Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ekran kartı ülkemizde en az 1.000 TL'ye satılacak. İsterse %50 overclock olsun, buna 1.000 TL verip alacağıma 500 TL verir HD 5850 alırım hem gürültüden başım ağırmaz hem de eve trafo kurmama gerek kalmaz. Nvidia Physx'le CUDA'yla falan milleti kandıracağına fiyatlarını gözden geçirsin.
  • Aylardır ekran kartı tavsiyelerinde, "daha yeni teknoloji directx11 tess". diyerek, adeta haykıran tarafatarlar tarafından, Ati önerilirken, şu anda özellikle ati'ye maal edilen bu yenilikleri , Nvidia nın çıkardığı yeni mimariyle heleki directx 11 deki, tess . deki başarımının, mevcut rakiperinden ciddi anlamda yüksek olduğunun görülmesinden sonra, diğer yan özelliklerini de katarsak, yurtdışı fiyatlarıda baz alarak kesinlikle gtx 470 tercih sebebidir
  • mesut çevik kilit noktayı belirtmiş fiyat! sistem tavsiyelerine bakın 100 tl için bile ne donanım değişiklikleri oluyor sistemlerde uçuk bir fiyattan satışa başlarlarsa 2 jenerasyona kadar özel üretim kartlar olarak sınırlı sayıda kullanıcıya ulaşacağını düşünüyorum şu an en az 71 tane 5850 kullanıcısı var burada gtx470'in bahsedilen fiyatlarla bu rakam ulaşabilmesi imkansız gibi duruyor.
  • tüm yazılanları okudum ve genel bir yazı yazacağım.
    şimdiye kadar iyi yada kötü bir şekilde donanımhaber videolarını izledik. onlara yaptıkları bu zahmetli çalışma için teşekkürler.
    ancak bugün tekrar derinlemesine incelemeye baktığımda ciddi olarak nvidia tarafından izlenen bir inceleme farkettim.
    sanki nvidia türkiye ofisi bir tanıtım videosu düzenlemiş.
    oyunlar nvidia tarafından daha fazla performans veren çünkü nvidia tarafından desteklenen oyunlar bir çoğu.
    sıcaklık değerleri oc altında yok ki bu başlığa attığım ilk mesajda bunu yazmıştım. ilk dikkat ettiğim ve edeceğim kısım orasıydı. hatta sırf video'u o amaçla izledim diyebilirim.
    keza 470'in anandtech ve benzeri donanım sitelerinde ki performansından haberdardım.
    ancak daha öncede dediğim gibi hayal kırıklığına uğradım.
    bu tarafsız bir test olmamış. tarafsız test olması açısından her şartın eşit olması gerekmektedir.
    oc ağırlıklı olduğu söylenen bir inceleme testinde oc sıcaklık değerlerinin verilmemiş olmasını kabul edemiyorum kusura bakmayın
    tarafsız bir test olduğu söylenen bir incelemenin nvidia bazlı oyunlar altında test edilmesini de anlamıyorum.
    Fermi kötü bir mimari değil. dx11 başarısı zaten biliniyor. ancak bu başarım tessallation ağırlıklı uygulamalarda daha çok belirgin olarak kendini gösteriyor. ancak burada şu şekilde bir izlenim çıkmış. fermi dx11 altında destekleyen her oyunda en hızlı çözümdür.
    buna katılmıyorum. evet dx11 başarımı ferminin daha iyi bunu bende kabul ediyorum. ancak,
    objektif bir yaklaşım değil bu incelemedeki. sonuçta oyununa göre değişir. nvidia bazlı oyunları ele alırsanız nvidia iyidir. ati bazlı oyunları ele alırsanız ati iyidir.
    objektiflik açısından hepsini barındırmak zorundaydınız. daha doğrusu hepsini eşit şart da test etmeliydiniz. örneğin ATI de beta driver kullanılmış + optimizasyonu bozuk olan oyunlar seçilmiş metro 2033 gibi.
    incelemenizde ayrıca, burada 470 oc ile 480 ile aynıdır imajı çizilmiş.
    insanlardan tavsiyem büyük donanım sitelerinin incelemelerini de göz alarak baksınlar ve karşılaştırsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 31 Mart 2010; 13:08:58 >

• malesef son zamanlarda donanımhaberin incelemelerini pek tarafsız bulmuyorum.
    ayrı bir nvidia sayfası açan bir siteden de tarafsızlık beklemiyorum.
  • quote:

