Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Söz ettiğim sıcaklık değeri yük altındaki değerdir. Eğer elinizde hız aşırtabildiğiniz bir hd5850 veya üzeri bir kart varsa fanı %100'e alarak deneyin farkı görün.

@cefurkan

Akşama doğru belirttiğiniz şekilde gerçekleştirdiğimiz testlere ait sıcaklık sonuçlarını bu konuda bulacaksınız. Furmark yerine Unigine Heaven 2.0 Extreme Tessellation modunda tam benchmark alacağız. Böylece daha gerçekçi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz.

Ek olarak Donanimhaber.com olarak geri sayım gerçekleştirdiğimiz bir başka kart olan ATI HD2900XT konusuna buradan ulaşabilirsiniz. Bazı arkadaşların nvidia sayfası, geri sayım vs sorularına belki cevap olur...

http://forum.donanimhaber.com/m_14477721/tm.htm

çok teşekkürler bekliyoruz testleri

bu arada %100 fan hızında yük altında 45 50 derece olduguna gore

%60 fan hizi ile yazın yüksek sıcaklıklarda bile threshold sıcaklıklarını aşmayacak şekil kart oc li kullanilabilir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 31 Mart 2010; 16:04:03 >

• Videodaki dx11 tesslation farkı oyunlardaki grafiklerde de olucakmı arkadaşlar? Bu soru çok önemli benim için?
  • ingilizcesi olmayanlar için,magejinin yazdığı yazının türkçe meali

furmark testinde fan hızı otomatikteyken gpu sıcaklığı 100 dereceyi görmüş,fan hızı yüzde yüze getirildiğinde gpu sıcaklığı 60 dereceye düşmüş ama çok sesli olmuş,fan hızını 100 de 70 e getirdiğinde ses ve sıcaklıkta dengeyi tutturmuş yani iki değerde kabul edilebilir düzeye gelmiş ve sıcaklık 80 dereceye gerilemiş.
    70 desibel otomobil içerisindeki ses düzeyi imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 31 Mart 2010; 16:09:09 >
  • kart yanıyor diye zangır zangır bagıranlara galiba aksam gelicek cevap fan hizlari ile
  • bu harika video inceleme için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogo argentino

ingilizcesi olmayanlar için,magejinin yazdığı yazının türkçe meali

furmark testinde fan hızı otomatikteyken gpu sıcaklığı 100 dereceyi görmüş,fan hızı yüzde yüze getirildiğinde gpu sıcaklığı 60 dereceye düşmüş ama çok sesli olmuş,fan hızını 100 de 70 e getirdiğinde ses ve sıcaklıkta dengeyi tutturmuş yani iki değerde kabul edilebilir düzeye gelmiş ve sıcaklık 80 dereceye gerilemiş.

eğer gtx470in fan hızı %70de sesi dengeliyse(düşükse) çok iyi bi fana sahip :D şahsen fan hızımı %45in üzerine çıkardığımda sesi aşırı gürültülü oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: pain123

quote:

ingilizcesi olmayanlar için,magejinin yazdığı yazının türkçe meali

eğer gtx470in fan hızı %70de sesi dengeliyse(düşükse) çok iyi bi fana sahip :D şahsen fan hızımı %45in üzerine çıkardığımda sesi aşırı gürültülü oluyor

bende gtx 260 varken %60 fan hizi oldukca iyiydi

karttan karta cok degisiyor tabiki gurultu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 31 Mart 2010; 16:14:57 >

• GTX 470 i nasıl soğuttunuz OC li iken? bunu merak edıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

GTX 470 i nasıl soğuttunuz OC li iken? bunu merak edıyorum

%100 yapınca fan hızını 45 50 dereceymis

test amaçlı olduğu için sesin onemide yok o anda

yani zaten kart serin sadece otomatik fan hızında en sessiz modda calisarak 95 derecede duruyor
  • güzel inceleme, elinize sağlık..
  • Kimin güçlü olduğu değilde kimin avantajlı olduğuna bakın lütfen.

Nvidia kartların avantajları var örn: Physx,Tessellation gibi

Şuan kart alsam alacağım kart HD5850 olurdu fazlasıyla yeterli bir kart hem tasarruflu 3-5 fps düşük oynatsın sorun değil ama 3-5 fps için çok uçuk fiyatlar vermeye gerek yok.
    Lütfen marka fanatikliği yapmayın hangisi size daha avantajlı geliyorsa ona bakın

Güzel inceleme teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 31 Mart 2010; 16:48:46 >
  • İnceleme net bi şekilde Nvidia yanlısı bi inceleme. Ki buna çok şaşırdım çünkü 480 incelemesi dengeliydi. Nvidia yanlısı dememin bir çok sebebi var.

