Şimdi Ara

OBD Tabanlı Chip Tuning Cihazlarını Deneyen Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
21.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunlar arabaya OBD portundan bağlanıyor ve tıpkı Chip Tuning yapmış gibi performans artırdıklarını iddia ediyorlar.

Teorikte mantıklı aslında.
    Çünkü yeni nesil araçlar;
    1) Elektronik gaz sistemli, yani motora gidecek yakıt miktarını, havayı ve turbo ayarlarını beyin kendi hesaplıyor
    2) OBD portları, tıpkı bilgisayarların USB portu gibi beyne giden açık bir kapı

Ancak uygulamada bu tür cihazlar işe yarıyor mu? Deneyen var mı?

http://tr.aliexpress.com/store/product/NitroOBD2-Nitro-OBD2-Chip-Tuning-Box-Plug-and-Drive-performance-Chip-Tuning-interface-for-Diesel-cars/322207_32319063289.html?storeId=322207

www.hepsiburada.com
    Nitro OBD2 Performans Artıcı Chip Tuning Kutusu Dizel Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/nitro-obd2-performans-artici-chip-tuning-kutusu-dizel-araclara-uygun-pm-otpntnitroobd2d

Fiyatları denemeye değer duruyor. Yani gidip de 600-700 TL chip tuninge bayılana kadar mantıklı duruyor.

• Burda sahte olduğundan bahsetmişler

http://www.hyundaiclubtr.com/konu/obd2-tuning-box.32161/

İçinde sadece yanıp sönen LED var diyorlar
  • Hocam 8 dolarlık bir aletin size %35 hp ve %25 tork vereceğine inanabiliyor musunuz?Forumumuzda megachipsten Mehmet Gazihan'ın konusu var ondan detaylı ve doğru bilgileri alabilir veya konuyu okuyarak çoğu bilgiye direkt ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam 8 dolarlık bir aletin size %35 hp ve %25 tork vereceğine inanabiliyor musunuz?Forumumuzda megachipsten Mehmet Gazihan'ın konusu var ondan detaylı ve doğru bilgileri alabilir veya konuyu okuyarak çoğu bilgiye direkt ulaşabilirsiniz.

Çin işi olunca insan şüpheleniyor işte.

Chip işi yapanlara sonsuz saygım var.

Ancak iş yükü fazla olmayan bir işlem için 600-700 TL gibi rakamlar istenmesi , bizi bu tür alternatiflere itiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam 8 dolarlık bir aletin size %35 hp ve %25 tork vereceğine inanabiliyor musunuz?Forumumuzda megachipsten Mehmet Gazihan'ın konusu var ondan detaylı ve doğru bilgileri alabilir veya konuyu okuyarak çoğu bilgiye direkt ulaşabilirsiniz.

Çin işi olunca insan şüpheleniyor işte.

Chip işi yapanlara sonsuz saygım var.

Ancak iş yükü fazla olmayan bir işlem için 600-700 TL gibi rakamlar istenmesi , bizi bu tür alternatiflere itiyor.

Şöyle de düşünebilirsiniz otomobil firmaları aynı marka donanım sırf beygir farkına 4-5 bin TL alıyor min.

Yapılan işlemi basite alabilirsiniz evet cok olağanüstü işlem olmadıgına katılıyorum ama saglıklı bu işi yapabilen firmaların fiyatları da min 500-600 TL piyasası böyle..
    Ben dr.ecu'dan yaptırdım tavsiye ederim mesela.

