not: mazoşist değilim kendimde denemeyeceğim bilgilenmek amaçlı
doku sıvısında madde'nin birikmesi lazım. şöyle söyliyim doku sıvısının toplar damar ucunda normalde osmotik basınç kan basıncından yüksek olduğu için doku'dan kana madde geçer, birikme olmaz. sen burada osmotik basıncı azaltırsan, kan basıncını sabit tutar(glomerulus kılcalı) veya arttırırsan dokuda madde birikir, ödeme sebep olur. örnek olarak fazla tuzla beslenen insan.
he yani bir deyişle toplar damar ucunda da kan basıncı osmotik basınçtan yüksek olursa ödem oluşur öyle mi?
aynen öyle. dipnot olarakta şunu ekliyim ama akciğer kılcalları hariç :)
bu geçen sene çıkmış bi soruydu değil mi. buna benzer bi soru bekliyorum bu sene . bide bişey sorucam örneğin aşırı tuzlu beslenen insanda ödem oluşabilir dedik buna benzer diğer örnekler neler olabilir hocam ?
quote:
Orijinalden alıntı: zamancokzor
bu geçen sene çıkmış bi soruydu değil mi. buna benzer bi soru bekliyorum bu sene . bide bişey sorucam örneğin aşırı tuzlu beslenen insanda ödem oluşabilir dedik buna benzer diğer örnekler neler olabilir hocam ?
Hareketsizlik , yanık , karaciğer rahatsızlıkları olunca da ödem oluyo
geçen yıl bunu mu sordular ben tamamen bilinçsizce sordum bu sene çıkar diye hiç de bakmadım ha geçen sene sorularına yarın çözücem daha
Galiba yeni şifre bu
quote:
Orijinalden alıntı: Rotflmao
Galiba yeni şifre bu
abbas reyiz bizi diskoya götür
kan basıncının artması kan osmotik basıncının azalması plazma proteinlerinin azalması kılcal damart geçirgenliginin artması bobreklerde fazla su tuz tutulması doku sıcısı osmotik basıncı artması lenf akış hızının düşmesi
bunları hep goruyorum testlerde ödem sebebi olarak
quote:
Orijinalden alıntı: IuFuKI
kan basıncının artması kan osmotik basıncının azalması plazma proteinlerinin azalması kılcal damart geçirgenliginin artması bobreklerde fazla su tuz tutulması doku sıcısı osmotik basıncı artması lenf akış hızının düşmesi
bunları hep goruyorum testlerde ödem sebebi olarak
oo işte bu baya işime yarar sağolasın hocam
Şu osmotik basınç, atar-toplar damar grafiklerini hala tam kavrayamadım. Şimdi bir bakayim gelirse ÖSYm küfür yemesin.
quote:
Orijinalden alıntı: PeterPetrelli
Şu osmotik basınç, atar-toplar damar grafiklerini hala tam kavrayamadım. Şimdi bir bakayim gelirse ÖSYm küfür yemesin.
Aman diyeyim hocam son bi göz at ösym nin sık sık sorduğu grafiklerdir damar basınç ilişkisi grafikleri ben de bu sene bekliyorum açıkçası geçen sene yoktu çünkü .
quote:
Orijinalden alıntı: zamancokzor
quote:
Orijinalden alıntı: PeterPetrelli
Aman diyeyim hocam son bi göz at ösym nin sık sık sorduğu grafiklerdir damar basınç ilişkisi grafikleri ben de bu sene bekliyorum açıkçası geçen sene yoktu çünkü .
Bu sene YGSde çıkmıştı sanki ?
çıkmamış şimdi baktım o zaman kesin sorulacak diyorum
geçen sene sordular lysde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme