduğu stand'da görevli öğretmenlerin görüşlerini aldım,
    kendilerine gönlümün ODTÜ KKK 'da eğitim görmekten tarafa dediğimde ,bir öğretmenimizin tesadüf Kıbrıs'ta öğrenim görmüş olduğunu söyledi ve Girne Amerikan Üniversitesi'ni özellikle tavsiye etti.
    Sebebini sordum haliyle, kendisi öncelikle kampusün uzak olduğunu, aktif insanlara göre olmadığını söyledi, bunların benim için önemi olmadığını , özellikle eğitim kalitesi sebebiyle tercihim olacağını , beni tek düşündüren şeyin orada barınma imkanları konusundaki şahsi endişelerim dediğimde "eğitimin öyle bahsedildiği gibi Ankara'dan gelen öğretmenler tarafından
    verilmiyor, Ankara'nın kendine has , KKK'ın kendine has ayrı öğretmenleri var ve öyle Ankara'nın eğitim kalitesine sahip değil ODTÜ KKK sadece ODTÜ'nün isim haklarını almıştır, illa Kıbrıs dersen Girne amerikan üniversitesi tercihin olsun" şeklinde cevap verdi.

ODTÜ KK Kampusü'nde halen eğitim gören değerli arkadaşlar maksadım asla ve asla lüzumsuz bir tartışma başlatmak değildir,
    Kıbrısta öğrenim görmüş bir öğretmenin tecrübelerine istinaden benimle paylaştıklarıdır, daha önce paylaştığınız görüşlerinize ilişkin yazdıklarınızı okudum ve ortada bir de böyle aksi yönde bir görüş var.

Kararsızım , sizlerden ricam ortamı yaşayıp tecrübe edenler olarak ne dersiniz?, benim için olağanüstü derecede kıymetli görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

İngilizce Öğretmenliği bölümünde Ankara'dan gelip giden hoca olmaz, doğrudur. Ancak mevcut hocalar Ankara tarafından belirleniyor, içlerinde Harvard Mezunu + MIT master lı hoca da var.

Mezunlar da ya mezun olur olmaz ya da mezun olmadan işlerini ayarlıyor.

İsim hakkı almışlık gibi bir durum yok. Okulun kuruluş yasası belli, yönetim şekli belli

• quote:

Orijinalden alıntı: ekiskalibur

ODTÜ KKK ingilizce öğretmenliği tam burslu yine aynı şekilde ,İstanbul'da bir özel üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tam burslu öğrenim görme olanağım var. Bir karar vermem gerekiyor, bugün Türkiye'nin köklü üniversitelerinden bir tanesinin tercihler konusunda yardımcı olmak amacıyla kurmuş olduğu stand'da görevli öğretmenlerin görüşlerini aldım,

öğretmenler ankara tarafından atanıyor diye biliyorum ve bir sürü arkadaşım bana hep öğretmenlerin ankaradakinden daha iyi olduklarını söylüyor (tecrübeye dayalı görüşler)

GAÜ mü ? bırak Allah aşkına ben Kıbrıslıyım doğma büyüme, GAÜ ve YDÜ çöp üni ler.. KKTC üniversitesi en iyi EMU doğu akdeniz üni. oradan arkadaşım var staj yapıyoruz birlikte KKTCELL de, kendisi bana oranın eğitim kalitesi hakkında bilg iverdi gerçekten ağzım düştü diyebilirim arkadaşlarıyla birlikte oyun programlıyorlar, öğretmenler ayni bizdeki gibi öğrencilere karşı çok yakın ve yardımlaşma konusuunda iyiler. Fakat kampus ortamı (ben oraya gitmiştim) sınıflar vs ODTÜ KKK kadar iyi ve yeni değil.. ve her zaman olduğu gibi herşeyde ODTÜ bir adım önde olmak suretiyle, bence ODTÜ yü kazanan kampusu ne olursa olsun okumalı

edit: yukarıdaki arkadaşımında dedği gibi hocalar öyle ama 98% kalıcı hocalar okulda öyle her hafta geli pgiden az hoca var ondada YDÜ deki gibi derslerde aksama ya da boş geçme olmuyor.. hatta çoğu hoca Ankara'dan atanmış kaliteli okularda mezun prof. dr ya da sadece dr. hocalar..

sana hangi GAÜ lü bu bilgileri verdiyse hepsi yanlış.

son olarak şöyle diyeyim.. bunu derkende bana kesinlikle inan, ODTÜ de ciddiyetin kararlılığın kesinlike değişmediği şeylerden biride eğitimi dir, diğer ünilerdeki gibi eğitim bizde oyuncak değil.

NEU = yakın doğu
    EMU = doğu akdeniz.

yanlışlık olmuş pardon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 6 Temmuz 2013; 23:59:23 >

• NEU -> Yakın Doğu
    EMU -> Doğu Akdeniz

^_^
  • ben de kıbrısta odtü olduğunu yeni öğrendim hukuk olmazsa diğer tercihim psikoloji olucak %50 burslu oluyor ama sitesinde baktım psikoloji bursuz böülümnde kktc vatandaşları için yazıyordu yani ben %50 için giremicek miyim

Orijinalden alıntı: emir05

ben de kıbrısta odtü olduğunu yeni öğrendim hukuk olmazsa diğer tercihim psikoloji olucak %50 burslu oluyor ama sitesinde baktım psikoloji bursuz böülümnde kktc vatandaşları için yazıyordu yani ben %50 için giremicek miyim

Okul TC üniversitesi olduğu için KKTC için ayrı bir kontenjanı var. KKTC yazmayanlara bakmalısın. Kafanının karışmaması için okulun sitesindeki puan/kontenjan tablosuna bakabilirsin

Orijinalden alıntı: eclipse.

quote:

Orijinalden alıntı: emir05

ben de kıbrısta odtü olduğunu yeni öğrendim hukuk olmazsa diğer tercihim psikoloji olucak %50 burslu oluyor ama sitesinde baktım psikoloji bursuz böülümnde kktc vatandaşları için yazıyordu yani ben %50 için giremicek miyim

Okul TC üniversitesi olduğu için KKTC için ayrı bir kontenjanı var. KKTC yazmayanlara bakmalısın. Kafanının karışmaması için okulun sitesindeki puan/kontenjan tablosuna bakabilirsin

hocam normal psikoloji(kktc vatandaşları) burssuz 3 kontejan yazıyor
    bir de psikoloji %50 burslu 40 kontejan ============> burası beni ilgilendiriyor sanırım

• Evet
  • StopDream kullanıcısına yanıt
    Düzelttim.. hata için çok pardon.. gece gece yazınca sapıtıyor insan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ne demek , her zaman kafana takıldığını sor bize
  • arkadaşlar odtü kkk inşaat mühendisliği bölümü hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen bi yardımcı olabilirmi yani bu kampüste bu bölüm nasıldır mezunların iş bulma imkanları nasıldır vs yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.