Şimdi Ara

Nvidiaya 'yok artık!' diyorum! Driver çıkmazı ve geforce experience hakkında ÇOK ÖNEMLİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi geceler diliyorum öncelikle. Gece gece nelere şahit olduğumu nvidia kanadında inanamassınız sizde mutlaka denemek isteyebilirsiniz anlatacaklarımdan sonra. Sadede gel diye bağırıyorsunuz biliyorum

İmzamdaki gtx 1660 ti ekran kartına sahibim. Geçen hafta ayın 18inde cod warzone a başlamam dolayısıyla nvidianında cod warzone a özel driver çıkarmış olduğu 442.59 sürümünü yükledim. Prensip gereği bilgisayarı topladığımdan bu yana kaçıncı driverdan sonra bilmiyorum ama herhalde son 10-12 driverdır her sürücü güncellemesinden sonra ekran kartına bench yaparım bakayım bi anormallik fps düşüşü vs varmı diye. Bu sürümü yükleyip yaptığımda sonuçlar aynıydı yani bi sıkıntı yoktu

Taa kiii: bugün warzoneda connection sıkıntılarından dolayı canıma tak edip 23 martta çıkmış olan 445.75 sürümüne güncelledim. Oyundaki problemlerim çözülmeyincede bari bench yapayım bakalım driver nasılmış diye.

Ne göreyim 442.59 sürümünden ve önceki sürümlerde dahil olmak üzere;

-Unigine heavenda aldığım fps değeri 88-89
    -Unigine superpositionda ise 9000 civarı aldığım değerler iken

Bu 445.75 sürümüyle;

72 fps ve 8100 puana düştüğünü gördüm . Nasıl sinirlendim inanamassınız Nvidia yeni sürücülerinde nasılda performans düşürmüyormuş görün nasıl izah ediceksiniz bu durumu ?

Böyle olunca haliyle 442.59 sürümüne geri dönmek istedim (aradaki doom eternal için çıkmış 442.74 sürümünü katmadım çünkü doom eternalım daha yok).

Bu kısma dikkat asıl bomba patlamaya başlıyor

Normalde son 7-8 sürücüyü yanılmıyorsam geforce experience üzerinden yüklemeye başlamıştım. Ondan öncekiler ise dosyayı elle indirip yükleme yapıyordum. Yani geforce experience yüklü değildi. bunun sebebi ise aralık ayından itibaren oynadığım oyunları kayıt etmeye başlamamdı ve bunun için shadowplayi kullanmam gerekiyordu oda geforce experienceyle mümkündü.

1) Şimdi ben 442.59 sürümüne geri dönme işlemine koyulduğumda siteden manuel olarak sürücüyü indirdim ve manuel bir şekilde kurulumu başlattım. Bana geforce driver mı yoksa geforce driver ve geforce experiencemi yüklensin diye sordu. Bende şöyle anladım zaten experienceım var sadece sürücüyü yüklesin önceki versiyona döndürsün diye ona tik atıp yüklemeye koydum. Bide tam takır olsun diye temiz kurulumuda işaretledim.

Driverı yüklerken hooop geforce experienceyi sildimi bu kurulum ? Çok kafaya takmadım bi ara yüklerim diye

Bomba 1: önceki sürüme dönerken ekran 2-3 defa karardı sonra komple siyah oldu bi daha gelmedi yükleme esnasındaydı bu sırada ve 15-20 dakika bekledim gelmedi. Restart attım masaüstünü gördüm ve görüntüde aldım. Hemen denetim masasına gidip driver sürümüne baktım 442.59 yazıyordu yani önceki sürümü yüklemiş ekran driver kurulum sırasında komple siyah olupta benim restart atmamdan sonra nasıl başarılı bi şekilde eski sürüme döndü anlayamadım ?? Anormal bi durum başarılı bi sonuç verdi anlayacağınız

Gelelim bomba 2 ye. Bilgisayarımda geforce experience yok sadece driverı var şimdi. Nvidia dosyalarından ve log kayıtlarındanda baktım hep 442.59 sürümüyle ilgili dosyalar, yani sürücüye dair bi kalıntı yoktu (gördüğüm kadarıyla). Eski sürüme dönmeyi başardığımı düşünüyorum . Ne yaptım hemen benchmark testlerine geçtim tabi. Abi inanamayacaksınız ama...

Unigine heavenda almış olduğum o 88-89 fps değeri tam 97 ye çıktı .

İnanamadım bi daha yaptım yok hala 97 fps veriyor ortalamayı. Sahnelerdeki fps artışına şahit olduğumda zaten ağzım açık kaldı. Yav dedim geçen hafta güncelledim warzone için bu driverı, benchmarklarda 88-89 fps aldığımı görmüştüm anormallikte yoktu şimdi neden AYNI DRİVER AYNI PROGRAMDA NASIL 10 FPS DAHA YÜKSEK VERDİ ?

