Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
774.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polaris 10:http://forum.donanimhaber.com/m_117138582//tm.htm#117248748

Vega 10:http://forum.donanimhaber.com/m_117132848//tm.htm

AMD'nin çekirdek yapısı farklı, yüksek saat hızlarına çıkmaya çok elverişli bir yapıda değil. Nvidia'daki gibi OC yüzdelerini AMD tarafında görmek zor. Ancak önceki nesle göre 14nm FinFet, saat hızında ortalama %25'lik bir artış verecektir. Yani, AMD'nin yeni R9 400 serisini 1250-1300MHz dolaylarında göreceğimizi umuyorum.

• BSC Titan X diyor ama
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nvidia_GTX_1070in_Benchmark_Testleri_Sizdi-83758.htm
    http://www.bolumsonucanavari.com/
    Vallahi çok sevindim. herkes kaliteli ve baba ekran kartına sahip olabilecek, sorunsuzca oyunları oynayabilecek. 1070 ülkemize oranla bile fiyatına göre iyi performans sunuyor gibi görünüyor.

• mamad kullanıcısına yanıt
    Hocam amdnin yeni kartları ile nvdia eski kartlarına cevap verme gibi bir durum yok. Ama daha 1 ay öncesine kadar yeni nesil ile ilgili testler ortada yokken herkes doğal olarak mevcut(eski) nesil ile karşılaştırıyordu. Kaldı ki yeni nesli eski nesil ile karşılaştırmak da doğal. Sonuçta bu kartlar hala piyasada. İlk aşamada çıkacak olan amd polarisler gtx1070 seviyesinde olmayacak zaten. Vega mimarili kartlar gtx1070/1080 seviyesi olacak. Ama r9 480x için beklenti gtx980/fury performansını yarı fiyata ve güç yüketimi ile vermesi. Gtx980ti perfomansı keşke verse ama şu an öyle gözükmüyor. Küçük nanometre ve eğer kullanırlarsa gddrx bellek avantajı sayesinde sağlam bir hız aşırtma ile gtx980ti performansı (en azından stok seviye) olmasa bile ona yaklaşabilir bir nebze. Ayrıca dx12 destekli oyunlarda da bir avantaj yakalar. Ayrıca bu imkanları 300usd altı bir fiyat ile vermesi bekleniyor. Tabiki bunların hepsi 3-4 gün sonra netleşecek.

Yoksa orta seviye diyeceğimiz kartlar olmuş 1500tl. Forum ahalisi 3000tllik kartları almak için can atar halde. Nvdia kullanıcıları kendi arasında birbirine girmiş. Bu ortamda AMD iyi performanslı ve uygun fiyatlı kartlar çıkartsın da herkesin işine yarasın. Güzel olmaz mı? Kime ne zararı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Mayıs 2016; 18:38:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

