Şimdi Ara

Obsesif kompülsif bozukluk hastalığı olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende de var bu bozukluk. Aslında bu hastalık, ne olduğu belli bir şey. Ama herkeste farklı etkiler gösteriyor. Kimilerinde gereksiz hareketler, kimilerinde kontrol hastalığı, kimilerinde saplantılar falan oluyor. Gereksiz bir şeyi yapmak zorunda hissediyoruz resmen. Bildiğin zorunda hissediyoruz.

Mesela ben çok film ve dizi izleyen biriyim. Altyazıdan en küçük bi kelime kaçırayım hemen 5 saniye geri alıp yeniden izliyorum sahneyi. Daha da saçması bazen en basit kelimelerin bile nasıl yazıldığına önem gösteriyorum. Mesela adam "Hi" diyor. Altyazıyı kaçırıyorum. Bunun "selam" demek olduğunu bilmeme rağmen geri sarıp bakıyorum, acaba çevirmen "selam" mı yoksa "merhaba" olarak mı çevirdi diye. Ya bunlar çok basit şeyler, bunun gibi dolu şey yapıyorum film-dizi izlerken.

Filmin süresi 2 saatse, ben 2 buçuk saate yakın falan bitiriyorum. Şaka değil bu, bildiğin 20-25 dakika gidiyor her seferinde. Ama yapıcak bir şey yok, takıntı oldu resmen.

He film izlemek dışında da takıntılarım var da klasik şeyler işte, simetri hastalığı, düzgün yazma vs...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.