Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Kim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyormuş hocam, sizin için ABET önemli olmaya bilir ama başkası için önemlidir. Benim amacım kimseyi fikrinden caydırmak değil, tercih yapacak arkadaşlarla bilgilerimi paylaşmak istedim baltalamaya çalıştınız, durduk yere kafadan bir şeyler sallayacak biri değilim. Buraya zaman ayırıp 15 20 dk. öğrencilere yardımcı olmak, tecrübelerimi paylaşmak için giriyorum, amacım kimseyi hedefinden uzaklaştırmak değil amacım tecrübelerimi paylaşmak. Sizde araştırmadan, bilgi sahibi olmadan hemen yalan söylüyorsun gibi iftiralar atmazsınız bir daha milletin işi gücü yok buraya girip yalan mı atacak, bir yerde okumuştum hatta araştırmıştım ama bilgiye ulaşamadım, bu da onun yalan olduğunu göstermez. @eclipse. @eterNity.

• quote:

Orijinalden alıntı: cry0cas7

Arkadaşlar ben ingilizce seviyemin 0 olduğunu düşünüyorum sadece oyunlardan ve dizilerden kulak aşinalığım var dolayısıyla hazırlık gözümü baya bi korkutuyo sonuçta düz lise mezunuyum.Bilgisayar müh. ilk tercihim olucak ama hazırlıkdan ve okulun zorluğundan korktuğumdan dolayı,yazmakda da çok şüpheliyim.Matematiğim iyi olduğu ve çocukluğumdan beri bilgisayar mühendisliği istediğim için bölümde sıkıntı yaşamıcağımı düşünüyorum.Ama hazırlık ve bölümde ki ingilizce yüzünden başarısız olmakdan korkuyorm 1 sene de halledebilir miyim gerçekten ?
    Bi sorum daha olucak odtü kkk bilgisayar müh. çok fazla eleştirilmiş durumda bu da kafamda soru işaretleri oluşturmadı değil.Bilgisayar da olan arkadaşların yorumunu bekliyorum

Okulda düz lise mezunu olan öğrenciler de var. Hazırlıktan korkmana gerek yok. Sıfırdan başlayan öğrenci çok fazla, dediğim gibi dönem içinde okulu tatik köyü olarak görmezsen, derslere çalışırsan 1 senede geçersin.

Bizim bölüm eskiden gerek hocalar gerekse asistanlar bakımından oldukça olaylıydı. Biz de kendi çabalarımızla birşeyler yaptık, şimdi bölümün 2-3 yıl öncesiyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Şu anki en büyük sorunumuz hocaların bir kısmının senelik olarak okulda görevlendirilmesi. Yüksek lisans programı açıldıktan sonra bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: eclipse.

quote:

Orijinalden alıntı: bulganeunghan

İstanbul da yaşadığım halde buradaki üniv.leri istemiyorum sadece ODTÜ'yü istiyorum çünkü en iyisi.. Ankara Kampüsü için yeterli değilim hatta kıbrıstaki için bile şuan için..Ama çalışmaya başladım Odtü kkk psikoloji,olmassa siyaset o olmadı işletme yani sadece Odtü hedef.. Matematik yüzünden bu şansıda kaçırmak istemiyorum.. Geçen yıldan beri araştırıyorum ve bu üniversite benim gibiler için büyük bir şans,fırsat. İyi kötü birçok yorum okudum hakkında ve Odtü kkk yı istiyorum..
    bu arada;
    Erasmus hakkı iptal olmuş gibi bir şeye rastladım bu doğru mu?? Öyleyse neden

Erasmus hakkı bir üniversitenin ODTÜ'nün KKK üzerinden öğrenci yollamasının illegal olduğunu ileri sürdü ve uzun uğraşları sonucu da bunu AB'ye yedirmeyi başarmasından sonra iptal oldu.

Buna sebep olan da KKTC'de bulunan bir başka üniversite. Açık ortamda isim vermenin doğru olup olmadığından emin değilim ancak merak edenleri özel mesaj ile bilgilendirebilirim, hiç de çekincem yok bu konuda. Aynı üniversite geçen sene olmadığı halde kendilerinde erasmus imkanı olduğunu tanıtım filminde vurguladı.

Ha, noldu peki? Erasmus geri geldi, hibeyi bu sefer AB ödemiyor, okul cebinden ödüyor ancak yine de erasmus yapabiliyorsun. KKTC sınırları içerisinde resmi erasmusa sahip olan tek üniversite biziz.

Erasmus ve diğer exchange programlarında ODTÜ'nün anlaşmalı olduğu bütün üniversitelere başvurabilirsin.

Erasmus üniversiteleri:http://ico.metu.edu.tr/erasmus-partners (Erasmus Partners (General List) a bakacaksınız)

Exchange üniversiteleri:http://ico.metu.edu.tr/exchange-overseas-partners

cok tesekkur ederimm cok sevindim icim rahatladi ozelden hangi univ yazar misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OdanınKöşesi kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen öyle bir şey demedim. Ama ardında durulan her şeyin delile dayandırılması taraftarıyım. Şahsen bölüm koordinatöründen aldığım cevabı kopyala + yapıştır yaparak buraya da aktarıyorum, keşke sen de öyle yaparak bu bilgini dile getirebilseydin dedim sadece:

"Ankara Bilgisyar Muhendisligi programi ile birebir ortusuyoruz, o programin ABET akreditasyonu var. Bizim ayrica program olarak ABET akreditasyonumuz yok."

@rollnight İş Bankası ve Garanti Bankası'nın bankamatikleri mevcut, Ziraat Bankası'nın da bankamatik koyması konuşuluyordu fakat noldu bilemiyorum. Ayrıca İş Bankası'nın ODTÜ KKTC Şubesi de kapüste bulunduğu gibi Yapı ve Kredi Bankası hariç aklınıza gelen çoğu başka bankayı/bankamatiği Güzelyurt'ta bulabilirsiniz.
    3. İnşaat mühendisliği: Türkiye'den sıralamaya giren 2 tane üniversite var, ODTÜ 51 - 100 arası ODTÜ İNŞAAT
    4. Elektrik ve Elektronik mühendisliği: Türkiye'den sıralamaya giren 3 tane üniversite var, ODTÜ 101 - 150 arası ODTÜ EEM
    5. Makine mühendisliği: Türkiye'den sıralamaya giren 4 tane üniversite var, ODTÜ 101 - 150 arası ODTÜ MAKİNE
    6. Havacılık mühendisliği ( sitede havacılık ve mekanik diye geçiyor ): Türkiye'den sıralamaya giren 2 tane üniversite var, ODTÜ 101 - 150 ODTÜ HAVACILIK
    7. Bilgisayar mühendisliği: Üzgünüm, Türkiye'den sıralamaya giren üniversite yok.

• Arkadaşlar ben bu yıl psikoloji yazıcam gelen var mı? bir de %50 170 binle alıyor ben 140 binim olur gibi geliyor ama yine de korkuyorum psikoloji okuyan ya da bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

Orijinalden alıntı: Kubrakk

Arkadaşlar ben bu yıl psikoloji yazıcam gelen var mı? bir de %50 170 binle alıyor ben 140 binim olur gibi geliyor ama yine de korkuyorum psikoloji okuyan ya da bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

Bende gelicem bu sene hayırlısıyla psikolojiye :) ama forumda pek psikoloji okuyan yok galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubrakk -- 6 Temmuz 2013; 1:37:57 >
  • valla baştada belirttiğim üzere kardeşim için bilgi topluyorum ben madem sorun demişsiniz bende sorayım odtü kkk'da elektrik elektronikmi önerirsiniz yoksa bilgisayarmı sebepleriyle açıklarsanız sevinirim
  • @rollnight: iki bölüm de oldukça zor bölümler. eee ye baktığımızda biraz daha zor olduğunu söyleyebilirim. ciddi bir şekilde çalışabileceğine inanıyorsan bu iki bölümden birini seçmelisin yoksa hayal kırıklığına uğrarsın.

@kubrakk: valla 30.000 kişilik bir fark var, bence gelir
  • Her şey 2 hafta önce ODTÜ'nün tanıtım filmini izlememle başladı. Son 1 haftadır da KKK'ya merak salmış durumdayım. %50 burslu iktisat, işletme ya da uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. 250.000'lerde gezen TM puanı sıralamamla en iyi diplomayı, en düşük giderle bana sağlayacak olan yer burası kuşkusuz. [bkz. F/P Oranı] Ailemle konuştuk ve maddi açıdan destek vereceklerini söylediler. Şimdi tercihleri yapmak ve kazanmak kaldı.

Öncelikle korktuğum daha doğrusu güvenemediğim bir konu var; İngilizce. Bu zamana kadar hiç sevmedim bu dili ama artık öğrenmek zorundayım. Açıkçası 1+4 sene İngilizce okumak beni korkutuyor ve başarılı olabileceğim konusunda kendime güvendiğim söyenemez. (Yani kısaca diyorum ki beni gaza getirin. O gazla yalayım yutayım bu dili; gaz vermemizle olmaz diyenler de olacaktır şüphesiz ama en azından bir başlangıçtır)
    Öte yandan kampüsün ve Kıbrıs'ın olanakları nedeniyle seve seve ders çalışmak zorunda olduğumu bilmek beni rahatlatıyor. Bu zamana kadar bir şeyleri öğrendiğim tek yer ilkokul. Ortaokul ve lise bana hayatı tanımaktan başka hiçbir şey katmadı. Bunda en büyük pay bende bulunmayan çalışma isteği. Ama bu okulda disiplinli çalışacağıma güvenim tam. Hele ki çalışkan, İngilizce'den anlayan oda arkadaşlarım olursa tadından yenmez. Sonraki yıllar da çorap söküğü gibi gelir geçer.

