Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
480.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
    http://oim.kkk.odtu.edu.tr/pages/announcements/2013_05_27_summer_school.php

Bu adreste senin sorularının cevapları da dahil olmak üzere bu seneki yaz okulu hakkında her şey yazıyor. Mesela Kuzey Kıbrıs Kampüsü (KKK) öğrencileri KKK'de yaz okuluna gitmek için bu sene kredi başına 280 TL, Ankara'da gitmek içinse kredi başına 125 TL katkı payı ödemişler. Tabii bu ücretler burslu öğrenciler için değişkenlik gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eterNity. -- 8 Temmuz 2013; 20:06:09 >
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  • %100 burslu gittiğinden itibaren yapılacak masraflar nelerdir acaba?
    yurt yemek dışında.
    Oturma izni için yıllık 90 lira. Ehliyet için 200-250 civarıydı sanırım. katılmak istedğimiz spor faaliyetleri için dönemlik ücretler vb. bu tarz gözükmeyen masraflar hakkında bilgi verebilir misiniz.
  • Bu konuda yanılıyorsunuz. Doğu Akdeniz İngilizce ve İngilizce Öğretmenliği bölümleri olarak ODTÜ KKK'dan daha iyidir. Türkiye'de ilk 5'e girebilecek seviyededir. Ortam olarak zaten su götürmez bir gerçek. DAÜ ortam olarak çok çok daha üstün.
  • Merhaba arkadaşlar, yazılanların birçoğunu okudum. Ancak yinede çok kararsızım. Tercihlerimde ilk sıraya DAÜ hukuk yazmayı düşünüyorum. Kıbrısta diğer üniversiteler hakkında ise hiç olumlu bir şey okumadım bu yüzden sadece DAÜ'nün hukuk bölümünü yazacağım. Fakat olmayacak gibi gözüküyor. Bu yüzden önerinize ihtiyacım var, sizce DAÜ'de başka bir bölüm okuyup(psikoloji/pdr gibi) bölüm mü değiştirmeliyim yoksa ODTÜ KKK'ye gelip burada psikoloji veya pdr mi okumalıyım(ikisinin de %50 burslusu tutuyor) ne dersiniz? Sosyal ortam çok önemli değil okumaya geliyorum sonuçta ama sıkıntıdan ölecek kadar da olmasın istiyorum. Çok kararsızım önerilerinizi bekliyorum.

Orijinalden alıntı: hekimoglu61

%100 burslu gittiğinden itibaren yapılacak masraflar nelerdir acaba?
    yurt yemek dışında.
    Oturma izni için yıllık 90 lira. Ehliyet için 200-250 civarıydı sanırım. katılmak istedğimiz spor faaliyetleri için dönemlik ücretler vb. bu tarz gözükmeyen masraflar hakkında bilgi verebilir misiniz.

Tam burslu öğrencilerin dönemlik ödemesi gereken bir ücret yok. aaaa şu ücreti vardı bunu sizden almamışız gibi bir numara çekilmez.

Spor faaliyetleri için de fitness salonu dönemlik 35tl, havuz üyeliği de aylık 15TL ya da üyelik yoksa tek girişi 2tl.

Başka da okulda gözükmeyen bir masraf bulunmamakta. Kayıt olurken ödenecek kimlik ücreti, sağlık sigortası bedeli dışında. Kimlik ücreti 15tl, sağlık sigortası da 190tl, bunun içinde bütün ilaçların okul tarafından karşılanıyor

• Yeni saglik sistemi baya iyi olur. Okuldaki saglik merkezinde doktor ilac yazdiginda eczaneye gitmeye gerek yok. Ilac kisa surede saglik merkezine geliyor ve oradan ucret odenmeden aliniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    - Mühendislik -

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  • PDR Yazmayı düşünen arkadaşlar!!!

Bugün saat 14:00-16:00 arası PDR bölümü koordinatörü Doc. Dr. Özgür Erdur Baker bölüm hakkında merak ettiklerinizi okulun facebook sayfasından cevaplayacak.

Link:https://www.facebook.com/ODTUKibrisKampusu?hc_location=stream

Günlerdir araştırıyordum burayı. Yalnız para konusu işin içine girince ve gerçekten okulda sıkıntılı bir 5 yıl geçirmekte yanında olunca moralim bozuldu. Aileminde durumu zaten çok iyi değil.

