Şimdi Ara

oc li işlemci daha çok mu radyasyon yayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3.5 ghz de çalışan bir işlemci 100 gram radyasyon yayıyor diyelim. bu işlemciyi 4.5 ghz ye çıkardığımızda yaydığı radyasyon da artmaz mı?
    ve:
    cpu fan kullanarak ısısıyla beraber bu yaydığı radyasyonu da geniş bir alana yayıyor olmuyor muyuz aceba??
    yani bu bakımdan su soğutma radyoaktif açıdan çok daha faydalı bir soğutma şekli mi aceba??
    diye günlerdir kafama takılıp duruyor bu mevzular
    ne diyorsunuz?

• koskoca dh de iki saat oldu konuya tek bir yorum yok.
    ya kimse sallamıyor bu radyasyon meselesini yada bu konuda herhangi bir bilgisi olan yok.
    yadaaa
    beni sallamıyonuz. çizerim lan epinizi daadırım lan burayı
    tiz yorum atın şu başlığa meraktan çatlatmayın adamı
    hayır yani radyasyon ve oc ile ilgili herhangi bir başlık da yok koskoca forumda bakmasam neyse
  • yanıt veriyorum.
    işlemci radyasyon yaymaz. ısınır ama bunun nükleer bir etkisi olmaz. hani belki üzerinden geçen akım artacağı için elektromanyetik alanı genişler ama sizin için anlamlı önemi olmaz.
    bir de oc forumu eskisi gibi değil.
    radyasyon dediğiniz şey soğutmadan etkilenmez.
  • Cpu nun yaydığı radyasyon nükleer serpinti değil ki soğutma fanı dağıtsın. Radyasyon elbette akım arttığı için artacaktır ama bunun insan üzerine etkisi çok küçük olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hımm.. iyiymiş o zaman bi sıkıntı yok yani
    ben cep telefonlarını düşünerek böyle bi sonuca varmıştım kendi aklımca. sonuçta onlar da minyatür bir bilgisayar ve kulağımıza yapıştırarak kullandığımızdan yaydıkları radyasyon ne kadar küçük de olsa beynimizi pişiriyor biz farkında olmadan.
    ve radyasyonla nükleer serpintiyi biraz karıştırmışım anlaşılan. radyasyon sonuçta bir ışınım dimi yani. yayılması için rüzgara falan gerek yok ulaşabildiği herşeye nüfuz eder o. nükleer serpinti radyasyondan etkilenmiş parçacıkların yayılması gibi bişey olsa gerek.
    neyse canım mevzuyu uzatmıyim boşuna.
    tam gaz oc ye devam
  • giyotyn G kullanıcısına yanıt
    Telefonun radyasyonu sinyali baz istasyonuna ulaştırmak için güçlendirip antrnlerine vermesinden geliyor. İşlemcide ise böyle bir sinyal yok.
    Bir de bu radyasyon direk nükleer radyasyon ile ayni değil, elektromanyetik radyasyon.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.