Hadi heaveni geçelim superpositiona geldim 9000 civarı puan aldığımı söylemiştim eskiye döndürdüğüm driver ile. Peki onda ne oldu ? 9600 puan verdi bu seferde

Nvidia denetim masasını açıp kendi ayarlarımı yaptım ve bu benchmarkları tekrarladım acaba dedim denetim masasından yaptığım ayarlar 88-89 aldırıyorduda şimdi default ayarlarlamı bu değerlere çıktı dedim. Hayır değişen olmadı kendi ayarlarımıda yaptığımda gene 97 fps ve gene 9600 puan aldım

Arkadaşlar ben öncelikle bu fps artışının neden olduğuna dair kafam karıştı ve yeni bi tartışma alevlenicek gibi bu konu altında. Öncelikle bu fps artışının sebebi

-Geforce experience programının aslında arka planda veya başka bir çalışma prensibiyle çalışıp ekran kartının yazılımını etkilemiş olabilir mi ? Ben experienceyi önceki drivera güncellerken silmiş program ve fps artışını buna bağladım öncelikle

-İkinci ihtimal ise her driver güncellediğimde kendi ayarlarımı tekrar yapmayayım diye "temiz kurulum" tikini işaretlemeden güncellemelerimi yaptım ve bi sıkıntı çıkmadı şükür. Şimdi temiz kurulum tikini işaretleyip yaptığım içinmi acaba bu fps artışı geldi ? Buna az ihtimal vermiş olsamda imkansız diyemiyorum

-Üçüncü husus ise ekran kurulum esnasında komple siyaha düştüğü halde eski sürüme nasıl döndü ?

-4. Husus ise geforce experienceden driver güncellemek ile manuel indirip güncellemek arasında bi fark mı varda bu fps farkı ortaya çıktı ? 442.59 sürüm bakıyorum önce geforce experienceden güncellediğimde 88-89 fps veren kart daha sonra manuel indirip kurulum esnasında geforce experienceyide kaldırdıktan sonra nasıl 10-11 fps artış gösterdi bi anda.

KAFAMDA DELİ SORULAR. Cesaret edicek babayiğitler varsa kendileride aynı driverlarını yada bir önceki driverı experienceyi kaldıracak şekilde kurup bi benchlere soksun bakalım sonuçlar benimki gibi olup artış gösterecek mi ? Ayrıcada 442.59 sürümüyle aldığım benchmark sonuçları 445.75 sürümüyle düştüğünü bariz gördüğüm için iki sürücü arasında fps kıyası yapıp karşılaştırmasınıda buraya yazacak varsa teşekkürler şimdiden.

bakalım bu deli sorunların çözümü ve cevapları neymiş sevgili forum üyeleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• 442.59 dan geforce ile 445.75 e geçtim 1080ti ile herhangi bir değişiklik görmedim fpsler yine aynı. Hadi Nvidia eski kartlarını bilinçli olarak yavaşlatıyor diyelim ama sizin kartınız daha çok yeni. Muhtemelen ya yazılımsal bir sorununuz var yada sürücüde bir takım problemler var. Zaten bu aralar neredeyse haftada bir sürücü çıkarıyorlar hata varsa sonraki sürücüde düzelteceklerdir.
  • Ek not: sık sık amd adrenalin konusunu ve 5700 xt konusunuda takip ederim. Ordaki insanların siyah ekran ve oyundan atma gibi cevaplarla dolduğunu biliyoruz. Ordaki bi üyenin "amd adrenalini kurmadım sadece sitesinden driverı indirip kurdum yani ekran kartı arayüzü yok sadece sürücüsü var. Bu sayede ne bi takılma ne bi siyah ekran nede başka sorun hiçbirşeyim yok mis gibi 5700 xtmi sorunsuz kullanıyorum" mesajı dikkatimi çekti. Aynı şekilde nvidianında geforce experience yazılımıyla bağdaştırdığımızda adamın o sorunları yaşamaması arayüzü yüklememiş olmasına bağladım ve bende geforce experienceyi kaldırınca bu fps artışının neden olduğunu bu üyenin hikayesiyle benzettim. Bu mesajı yazarken rainbow sixede benchmark yaptım bahçe kısmında 144 fps ortalama veren sahne şimdi bahçe kısmında ortalama 182 verdi bu geforce experiencede hakkaten bişey var.

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Çözülmesi gereken meseleler şunlar.

445.75 sürümü önceki sürümlere göre fps düşüşü yaşattımı sizdede ? Ben çünkü gördüm ve değerleride yazdım yukarı.

En son sürüm fps düşüşü yaşattı mı ? Yani nvidia gerçekten performans düşürüyor mu.