%50 burslu 7.250 lira 1 yıllık. 7250 x 5 = 36.250bin lira ( değişen yıllık fiyatları düşünürsek 40 milyar diyebiliriz. )
    Yurt 2 kişilik 5000 x 5 = 25 bin lira ( değişirse fiyat bi 28 milyar diyelim şuna )
    Okulda yeme içme felan 500 lira aylık diyelim. 500 x 9 = 4500 lira 1 yıllık . 4500 x 5 = 22500 bin lira ( düz hesap 23 diyebiliriz arada daha fazla para harcamak gerekecek )
    Kitap parası var bunun ( 1000 lira gider sayarsak toplam )
    Türkiye'ye uçak parası var ( bi git gel bi git gel diye düşünürsek toplam 1 yılda 400 lira gidiyor. 5 yılda 2bin , 2500 lira da böyle )

Toplam fatura bize tahminleri toplarsak 94 BİN LİRA oluyor. Bunu ailem 5 yılda ödeyemez diye düşünüyorum. Ödese bile sınıfta kalma durumu da var tabi. Bir ek masrafta öyle çıkar.

üzgünüm ama çok gerçekçi oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverdown

Bir de psikoloji düşünen arkadaşlar tam olarak kendilerini belirtsinler bakalım kaç kişiyiz

Baya Olduk Desene Rahat 3-4 Kişiyiz...
    94/5=18.8 1 Yılda ki masraf 18.8/12= Aylık 1560 tl buda demektir ki gayet normal neden mi sen Sehrinden cıktıktan sonra heryerde bu parayı vereceksin nereden mi biliyorum Mekatronik Mühendisligi Okudum Hazırlık+2 Sınıfta Bursumu Kestiler Burada buna Benzer Bir Uygulama Olmadıgı İçin Deger Sonuçta Odtü Diploması Bazı Arkadaslar Acaba Ankaradakiyle Ne Farkı Var FARK ŞUDUR SADECE KIBRIS KAMPÜSÜ YAZACAKTIR COGUNUZ BELKİ BİLMEZ AMA ODTÜNÜN ERDEMLİDE DE KAMPUSU VAR VEDE ORDAN MEZUN OLAN TANIDIKLARIMIN DİPLOMASI ÜZERİNDE ODTÜ/ERDEMLİ KAMPÜSÜ YAZIYOR HABERİNİZ OLSUN GERİSİ AYRINTI BU ARADA SU PSİKOLOJİCİLERİ GÖRELİMDE TANISALIM ŞİMDİDEN

Orijinalden alıntı: erdhe

quote:

Orijinalden alıntı: neverdown

Bir de psikoloji düşünen arkadaşlar tam olarak kendilerini belirtsinler bakalım kaç kişiyiz

Baya Olduk Desene Rahat 3-4 Kişiyiz...

ben de bayadır bu okulda psikoloji düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdhe

94/5=18.8 1 Yılda ki masraf 18.8/12= Aylık 1560 tl buda demektir ki gayet normal neden mi sen Sehrinden cıktıktan sonra heryerde bu parayı vereceksin nereden mi biliyorum Mekatronik Mühendisligi Okudum Hazırlık+2 Sınıfta Bursumu Kestiler Burada buna Benzer Bir Uygulama Olmadıgı İçin Deger Sonuçta Odtü Diploması Bazı Arkadaslar Acaba Ankaradakiyle Ne Farkı Var FARK ŞUDUR SADECE KIBRIS KAMPÜSÜ YAZACAKTIR COGUNUZ BELKİ BİLMEZ AMA ODTÜNÜN ERDEMLİDE DE KAMPUSU VAR VEDE ORDAN MEZUN OLAN TANIDIKLARIMIN DİPLOMASI ÜZERİNDE ODTÜ/ERDEMLİ KAMPÜSÜ YAZIYOR HABERİNİZ OLSUN GERİSİ AYRINTI BU ARADA SU PSİKOLOJİCİLERİ GÖRELİMDE TANISALIM ŞİMDİDEN

Usta şehirden çıktıktan sonra

400 yurt 600 harçlık desen 1000 lira ediyor. 1 ayda 500 lira cebinde fazla kalıyor. 1 yılda 4500 lira 5 ılda 22.500 lira daha fazla cebinde demek oluyor. Ayrıyetten birde oranın asosyallik psikolojisi de cabası. Ailem aç kalacak ve ben orada keyif süreceğim. İşte bu sorun da var.

Tek iyi yanı oranın ODTÜ diploması olması. Ama onu alana kadar da su gibi para gidiyor.

