Şimdi Ara

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti (475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.891
Cevap
62
Favori
396.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Control oyunu için youtube'da iki adet video buldum.
    Birisi Amd sistem diğerinde sistem bilgileri yazmıyor.

Bana rx 5700 daha iyi gibi geldi.

RX5700+3900x 2560x1080p

Dakika 8

RTX 2070 Super Ray Tracing 2560x1080p

Dakika 16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 29 Ağustos 2019; 22:28:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7735754F2

Control oyunu için youtube'da iki adet video buldum.
    Birisi Amd sistem diğerinde sistem bilgileri yazmıyor.

Bana rx 5700 daha iyi gibi geldi.

RX5700+3900x 2560x1080p

Dakika 8

RTX 2070 Super Ray Tracing 2560x1080p

Dakika 16
    İkisinin çözünürlüğü aynı değil farkında değilsin sanırım.

• Geçenlerde Watch dogs ray trace ile ilgil görüntülere inandırıcı değil, yapay gibi gözüküyor gibilerinden bir eleştiri gelmişti. Bakalım hangisi yapay gözüküyor? Aşağıya bir örnek paylaşayım

Gerçek dünyadan örnek

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti

Watch Dogs RT on

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti

WAtch Dogs RT off

Görüldüğü üzere Ray Trace ışık fiziğinin başarılı bir kopyasıdır. Rasterization ise Ray Trace in başarısız bir kopyasıdır arkadaşlar. Bu tekniği nvidia uydurmadı 40 yıldır üzerinde çalışılıyor. Rasterization tekniği ile belli başlı şartlar altında Ray Trace tekniğine yakın sonuçlar alınabilir. FAkat open world oyunlarda iki teknik arasında hiç bir denklik söz konusu değildir.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Anlatamadım ki. Şimdi bu sahnelerde FPS kaybı ne kadar var mi bir grafik ya da foto? Benim anlatmak istediğim şey bu adamlar rtx 2060 da da rt var diyor ama kart rt acınca sanki 4K ultra ayarlarda oyun açıyormuş gibi fps düşüşü yaşatıyor sonrada nvidia CEO’su çıkıp rt kart almamak “mallık” diyor ama rtx 2060’in rt açınca oyun akıcılığını mahvettigini söylemiyor. Bu keriz silkelemek değilde nedir. Daha oturmamış bir teknoloji üzerinden milleti silkelemeye calismiyor mu? Yani bunu yurt dışındakiler bile eleştirdi fiyatları aşırı pahalı olmasına rağmen sunduğu şey cok aşırı uber bir fark yaratmıyor daha doğrusu F/P oranından çok uzak, parası olan alsın demek kolay su anda kaç kişinin 2080ti alacak bütçesi var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xgny58x

Anlatamadım ki. Şimdi bu sahnelerde FPS kaybı ne kadar var mi bir grafik ya da foto? Benim anlatmak istediğim şey bu adamlar rtx 2060 da da rt var diyor ama kart rt acınca sanki 4K ultra ayarlarda oyun açıyormuş gibi fps düşüşü yaşatıyor sonrada nvidia CEO’su çıkıp rt kart almamak “mallık” diyor ama rtx 2060’in rt açınca oyun akıcılığını mahvettigini söylemiyor. Bu keriz silkelemek değilde nedir. Daha oturmamış bir teknoloji üzerinden milleti silkelemeye calismiyor mu? Yani bunu yurt dışındakiler bile eleştirdi fiyatları aşırı pahalı olmasına rağmen sunduğu şey cok aşırı uber bir fark yaratmıyor daha doğrusu F/P oranından çok uzak, parası olan alsın demek kolay su anda kaç kişinin 2080ti alacak bütçesi var?
    Kardeşim gerçekten anlamıyorsun. Trolcülük mü yapıyorsun yoksa? Vallaha bak midem ağrıyo artık 4k nın oyun dünyasına hiçbir anlamı olmadığını kaynak tüketen israf olduğunu. Toplasan 4k oyun oynayan şu dğnyada %10 etmez. Bize ne 4k dan. Leş gibi görüntüyü 4k açsan ne açmasan ne. Millet 4k oynayacak diye gerçekçi efektlerden mi olalım. Rtx 2080ti dahil 1080p kartıdır. Bunu kaç Defa yazmam gerekiyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

"Rasterization tekniği Ray Trace tekniğinin çakmasıdır. Artık kullanım ömrü bitmiştir." diyorsunuz ve sonrada şu an oyunlarda sunulan RT'nin Hybrid olduğunu kabul ediyorsunuz ve de RT teknolojisinin tam anlamıyla oyunlara gelemeyeceğinden bahsediyorsunuz yani hybride devam... Aslında yıllar sonra teknoloji neyi getirir şimdiden kesin konuşmamak lazım bu yüzden size katılmıyorum...

Nvidia'nın RT'si Hybrid RT olduğuna göre o bahsettiğiniz roketi attığımızda yine yerinden bile oynamayan objeler olacaktır. Mesela Battlefield 5 oynuyorsunuz RT açık ve görüntüde bir an bug oluşuyor ve bakmışsınız birden elinizdeki silah kaybolduğu halde yerde hala silahın gölgesini görüyorsunuz. Yada lambalara ateş ediyorsunuz bazıları parçalanıp ışığı sönerken bazılarını vurduğunuz halde parçalanmıyor ve ışığı yanmaya devam ediyor. ( Hybrid RT de bu tür durumlar olacaktır. Gerçekçi hayatta da heryer o kadar cilalı parlak değil )

Oyundaki tüm sahne tam anlamıyla RT'nin her özelliğinden faydalanmadıkça abartmanın ne önemi var. Korede bile alım gücü ne kadar yüksek iken 1800$ araba alan bir Koreli tutup da kısmı bir parça RT için yani biraz cilalı yüzey biraz yansıma gölge falan görebilmek için 1200$ gibi bir parayı oyuncu sınıfı ekran kartına verirken haliyle olumsuz eleştirebilir hatta geforce.com sitelerinde küfürler bile edebilir Batılılar ediyorda...)

Nvidia tıpkı G-Sync'te olduğu gibi diyerek verdiği harici donanım bazlı muhteşem RT'si için benzetme yaptım (keriz silkelemekte diyebilirdim). Nvidia da RT donanım destekli değil de demedim. Şimdilik ayrı bir donanımla bu bilmem kaçta bir seviyesindeki minicikten biraz büyük RT'yi sunuyor. AMD ise freesynci ayrı bir donanım kullanmadan yıllardır veriyordu sonra bir de baktık Nvidia da sürücüden yaptığı bir güncellemeyle freesynce destek verivermiş. AMD aynı freesyncte olduğu gibi ayrı bir donanım kullanmadan RT verirse ne diyeceksiniz?

Anti aliasing sunulduğunda bunun gibi fahiş extra para alınmadı da ondan. İsteyen açtı isteyen kapattı. Yumruk falan vurduğu yok zaten vursa vursa Hybrid yumruk vururdu borsada hissesi 280$'dan bugün 167$'a düşmüş durumda.

Bakın bu da güzel bir çalışma gerçi Nvidia Hybrid RT ile alakası yok gerçek RT ile hiç alakası yok ama yinede bayağı ambiyansı değiştiriyor. RT olmadan oyun oynayamıyoruz diye keyfimiz kaçmıyor.

ReShade 4.0 renklendirme örneği

Spintires: Mudrunner'ı ReShade ile Renklendirdik!

• Bunun nedeni daha doygun sıkıştırılmamış renkler olabilir. Hala klasik rendırlama kullanıyordur...Nvidia Tiled Caching kullanıyor...

Nvidia Tiled Caching nedenli Artifact Sorunu ve Çözümü:
    https://forum.donanimhaber.com/nvidia-tiled-caching-nedenli-artifact-sorunu-ve-cozumu--139701567#139720123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Ağustos 2019; 0:17:49 >
  • Bf5 teki olayların sebebi oyunun sadece yansıma olarak RT reflections çalıştırmasından kaynaklı. RT GI eklenirse oyuna bahaedilen durum oluşmaz. Rt shadow eklenincede hersey tamamlanır. Oyundan oyuna bunlar ilk etapta eklenip çıkartılır. RT coreler güçlendikçe tamamen açılır hale gelir. Neyse konu ile çok içli dışlı değilsiniz. Daha gazla açıklama yapmayacağım. Açıklamalar yukarıda tekrar okursunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tamam da sorunda zaten bu 1200$'ları karta basan insan bu kadar da kobay yerine konulmamalı. Yazdıklarınızı bi zahmet son kullanıcı oyuna erişmeden önce yapsalar ya. RT GI ve Rt shadow eklememiş mi bunlar eklenince sorunlar çözülüyor muydu ? Öyleyse bunları karta 1200$ veren son kullanıcı (müşteri) mi eklesin.

