Şimdi Ara

Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Son 2 gündür yabancı basın Nvidia'nın mafyavari tavrı ile çalkalanıyor. Kiminiz belki konuyu duymuşsunuzdur ama duymayanlarınız için özet geçmek istiyorum.


    Amerika'da sözü geçen, çok büyük kitlelere hitap eden belli başlı teknoloji kanalları vardır. Bunların başında Linus Tech, Jayz2cents, Gamer Nexus ve Hardware unboxed gibi adını mutlaka biryerlerde duymuş olabileceğiniz kanallar var. Bu kanalların içerisinde takipçi sayısı en az olan Hardware Unboxed kanalıdır ve sanırım Nvidia bu kanal üstünde mutlak hakimiyet yakalayabileceğini düşündü. Neyse, konumuza dönecek olursak, 11 aralıkta Hardware Unboxed resmi twitter hesabından Nvidia'nın bundan sonra kendilerine inceleme örneği göndermeyeceklerini ve Nvidia tarafından banlandıklarını acıkladılar ve bütün yabancı teknoloji medyası biranda ayağa kalktı.

    Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk


    Şimdi bazılarınız Nvidia istediğine ürün gönderir, istediğine göndermez diyebilir. Evet, haklısınız. Nvidia'nın böyle bir yükümlülüğü tabi ki yok. Fakat bu konunun bu kadar infial yaratmasının sebebi, Nvidia'nın bu kararının altında yatan gerekçe oldu. Hardware Unboxed'a gönderilen mailde Nvidia , kanalın banlanmasına gerekçe olarak incelemelerde ray tracing vb. teknolojilere yeteri önem verilmediğinin ve genelde rasterization denilen klasik metriklerin kullanıldıgından şikayet etmiş. Kanalınızın vizyonu ile bizim vizyonumuz örtüşmüyor, biz RTX teknolojisine dünyalar kadar yatırım yaptık ama siz bunun üstünde durmuyorsunuz demiş ve eğer ilerde bu tavrınız değişirse size tekrardan inceleme sürümü göndermeyi düşünebiliriz demiş. Nvidia, açık açık, Hardware Unboxed'a gönderdiği bu mail ile bütün teknoloji editörlerine " ya bizim istediğimiz gibi inceleme yaparsınız, ya da sizi banlarız,bir daha envanterimize ücretsiz erişim sağlayamazsınız " şeklinde mesaj göndermiş ve tehdit etmiştir.





    Bunun üzerine, yaklaşık 13 milyon takipçisi olan Linus Tech haftalık yaptığı canlı yayın programında Nvidia'yı yerden yere gömmüş, ağzına gelen her türlü küfürü etmiş ve biz senin gönderdiğin inceleme sürümlerine muhtaç değiliz demiştir. Ardından 3 milyona yakın takipçisi olan Jayz2Cents de aynı tepkiyi göstermiş ve o da Nvidia'ya hadi beni de banlayın diye savaş açmış, meslektaşını korumuş ve Nvidia'ya ne yapmaya çalıştığınızı görüyoruz, bizler salak değiliz demiştir.



    Tüm bu olayların ardından Nvidia Hardware Unboxed kanalına tekrar mail yolu ile ulaşıp özür dilemişler ve diğer maili dikkate almayın demişler.

    Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk



    Benim bu konuyu açma sebebime ve kızdığım noktaya gelecek olursak ise bu olaylar yaşanırken, türk basınında hiçbir teknoloji sitesi bu konudan bahsedemedi bile. Ben artık türk medyasında kopyala yapıştır haberler okumaktan bıktım. Sosyal medya kullanmasak, ingilizcemiz olmasa bu olaylardan haberimiz dahi olmayacak. Sırf Nvidia partnerliğini kaybetmeyelim diye firmaların neler yaptığının, Nvidia'nın nasıl baskı uyguladıgının en acık kanıtıdır bu yaşlananlar.


    Yorumlarınızı merak ediyorum.



    Edit: Evet arkadaşlar, 4 saat önce Nvidia adına bu maili atan kişi HU'dan özür dilemiş ve attığı mailin " fanlarla " paylaşılmasını istemiş. Mailde şunları demiş : Bir önceki mailim için gerçekten cok üzgünüm, yetkimi aştım, bazı konularda benden farklı düşündüğünüz için size inceleme örnekleri göndermeyeceğimi söylemem kabul edilemez/ bağışlanamaz bir davranıştı ve ben çizgiyi aştım. Kendimi, iş arkadaşlarımı ve arkadaş bildiğim değerli editörler topluluğunu hayal kırıklığına uğarttım. Sizler oyun endüstrisi için canla başla çalışıyorsunuz ve benden daha iyisini ( daha iyi muamele ) hak ediyorsunuz . Umarım beni affedersiniz ve ilerde sze daha faydalı olma fırsatını bana verirsiniz. Bu mesajımı fanlarınız paylaşırsanız ve onlar benim bu konuda nasıl hissettiğimi öğernirlerse mükemmel olur . Teşekkürler..


    Ben bu mailden şunu anlıyorum, Nvidia'da üst düzey yöneticiler bu olayın açığa çıkması ve bu kadar tepki almasının sonucunda Bryan Del Rizzo'ya bayağı kızmışlar ve böyle bir özür mesajı atması konusunda baskı yapmışlar. Ne oldu yani, 2 günde bu adamın mentalitesi mi değişti ? Nvidia birden oyuncu, topluluk dostu mu oldu ? Topluluk bu kadar tepki göstermeseydi, böyle bir özür maili gelir miydi ? Hiç zannetmiyorum...


    Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk

    2.Edit: Arkadaşlar HU'dan Steve bütün bu yaşanan dramayı anlatan bir video paylaştı kendi kanalından, ilgilenenler izleyebilirler.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 15 Aralık 2020; 12:26:39 >







  • Hic sasırmadım.Nvidia degil mi 3 buyuklere baskı yapan ve adınız gecmeyecek sen Arez olarak sen su adla ureteceksin diyen ve 3 buyuklerin de Notebooklarda olsun,Masaustu GPU larda olsun ne hikmetse kotu ve yetersiz sogutucuların kullanıldıgı,sogutucuların GPu ya temes etmemesi ya da yeterince temas etmemesi yine termal bantların benzer sekilde temas etmemesi vb


    AMD ortalıgı kasıp kavuruyor adamlar 35-45W 4800-4900H cıkarmısken hala 90W ceken Intel laptoplar satıstaydı.Yine burada vardı ozellikle Asus Laptoplarda AMD li modellerin bilerek ya da bilmeyerek daha kotu malzeme ile uretildigine dair vb


    Su 2 firmayı zerre sevmiyorum Nvidia da Intel de bu piyasadaki konumunu nasıl bu sekilde kullanabilirsin?Asus,MSI,Gigabyte ın yaptıkları ne kadar etik, ne kadar dogru?


    Cok iyi İngilizcem yok.Ama HU incelemede ne mesaj verirse versin Videonun baslangıcında aaa bunda ray tracing yok mu?Vay anasını nasıl olur neyse bunu sonra inceleyeim tarzı resemen dalga gecer gibi konusması ise hic olmamıs.


    Once 1200 Dolara 2080Tİ sattılar simdi gıdım gıdım perf. artırıp bu sefer de 1500 Dolara 3090 satmak derdindeler ki bu gıdım gıdım artıs akla baska bir firmayı da getiriyor.

    NVidia gelen tepkiler üzerine geri adım atmış gibi görünse de bu olay ne ilk girişimleriydi ne de sonuncusu olacak. Bu nedenle inceleme siteleri artık göbek bağlarını kendileri kesmeli ve üreticilerden gelen ücretsiz ürünleri son derece sıkı koşullar altında incelemek yerine piyasaya çıktığı anda kendi ceplerinden satın alacakları ürünlere ait incelemeye başlamalı. Hem tamamen bağımsız ve hür bir şekilde inceleme yapabilirler, hem "golden sample"- tanıtıma özel firmware/sürücü gibi hilelere karşı da güzel bir çözüm olmuş olur. Paper launch gibi olaylar da yapanın elinde patlamış olur siteler inceleyecek ürün bulamadıkları için.


    Bu arada NVidia Linus'lardan çektiğini kimseden çekmedi, önce Linus Torvalds şimdi de Linus Sebastian (Linus Tech Tips). Hani derler ya heykellerini yapsalar beton yetmez diye hakkaten öyle.

    Nvidia Supported koy da AMD yi neden engelliyorsun?

    Yok ya AMD nin isi cok zor, sen istedigin kadar super CPU-GPU yap istedigin kadar PS larda bile senin İslemci-Anakart-GPU n kullanılsın bu yazılımcılar su ya da bu sebeple bilerek ya da bilmeyerek, kasıtlı ya da kasıtsız seni desteklemedikce ne yapsan nafile...

    ypasana 16 Cekirdege 32 Thread e de yuklenen oyunlar gorelim aradaki farkı? Ama yok.

    Kardeşim tüketici olarak beni ilgilendiren konular değil bunlar. 2000 serisi için milletten 2 katı para aldılar mı ? Aldılar. Peki 2000 serisi sahipleri toplam kac oyunda RTX gördü ? 4 ya da 5 tane. Şuan ray tracing de 2000 serisinin esamesi okunuyor mu ? Hayır. Aynısı DLSS için geçerli, benim babamın hayrına üretmiyorlar bu teknolojileri, downscale edip upscale etmeseler ray tracing çalışmıyor! Hadi DLSS'i kapatıp ray tracingi çalıştırmayı dene bakalım noluyor ? Şuan 3000 serisinde 3090 bile adam akıllı Ray tracing performansı veremiyor. Biz beta kullanıcısımıyız ? Bunları bir teknoloji kanalı dile getirince AMD ' den para mı almış oluyor ? Biz zamanında Nvidia'dan o kadar boş teknolojiler gördük ki, bir ara Physx vardı sahi ona ne oldu ? Oyunculuğun geleceği diyorlardı bugün yaptıkları gibi ? Geçiniz bu işleri.

    Tabi ki bu bir gelişim sürecidir fakat eğer bir teknoloji sitesi objektif olarak konuyu değerlendirirse bu kartları Ray Tracing performansından dolayı övmez, kimseyi de RTX performansından dolayı gaza getirmez. Hala RTX %50 ye yakın performans yiyen bir teknoloji, bunu dile getirmek zorundalar. Bu kartları alan da ona göre beklenti içinde olmalı. Cyberpunk 2077 RT performans videosunda ne diyolar, bu oyunda belki de 2 nesil sonraki kartlar adam akıllı ray tracing performansı verecek. Yalan mı ? Bir uptade gelebilir o zaman bu kartlar uçar mı desin ? Hayal mi satsın adamlar ? Kardeşim zaten kartlar taş gibi, oyun performansları ortada, ray tracing ve dlss ham teknolojiler. İnan bu kartları alanlar önce klasik metriklere sonra ray trancinge bakıyorlar. Nvidia'da bunun farkında, ray tracingi öne cıkarın diyor.

  • Akabinde bu video gelmeseydi belki inanırdım HU ya sadece özür dilemek için dönüp hata yaptıklarını düşünerek banı kaldırdıklarına.


  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Bu video 1 günde ortaya cıkabilecek bir video değil zaten. Kaldı ki HU incelemelerinde DLSS ve Ray Tracing özelliklerini tamamen yok saymıyor. 3090 , 3080, 3070 hatta 3060ti için özel Ray tracing ile alakalı performans tabloları var adamların videolarında.

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Nvidia nın maili ne zaman attığını bilmiyoruz. Adamlarda zaten nvidia kartların rt ve dlss performansı hazırda vardır videonun başını 2 saatte bile hazırlarlar bu şekilde sunarlar.

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Videonun başında amd'de rt yok diye dalga geçmek zorunda değillerdi.


    Resmen hwu özür dilemiş Nvidia'dan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Ben bu video ile Nvidia'nın özür dilemesinin bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bu videoda 3090 'ın bile nasıl ray tracingde ağladığını söylüyorlar, bu oyunu gelecek nesillerdeki daha güçlü RT core'lara sahip kartlar ancak oynatır diyor. Kısacası 1500 dolarlık kartı sırf RT için almayın demeye getiriyor. Nvidia'nın karşı cıktıgı söylem bu zaten, bu tarz söylemlerine karşı cıkıyor adamların.

  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Hocam ben özür dilediler mi dilemediler mi, bu videoyu Nvidia'ya yaranmak için mi yaptılar bilemem beni Nvidia'nın mafyavari tavrı ilgilendiriyor acıkcası. Yaptıkları kabul edilemez.