• face de ODTÜ KKK Öğrenci İmecesi diye bi grup var isterseniz katılın ben katıldım :D Bu arada psikoloji isteyenler hangi illerden geliyo ben söylim baştan yiğit adım ordudan geliyorum ( kendimi yarışmada hissettim arkadaşlara da başarılar dilerim )
  • bu okula zamanında girmiş ve bırakmış nice insandan biri olarak diyebilirim ki bu okul pişmanlıktır.uzak durmak iyidir.gençsiniz,heyecanlısınız gözünüzü karartmayın,mantıklı düşünün .yukarıdaki mesajlarda bu okul sıkıcı değildir yalan söylemiyoruz vs. gibi cümleler kurulmuş ,küllüyen yalandır.bu okul sıkıcıdır bıktırır,burda mesaj yazanlarda bunu çok iyi bilir;ama size sıkıcı değil derler.hazırlık sınıfı zor filan değildir.geçemeyenler bir sene boyunca yatanlardır,iyi yatanlardır.bu okulda işsiz adam çoktur kan emerler,hayal dünyasında yaşarlar.bazılarının odtü ankara dan daha iyiyiz dediklerine şahit olunmuştur. yaz okulunu filan unutun(hazırlık hariç) çoğu kişi ders açılmadığı için sene uzatmıştır.kampüs hapishane gibidir,toplu taşıma yoktur,dönem sonlarına doğru çoğu kişiyi 'az kaldı dayanın' diye teselli etmişliğim( kendimi de tabiki) vardır.3 bina arasında 5 yıl geçirmek isteyenler yazabilir,unutmayın ki üniversite sadece ders,hoca,ders notu değildir.adı odtü dür ama asla gerçek bir odtü lü olamazsınız.çünkü üniversite insana bir düşünce yapısı yerleştirir ve geleneğini burdan alır.bu düşünce yapısıda okulda okuyanlardan,okulun bulunduğu yerden bağımsız değildir.yarım bir odtü lü olursunuz eksik olan şey işte budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people is not honest -- 10 Temmuz 2013; 2:26:55 >

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Birader Yanlış Anlama Ben Dolar Zengini Bir Aileden Gelmiyorum Vede Tuvalet İhtiyacımı Dolarlada Gidermiyorum(Umarım Nedemek İstedimi Anladın) Neyse 400 Tlye Yurt İmkansız Gibi Bişedir(Kyk Yurdu Hariç Oda Herkese Cıkmaz Nereden Biliyorum Dersen 3 Yıllık Üniverte Hayatımda Her Yıl Basvurdum Vede Ret Cevabı Aldım Nerede Yasıyorsun Bilmem Ama(Küçümseme Yok Yanlış Anlaşılmasın) 400 tlye yurt bulamazsın O İmkansızdır Yurt Min 600-750 Tl Arasındadır Sanırım Aradaki Farkta Sanırm Böyle Kapanır..
  • erdhe E kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim :) yiğit benn :D

Orijinalden alıntı: people is not honest

bu okula zamanında girmiş ve bırakmış nice insandan biri olarak diyebilirim ki bu okul pişmanlıktır.uzak durmak iyidir.gençsiniz,heyecanlısınız gözünüzü karartmayın,mantıklı düşünün .yukarıdaki mesajlarda bu okul sıkıcı değildir yalan söylemiyoruz vs. gibi cümleler kurulmuş ,küllüyen yalandır.bu okul sıkıcıdır bıktırır,burda mesaj yazanlarda bunu çok iyi bilir;ama size sıkıcı değil derler.hazırlık sınıfı zor filan değildir.geçemeyenler bir sene boyunca yatanlardır,iyi yatanlardır.bu okulda işsiz adam çoktur kan emerler,hayal dünyasında yaşarlar.bazılarının odtü ankara dan daha iyiyiz dediklerine şahit olunmuştur. yaz okulunu filan unutun(hazırlık hariç) çoğu kişi ders açılmadığı için sene uzatmıştır.kampüs hapishane gibidir,toplu taşıma yoktur,dönem sonlarına doğru çoğu kişiyi 'az kaldı dayanın' diye teselli etmişliğim( kendimi de tabiki) vardır.3 bina arasında 5 yıl geçirmek isteyenler yazabilir,unutmayın ki üniversite sadece ders,hoca,ders notu değildir.adı odtü dür ama asla gerçek bir odtü lü olamazsınız.çünkü üniversite insana bir düşünce yapısı yerleştirir ve geleneğini burdan alır.bu düşünce yapısıda okulda okuyanlardan,okulun bulunduğu yerden bağımsız değildir.yarım bir odtü lü olursunuz eksik olan şey işte budur.

http://inci swf.com/taamtaam.swf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 10 Temmuz 2013; 7:27:22 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.