1. Videonun ortalarında bir yerde, Nvidia'nın Unigine'daki tessellation avantajından bahsedildikten sonra tam 2 dakika boyunca tess on/off karşılaştırma videosu yapılmasıni cidden çok talihsiz buldum. Tess.'in artılarını göstermeyi illa çok istiyorsanız bir kaç screenshot ile geçiştirebilirdiniz. 12 dakikalık incelemenin 2 dakikasının böyle bir videoya ayrılmasını inanılmaz buluyorum. Ki teknik açıdan da Nvidia'nın Unigine galibiyeti gösterdiğinizden daha az önemli. Unigine bir demodur. Dikkat ederseniz tessellation kapalıyken merdiven bile basamaklar değil de düz bir çizgi olarak çiziliyor (komple yokuş). Tess. olmadan merdiven yapılamıyor mu, Doom 1'de vardı da? Bunun sebebi, demoda yapılabilecek herşeyin tessellation ile yapılması. En sonlardaki o ejderhadaki farkı biliyorsunuz, tessellation kapalıyken vücudundan oklar çıkmıyor açıkken çıkıyor. Bu da aynısına bir örnektir. Tessellation olmadan vücuttan oklar çıkarılamıyor mu? Çıkarılır ama amaç HER ŞEY için tessellation kullanarak gerçekçi olmayan bir senaryo yaratmaktır. Kıssadan hisse Unigine tessellation'ı gerçekçi bi tessellation senaryosu değildir ve Nvidia'nın tess. avantajını gereksiz bir şekilde abartır.

2. Herkesin değinmiş olduğu OC iken sıcaklık durumu. OC'siz 95C ise OC'li 100leri buluyor olabilir (olmayabilir). Kartı OC'lerken fanı %100de tutmanın mantığını çözemiyorum. Kimse kartın %100deki ses seviyesine dayanamaz. Amaç, "test ediyoruz bakalım ne kadar çıkabilecek" ise referans soğutucu değil su soğutma hatta mantık olarak LN2 kullanılması gerekir. Ama eğer amaç "kartı alan biri ekstra soğutma almadan ne kadar OC yapabilir" demekse o zaman da gerçekçi olmalısınız ve kartı diğer kartları test ettiğiniz gibi otomatik değerde test etmelisiniz. 778e çıktık hoeyyy diyorsunuz ama belki otomatiğe bırakınca o değerlerde kart çalışamayacaktır? (105 dereceden sonra kart otomatikman kendi hızını düşürüyor.) %100de 5800ler de 480ler de kesinlikle dayanılamaz, elektrik süpürgesi sesi çıkartıyorlar o da bi opsiyon değil. Kısacası neresinden tutsan elinde kalıyor "kart %28 OC oluyor ama %100 fan değerinde" lafı. Kullanıcı için gerçekçi olmayan OC değerlerinden bahsedilecekse "kart %80 overclock oluyor ama sıvı azotla" da diyebilirsiniz aynı şey.

3. Şuna kimse değinmemiş. Nvidia'nın Unigine galibiyetini, Unigine'de çok süper teseleyşın var diye vurguluyorsunuz tam 2 dakikalık bir videoyla, ve Nvidia kartların başarısız olduğu Battlefield'a "bizce burda sürücü problemi var" diye geçiştirip bir daha lafını bile etmiyorsunuz. BF: BC2 şu an dünyanın en popüler PC oyunudur ve GTX 480, HD5870 gibi kartlarda yavaşlayan (dolayısıyla ekstra performansın bi işe yaradığı, yoksa napiyim ben resident evil'da 100 fps yerine 150 fps varsa) ENDER oyunlardan biridir. Bir kartın BC2 performansı, Unigine performansından KAT KAT daha önemlidir ama siz Unigine performansı iyi diye araya 2 dakikalık video koyuyorsunuz, BC2 mağlubiyetinin üzerinde hiç durmadığınız gibi "bu bizce sürücülerden" diyorsunuz. Bunu ancak Jen-Hsun Huang yaparsa anlarım.