Kartın %100 fan devrinde OC altında sıcaklığı 45 50 dereceyi geçmiyor. Dediğim gibi bu değer tamamen yanıltıcı, sonuç olarak Fan %100 devirde açık. Eğer gürültü oranını merak ediyorsanız Hd5850 veya Hd5870'in fanını %100 açmayı deneyebilirsiniz pek fark yok.

fan devrini %100 açtığımızda dediğiniz gibi fan çok gürültülü çalışıyor bunda hem fikiriz. ama ben videoyu izledim eğer yanlış anlamadıysam (yanlışım varsa lütfen düzeltin) fan hızı %100 altında oc li olarak 95 derecede demişti Mesut bey!!!
    ama yıkarıdaki alıntıda farklı bir ifade edilmiş acaba ben mi yanlış anladım
  • menem sen yanlış anlamışsın, 95C gösteren tabloda fan hızı otomatikde bırakılmış.. %100' e alınca 45 - 50C yi geçmiyor demiş..
  • Arkadaşlar merak ettiğim bişey var. Videodaki tessalation demosundaki görsel farklılık, oyunlarda da bu kadar hissedilir fark yaratıyor mu?
  • ciddi anlamda yüksek dediğin uningine mı ?
  • ben ne nvidia ne de ati fanıyım ve uzun süredir takip etmekteyim bu piyasayı..velhasıl ne kadar konuşulursa konuşulsun bu kartların sıcaklıklarıyla güç tüketim değerlerinde bir sorun var..güç tüketimini geçtim hadi çünkü bu kartları alabilen insanlarda yeterli güç kaynağı vardır ve kartların faturaya etkisinide gördük..bu kartın performansı çok iyi, hatta oc potansiyeli çok hoşuma gitti..ama bir revizyon şart kartlara..teknolojinin ilerlemesi sadece yazılımla olmamalı..
    benim tavsiyem bu kartı almak isteyenlerin yeni revizyonu beklemesi..parasının karşılığını tam olarak o verir bence..(Ce Furkan sen hariç sen alıp testlerini koymalısın forumdakiler için )

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

3D görüntülemede renkli gözlük ile Shutter Glass'ı kıyaslamadan önce bir denemenizi öneririm. Ayrıca 3. parti bir uygulama ile Nvidia'nın dünyanın önde gelen monitör üreticileri ve oyun geliştiricileri ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyi kıyaslamak oldukça enteresan olmuş.

Yaklaşık 1 ay 3d vision kullandım ve kesinlikle bu teknolojiden hic memnun kalmadım.

3DVISION: Ekranda ciddi kararma + Ghosting (çift görüntü) + Sürücü sorunları + %60performans düşüşü vs... herşey fazla kart sattırmak için.
    PHYSX: Ortada uçuşan kağıtlar + 2patlama efekti + %50performans düşüşü.. bunun açık bir standard olmamasını hala anlayamıyorum.

Bu arada farkındaysanız Nvidia physx ve 3dvision özelliklerini sadece kendi kartlarında çalışmasını sağlayıp
    kartları almayanları cezalandırıyor. Just cause 2'de cuda ile yapılmış simulasyonun benzerini crysis buna
    gerek kalmadan yaptı. hiç aham şaham birşey değil bence yine klasik bir NVidia PR'ı...

Nvidia ekran kartı ürtecisi kimliğinin yanında iyi de bir pazarlama firmasıdır ve bu işi gerçekten çok iyi yapıyor.
    Biz oyun firmalarıyla beraber çalışıyoruz imajı ile kartlarını satmaya çalışıyor ama doğruyu söylemek
    gerekirse: CUDA,PHYSX,3D VISION.. bunların hiçbiri bence oyun deneyimini ciddi anlamda değiştirecek hamleler değil..
    Sadece kartın kutusunda güzel duruyor özellik bakımından. my2cents

Elindeki 5850 cf'ı fermi için satan ve fermi çıkmadan sırf 3dvision için orjinal nvidia 3d gözlük ve 120 hz monitör alıp elinde patlayan ve tüm bunlardan sonra 120gb ps3+4 oyun fiyatına tekrar 5970 alan biri için gayet acıklı yorumlar

Edit:
    CUDA oyun için geliştirilmiş bir teknoloji değil
    Physx şuan için oyunlara hiçbir getirisi olmayan hatta birkaç kağıt duman efektine oyunu eziyet derecesinde gereksiz performansını düşüren şimdilik gereksiz bir artı
    3D vision daha yeni yeni yaygınlaşmaya başlamış monitör seçenekleri çok kısıtlı oyunlara olan yazılım desteği oturmamış bi teknoloji
    Fermideki sıcaklıklar güç tüketimi gerçekten bir hayal kırıklığı bukadar zaman bekleyipte performansa ciddi bir katkısı olmadığı halde diğer unsurlardan bari bir artı getir sırf teknolojiye yüklenmekle olmuyo
    Pazarlama firması alla alla gönüllü ticaret satışımı yapıcaktı beğeniyosan al git beğenmezsen getir

Haaa unutmadan batmande ati kartlar fizik açılıyo denince heycanlanan bi grup taraftar forumun ekran kartı bölümünde ilk 2 sayfayı linç etmişti;
    *denedim olmuyo lütfen yardım
    *yardımcı olun yapıyorum yapıyorum olmuyo lütfen nasıl açıcam
    *kağıtlar neden uçuşmuyo yardım edin kafayı yicem
    vs vs topiklerle dolmuştu

Ozaman neymiş ati veya nvidia'da olan yenilikçi teknolojilere b*k atmadan önce getiri ve götürüsünü tartıp yoruma katmak gerekiyomuş yok o yaramaz,bundan bi iş çıkmaz vs vs komik yorumlara gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 31 Mart 2010; 13:48:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Kartın %100 fan devrinde OC altında sıcaklığı 45 50 dereceyi geçmiyor. Dediğim gibi bu değer tamamen yanıltıcı, sonuç olarak Fan %100 devirde açık. Eğer gürültü oranını merak ediyorsanız Hd5850 veya Hd5870'in fanını %100 açmayı deneyebilirsiniz pek fark yok.

Nvidia'nın koyduğu yasak vs gibi şeyler söylerken lütfen dikkatli olun. Bu testte elde edilen verilerin sağlamasını yapmak çok da zor değil...
    Varsa şüpheniz kartı alan arkadaşlarınızdan rica edip testleri sizler de yapabilirsiniz...

Gerçi Hd5970, 5870 ve 5850 incelemerinde bize ATI'cı diyenler ve alkışlayanlar yer değiştirmiş durumda :) buna alışmak gerekecek sanırım.

Son olarak söylemek istediğim şey tablolarda her şey ortada varsa aklınıza takılan bir şey diğer sitelerdeki test sonuçları ile de karşılaştırabilirsiniz. Kalkıp testleri çarpıtacak halimiz yok tabiki.

Bu günlük benden bu kadar, lütfen her iki videoyu da izlemeden (GTX480 ve GTX470) tablolarda kim kimi geçmiş kaç testte önde, kimde hangi teknoloji var dinlemeden eleştirmeyin. Eleştirirken de vurmuş kırmış dökmüş yerine varsa aklınızda savunduğunuz sağlam kanıtlarla ayakta tutabildiğiniz bir şey onun üzerinde durun ki tartışırken diğerleri de bilgilensin...

Sevgiler,
    Mesut Çevik

valla ne yalan söyliyeyim oc ve 45-50 derece olayına şok oldum bence gayet iyi (fan devri %70 olarak bırakılırsa 65-70 dereceyi görecektir) buda demektir ki gtx480 oc olmadan %70 fan devir ile çalıştırılsa en fazla 60 derece görecek

not: alıntıda kırmızı ile işaretlenmiş bölümdeki arkadaşları ben hiç göremedim bu forumda özellikle 2 kişi var zaten adını söylemeye gerek yok herkes tarafından bilinen bunun tam tersi istikamette çalışmalarını sürdürüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihandark -- 31 Mart 2010; 14:19:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

menem sen yanlış anlamışsın, 95C gösteren tabloda fan hızı otomatikde bırakılmış.. %100' e alınca 45 - 50C yi geçmiyor demiş..

Bence Mesut orda 45-50C derken boştaki sıcaklıktan bahsediyor olabilir. Hem %28 oc edilecek hemde yük altında 45-50C yi geçmeyecek. Biri bunu bana izah etsin o zaman.

Ben bugüne kadar hiç fan devrini 100 e alarak denemediğimden gerçekten merak ediyorum. O kadar etkili olabilir mi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 31 Mart 2010; 13:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Nvidia'nın koyduğu yasak vs gibi şeyler söylerken lütfen dikkatli olun. Bu testte elde edilen verilerin sağlamasını yapmak çok da zor değil...
    Varsa şüpheniz kartı alan arkadaşlarınızdan rica edip testleri sizler de yapabilirsiniz...

Gerçi Hd5970, 5870 ve 5850 incelemerinde bize ATI'cı diyenler ve alkışlayanlar yer değiştirmiş durumda :) buna alışmak gerekecek sanırım.

