Şimdi Ara

Nvidiaya 'yok artık!' diyorum! Driver çıkmazı ve geforce experience hakkında ÇOK ÖNEMLİ ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla benim 970 i en son 2018 de güncelledim kafam rahat
    |Ryzen R7 5800X3D(artık yok satmak zorunda kaldım)|Gigabyte X370 G5||Crucial Ballistix 2X8 RGB|XFX 6900XT MERC319|Corsair RM750x|Bitfenix Pandora|JM Donkey 512GB M2| WD Blue1TB|CM Seidon 240[4 SP 120]|
    Lucy
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Ek not: sık sık amd adrenalin konusunu ve 5700 xt konusunuda takip ederim. Ordaki insanların siyah ekran ve oyundan atma gibi cevaplarla dolduğunu biliyoruz. Ordaki bi üyenin "amd adrenalini kurmadım sadece sitesinden driverı indirip kurdum yani ekran kartı arayüzü yok sadece sürücüsü var. Bu sayede ne bi takılma ne bi siyah ekran nede başka sorun hiçbirşeyim yok mis gibi 5700 xtmi sorunsuz kullanıyorum" mesajı dikkatimi çekti. Aynı şekilde nvidianında geforce experience yazılımıyla bağdaştırdığımızda adamın o sorunları yaşamaması arayüzü yüklememiş olmasına bağladım ve bende geforce experienceyi kaldırınca bu fps artışının neden olduğunu bu üyenin hikayesiyle benzettim. Bu mesajı yazarken rainbow sixede benchmark yaptım bahçe kısmında 144 fps ortalama veren sahne şimdi bahçe kısmında ortalama 182 verdi bu geforce experiencede hakkaten bişey var.
    Ben size şöyle bir şey söyleyeyim.

Borderlands 3 steam'e geldiği gün satın aldım, yükledim ve çıkışını beklemeye başladım. 442.50 sürücüsü yüklü idi çıktığı gün ve halen de öyle. Ben asla otomatik sürücü yüklemesi yapmıyorum. Neyse ben de sizin gibi bazen oyun kaydedecek isem Shadowplay kullanıyordum. Ülen oyuna girdik, abi böyle bir kasmalar, bir stutterlar. Yahu tamam R5 2600 + GTX 1600Ti ile 100fps'leri göremeyiz ama temiz 60fps alırım dedim yok.

Gittim Nvidia denetim masasından gerekli ayarları yaptım yine aynı...

Sonra gidersin Nvidia'ya ait ne kadar şey varsa kaldırdım denetim masasından. Ardından DDU ile kökünü kazıdım. Sonra SADECE NVIDIA sürücüsünü kurdum ve yağ gibi aktı abi oyun...

Ben yazılım mühendisi değilim bilemem tam olarak buna ne sebep oluyor ama Nvidia'nın resmi forumlarında " Geforce Experience'ı kurmayın " diyen tonla insanın yorumuna denk geldim. Hani bu yorumları okuyan arkadaşlarında aklında olsun. Kurmayın arkadaşlar bu salak programı, bir şey kaybetmessiniz...

• Tecrübeniz ve bilginizlerinizi paylaştığınız için çok ama çok teşekkür ederim sonunda deneyimlemiş birine denk gelmiş olmak sevindirici

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Ben artık sürücü kurarken şunu kullanarak paketi çöp şeylerden arındırıp öyle kuruyorum. Manuel olarak da yapabilirsiniz internette rehberi var. https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-nvcleanstall/

Bunu açıp indirdiğiniz sürücüyü gösteriyorsunuz sonra program normal kurulumdaki gibi dosyaları extract edip bütün bileşenleri gösteriyor. Buradan size lazım olanları tikliyorsunuz, physx, hd audio vs. Rtx kartı olanlar için ayrıca dlss'yi de tiklemek lazım. Sonra program sadece sizin seçtiğiniz bileşenleri ayırıyor ve gereksiz servisler olmadan kurulum yapabiliyorsunuz.

• experience gerek yok bir halta yaradığı yok oyunları optimize edecekmiş sözde, highda 60 fps alabildiğim oyunu ultra low da oynamamı öneriyor hiç kurmaya gerek yok video kaydı almak için windows 10 un xbox game bar ı kullanabilirsiniz.Ben bu arada en güncel driverı kullanıyorum eskisini kurunca warzone da shaderlar yüklenmiyordu kasıyordu vs. bence en güncel olanı herzaman iyidir.Sizin gözden kaçırdığınız birşey vardır mutlaka belki cpu yada psu kaynaklı olabilir sorununuz.
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Konu 1 az eskimiş ancak burada nvidia'lık 1 mevzu yok, konu sahibinn düzgün çalışmayan windowsu veya üst üste kurup çarpıştırdığı sürücüler ile alakalı yaşadığı 1 sıkıntı sözkonusuymuş.
    Msi Mag Z390 Tomahawk / İ5 9600KF / Gskill Ripjaws 2x8GB (16GB kit) DDR4-3200@3600 CL16-CR1 / TT-UX100 / Msı RTX 2060 Ventus O.c / SanDisk SSD PLUS 240GB / OCZ 1TB RD400 NVMe M.2 / seagate barracuda 2tb / Cougar CGR-GS 750 / CM Mastercase H500p / Samsung SR750
  • GTX 750 ti de olsa anlarım ki onda bile yüzlerce test edildi anormal bir düşüş olmadı. Ha şu oluyor AMD eski kartları bile FPS arttırıyor optimize edip ama Nvidia eskileri pek iplemiyor sabit bırakıyor son seriye kasıyor. Her halukarda 1660 gibi bir kartta böyle bir enayilik yapmazlar kart hala aktüel olarak satılıyor yahu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Soldaki görüntü bariz çok daha net. çok daha keskin bir görüntüsü var. direkteki gölgleler olsun ağaçlar olsun. ya bire bir eş zamanlı ekran görüntüsü değil yada driver hareketli anlarda uzak görüntünün kalitesini düşürmüş bilmiyorum ama soldaki görüntü çok daha canlı.

Sonra alttaki videoya göz attım soldaki ile sağdakinin bir biriyle alakası yok bir tarafta bomba patlıyo diğerinde adamlar sağa sola koşuyo birinde kurşun efektleri diğerinde öyle birşey yok. çok garip olmuş.

Nvidiaya "yok artık!" diyorum! Driver çıkmazı ve geforce experience hakkında ÇOK ÖNEMLİ !

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.