4. En kötüsünü en sona sakladım malesef. GTX'lerin hayvan gibi elektrik çekmesiyle ile ilgili yaptığınız analizde "79 Lira" yazısının altına koca koca "PhysX, CUDA, 3d vision" yazmışsınız. Gerçekten tüm videodaki en kötü nokta buydu, resmen Nvidia reklamı olmuş, grafik olarak verdiği mesaj direk "evet 79 lira ama bu özellikler müthiş olduğundan kesinlikle değer".

Daha bir çok nokta var ama unuttum şimdi. Bu yukarıdaki 4 noktanın 4ü de birbirinden önemli ve bana kalırsa bu incelemeyi komple kaldırıp yeniden çekmeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

İnceleme net bi şekilde Nvidia yanlısı bi inceleme. Ki buna çok şaşırdım çünkü 480 incelemesi dengeliydi. Nvidia yanlısı dememin bir çok sebebi var.

1. Videonun ortalarında bir yerde, Nvidia'nın Unigine'daki tessellation avantajından bahsedildikten sonra tam 2 dakika boyunca tess on/off karşılaştırma videosu yapılmasıni cidden çok talihsiz buldum. Tess.'in artılarını göstermeyi illa çok istiyorsanız bir kaç screenshot ile geçiştirebilirdiniz. 12 dakikalık incelemenin 2 dakikasının böyle bir videoya ayrılmasını inanılmaz buluyorum. Ki teknik açıdan da Nvidia'nın Unigine galibiyeti gösterdiğinizden daha az önemli. Unigine bir demodur. Dikkat ederseniz tessellation kapalıyken merdiven bile basamaklar değil de düz bir çizgi olarak çiziliyor (komple yokuş). Tess. olmadan merdiven yapılamıyor mu, Doom 1'de vardı da? Bunun sebebi, demoda yapılabilecek herşeyin tessellation ile yapılması. En sonlardaki o ejderhadaki farkı biliyorsunuz, tessellation kapalıyken vücudundan oklar çıkmıyor açıkken çıkıyor. Bu da aynısına bir örnektir. Tessellation olmadan vücuttan oklar çıkarılamıyor mu? Çıkarılır ama amaç HER ŞEY için tessellation kullanarak gerçekçi olmayan bir senaryo yaratmaktır. Kıssadan hisse Unigine tessellation'ı gerçekçi bi tessellation senaryosu değildir ve Nvidia'nın tess. avantajını gereksiz bir şekilde abartır.

2. Herkesin değinmiş olduğu OC iken sıcaklık durumu. OC'siz 95C ise OC'li 100leri buluyor olabilir (olmayabilir). Kartı OC'lerken fanı %100de tutmanın mantığını çözemiyorum. Kimse kartın %100deki ses seviyesine dayanamaz. Amaç, "test ediyoruz bakalım ne kadar çıkabilecek" ise referans soğutucu değil su soğutma hatta mantık olarak LN2 kullanılması gerekir. Ama eğer amaç "kartı alan biri ekstra soğutma almadan ne kadar OC yapabilir" demekse o zaman da gerçekçi olmalısınız ve kartı diğer kartları test ettiğiniz gibi otomatik değerde test etmelisiniz. 778e çıktık hoeyyy diyorsunuz ama belki otomatiğe bırakınca o değerlerde kart çalışamayacaktır? (105 dereceden sonra kart otomatikman kendi hızını düşürüyor.) %100de 5800ler de 480ler de kesinlikle dayanılamaz, elektrik süpürgesi sesi çıkartıyorlar o da bi opsiyon değil. Kısacası neresinden tutsan elinde kalıyor "kart %28 OC oluyor ama %100 fan değerinde" lafı. Kullanıcı için gerçekçi olmayan OC değerlerinden bahsedilecekse "kart %80 overclock oluyor ama sıvı azotla" da diyebilirsiniz aynı şey.

3. Şuna kimse değinmemiş. Nvidia'nın Unigine galibiyetini, Unigine'de çok süper teseleyşın var diye vurguluyorsunuz tam 2 dakikalık bir videoyla, ve Nvidia kartların başarısız olduğu Battlefield'a "bizce burda sürücü problemi var" diye geçiştirip bir daha lafını bile etmiyorsunuz. BF: BC2 şu an dünyanın en popüler PC oyunudur ve GTX 480, HD5870 gibi kartlarda yavaşlayan (dolayısıyla ekstra performansın bi işe yaradığı, yoksa napiyim ben resident evil'da 100 fps yerine 150 fps varsa) ENDER oyunlardan biridir. Bir kartın BC2 performansı, Unigine performansından KAT KAT daha önemlidir ama siz Unigine performansı iyi diye araya 2 dakikalık video koyuyorsunuz, BC2 mağlubiyetinin üzerinde hiç durmadığınız gibi "bu bizce sürücülerden" diyorsunuz. Bunu ancak Jen-Hsun Huang yaparsa anlarım.