Son olarak söylemek istediğim şey tablolarda her şey ortada varsa aklınıza takılan bir şey diğer sitelerdeki test sonuçları ile de karşılaştırabilirsiniz. Kalkıp testleri çarpıtacak halimiz yok tabiki.

Bu günlük benden bu kadar, lütfen her iki videoyu da izlemeden (GTX480 ve GTX470) tablolarda kim kimi geçmiş kaç testte önde, kimde hangi teknoloji var dinlemeden eleştirmeyin. Eleştirirken de vurmuş kırmış dökmüş yerine varsa aklınızda savunduğunuz sağlam kanıtlarla ayakta tutabildiğiniz bir şey onun üzerinde durun ki tartışırken diğerleri de bilgilensin...

Sevgiler,
    Mesut Çevik

%100 deki sıcaklıklar oldukça güzel

yazın %60 fan hızı ile maksimum 95 derecede kartı stabil tutmanın mümkün olacağını düşünüyorum

%60 fan hızıda kulakları rahatsız etmeyen bir hız genelde

• en azından sözde kendi rakibi olan 5850 nin vmod sonuçlarıda konulmalıydı.. 1ghz de, 5870 1ghz ye yakın sonuç veriyor.. eksik olan paralel işlemci birimi farkı da 470-480 arasındaki fark kadar olur en çok.. yani arasında en az 6 ay boyunca 2 kata yakın fiyat farkı olacak ürünün gerçek sonuçlarını görmüş olurduk..

@Mesut Çevik
    test sonuçlarını tabiki değiştirmezsiniz ama 5850 1ghz sonuçları olmaması bana göre taraf olmadır.. sonuçta 5850nin rakibi olduğunu belirtiyorsunuz kartın ama oc testlerini koymuyorsunuz.. 285 i fln koyana kadar daha etkili olurdu o.. ve oyun seçimleri genelde nvidia lehine kullanılmış.. ayrıca bad company 2 de düşük çıkınca "sanırım bir driver problemleri var bu oyunda" demek de fermi de taraf tutmadır benim açımdan.. daha önceki nvidia testlerinde bu kadar taraf tutma hissetmemiştim 480 incelemesi dahil.. burada buram buram soluyoruz o havayı..

sonuç olarak zaten 5850 den biraz daha iyi olacağı bilinen birşeydi.. önemli olan değip değmeyeceği.. 1000 TL den giriş yapacağı ve uzun süre yakın seyredeceği belli.. tessellation farkı unique ile değil şuan oyuna en iyi uygulanmış oyun ile gösterilseydi keşke.. o zaman görmüş olurduk tam olarak.. tesselation u kötü demiyor kimse.. ama daha iki serinin de 3.revizyonu anca kaldırır unique gibisini.. eğer aksini iddaa edecek biri varsa 8800 döneminde bile göklere çıkarılan physX i açıp o kartlarla deneyebilirler.. daha yeni adam gibi uygulanmaya başlandı birkaç oyunda.. ve daha yeni 40-50 fps verebiliyor fermi bile.. (batman) metro da daha vahim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 31 Mart 2010; 13:50:35 >

• quote:

Kartın %100 fan devrinde OC altında sıcaklığı 45 50 dereceyi geçmiyor.

burada mesut çevik'in bahsettiği değer idle durumdur. dünya üzerinde güncel hiç bir ekran kartı böylesine bir oc değerinde yük altında 45-50 derece olmaz. olsaydı ekran kartı dünyasında devrim olurdu.
    bunu load sanan ve bunun üzerine savunan kişilere,
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 31 Mart 2010; 13:50:48 >
  • @ Mesut hocam %100 fan devirinde yük altındaki sıcaklık mı 45-50 derece yoksa bu değerler masaüstü değerleri mi ki bana masaüstü değerleri gibi geliyor. Daha önce cevap verdi iseniz kusura bakmayın kolay gelsin, iyi günler.
  • Bırakın artık hangisi iyi hangisi kötü herkes istediğini alsın kullansın bu tartışmadan bi sonuç çıkmaz

Testler her iki tarafada çekilebilecek özellikler barındırıyo

Mesut bey in gözlük hikayesi her şeyi anlatmaya yetiyo
  • Arkadaşlar load daki sıcaklıkların olması imkansız bende Palit 8800 gt sonic var şu eli yüzü düzgün fanlı olanlardan var %33 fan hızı ile masaüstünde 50-55 derece.
  • bu sıcaklık değeri yük altında O/C li iken alınan değer mi ? yoksa normal saat hızlarındaki değer mi ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.