• aracım tdci focus ve şu ürünü aldım. ürünün yorumları fena değil. denemeye değer.

aliexpress.com
    US $2.88 5% OFF|Hot Selling NitroOBD2 Chip Tuning Box Nitro OBD2 Performance Plug and Drive OBD2 Chip Tuning Works For Diesel Retail Box|box timer|tuning lighttuning parts - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Arrival-NitroOBD2-Chip-Tuning-Box-Nitro-OBD2-Performance-Plug-and-Drive-OBD2-Chip-Tuning/32372675622.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levent. -- 10 Aralık 2015; 23:12:52 >

• bana da inandırıcı gelmedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben aldım almasına da daha detaylı deneme fırsatım olmadı
  • Onlarca mal aldım aliexpress ten. Genellikle ucuz ürünleri fiyatı kadar fayda sağladı bana. Pahalı 2-3 ürün aldım hep pişmanlık... Bu da ucuz bir ürün. İse yarayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında güzel bir arayüzle bluetooth bağlantısı olsa ekran kartı o/c veya işlemci o/c si gibi bi sistem yapılabilse çok satarlar bu tarz ürünleri araç başıda bin tl lere varan chıp tuning ci arkadaşlara çok ket vurur ancak onların esas mevzusu yarış arabalarında ince ayardır aslında böyle sistemler yaratabilseler keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levent.

aracım tdci focus ve şu ürünü aldım. ürünün yorumları fena değil. denemeye değer.

aliexpress.com
    US $2.88 5% OFF|Hot Selling NitroOBD2 Chip Tuning Box Nitro OBD2 Performance Plug and Drive OBD2 Chip Tuning Works For Diesel Retail Box|box timer|tuning lighttuning parts - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Arrival-NitroOBD2-Chip-Tuning-Box-Nitro-OBD2-Performance-Plug-and-Drive-OBD2-Chip-Tuning/32372675622.html

Elinize geçince deneyip sonucu yazar misiniz?

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    tabii ki.
  • Her aracıın şanzıman oranı, motor çalışma prensipleri, turboları vs. farlı değil mi? chip tuning yaparken bile bunlara dikkat ediyorlar, özel yazılım yapıyorlar. bu 4 dolarlık cihaz şimdi tüm bunları obd'de alıp hesaplayacak. onu işleyecek tekrar gönderecek ve aracın perormans artacak.Yahu bunun için içinde bir yapay zeka olması, bir işletim sistemi, donanım felan lazım değil mi? içini açsak ledden başka bir şey çıkmaz. bi ara babamgili nasıl ettilerse kandırmışar bir kutu satmışlar 300 tlye neymiş yakıt düşecekmiş. mıknatısa 300 tl vermişler hem de 4-5 arkadaş o aklıma geldi. o zamanın 300 tlde bugünün 1000 tlsi kabul et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 17 Aralık 2015; 17:25:12 >
  • Bilgisayara taktiginiz cd ile bilgisayarin performansini artirmak gibi sacma birsey olmus.

Obd portundan bilgi okunur enjektor sureleri aku voltaji timing degerleri oksijen sensor voltajlari okunur vs. bir degisiklik yapilamaz. Yapilabilen tek degisiklik ariza kodu ve aracin ltft degerlerini sifirlamaktan ibadettir.

Bu cihazlarin yapabilecegi tek sey haritayi resetlemek olabilir buda bazi araclarda perf. Artirabilir ancak tuketimi artirir. Yani en iyi ihtimalle bu.

Urunun aciklamasina bakinca benzin icin ve dizel icin iki renk cihaz yapmislar ama lpg icin ikiside kullanilabilir diyor yani tam bi dalevera...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 17 Aralık 2015; 17:38:08 >
  • aliexpressten aldım kullandım, yaklaşık 1000 km gittim. 0.1 kadar fark göremedim. ortalama yakıt tüketim göstergesini bir kaç kere sıfırladım, ancak ortalama aleti takma öncesine göre fark göstermedi.
  • Kısaca Çöptuning diyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

Kısaca Çöptuning diyebiliriz

aynen öyle, ben kendim görmem için denedim. tr'de 55 tl'ye satıyorlar, çinden 7 dolara bulunca almıştım.
  • Eğer biraz ingilizcen iz varsa

YouTube'da "Performance Chips - Mythbusted" videosunu izleyin
    https://youtu.be/VGtImIP6j3A

Kesinlikle işe yaramayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.