Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: War Ensemble

menem sen yanlış anlamışsın, 95C gösteren tabloda fan hızı otomatikde bırakılmış.. %100' e alınca 45 - 50C yi geçmiyor demiş..

eyvallah kardeş düzelttiğin için sağol
  • Testlere tam dikkat edilmemiş sanırım, bazı yorumlara bakılırsa. Otomatik ayarlanan fan hızı % 60-70 arası, tam yükte 95 derecede tutmuş kartları.

% 70 fan devrinde şu kadar ısınır, % 60'ta şu kadar ısınır diyenler için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Jedi -- 31 Mart 2010; 14:38:51 >
  • mesut bey mümkünse %100 yük altında oc li iken

%50 %60 %70 %80 %90 ve %100 fan hizlari icin sicaklik degerlerini talep ediyoruz

1 dakikalik furmark testleri kanımca yeterli olacaktır cok zamanınızı alacağını düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

mesut bey mümkünse %100 yük altında oc li iken

%50 %60 %70 %80 %90 ve %100 fan hizlari icin sicaklik degerlerini talep ediyoruz

1 dakikalik furmark testleri kanımca yeterli olacaktır cok zamanınızı alacağını düşünmüyorum

Kart sıcak olduğunu kabul etmemek için bir başka hamle daha... Klima alsınlar klima...
  • quote:

Kesinlikle yapılması ve paylaşılması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Gerçi Hd5970, 5870 ve 5850 incelemerinde bize ATI'cı diyenler ve alkışlayanlar yer değiştirmiş durumda :) buna alışmak gerekecek sanırım.

Ne yazık ki böyle bir durum var. Kendim HD5850 kullanıyorum ve burada zamanında 5xxx serisi için söylediklerime dayanarak beni ATI fanatiği şeklinde tanımlayan kişiler oldu. Bugün GTX4xx serisi için birşeyler yazsam birçok kişi beni bu sefer gelip nVidia fanatiği olarak göreceklerdir muhtemelen. Sırf bu tür muhabbetlere girmemek için yorum yapmıyorum konulara, düşüncemi ister istemez kendime saklıyorum.

Şu 2 videoyu izledim, kartların olumlu yanlarının dışında olumsuz yanları da açıkça söylenmiş zaten. Test değerleri verilirken bazı oyunlar için özellikle "nVidia seven oyun" olarak tanımlanmış. Bunlar olmasa bir nebze anlayacağım bu "taraflı" kelimesini ama şu anki haliyle garip geliyor.

nVidia'ya özel sayfa yapılması ile başlandı ve bu şekilde diğer markalar için devam edilecektir, önceden de söylendi bu. Fermi'nin ne kadar uzun süredir gündemde olduğunu, kullanıcılar tarafından nasıl takip edildiğini hepimiz biliyoruz. Şimdiye kadar hangi kart ya da parça için böyle bir süreç yaşandı ki? Tamamen olağandışı bir durumdur ve bu kadar gündemde olmasının sebebi kullanıcı tarafındaki taleptir. Bu talepler doğrultusunda site üzerinde radikal bir yenilikle markaya özel sayfa açılınca hemen "taraflı" yaftası yapıştırmak yerine sonuca bakmak ve biraz sabırlı davranmak gerek.

Video'da "gidin ve hemen bir Fermi alın" denmiyor, bunu ima eden en ufak bir söylem bile yok. Ya da "ATI öldü, yaşasın yeni kral nVidia" gibi manasız bir açıklama da yok. Kartın iyi yönleri, kötü yönleri ortaya konulmuş, test değerleri sunulmuş, gerisi son kullanıcıya bırakılmış. 10.3a sürücüsü kullanıldı diye videoyu yerden yere vuranlar, 10.3a ile 10.3 arasındaki "olmayan" performans farkını umarım biliyorlardır.

Not: Benim DH test merkezi ile hiçbir alakam yok, sadece forum üzerinde yetkim vardır. Yani birçok şeyi dışardan gayet iyi görebildiğimi düşünüyorum. Burada sizlerin ve bizlerin istekleri doğrultusunda birçok yenilik yapılıyor, videolar da bu yönde şekilleniyor. Yapıcı eleştiriler her zaman iyidir ama insanları ve yapılan işleri sizin düşüncenize uygun olunca tarafsız, uygun olmayınca taraflı ilan ederek kişileri yapılan işten soğutursunuz. Sergilenen davranış da karalama boyutuna ulaşır, bu da hoş olmaz.

İyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: mageji

quote:

Kartın %100 fan devrinde OC altında sıcaklığı 45 50 dereceyi geçmiyor.

burada mesut çevik'in bahsettiği değer idle durumdur. dünya üzerinde güncel hiç bir ekran kartı böylesine bir oc değerinde yük altında 45-50 derece olmaz. olsaydı ekran kartı dünyasında devrim olurdu.
    bunu load sanan ve bunun üzerine savunan kişilere,
    />

Adamların gözünde at gözlüğü var görmezler.

yok 3d gözlük var ondan göremiyorlar

ayrıca mageji, alıntı yaptığın yazı haber editörüne ait.. peki şunu sorayım madem idle durumu olduğunu biliyorsun.. %100 fan hızında yükteki sıcaklıkları nasıl?

heee, unutmadan bak bu elimdeki gtx 285 xxx versiyon.. %100 fan hızı

Nvidia GTX 470 video inceleme

tamam tamam, klima yok ama kasa balkonda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 31 Mart 2010; 14:10:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Kart sıcak olduğunu kabul etmemek için bir başka hamle daha... Klima alsınlar klima...

tamam sen klima alma 30 derece sıcaklıkta piş fakat ekran kartına 500+ tl bayil

fakat bunu heryerde soyleme dikkat et

• ne 500ü furkan.. adam 1400lira verdi ilk geldiğinde aldı 5970'i..
  • yahu şu fan hızı 100 de iken oc li ve yük altında gtx470 in sıcaklık değerlerini açıklayacak adam yok mu?
  • quote:

@ Bethrezen

Merhaba,

Bir firmanın sahip olduğu teknolojinin avantaj yarattığını söylemek için bu teknolojiyi destekleyen kaç firma, kaç uygulama var bunlara bakmak lazım.

Nvidia'nın CUDA teknolojisini kullanan ticari boyutta bir çok video işleme ve benzeri yazılım var. Hatta yazılımlar yanında Just Cause 2 gibi oyunlar da bulunmakta, ATI'ın sahip olduğu teknolojiyi kullanan elle tutulur bir uygulama gösterebilir misiniz? Teknolojiyi yaptım kullanın demek yetmez, arkasında durup her türlü desteği vermeniz gerekli ki insanlar para ve zaman ayırıp bu konu üzerinde uğraşsınlar.

3D görüntülemede renkli gözlük ile Shutter Glass'ı kıyaslamadan önce bir denemenizi öneririm. Ayrıca 3. parti bir uygulama ile Nvidia'nın dünyanın önde gelen monitör üreticileri ve oyun geliştiricileri ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyi kıyaslamak oldukça enteresan olmuş.

Shutter Glass'lar her ne kadar görüntünün gözlüksüz görüldüğü zamanki kadar rahat bir deneyim sunmasa da karton gözlüklerle mukayese edilemeyecek kadar üstün bir görüntü kalitesi sunuyorlar. Bu nedenledir ki Sony ve Panasonic gibi devler de Shutter Glass teknolojisi ile 3D görüntüleme teknolojileri geliştirme yoluna gittiler.

Arkasında üreticinin durduğu, para yatırdığı, geliştirdiği, bu teknolojiden yararlanmak isteyenlere her türlü imkanı sunduğu bir teknoloji, kullanılır ve bu teknoloji için o firmanın avantajı diyebiliriz. Videoda bu yüzden Nvidia'nın CUDA'sı 3D Vision'ı, PhysX'i var ATI'da sadece Eyefinity var dedim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

duydunuzmu fanatik aticiler
    ati yapmıyorsa yapamıyorsa siz destek olun fazladan kart alın ve atiye maddi güç sağlayın

nvıdıanın böyle bir çözümü ve baştan bir çalışmasıda vardı arkalarına viewsoniciği alarak
    http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/x-series/vx2265wm-fuhzion-lcd.htm

adamlar artk fps en yukarıya taşıyacağım yada sadece fpslere odaklanmadı ati gibi kartı cilalayıp sunmadı yeni şeyler katdı bu diğer firmalarla paylaşdı ortak projeler yürüttü bu video ile trde gtx 470satışları patlar....
    güzel video olmuş nerydeyse çoğunda 5870in önünde dx 11de gtx 470fazlasıyla yeterli bunu görüyoruz
    yüzde %28 o.c sadece maşallah diyorum bunlar o.c olmaz olursa yanar tutuşur bozulur diyenlere gelsin bu video
    bu testler için yanlı taraf tutuyor diyenler ise başka forumlarda takılabilir

kartlara çok pahalı vs diyorsunuz ama tr fiyatlarını neden baz alıyorsunuz yurt dışında 350dolar civarında gtx 470yahu...
    http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx470&x=0&y=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 31 Mart 2010; 14:31:18 >

• Arkadaşlar Merhaba,

Söz ettiğim sıcaklık değeri yük altındaki değerdir. Eğer elinizde hız aşırtabildiğiniz bir hd5850 veya üzeri bir kart varsa fanı %100'e alarak deneyin farkı görün.