Umarım RT Core'ler 3000 serisinde yeterince güçlenir de bu efektleride eklerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 30 Ağustos 2019; 0:8:37 >
  • rtx 2060 için ASUS GeForce ROG STRIX RTX2060 modeli için ne düşünüyorsunuz ?
  • Konu ismi neden güncellenmiyor?
  • En iyi 2060 modellerinden bir tanesi. Ben de şuan aynı kartı kullanıyorum çok memnunum. Soğutması v.s. gerçekten iyi.
  • Bendeki 2060 gaming z

Yuzde yuz yukte

Yuzde 40 fan hizinda

30 derece oda isisinda

60 dereceyi gecmiyor

Yuzde yuz fanda tam yukte 50 derece

Soruyorum. Sogutmasi iyi olsa nolur olmasa nolur? Gidin alin en ucuzunu

• Doğru gaming z de en ucuzydu.

• Control kısa bi süre denedim ray trace on 2080 ti ile. Yansımalar felan güzel olmuş bayağı o kısmını beğendim. Özellikle camlardan filan yansımaları görmek gayet keyifli. Yalnız oyunun ray trace olmasa grafiklerinin pek elle tutulur bi yanı yok detaylar filan az geldi bana bayağı.
    Ama oyundaki Ray-Traced Indirect Diffuse Lighting seçeneğini hiç beğenmedim. Bir nevi global illumination olduğu yazıyor. Metro exodus'daki global illumaniton çok güzeldi. Ama bu Control'daki berbat geldi bana çünkü bu seçenekteki rayler çok düşük çözünürlük sanırsam. Gölgeler filan kocaman kare kare görünüyor karekterin suratına bakılmıyor. Kıyafetinde bile bayağı belli.

Ne demek istediğimi daha iyi anlatmak için ss atacağım. Ama durağan resimde o kadar belirgin değil hareket edince daha kötü görünüyor. Karekterin boynundaki gölgelere bakın (Çözünürlük 2k, dlss off rtx high, msaa 4x):

Buda sadece Ray-Traced Indirect Diffuse Lighting off diğer rtx seçenekleri aktif hali:

• Bence RTX olmadanda oyunun grafikleri güzel neden beğenilmiyor anlamış değilim.
  • Amazon.com.tr'den Asus Strix RTX 2080 alan var mı? İçinde Penta'nın garanti belgesi yok Penta'nın sitesinden kontrol ettiğimde de garantili görünmüyor. Amazon Türkiye yurtdışı ürünmü satıyor burada? Sizde durum nedir? Yada Penta garanti bilgisi sisteme geçmi giriyor?
  • DirectX 12 destekli oyunlarda stutter yada anlık takılma gibi sorunlar yaşayanlar için faydalı olacağını düşündüğüm bir özelliği paylaşmak istiyorum.

Windows 10 işletim sisteminde yer alan "Exploit Protection" özelliğinden kaynaklı özellikle DX12 destekli oyunlarda stutter/takılma gibi sorunlar oluşabiliyor.Bunu gidermek için ilgili oyunlarda Exploit Protection üzerinden bir ayarlama yapmak gerekiyor.

Exploit Protection özelliğine ulaşmak için ilk olarak Windows güvenliğine gelip uygulama ve tarayıcı deneyimi bölümünü seçiyorsunuz.Bu bölümün en alt kısmında yer alan "Exploit Protection Ayarları"nı seçiyorsunuz.Program ayarları kısmına gelerek DX12 destekli oyunlarınızın kısayollarını tam dosya yolunu seçerek ekliyorsunuz.İlgili kısayolu ekleyip ayarlardan "Denetim Akış Koruması(CFG)"da "Sistem ayarlarını geçersiz kıl" işaretliyor ve bu özelliği "Kapalı" olarak değiştirip kaydediyorsunuz.Böylece Exploit Protection özelliğinden kaynaklı stutter ve takılma gibi sorunlar tamamen çözülüyor.Bu özelliği tüm DX12 destekli oyunlarda kullanıyorum ve oldukça işe yaradığını söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

WindForce soğutma genelde sessiz oluyor. Ama bu kart kaç derecelere çıkar bilemiyorum.

Tahminim 70-75 derece arası olur yönünde. Ki kötü bir değer olmaz.

Ben düşünüyorum bu kartı bakalım. Hafta sonunu bekliyorum, bizim mağazalarda güzel fiyatlar olursa buradan alırım.
    WindForce 2 slot, 2 küsür slot olan Gaming modelinin fiyatınıda 589'dan 559'a çektiler ama ilginç şekilde o kartı TR'ye göndermiyorlar.
    www.amazon.de
    Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Gaming OC 8GB GDDR6: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/gp/product/B07V57RT2F/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Açılsa direk alacağım. 2 slot olan WindForce için inceleme bulamadım yalnız bu karta ait birkaç inceleme var hem sessiz hemde çok serin çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.