• bu sene odtü kkk inşaat müh tercih etmeyi düşünüyorum internetteki yorumların yüzde70ini falan okudum parasal yönden sıkıntı yok ankarada yaşıyoruz çankaya ya da atılımda burssuz inşaat okuma imkanım varken sırf odtü diye kkk istiyorum yüzde 50 olursa iyi olur olmazsa 25te olur ama herkesin yazdığı sorunlar/şikayetlerden benim kafamı kurcalayan, tereddütte bırakıp günlerdir kafayı yedirten soru işaretleri var.sizden ricam azda olsa soru işaretlerini bi nebzede olsa yok etmek.

öncelikle şunu söyleyeyim günlerdir o kadar insanla konuştum ki beynim çorba oldu.lisedeki yaşamımdan biliyorum yaşanılan durumdan şikayer etmek, olayları sorun olarak görüp büyütmek içinde olduğumuz duruma dayanamayıp suçu yıkacak yer aramaktan kaynaklanıyor.kaz gelecek yerden tavuk esirgememek gibi mezun olunca atılım'da değilde ODTÜ'de okudum ahanda diplomam demek için 4-5 senelik bi sürece katlanmaya, en azından yazılan olumsuzluklara dayanmaya değer mi kafamı en çok karıştıran bu.

ben etrafımdakileri çok dinledim.bana dediklerinde çıkardığım kesinlikle katlanılabileceği.sıradan bi devlet üni'sinde okuyup çalışan abartısız yüzlerce insanla yan yana onlarla çalışıyor yemek yiyorum vakit gecirip sohbet ediyorum.çoğuyla o kadar çok konuştum ki karar mekanizmam çöktü resmen.vardığım sonuçta beni korkutan şey gurbet, özlem ve niye geldim lan ben buraya başlarım üni'sine mis gibi ankarada ailemle okumak vardı ben dönmek istiyorum deyip yenilmek ve ilerde pişmanlığını duymak.keza şuanda verdiğim kararla bile okula başlayınca aynı pişmanlığı duyabilirim orası ayrı ama bi karar vermek zorundayız.bu karara en büyük etkiyi belkide siz tecrubeliler edeceksiniz.

-en başta gidince aile özlemi, gurbet melankolisi, ben geri dönücem, burada işim ne psikolojisi oldu mu?olduysa bunu nasıl aşarız?

-evden uzak okumak ayaklarını gerçekten yere sağlam basıp özgüven sağladı mı?bunun hiç mi artısı yok?

-prestij sahibi olup ilerde artısını yaşamak varken, şimdi rahat yaşayıp atılımda okumak mı?

-ingilizce hazırlık zor mu? (geçebilecek düzeyde değilim zaten alışma süresi için hazırlığı avantaj olarak görüyorum ama yazılanlardaki gibi kurtulmamı 1 sene geciktirecek mi endişesi var)

-dersler çok mu zor? (kuzenimle odtü ankarayı öylesine gezerken gördüğüm istisnasız her öğrenci olm gelmeyin manyak mısınız gidin rahat rahat okuyun atılım'da falan dedi.şimdi quizler, sınavlar falan ankarayla aynıymış yatay geçiş olur mu acaba diye düşünürken ulan 1 sene daha uzatmayalım da y.g. fazla lüks galiba diyorum.derslerin zorluğu beni korkuttu)

-ulaşım sıkıntısı ve sosyal ortam ne kadar yok?Abartılıyor mu? (bütün sene sınava hazırlanırken dershane ve kütüphaneye gittiğim yollara tek tek lanet ettim.okulun kampüsü müthiş görünüyor kızılaya kıyasla bulunmaz nimet ama o günleri bile aratacak kadar sıkıcı mı, öylese naparım merak ediyorum.)

-Yaşam çok pahalı denmiş.yurtta kalıp kampüste vakit geçirirken 4 kişilik ailenin geçindiği asgari ücret kadar para mı yeniyor?ayıptır günahtır bence biraz fazla abartılmış gitmeden önce arkadaşlar harçlıklarıyla kumarhanede kollu makinelerde günlerini geçireceğini mi sanıyodu acaba?

-ODTÜ KKK İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ'nde okuyanlar dersler hakkında, yapılması, yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verirse çok mutlu olurum.zorlu bi süreç, kararsızız, tecrübelerinize ve objektif yorumlarınıza ihtiyacımız var.

ayrıca yurt ve arkadaş ortamı hakkında da bilgi verirseniz çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcakman -- 6 Temmuz 2013; 19:53:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar herkese merhaba oncelikle e tabi tercih donemi basladi benimde takip ettigin universitelerden biriydi burasi hala daha dusunuyorum yani tum muhendisliklerin %50 si oluyo sizce hangisi?ve ben her sene kibrista olab biriyim akrabalarimiz var az cok biliyorum ama bi ogrenci icin okul hayati nasil orda eglence durumlari sosyal aktiviteler ne durumda simdiden tesekkur ederm cevaplariniz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.