4K monitörler de 1500-2000 lira. Ülke fark etmiyor, kargo ve gümrük ile 1500 lirayı geçiyor. 2K 90Hz üzeri monitörler yine öyle. Onları geçtim, 1080p 144Hz monitörler bile 1000 liradana aşağı değil. G-Sync de olsun derseniz x1.5-2 yapmak lazım. Ekran kartı kadar da monitöre para vermek lazım. Oldu size 4 bin lira. Burada çoğunluk bu kartları çıktığı gibi parayı basıp alacak gibi konuşuyor da kartlar çıkınca onların çoğu almayacak. 1000-1500 liraya düzgün bir kart alırım, 2K 60fps verecek cinsten, FHD'de de 60'a dokunmadan gider, 60'a sabitler kullanırım. 1-2 oyun haricinde input lag düşüneceğim yok nasıl olsa, onlarda da zaten şimdiki sistem de 100fps'ye dayanıyor, hatta geçiyor. Param cebimde duruyor, bakıyorum piyasada ne var ne yok diye. Daha HD 6950'leri bile satışa koymadım. AMD kartları göreyim, birkaç oyun çıksın, onların testlerini göreyim, fiyatları göreyim, ondan sonra bakarım, değer dersem değiştiririm, yoksa 1080p'de 6950 CrossFire ile devam ederim 1-2 sene daha. Yetmiyor, gitmiyor diyeceğim bir şey olmadı daha. Artık 4xMSAA açamıyorum bazı oyunlarda, FXAA açıyorum sadece, 60fps altını da görüyorum GTA V, Witcher 3 gibi oyunlarda ama olsun, idare etmekten fazlasını yapıyor şu anda. Oyun vardır, 60fps bile yeterli gelmez, oyun vardır, 30fps'e düşse de rahatsız etmez. Benim oynadığım oyunların en azından yarısı ikinci grupta. AoE3'te 30fps veya 60 fps fark etmiyor, Cities Skylines'a dadandım şu sıralar, 30fps sabitledim, 195 binlik şehirde bile sorun olmuyor. GTA V'te 60fps veya 40 fps benim için pek fark etmiyor. O yüzden bazıları gibi takıntım yok. 4K olsun 144fps olsun derdinde değilim. 23.6" monitörümle aramda 1 metre civarı mesafe var, 2K veya 4K olmuş bana fazla fark etmeyecek. Olsa fena olmaz ama fiyatıyla beraber kendi açımdan değerlendirince değmez diyorum. 2000 liram cebimde dursun; yer, içer, gezer, eğlenir, istediğimi istediğim zaman alırım.

Bu arada forumda zaman zaman denk geliyorum, imzasına sistemi koymuş, belli ki o sisteme balyayla para verilmiş... Ama bakıyorsun 35GB AKK'li internet kullanıyor, korsan oyun oynuyor, türlü türlü cimrilikler yapıyor. Artık şaşırmıyorum. Ya o kişilerde imzalarındaki sistemler yok ya da kafaları farklı çalışıyor. 980Ti'ım olacak, bir ekran kartına 2500-3000 lira vereceğim ama 35GB AKK'li internet kullanacağım. Oyun oynamak için alınmadıysa o kart ne işe yarar? Oyun için alındıysa 35GB AKK'li internet de neyin nesi? 5 yıldır bilgisayarımı aldığımdan beri ilk defa bir ekran kartı serisinin konusunu bu kadar takip ediyorum, 3 yıl bölüme girmemiştim bile. Demek ki benim kartlar miadını dolduruyor ama diğer taraftan bana da güzel gözlem fırsatı verdi. Forumda neler dönüyor gözüküyor konuda. Ölücüler 9xx serisi düşürme peşinde, 9xx serisine yığınla para bayılanlar yakın zamanda 9xx ölmedi, bak 1xxx tokatlıyor diye kendilerini avutuyor, konudaki 100 kişiden 80'i 1070 veya 1080 alacağını yazıyor, 10 kişi 1080Ti diyor, 10 kişi de benim gibi ne var ne yok, ne olur, eldekini değiştirme vakti gelmiş mi diye takılıyor konuda.

Akıcılık hususu dışında aşağı yukarı aynı kafadayız zaten sizinle. O da kişiden kişiye değiştiği için farklı oluyor dediğiniz gibi (bazımıza 30 FPS, bazımıza 60 FPS, bazen oyununa göre vs. gibi).

Yazdığınız çoğu konuda da haklısınız. Maalesef ki son birkaç yıldır bu duruma geldi olaylar. Forumda birçok kez yazdım, toplulumuz bu konularda bitmiş artık. ''Benimkini seninkini döver'' mantığı çoğu kişinin içine öyle bir işlemiş ki, uğraş ki çıkarasın... (Bu düşünce içine işleyenlerin çoğunun yaşıda ufak haliyle)

Ölücüler vs. ayrı bir dert zaten. Sadece gülmek yeterli oluyor. (Gerçi iki chipset üreticisi (özellikle NVIDIA) durumu bu hale getiriyor son yıllarda)

Olay artık ''bir şeyden haz almak'' boyutunu maalesef ki çoktan geçmiş, geçmekte, geçiyor. ''Birbirimizi nasıl daha hızlı al aşağı ederiz ?'' sorusunun cevabını arıyor üstteki bahsettiğim mantığa sahip çoğu kişi (argoya girmek lazımda neyse).