4. En kötüsünü en sona sakladım malesef. GTX'lerin hayvan gibi elektrik çekmesiyle ile ilgili yaptığınız analizde "79 Lira" yazısının altına koca koca "PhysX, CUDA, 3d vision" yazmışsınız. Gerçekten tüm videodaki en kötü nokta buydu, resmen Nvidia reklamı olmuş, grafik olarak verdiği mesaj direk "evet 79 lira ama bu özellikler müthiş olduğundan kesinlikle değer".

Daha bir çok nokta var ama unuttum şimdi. Bu yukarıdaki 4 noktanın 4ü de birbirinden önemli ve bana kalırsa bu incelemeyi komple kaldırıp yeniden çekmeniz gerekiyor.

denecek fazla bir şey yok zaten demişsin
    sonuna kadar aynı şekilde düşünüyorum.
    zaten yukarıda verdiğim sitede gtx480 için overclock ısı testi için senin dediğinin aynısı söylenmiş.
    ayrıca hoşgeldin

• hoşgeldin canım,bayadır uzaklardaydın.Yazını okumadımda vallaha ne yalan söyleyeyim videodan çok senin yorumunu bekliodum.inşallah bu yazından sonrada ban yemezsin(yazıyı okumadığım için içeriğini bilmiyorum şuan)
  • @annihilatör

Yazdığın 3. madde dahil sabahtan beri hemen hepsine değinildi. Ben şuna eminim ki İncelemeyi yapan ekip te bu kadar yorumdan sonra aslında daha farklı bir inceleme yapsak nasıl olurdu acaba? demişlerdir.

Ne olursa olsun ben "taraflı" demek istemiyorum, en azından öyle olmadığına inanmak istiyorum. Ve biz bu incelemeyi tekrar sil baştan yapacağız demenin de ayıp olmayacağını hatta forumca takdir toplayacağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 31 Mart 2010; 17:00:19 >
  • quote:

hoşgeldin canım,bayadır uzaklardaydın.Yazını okumadımda vallaha ne yalan söyleyeyim videodan çok senin yorumunu bekliodum.inşallah bu yazından sonrada ban yemezsin(yazıyı okumadığım için içeriğini bilmiyorum şuan)

valla yiyebilirim gibime geliyo, sülo61 yemiş sanırım

bu yüzden istediklerimi yazamadım tam olarak aslına bakarsan...

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@annihilatör

Yazdığın 3. madde dahil sabahtan beri hemen hepsine değinildi. Ben şuna eminim ki İncelemeyi yapan ekip te bu kadar yorumdan sonra aslında daha farklı bir inceleme yapsak nasıl olurdu acaba? demişlerdir.

Ne olursa olsun ben "taraflı" demek istemiyorum, en azından öyle olmadığına inanmak istiyorum. Ve biz bu incelemeyi tekrar sil baştan yapacağız demenin de ayıp olmayacağını hatta forumca takdir toplayacağına inanıyorum.

Doğru diyosun, kendileri taraflı mıdır değil midir bilmiyorum ama yaptıkları video son derece taraflı, bilemiyorum belki böyle olmasını istemediler ama sonuç feci...

• %100 ü geçelimde %65 yapsak idle 50C olsa bile yeter yeterki 80C fln aşmasın 5870 Load 85C oluo kimsenin buna bişi dedi yok şuan bana göre gtx 470 alınabilir hale geldi O.C dede iyi allah yolumu açık etsin
  • Kartı yüzde yüzde kullanacak olan var mı bilmem ama şunu biliyorum 5850 nin oc performansı daha iyi daha sessiz ve daha az güç çekiyor.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Tessellation teknolojisinin getirisi ve götürüsünü unigine üzerinde göstermenin tam olarak neresi yanlı bir tutum oluyor? Aynı test ATI kartlarda da aynı şekilde detay artışı sağlıyor. Bu video teknolojinin tam anlamıyla ne işe yaradığını anlatmak için oldukça etkili ve gerekliydi.