@cefurkan

Akşama doğru belirttiğiniz şekilde gerçekleştirdiğimiz testlere ait sıcaklık sonuçlarını bu konuda bulacaksınız. Furmark yerine Unigine Heaven 2.0 Extreme Tessellation modunda tam benchmark alacağız. Böylece daha gerçekçi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz.

Ek olarak Donanimhaber.com olarak geri sayım gerçekleştirdiğimiz bir başka kart olan ATI HD2900XT konusuna buradan ulaşabilirsiniz. Bazı arkadaşların nvidia sayfası, geri sayım vs sorularına belki cevap olur...

http://forum.donanimhaber.com/m_14477721/tm.htm

• Öncelikle video inceleme için teşekkürler. Gayet güzel olmuş. Nvidia kartların site tarafından incelenmesi, Nvidia tarafgirliğini değil, sitenin başarısını gösterir. Açıkçası testlerin taraflı olduğu iddiasını kötü bir yakıştırma olarak değerlendiriyorum ve bir cümle ile temas etmek istedim.

Esas belirtmek istediğim ise, yapılan yorumlardaki tarafgirlik; bir firmanın tarafını tutarak icabında zorlama yorumlar yapılması, güncel tabirle fanatizm. Birden fazla firma birbiriyle kıyasıya rekabet ediyor ve firmanın sempatizanları da kendilerini firma tarafında konumlandırıyorlar, adeta savaşın bir tarafı olarak. Biraz farklı bir perspektiften bakalım; firmalar kıyasıya rekabet halindeler ve birbirleriyle savaşıyorlar. Ama ortak bir amaçları var, ürünlerini satmak. Yani sizin paranızı almak istiyorlar. Bu durumda kendinizi herhangi bir firma tarafında değil, kendi tarafınızda konumlandırmalısınız çünkü firma farkı gözetilmeksizin siz hedefsiniz. Yani aslında herhangi bir firma tarafında değilsiniz, üçüncü bir tarafınız.

Gelelim şu anki tabloya. Nvidia iddia ettiği gibi DirectX 11'in donanım tabanlı desteklenmesi ve sektörde ciddi bazı değişikliklerin peşinde, tıpkı kendi perspektiflerine göre çözüm üretmeye çalışan diğerleri gibi. Şu an için Nvidia'nın yeni nesil çözümleri daha istikrarlı gözüküyor testlerde de açıkça görüldüğü üzere ama fiyat ve ısınma konusunda sorunları var. Görüldüğü kadarıyla henüz tam olarak işi becerememiş durumda. İleride umuyorum çözülür. Anlamadığım bir diğer şey ise, Nvidia'nın oyunlardaki desteği, yani bir artısı sebebiyle eleştirilmesi, tuhaf bir mantık açıkçası.

ATI ise DirectX 11'i çalıştıramayan DirectX 11 ekran kartları satmış bunca zaman. Bunu Nvidia ekran kartı testleriyle daha iyi görmüş olduk. Zaten revizyona gitmeleri de bunu gösteriyor. Hadi sıfırdan bilgisayar yenileyenler için önemli değil de, iyi bir DX10 ekran kartı olup da sırf DX11 için bu altı ay içinde ATI kart alanlar ne hissediyor acaba? Ben şahsen kendimi kandırılmış hissederdim.

Şimdi birileri çıkıp aynısını eskiden Nvidia da yaptı der; ben de onu diyorum zaten. Biz firmaların hedefiyiz, neden kendimizi herhangi birinin tarafında konumlandırıyoruz?

Dikkat ediniz, DirectX 11'i oyunlar ne zaman kullanmaya başladı? Oyuncular arasında Windows XP kullanımı iyice düştükten sonra. Yani üretilen yazılımlar bir pazar değerlendirmesi sonucunda şekillendiriliyor. Yukarıda bazı yorumlarda da görüldüğü üzere; sentetik testler önemsiz, pratikte oyunlarda DirectX 11 fazla kullanılmıyor, ATI kartları onlar için de yeterlidir şeklinde bir düşünce var. Ben biraz farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Acaba ileride oyun yazılımcıları DirectX 11 komutlarını kullanırken, ATI'nin şu dönemde sattığı iki milyondan fazla ekran kartını ne derece değerlendirecek ve oyunlardaki DX11 seviyesini ne derece kısarak, görsellikten kırpacaklar?