Önceki sürümüm olan 442.59 aynı programda 88-89 fps verirken, geforce experiencesiz bir şekilde tekrar kurduktan sonra nasıl 97 fps verdi ?

Geforce experience aslında kartımızın performansını düşüren bi yazılım mı ? Çünkü hala aklım almıyor aynı driver, experiencesiz nasıl böyle fps artışı getirdi ?

Ekran sürümü öncekine döndürmeye çalışıp yükleme esnasında komple karardığı halde bitip bitmediğinden bile emin olamadığımda 15-20 dakika bekleyip restart attıktan sonra eski sürüme nasıl başarılı bir şekilde döndü?

• Geçen forumda konu açtım.

Adamların sitesinde java kur ekran kartı sürücüsünü otomatik tespit et yazıyor. Ulan 120 milyar dolar değerinde şirketsin başlatma Java'na!

Yok mu başka yolu?
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Ben 445.75 i kurdum, bende oyunlarda düşüş veya artış olmadı, bu sürücüde bazı dx11 oyunlarında keskinleştirme açıkken oyunların açılmadığı ile alakalı
    bir sorun oluşuyormuş bu sebeple 445.78 gibi bir hotfix sürücüsü de yayımlanmış.

Geforce experience i kurmuyorum ve hâliyle onn üzerinden güncellemede hiç yapmadım, hatta bugüne kadar experience nedir diye kurduğum olmuştu fakat onun üzerinden o zamanlar da bile güncelleme yapmayı hiç denemedim bile, nasıl yapıldığını filanda görmediğim için hiç bilmiyorum da, okadar söyliyim.

Ben herdaim sürücü kurarken özel kurulum seçerek, geforce e ve ses sürücüsünü dahi kurmadan ne varsa (tiklerini kaldırıp) temiz kuruluma da tik koyup sürücüyü o şekilde yüklerim yıllardır, kasayı tv ye bağladığımda da kurmadığım ses driver ı yüzünden hiç sıkıntı yaşamadım, yani ses sürücüsünü kurmasanız bile hdmi dan fln ses çıkıyor v.s.
    Sürücülere RTX kartlarla gelen bir usb sürücüsü durumu var artık onu da kurduruyorum, çünkü bazı durumlarda aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt gibi görünebiliyor v.s.

• Hoş geldin gtx 1060 ta fps droptan bunalıp sattım kafam rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Birde, nvidia yeni sürücüsü çıktığında eğer genel performans sürücü başlığıyla çıkmamış ise, boşuna sürücü güncellemesine gerek yok diye düşünüyorum, her yeni sürücü çıktığında 1-2 gün bekler, önce redditte önceki sürümler ile yapılan incelemsine/kıyaslamasına ve youtube ta videolar ile sağlamasına/karşılaştırmasına bakarım, aralarında çelişki varsa zaten hiç denemem bile, çünkü genel performans sürücüsü değilse güncel sürücü hiç bir şekilde performansı kaydadeğer şekilde yükseltmiyor yada düşürmüyor.

Mesela sende youtube karşılaştımalarına bakabilirsin, ordan da performans dibe indimi ? Böyle bir durum varsa videosu zaten yapılır bakarsın, kısaca yeni sürücü çıktıktan sonra 1-2 gün bekleyince böyle 1 sürü incelemeyi hem nette hemde youtube ta zaten bulabiliyorsun.

Bence sendeki durum, sana özel bir durumdur, mevcut sistemindeki bir eksiklik yada güncellemeler üst üste yapılıyorsa şişen/karışan/aksaklık çıkaran dosyalardan meydana gelmiş olabilir.

1660ti

Aşağıda 1000 serisinden 1060 ve 1000 serisi için en iyi driver olrk bilinen 399.24 karşısında ki durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Mart 2020; 7:30:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ddu kullanmadın mı driver silmek için

• 442.59 dan geforce ile 445.75 e geçtim 1080ti ile herhangi bir değişiklik görmedim fpsler yine aynı. Hadi Nvidia eski kartlarını bilinçli olarak yavaşlatıyor diyelim ama sizin kartınız daha çok yeni. Muhtemelen ya yazılımsal bir sorununuz var yada sürücüde bir takım problemler var. Zaten bu aralar neredeyse haftada bir sürücü çıkarıyorlar hata varsa sonraki sürücüde düzelteceklerdir.

442.59 sürümüyle aldığım fps değeri bakın. Bu değer geforce experience üzerinden güncellediğimde aldığım değerdir ve 445.75 e güncellemeden önceki halidir

Nvidiaya "yok artık!" diyorum! Driver çıkmazı ve geforce experience hakkında ÇOK ÖNEMLİ !