Test sonuçlarında Battlefield Bad Company 2 testlerinde sürücü problemi olduğu bariz bir şekilde ortada, bunu söylemek için nvidia fanı ya da nvidia pazarlama müdürü olmaya gerek yok GTX 470, GTX285 ile benzer performans sergiliyor sizce burada her şey normal mi?

Oyun testlerinde piyasada oynanan veya oynanmak istenen bütün oyunlara yer vermeye çalıştık. Bu oyunlar GTX480 incelemesinde de varlardı tam olarak oyunlarla ilgili sorunu anlamış değilim.

Hız aşırtma testlerinde her zaman fan %100 yapılarak kartın tam manasıyla neler yapabildiği ortaya konmaya çalışılır. Bundan önce de böyle yaptık, GTX 480 videosunda yer alan 1GHZ HD5870 de böyleydi o zaman kimse bir şey demedi :)

Değerlerde bir yanlışlık olsa testleri tekrarlayabiliriz fakat sonuçlarının değişeceğini umuyorsanız, testleri 100 kere de tekrarlasak sonuçlar değişmeyecek, kartlar elinize geçtiğinde sağlamasını yapabilirsiniz bu yüzden incelemenin tekrar yapılmasına gerek görmüyoruz.

GTX 480 incelemesinde kartlar kötü çıktığı için taraflı demeye cesaret edemeyenlerin GTX 470 biraz iyi bir grafik çizdi diye testi taraflı diye nitelendirmeleri de beklediğimiz bir şeydi. 6 gün boyunca geceli gündüzlü çalışmanın sonrasında ortaya konan sonuçlardan biz eminiz.

Bu güne kadar incelemelerimiz neticesinde ürün alma kararı veren kişilerin şikayette bulunduklarını görmedik, bu inceleme nedeniyle de göreceğimizi sanmıyorum zira videonun sonuçları ortada değerlendirmek size kalıyor.

Yurtdışında yer alan testlerle de sağlamasını yapabilirsiniz.

Sıcaklık konusunda merakı olan arkadaşlar için sıcaklık değerlerine ait tablo aşağıdadır. Ardıl testler sonucunda elde edilmiştir.

[simage]http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_gpu sicakligi.001.jpg[/simage]

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @ annihilator, kendi yorumlarımı ileteyim o zaman:

1. O video tesselation'ın görsel olarak neler katabildiğini gösteriyor. Biliyoruz ki aynı görüntüler HD5xxx serisi ile de alınabiliyor, yani nVidia'ya özel bir durum değil. Video'da nVidia'ya özel gibi gösterildiğini görmedim ben açıkçası. Onun haricinde tesellation için söylediklerine aynen katılıyorum.

2. Sizin söylediğiniz şey taraf durumunu değil, yapılan test şeklinin size göre mantıklı olmadığını gösteriyor çünkü HD5xxx serisi için O/C değerleri sunumu da DH tarafından aynı şekilde yapılıyor. Yani bu da nVidia'ya özel değildir. Size göre mantıksızdır, ona birşey diyemeyiz. Ama bana göre de default fan ayarında o/c yapıp değerini yazmak son derece mantıksızdır.
    Düzenleme: Mesut yeni tabloyu koymuş, umarım herkesi tatmin eder.

3. BC2'deki sorunun driver sorunu olduğu gayet ortada zaten. GTX480 ile GTX285 arasındaki farka bakılırsa yeni nesil kartlarda sürücüsel bir sorun olduğunı anlamak zor değil. Eğer gelip "BC2'de ATI eziyor, nVidia kötü performans sergiliyor (nokta)" denilseydi asıl taraflı yayın bu olurdu, o zaman da nVidia'yı destekleyen kişiler taraflı olunduğunu söyleyecekti.

4. Forumda son günlerde durmadan tartışılan ve doğru yanlış bilgiler sunulan bir konuya açıklık getirilmiş, faturaya yansıyacak miktarın aslında korkulduğu gibi çok da yüksek olmayacağı vurgulanmış. Yalan ya da yanlış bir bilgi değil, insanları kandırmaya yönelik yanıltıcı bir içerik de değil.

Not: Ben sadece bu videoyu izleyerek GTX470'in şu an için bence alınabilir bir kart olmadığı düşüncesine ulaşıyorum. Videoda artılar ve eksiler sunulmuş. Eksiler, bu kartı tercih etmemem için fazlasıyla tatminkar; HD5850 ile devam kısaca.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.