Şimdi Ara

Obsesif kompülsif bozukluk hastalığı olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı bu hastalığı yaşayan tedavi görmüş olanlar varsa tamamen atlatabildinizmi biraz araştırdım tamamen geçmesi mümkün değilmiş diyorlar 2-3 hafta sonra psikoloğa gitcem ama tamamen geçmez diyorlar allahım nasıl bir belaya bulaştım ben

• Benim de takıntılarım var ama kendim aşmaya çalışıyorum. Ve de biraz başarılı olmaya başladım gibi.Yani kendine sert davran biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda çok var

• Hocam hastalık derecesine gelmeden önce yeterince takıntılı bir insadım zaten ama hayatımı bu kadar etkilemiyordu zaten hayatın akışın bozacak dereceye gelince okb deniyor,her şeyi denedim olmuyor son çare psikolağa gitcem o da yüksek ihtimal anti-depresan verip bilişsel tedavi ile çözüme gitmeye çalışır diyolar ama anti-depresan kullanmak istemiyorum alt-üst ediyor vücudun dengesini.
  • Evet arkadaşlar yok mu bu hastalığı olupta tedavi olan etkisi oldumu tedavinin tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleniyor.
  • Ne tarz şeyler var takıntı olarak ?

• Ben yazarım da bu konularda yazıyorum yazıyorum ipleyen yok msl gibi elimi yormuş oluyorum genelde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • borderline var

• Bende var psikiyatrist ilaç veriyor. Bir de psikoloğa gidiyorum. Emdr diye bir yöntemle bilinçli hipnoz uyguluyor. İŞe yarıyor üç kere gittim. Ama şu aralar gitmeyince kötü oldum. Gideceğim yine. Bu hastalığın geçmesini istiyorsanız bolbol psikoloji üzerine kitaplar okuyun. DÜşmanınızı tanıyın. Bir de barış muslunun neuro format tedavisine bakın.
  • halikarnasss kullanıcısına yanıt
    Sürekli bir şeyleri numaralandırıp aklımda tutmaya çalışıyorum mesela bi yerde oturuyoruz arkadaşlarla aklıma bi oyundan sahne geliyor daha sonra eve gidince telefonu şarj etmem gerektiğini hatırlıyorum bu tür şeyler birikiyor kafamda atıyorum sayısı 5 oluyor aradan biraz zaman geçiyor 5 şey düşündüm yada yapcam gibi bi düşünce oluyor bunları hatırlamaya çalışıyorum bunları hatırlamaya uğraşırken başka şeyleri unutuyorum bütün günüm aklımda bir şeyleri hatırlamakla uğraşıyorum kısaca insan beynini hdd gibi kullanmaya çalışıyorum bazen başımın ağrıdığı oluyor bunları hatırlamaya çalışmaktan biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
  • Hocam anlatabildiğim kadar yazdım eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim belki okb bile değilimdir ama araştırdığım kadarıyla benimkine en yakın belirtiler okb de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiny Titan

Hocam hastalık derecesine gelmeden önce yeterince takıntılı bir insadım zaten ama hayatımı bu kadar etkilemiyordu zaten hayatın akışın bozacak dereceye gelince okb deniyor,her şeyi denedim olmuyor son çare psikolağa gitcem o da yüksek ihtimal anti-depresan verip bilişsel tedavi ile çözüme gitmeye çalışır diyolar ama anti-depresan kullanmak istemiyorum alt-üst ediyor vücudun dengesini.

Bi örnek verebilir misiniz ?

• Çaresi psikolog+psikiyatr. Psikiyatr'dan ilaçları alıp istesen de istemesen de kullanacan, psikoloğa da gidece. Kankam bu hastalıktan müzdarip, tek yolu da bu. Yoksa ne sosyal hayatın olur ne arkadaşın yoksa. İntihara kadar gider.

• Yukarıda verdim hocam.

Öyle yapcam artık hocam bu hastalık başladığında 1,5 yıl önce falan hayatım çok kötü durumdaydı o zaman göre şuan çok iyi durumdayım ama bu hastalık yüzünden hayattan keyif alamıyorum @burock1997
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiny Titan

Yukarıda verdim hocam.

Öyle yapcam artık hocam bu hastalık başladığında 1,5 yıl önce falan hayatım çok kötü durumdaydı o zaman göre şuan çok iyi durumdayım ama bu hastalık yüzünden hayattan keyif alamıyorum @burock1997

Örneği pek anlamadim ama anladım da denilebilir.Evet çok kötü bir şey zaten.Ama önce bi kendiniz deneyin cidden ne yapıyorum diye bi sorun bu tür şeyler aklınıza geldiginde.Ya da bir şeylere konsantre olun.Tabi olmazsa doktor mecbur ..

• duyduğum her sesin çıktığı notayı bulmaya çalışıyorum, böyle bir takıntım var benim de

mesela bunu yazarken telefon do ile titriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 25 Ocak 2015; 20:27:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam diyorum bunu yapmanın sana ne faydası var diye kendimle kavga ediyorum ama içimde bi parçaya söz geçiremiyorum örneği anlamadıysanız şöyle daha basit bi örnek veriyim mesela oyunlarla ilgili şeyler aklıma geliyor mesela gta vice city güzel oyundu diye düşünüyorum daha sonra bu sene oyunlar çok ertelendi diyorum gördüğünüz gibi 2 düşünce oldu kafamda sonra aradan zaman geçiyor biraz 1 saat mesela oyunun başına oturuyorum ben oyunlar ilgili bir şey düşünmüştüm bu düşündüklerimi hatırlamaya çalışıyorum hatırlayamazsam oyundan zevk alamıyorum.Hatırlayınca anlık bir mutluluk oluyor daha sonra yine bir şeyler geliyor aklıma onları unutuyorum böyle kısır döngü şeklinde gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 25 Ocak 2015; 20:29:54 >
  • Tiny Titan kullanıcısına yanıt
    O içinizdeki bi parça işte olay orda kopuyor.Yine böyle bi şey aklınıza gelsin ama bu sefer her ne olursa olsun diyin,düşünmeyin onu ama ciddilik gerek.Biliyorum çok zor işte elden bir şey gelmiyor ama bunu saglarsaniz çok güzel olur

• bende de yaptıklarımı tekrarlama hastalığı vardı. her şeyi kapatıp evden çıkıyorum kağattığımdan eminim ama 5 dakka sonra huzursuzluk oluyor yine bakıyorum emin oluyorum sonra bir daha huzursuzluk oluyor yine bakmak zorunda kalıyorum bana prozac diye bir ilaç önerdi cinsel isteksizlik harici bir yan etki görmedim.ama işe de yaramadı . ben kendim üstüne giderek azalttım mesela ocağı kapattığımdan eminsem ne kadar huzursuzlansam da tekrar bakmadım . ama benimki çok ilerlememişti herhalde sizin durum nasıl bilmiyorum.
  • Varr

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.