Şimdi Ara

OBD Elm327 Cihazı İle Neler Yapılabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
14.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu cihazı arkadaşım gönderdi ne işe yarar neler yapılır ? Telefonum iphone 6s ile uyumlu olurmu.

OBD Elm327 Cihazı İle Neler Yapılabilir ?

• Bende bununla ilgili bir video çekmiştim zamanında belki işinize yarar.

Yapay Zekanın Yanıtı

OBD Elm327 Cihazı İle Neler Yapılabilir?

OBD Elm327 cihazı, araç sahiplerinin araçlarının performansı ve teşhisi hakkında değerli bilgiler edinmelerine olanak tanıyan güçlü bir araçtır. Bu cihazı OBD2 portuna bağlayarak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli işlevlere erişebilirsiniz:

• Araç Teşhisi: OBD Elm327, motor arıza kodlarını okuyabilir ve silebilir, böylece araçtaki potansiyel sorunları tanımlayabilirsiniz.
    • Gerçek Zamanlı Veri İzleme: Hız, devir, yakıt verimliliği ve motor sıcaklığı gibi gerçek zamanlı araç verilerini izleyebilirsiniz.
    • Aktif Edilebilecek Özellikler: Bazı araçlarda, OBD Elm327 cihazı ile hız sınırlayıcıyı kaldırma, farları otomatik olarak açma ve kapatma gibi gizli özellikleri aktif edebilirsiniz.
    • Yakıt Verimliliğini İyileştirme: Cihaz, yakıt tüketim verilerini izleyerek ve sürüş alışkanlıklarınızı optimize etmenize yardımcı olarak yakıt verimliliğini artırmanıza yardımcı olabilir.
    • Bakım Maliyetlerini Düşürme: Aracınızın sağlığı hakkında proaktif bilgi edinerek, pahalı onarımları önleyebilir ve bakım maliyetlerini düşürebilirsiniz.

OBD Elm327 cihazları, araç sahipleri için araçlarına daha fazla hakim olmaları ve bakım ve onarım maliyetlerini düşürmeleri için uygun fiyatlı ve kullanımı kolay araçlardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aşağıdaki linkte çok yararlı bilgiler olabilir. Bir bakmanızda fayda var.

www.google.com.tr
    elm 327 ne işe yarar - Google'da Ara
    https://www.google.com.tr/search?q=elm%20327%20ne%20i%C5%9Fe%20yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Aşağıdaki linkte çok yararlı bilgiler olabilir. Bir bakmanızda fayda var.

https://www.google.com.tr/search?q=elm%20327%20ne%20i%C5%9Fe%20yarar
    Teşekkür ederim.
  • Bende bununla ilgili bir video çekmiştim zamanında belki işinize yarar.

• Telefone Torque Pro vb. bir proğram kurulması gerekli. Emin değilim ama ıphonede bluetooth ile iletişim sıkıntılı. Bu cihazın wıfı olanını almanız gerekebilir.
    Neler yapabildiği aracın ecu'sundan obd 11 portuna hangi parametrelerin iletildiği ile ilgili. Her araçta yapabileceği şey arıza kodunu okumak ve silmek. Bunun dışında akü voltajı, gaz kelebeği konumu, hararet, maf ve map sensör verileri genelde tüm araçlarda olduğundan bunları da okur. Bunun dışında araç destekliyorsa anlık tüketim, ortalama tüketim, long fuel trim, short fuel trim , oksijen sensörü, yağ harareti vss.. bir sürü veri var. Ama araç orjinalde desteklemiyorsa cihaz bunları okuyamıyor ya da gerçekçi olmayan bir hesaplama yöntemi ile ekrana bir veri geliyor ama dediğim gibi gerçek değil. Mesela yakıt tüketimi için araç motor hacmi, aracın ağırlığı vss... yazıyorsunuz sonrasında hesaplıyor bir çeşit tahmin. Pompada dolum yapıp kıyaslayınca % kaç hatalı ise kalibre edilip daha gerçekçi veriler alınabiliyor.

• Arayüz yok diye yanıt alıyorum.Takıyorum kırmızı ışığı yanıyor fakat bluetooth görmüyor cihazı.Araba 2007 model civic telefonum iphone 6s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 28 Haziran 2018; 10:56:40 >
  • Bu aracın altyapısıyla da ilgili. Honda Cr-v de hiç bir şey yapılamıyor mesela. Data okursun ancak bir değişiklik yapılmıyor. Bmw e90 aracımda camları yıkadığımda far yıkamasının kaç defa su püskürteceğinden, kaç litre yakıt kalınca uyarı vermesine kadar değişiklik yapabiliyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Bu aracın altyapısıyla da ilgili. Honda Cr-v de hiç bir şey yapılamıyor mesela. Data okursun ancak bir değişiklik yapılmıyor. Bmw e90 aracımda camları yıkadığımda far yıkamasının kaç defa su püskürteceğinden, kaç litre yakıt kalınca uyarı vermesine kadar değişiklik yapabiliyordum.
    Bmw deki olayı hangi yazılımla hallediyordun hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İPhone'a o cihaz uymaz, wifili olanı almanız gerekir. Eğer aracın protokol ve canbus desteği cihaza uyuyorsa çalışır. Çalışır ama tüm bilgileri göremeyebilirsiniz. Benim Lada Vega da hemen hemen çoğu parametreleri gösteriyor.

Araçla bağlantı kurup parametreleri göstermeyip, arıza kaydını gösterip silen araçlar da oldu mesela; pug 306, corolla.

Bana göre buna uyumlu en iyi arayüzlü program ise Piston.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carly For Bmw Pro Android play storedan yüklemiştim.
    Şimdi baktım yeni versiyon gelmiş benim kullandığım old versiyon olarak geçiyor. Sanırım F kasaların protokolleri farklı o nedenle yeni versiyona geçmek zorunda kalmışlardır.
  • Bluetoothlu versiyon iphone ile uyumlu değil.

V1.5 versiyonu kullanılarak renault modellerinde gizli özellik açılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 28 Haziran 2018; 12:09:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 1.5v var. Proğram olarak torque pro . Menüyü çok kurcaladım ama gizli özellik açma ile ilgili birşey göremedim. Mümkünse kısaca gizli özellik açmayı izah eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 28 Haziran 2018; 12:31:50 >
  • O zaman iphone değilde android olan birisinin telefonu ile deneyeyim.Birde torque'yi standart kullansak oluyormu illa paramı vermemiz laımm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medvet

Hocam bende 1.5v var. Proğram olarak torque pro . Menüyü çok kurcaladım ama gizli özellik açma ile ilgili birşey göremedim. Mümkünse kısaca gizli özellik açmayı izah eder misiniz?

Ddt4all isimli program ile yapılıyor. Ben programı kullanmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GGR06

O zaman iphone değilde android olan birisinin telefonu ile deneyeyim.Birde torque'yi standart kullansak oluyormu illa paramı vermemiz laımm.

Torque pro'yu google'dan bulup indirebilirsiniz. Pro olmadan da ariza kodlarini görüp silebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.