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Amd ile dalga geçerek başlaması anormal.. Destek yok dersin geçersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Aralık 2020; 18:13:32 >
  • eee boşuna değildi


    (el hareketi içerir rahatsız olacaklar izlemesin)


  • Hic sasırmadım.Nvidia degil mi 3 buyuklere baskı yapan ve adınız gecmeyecek sen Arez olarak sen su adla ureteceksin diyen ve 3 buyuklerin de Notebooklarda olsun,Masaustu GPU larda olsun ne hikmetse kotu ve yetersiz sogutucuların kullanıldıgı,sogutucuların GPu ya temes etmemesi ya da yeterince temas etmemesi yine termal bantların benzer sekilde temas etmemesi vb


    AMD ortalıgı kasıp kavuruyor adamlar 35-45W 4800-4900H cıkarmısken hala 90W ceken Intel laptoplar satıstaydı.Yine burada vardı ozellikle Asus Laptoplarda AMD li modellerin bilerek ya da bilmeyerek daha kotu malzeme ile uretildigine dair vb


    Su 2 firmayı zerre sevmiyorum Nvidia da Intel de bu piyasadaki konumunu nasıl bu sekilde kullanabilirsin?Asus,MSI,Gigabyte ın yaptıkları ne kadar etik, ne kadar dogru?


    Cok iyi İngilizcem yok.Ama HU incelemede ne mesaj verirse versin Videonun baslangıcında aaa bunda ray tracing yok mu?Vay anasını nasıl olur neyse bunu sonra inceleyeim tarzı resemen dalga gecer gibi konusması ise hic olmamıs.


    Once 1200 Dolara 2080Tİ sattılar simdi gıdım gıdım perf. artırıp bu sefer de 1500 Dolara 3090 satmak derdindeler ki bu gıdım gıdım artıs akla baska bir firmayı da getiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 13 Aralık 2020; 18:35:58 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Ayni videoyumu izledik eminmiyiz? Adam orada kart destekledigi halde oyunun nedense? sadece nvidia yi desteklemesine gonderme yapiyor? cok buyuk ihtimalle ona mail atan nvidia kafasiyla bu oyunda sadece nvidia desteklenmesi saglayan ayni kafa bunu belirtmeye calisiyor.


    Sonrasin cikardigi nvidia kartinda o komik guc kablosu olmak zorundamiydi? Nvidia nin yaptigi en sacma kararlardan biri olan o yan duran guc kablosu?


    espiri biraz ince kacmis tahminen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 13 Aralık 2020; 18:40:1 >
  • lemartes kullanıcısına yanıt

    Ben öyle algılamadım algıdır saygı duyarım.


    Ek: Bu mail olayının üzerine yakışıksız durmuş bence çünkü her yöne çekilebilir şu anda sizin gibi de bakan olur benim gibi de.. Zaten herkesin en başından beri bildiği bir şey bu amd de rt özelliği oyunda çalışmıyor ama bir şekilde balanced mod ya da performance mod da olsa nvidia da sadece bunu deneyimleyebildiğimizi çıkarabiliyorsun "tüh ya amd de yok ilerde umarız olur" gibisinden sezgi aldım ben videodan.. Bence şık durmamış başlangıç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Aralık 2020; 18:47:51 >
  • lemartes kullanıcısına yanıt

    Hocam kaldı ki DLSS olmasa ray tracing düzgün çalışmayan bir teknoloji. Adamlar bunu bile bile Amd ve Nvidia kartlarının Ray Tracing performansını DLSS açık haliyle karşılaştırıyor ve doğal olarak Nvidia fark atıyor. Hardware Unboxed art niyetli olsa Amd de DLSS yok, o zaman Nvidia'da da DLSS i kapatalım bakalım aynı şartlarda nasıl performans veriyor diye incelerler. Upscaling olmasa ray tracing çalışmıyor resmen.

  • Opusup barismislar


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyaqçocuk

    Videonun başında amd'de rt yok diye dalga geçmek zorunda değillerdi.


    Resmen hwu özür dilemiş Nvidia'dan.

    daha mesele çözülmeden önce HU "nvidia karaktersizlik de yapsa biz tarafsız olmaya devam edeceğiz" diye açıklama yapmıştı twitterdan. Güzel halkım her meselenin arkasındaki "büyüğh oyun"u göremeden duramıyor.