• http://shiftdelete.net/gtx-1070-benchmark-testleri-burada-71947 şurdaki haber ve benchmark testlerine bakılırsa 1800 liraya gtx1070 f/p kart olur bence 1 haziranda amd neler sunucak bakalım
  • Ben de açıkçası üst sınır olarak 1200tl ön görüyorum. Artık bu amazon fiyatı karşılığı mı olur Türkiye fiyatı mı olur bilemem.

• 1070 testleri doğruysa eğer oyununa göre 970den %30-40 aralığında daha hızlı..titanıda tokatlamış genel olarak fark fhd ve 2k da %45-50 bence güzel kart olmuş.

fiyat olarak amazondan bence güzel fiyatlara alabilecez türkiyedede fahiş fiyatlara çıkmazsa 9.. serisini direk öldürecek bu kartlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 29 Mayıs 2016; 19:14:45 >
  • Bu testler doğru gibi birde bunun üzerine optimal tam yazılım desteği geldiğinde dahada iyi sonuçlar gelecektir
  • AMD polaris R9 480 ve R9 480X orta seviye kartlarının özellikleri:

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]
    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

• F/p en iyi ozel sogutuculu hangisi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ile ilgili olan konuları kendi konusunda konusulması daha mantıklı değil mi ? Konu'ya kartla ile ilgili birşeyler okumaya geliyorum, kartla alakasız her türlü muhabbet var.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Tahminimce Zotac
    Tabii ülkemizde F/P olayı pek olmuyor da ben genel olarak söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

AMD ile ilgili olan konuları kendi konusunda konusulması daha mantıklı değil mi ? Konu'ya kartla ile ilgili birşeyler okumaya geliyorum, kartla alakasız her türlü muhabbet var.

Karşılaştırma yapılabilmesi için yazdım. Sonuçta Rakip firmanın kartı. Nvidia ile karşılaştırmak Konu içi olur diye düşünüyorum ondan paylaştım. Sonuçta insanlar 2 sini de karşılaştırıp. En uygun fiyatlı ve en performanlı hangisiyse onu tercih edecek. Tabi AMD yi övüp Nvidia yı kötüleyen bir paylaşım yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

quote:

AMD ile ilgili olan konuları kendi konusunda konusulması daha mantıklı değil mi ? Konu'ya kartla ile ilgili birşeyler okumaya geliyorum, kartla alakasız her türlü muhabbet var.

Karşılaştırma yapılabilmesi için yazdım. Sonuçta Rakip firmanın kartı. Nvidia ile karşılaştırmak Konu içi olur diye düşünüyorum ondan paylaştım. Sonuçta insanlar 2 sini de karşılaştırıp. En uygun fiyatlı ve en performanlı hangisiyse onu tercih edecek. Tabi AMD yi övüp Nvidia yı kötüleyen bir paylaşım yapmadım.

Ben sadece yazıyorum kurallar dahilinde istediğini paylaşırsın zaten. Ama böyle bir niyeti olan iki kartında ana konusunu takip eder sonra karar verir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

quote:

Ben sadece yazıyorum kurallar dahilinde istediğini paylaşırsın zaten. Ama böyle bir niyeti olan iki kartında ana konusunu takip eder sonra karar verir.

• freestyler_07 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için Sağol hocam

• şimdi gtx1070 alırsak güzel bir de monitör almak gerekecek. gene masraf kapısı.
  • Raja Koduri purosunu yakip partilerde takilmaya baslamis bile demek ki derslerine calismislar bu sefer.

• https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nvidia_GTX_1070in_Benchmark_Testleri_Sizdi-83758.htm#commentread

1070 in testleri sızmış arkadaşlar.Evet titan x i geçmiş

• 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.