Selam, İşlemci ve ekran kartıma voltaj vermeden küçük çaplı overclock yapıyorum, bu durumda MHz yükselttiğim için çekilen voltaj da artar mı? Yani ben voltaj vermesem bile MHz değerini yükselttiğim için kendi kendine voltajı artırır mı?
Not: PSU tam yettiği için sisteme voltaj vermeden OC yapıyorum.
hayir mhz yukselttiginde voltaj kendiliginden artmaz ancak guc tuketimi artar voltaj vermesen bile.yani psuya yuklenmeyeyim diyorsun oc yapiyorsun ha voltajli yapmissin ha voltajsiz yapmissin yine de psu zorlanir ocsiz kullanima gore.
E iyide ben olan voltaj ile yani stabil olan voltajı ile ne kadar yükseltebilirim diye bakıyorum neden voltaj artıyor ki, yada şöyle mi oluyor: 1.3 v stabil voltaj diyelim masaüstünde 1.0 v kullanıyor yükte olmadığı için, ama oyuna girince stabil olanın hepsini yani 1.3 v kullanıyor mu demek istediniz. O zaman benim yaptığım olayda sürekli 1.3 v kullanmış olacak sanırım.
o.c yapınca işlemcinin ısısı o.c. siz haline göre biraz daha yüksek değil mi yani sen voltaj versende vermesende o.c yaptığın için işlemcin falza akım çekecek
OC yapınca ısınma kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca OC demek bileşenin hızlarını zorlamak demektir. Sen küçük oc yapıcam demişsin ama ne kadar oc yaparsan işlemcinin onun için biraz daha güç harcayacaktır(Bu amatörce bi yazı oldu ). Ayrıca PSU sınırda demişsin. O yüzden hiç OC yapma. Oyunlarda felan görüntü bulanıklaşır. sistem kapanır ya da daha büyük sorunlar felan çıkabilir.
fazla oyun oynayan biri değilim ancak elimde güzel bi oyun var bu oyunda sistem biraz kasıyo ebnde ekran kartıma OC yaptım ( fx 5200 ) saat ve çekirdek hızını biraz yükselttim de ve anlamadığım bi şekilde işlemci ısısı 55 iken 65 den alşağı inmiyor. ( p4 presscott3.00ghz ) Bunun için sormuştum voltaj yükselirmi diye ama ekran kartımı aynı değere dündürmeme rağmen işlemci hala 65 de ( masaüstünde ilk açılma ısısı bu ve termal macun 2 ay önce yenilendi ve kasa içi bal dök yala tertemiz ) Sizce neden olabilir, Kışın işlemcime OC yapıyorum boşta 45 iken OC lu hali 53 ü geçmiyor, 3.50ghz de. Yani psu yetmiyince bazen işlemci ısısı sapıtır ya bundan şüphelenmiştim ama oda değil.
Voltaj ayarlarınız Auto'da ise, mhz artıkça voltaj da artacaktır.