Sonuçta bana göre bir ara dönemden geçiyoruz ve görüyoruz ki, firmaların yeni nesil çözümleri henüz tam manada olması gereken noktada değil. Ben mevcut fotoğrafı bu şekilde okuyorum; ATI Nvidia'yı dövdü veya Nvidia ATI'yi dövdü şeklinde bir Fenerbahçe-Galatasaray fanatizmiyle değil...

• quote:

tamam sen klima alma 30 derece sıcaklıkta piş fakat ekran kartına 500+ tl bayil

fakat bunu heryerde soyleme dikkat et

Kim dediki sana bende klima olmadığını? Canım benimmm...

Nvidia GTX 470 video inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 31 Mart 2010; 14:21:01 >

• quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Söz ettiğim sıcaklık değeri yük altındaki değerdir. Eğer elinizde hız aşırtabildiğiniz bir hd5850 veya üzeri bir kart varsa fanı %100'e alarak deneyin farkı görün.

Bu yeterli olmuştur sanırım birkere referans soğutucularda %100 fan devrinde bekleme durumunda sıcaklık ortalama 30C'ye kadar düşer bilmeyenlere duyurulur.
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mart 2010; 17:10:56 >

• GTX470 Overclock altında beklediğimden daha iyi çıktı valla.
    Hem güç değerlerine bakarsak, hemde fan %100 çalışırken 95 derecenin altında çalıştığını düşünürsek.
    GTX470(OC) + Sıvı soğutma kullamak direk GTX480 almaktan daha uygun gibi.
    Hem daha serin çalışır hemde daha az güç tüketir.
    Zaten sonuçlara bakarsak 1-2fps kaybı var GTX480'e göre GTX 470'in overclocklu halinin. Pekte önemsenmeyecek değerler o fps değerlerine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 31 Mart 2010; 14:38:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Bu yeterli olmuştur sanırım. Kendini birşey biliyorum sanan tipler yokmu
    />
    birkere %100 fan devrinde bekleme durumunda sıcaklık ortalama 25C'ye kadar düşer.

arkadaşım lütfen sallamadan konuşalım. benim 8800 gtx bile hr-03 plus +92mm fan full fan hıızında masüstünde 45 derecenin altına hiç düşmedi.. sen nası o elektirikli sobayı fanla idle da 25 e düşürebiliyosun.. oda sıcaklığı bi kenara kasa içi sıcaklık zaten 30 derecedir hangi havayı döndürüyo bu fan?

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Bu yeterli olmuştur sanırım birkere referans soğutucularda %100 fan devrinde bekleme durumunda sıcaklık ortalama 25C'ye kadar düşer bilmeyenlere duyurulur.
    />

ahhhh canım benim,yükte değilken oda sıcaklığı kaç ki 25 dereceye düşürüyosun sıcaklığı,bide ortalama yazmışsın.Ortalaması buysa minimumu kaç ki,kışın dışardamı kullanıosun ekran kartını

• @ kadir_metallica
    Benim bulunduğum ortam fazla sıcak değil ayrıca kasa içi havalandırmamda iyi, HD 5850 ile denemiştim beklemede 1dk olmadan 25C'yi gördüm hadi GTX 470'de 5C fazla olsun bu gpu'lar fazla transistör içeriyor ama 40nm ve çalışma voltajlarıda daha düşük. Bakalım adam akıllı sıcaklık testleri gelsin ondan sonra görelim.

@ dogo argentino

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mart 2010; 16:59:23 >
  • yani donanım haber yöneticilerinide anlamamaya başladım,tamam testler tarafsız olabilir(ben buna inanıyorum)ama kıyaslanan kartlar 5850 ile 470 ise testlerde 5850 nin de hızaşırtılmış halinin ortaya konulmaması testler tarafsız olsa bile taraflı olduğunu insana düşündürür.O yüzden yapılan testler tarafsızda olsa burda taraflı diyen insanların dediklerinin yöneticileri rahatsız etmemesi lazım diye düşünüyorum çünkü bu sizin hatanız.Yaptığınız test tarfsız bile olsa taraflıymış gibi düşündürcek bi test koymuşsunuz ortaya.Ha şimdi bazıları 5850 ninde hızaşırtılmış testi eklenicek diyecek,bu yorumlar yapılmadan önce eklenmesi lazımdı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.