  • nvidiacılar kızacak ama ben düşüncemi yazayım. ray tracing ve rtx serisi ilk çıktığı zaman inanılmaz şişirildi ben ozamanlarda önemli olanın dlss olabileceğini belirtmiştim. okadar şişirildi insanlar rtx 2000 serisi kartlardan aldılar şimdi ray tracing için yeterli performansı elde edemedikleri için 3000 serisine yöneliyorlar. dlss evet yüksek performanslı özel bir anti-alising seçeneği olduğu için herzaman kullanışlı olabilir. çünkü düzgün anti-alising açtığında en kral gpu nun yamulması alışılagelmiş bir durumdu. evet dlss ile bu büyük ölçüde yıkıldı. ancak bence gereğinden fazla şişirilen ray tracing hala insanların önemsediği bir olay değil. rtx kullanıcılarının aaa bu oyunda bak enfes raytracing efektleri var diye yöneldikleri bir oyun var mı ? bunun dışında ps5 te sanırım çoğu gpu ya kullandırılabilir 16gb ddr6 bellek var. bizim gpu larda genelde 8gb bellek var. şu an bile oyunlar 6-8 gb gpu ram'ine dayanmaya başladı. (cyberpunk) pcdeki sistem ram'i fazla olabiliyor. ama hem yavaş hem veri yolu yavaş direk gddr6 kullanmak gibi olmaz. ya ilerde 12gb 16gb gpu belleği önemli olursa ? rtx 3080 de 10gb rtx 3070 de 8gb 3060ti de 8gb bellek var. ozaman nvidia ya gün doğar bir kart daha satar.





  • The Imp kullanıcısına yanıt

    Ne diyecekti taraflı mı olacağız diyecekti sende.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzunun hwu'dan ziyade techspot sitesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Techspot yıllardır Nvidia'ya karşı bir tavır halindedir. Pek takip de etmiyorum ama genel durum öyleydi. Fermi zamanlarında ise rezaletti. 470'in hd5850'nin gerisinde kaldığını söyleyecek kadar uçmuşlardı. Zaten o tip incelemeler ve üzerine donanım işindeki durgunluk sonucunda baya bir hit kaybettiler. Sonrasında da hardwareunboxed kanalını açtılar diye biliyorum.


    Son incelemelerinde de Amd'nin aldığı en iyi sonuçlar hwu'taydı gördüğüm kadarıyla. Nvidia bu yüzden böyle bir işe girişmiş olabilir. Şimdi de vazgeçmişler.


    Ayrıca baskı falan diyenler olmuş ama Amd'nin 2015'te yaptığı işlere bir bakın derim. Bir sürü siteye ortada bir sebep bile yokken inceleme örneği göndermediler. Hem de kabahatli kendileri olduğu halde. Sırf siteler doğruları yazdı diye. Hem de bu siteleri (editörleri) etkinliklerine falan çağırıyorlardı. Yani firmalar işine geldiği gibi davranıyor, çok garip bir durum yok. Türk siteleri için durum daha beter. Birçoğuna inceleme örneği falan gönderilmiyor.





  • Urun incelemesi göndermemek baski ise 3 buyuklere sen Arez ureteceksin sen su sekilde ureteceksin demeyi hangi kelimelerle aciklayabiliriz?
    Amd Gpu,Laptop hem izensiz,dusuk kalite,sogutma problemli iken Nvidia da cok daha ozenli bunlarin hepsi tesadüf mu simdi?

    Amd ye Anakart yaparsan soyle yaptirimlarim olur , Amd li laptop yaparsaniz boyle olur vb ornekleri nasil aciklayabiliriz?

    Mesut Cevik,Ayhan Tarakci vb videolarda hepsi anlatılıyor.

    35-45W 8 16 4800H-4900H varken bile Amd laptop yerine gaza basarsan 90W da ucarum diyen İntel li laptoplar görüyoruz.5000 serisi bile Amd li ve yuksek kaliteli laptoplar cikarmazsa artik diyecek birsey yok

    8Gb ram koyup bilmemkac para istiyorsun adam 16gb koyup daha ucuza Gpu satiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.