Buda experienceyi kaldırıp tekrar aynı 442.59 u kurduğumdaki hali

Nvidiaya "yok artık!" diyorum! Driver çıkmazı ve geforce experience hakkında ÇOK ÖNEMLİ !

Hatta şunuda belirteyim o 88-89 diye aldığım fps değeri ekran kartı overclockluyken aldığım değerdi. Şimdi ise o değeri overclocksuz alıyorum aha buyrun sol üstten anlarsınız

Yani ekran kartım overclocksuzken overclock yaptığım fpsi vermeye başladı overclockluykende üstüne tam 10-11 fps koydu şaka gibi hala inanamıyorum

• Evet kullanmadım hocam hatta eski sürüme güncelleme yaparken ekran dediğim gibi komple karardı 15-20 dakka gelmedi dedimki ddu falan uğraşıcaz şimdi iş çıktı derken restart attıktan sonra bi baktım önceki sürüme döndürmüş

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    ilk resim için 442.59 sürümüyle aldığım fps değeri bakın. Bu değer geforce experience üzerinden güncellediğimde aldığım değerdir ve 445.75 e güncellemeden önceki halidir demişsin ama sürücü numarası 441.87 olrk görülüyor, yani sen 442.59 dan 445.75 e güncelledim sanıyorsun sonra 442.59 a geri döndüm demişsin ama ilk sürücün sandığın gibi 442.59 değil 441.87

2 ve 3. resimde ise 442.59 ama konuda geçen 445.75 sürücüsü ile hiç mi test ettiğinde resim almadın ?

• O detayı atlamışım ama açıklayım hocam. Orda aldığım 90 fps değeri zaten 442.59 sürümüne güncellediğimdede aldığım değerdi 88-89 demişim konuda zaten. Yani 442.59 dan önceki sürüm olmasının bi anlamı yok 442.59 da dahil olmak üzere bi fps değişikliği yaşamadığımı söylemiştim

Hocam yeni sürücüyle aldığım 72 fps değerini görünce sinirden hemen işe koyuldum ss çekmek aklıma bile gelmedi. Keşke çekseydim hakkaten. Hatta testin ortasında kapatasım geldi bu fps değerleride ne böyle dedim. Ama ortada olan bi gerçek var fps değerimin artmış olması

• Orayı iyi okumadınız sanırım 3. Resimle alakalı. 3. Resim tam olarak şunu söylemek istiyor

3. Resim öncelikle 442.59 sürümünü EXPERIENCEYİ SİLEREK GERİ DÖNDÜRDÜĞÜMDE aldığım test sonucu. O test sonucunda 87.7 fps değerini OVERCLOCKSUZ BİR ŞEKİLDE verdi.

Ben ekran kartımı overclocklu kullanıyorum hocam. Overclock yaptığımda 88-89 fps verdiğini söyledim. Şimdi experiencesiz önceki sürüme tekrar döndüğümde overclocklu halim 97 fps verdi 2. Resimdeki gibi.

OVERCLOCK YAPMADAN DENEYİM DEDİM Bİ BAKTIM 87 FPS VERDİ. Yani overclocklu hali, daha önceden experienceyle yüklemiş olduğum 442.59 sürümünde aldığım fps değerini OVERCLOCKSUZ BİR ŞEKİLDE VERDİĞİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTIM 3. RESİMDE

• Bende de livekernelevent 141 hatası verdi 10-15 dakika önce. Tekrar hata alırsam 442.74'e döneceğim.
    Donanımınızdaki bir sorun Windows'un düzgün çalışmayı durdurmasına neden oldu.

Sorun imzası
    Sorun Olay Adı: LiveKernelEvent
    Kod: 141
    Parametre 1: ffff870d68329460
    Parametre 2: fffff804641d6574
    Parametre 3: 0
    Parametre 4: 48c
    İşletim sistemi sürümü: 10_0_18363
    Hizmet Paketi: 0_0
    Ürün: 768_1
    OS Sürümü: 10.0.18363.2.0.0.768.101
    Yerel Kimlik: 1055

Not: RTX2080 kullanıyorum.
    "Rudimentary creatures of blood and flesh. You touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding. There is a realm of existence so far beyond your own. You cannot even imagine it. I am beyond your comprehension. I, am sovereign."
  • Bende geçmiş bir Nvidia kullanicisi olarak şunu diyeyim sürücü güncelleyince aninda fps düşmesi kasma olmasa bile 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra bu oluyordu sürücüyü tamamem kaldırtıktan sonra evganın sitesinde genelde eski sürücü olurdu onu kurardım ve sorun yaşamazdim burada kartın belleklerine yeni güncellemeler sorun yaşatiyor diyordum ve bunuda ispatladım yeni sürücülerle uzun süre kullaninca Gtx 760 in bellekleri rahmetli oldu.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.