Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
774.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda sidik yarıştıran yarıştırana, illa 760 mı çekeyim yanınıza?
  • Ben cevabımı buldum, Technopat'ın Farcry incelemesindeki 1440p ve 1080p kısmı sorunlu. Bu oyundan,yazılımdan,bios'dan vs olabilir tabi.

1080p Far Cry Primal

https://www.youtube.com/watch?v=JXhHivCLBwc

1440p Far Cry Primal

https://www.youtube.com/watch?v=Wf6lpFmCKGQ

İki videonunda süresi aynı,testler de aynı. 6:23'de durdurup (yada farklı yerlerde) fps değerlerini gözlemleyebilirsin. 1080p 126FPS'lere kadar çıkarken 1440p 86FPS'lerde bahsettiğim dakikalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Mayıs 2016; 0:36:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: drhiziracil
    ...

Geçen gün bahsettiğim bir konunun kısmi olarak kanıtlarını sunmuşsunuz. Teşekkür ederim. Gerçi siz farklı bir şeye değinmişsiniz. Ama yine de farkında olmadan belki de sitelerin sonuçlarla nasıl oynayabildiğini göstermiş oldunuz. TPU'nun gösterdiğiniz tablolarına göre Nvidia kartların performansı düşmüş, AMD kartların performansı artmış. Neredeyse istisnasız diyeceğim ama arada Nvidia kartların performansının sabit kalıp AMD kartların yine artmaya devam ettiği tablolar var. Daha önce yığınla vukuatı olduğu için TPU'ya artık bu konularda göz ucuyla bakıp gülmek gerekiyor sanırım.

Ayrıca sizin değindiğiniz konuya ilişkin olarak şunu söyleyeyim, baktığım yaklaşık 10 farklı inceleme sonucunda gördüm ki GTX 1080'in OC potansiyeli Maxwell'ler kadar yüksek değil. Özellikle GM200 GPU'lu üst sınıf Maxwell kartların muazzam bir OC potansiyeli bulunuyordu. Ancak GTX 1080, zaten yüksek hızlarda çalışıyor olmasının bir sonucu olarak çok fazla OC olmuyor. Yapılan OC'un oran olarak genelde %10-15 arası getiri sağlamış görünüyor. Bu durumda özel tasarımların ne katacağı da biraz şüpheli hale geliyor.

Amd kartlarının performans artışıyla ilgili daha önceden birkaç yerde görmüştüm yeni driverler geldikten sonra performans artışı oldu diye. Bu incelemelerdeki 980 ti incelemesi biraz daha eski driverlarla yapıldığı için amd'deki performans tutarsızlığını biraz ona bağlıyorum ama tabiki illaki oynamalar olabilir sitelerin kafalarına göre.

Öte yandan dediğiniz şekilde bende gtx 1080lerdeki overclock potansiyelini incelemelere bakarak biraz daha az görüyorum. Daha doğrusu daha öncedende birçok yerde söylenmişti aynı frekans değerlerinde 980 ti daha hızlı çalışıyor diye. Gtx 1080de aynı seviyede (misal 100 hz gpu oc) ile 980 tide (gene 100 hz gpu olsun) overclock yapıldığında performans artışları aynı değil 1080de daha az görünüyor. Ben daha öncedende söylemiştim çok karşı çıkan vardı ama bence gddr5x olsa bile hbm memory ihtiyacı var bunun için (özellikle yüksek çözünürlüklerde). Ben şahsen bi hbm2 memory olsa yapılacak gpu overclocku cok daha etkili olurdu diye düşünüyorum. Bide bu yeni nesil Gtx 1080lerde gpu boost 3.0 var. Eski maxwellerde gpu boost 2.0 vardı.Bunların önce resimlerini paylaşayım;

Bu Gpu boos 2.0
    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

Buda gpu boost 3.0
    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

Bu ikisi arasında benim anladığım kadarıyla gpu boost 2.0'da kayıp bir oc potensiyeli var. Gpu boost 3.0 ise tamamen sonunana kadar yararlanıyo kartın boost hızından. Bu yüzden benim düşüncem maxwell mimaride daha az çekirdek hızı artırımıyla daha fazla performans artışı yakalıyo olabilir. Tabi bunlar bunlar gördüklerim şeyler üzerinden biraz kendi tahminlerim, yanılıyorda olabilirim. Yanılıyorsamda kusura bakmayın lütfen

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hemen bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

quote:

Benim anlamadığım Founders Edition 2850 civarlarındaysa daha sonra firmaların çıkartacakları daha pahalı olacaktır hep böyle olmadı mı? Neden şu an bazı arkadaşlar daha ucuz olacak diyorlar onu anlamadım öyle bir açıklamamı yaptılar.

aynen o arkadaşları bende anlayamadım neye dayanaraktan daha ucuz diyebiliyorlar sonuçta daha da geliştirecekler ve kendi teknolojilerini ekleyecekler

Tanıtımı belliki izlemediniz.

https://www.youtube.com/watch?v=XRmAqylrb0A

2:05'e bakarsan olayı anlarsın.

-

Founder editionun olayı nvidiaya bağış yağmak isteyenler o kartı alıyor olay bu kadar.

Hocam baktım 2.05'e öyle bir şey demiyor. Founders zaten Reference'ın aynısı sadece ismi değişmiş.

Hmm o zaman ben yanlış biliyormuşum.
    Şimdi basit bir araştırma yaptım ve şöyle bir yazı buldum "The 1080 is priced at $599 while the 1070 will cost $379. Founders editions of each GPU with new coolers which will cost $699 and $449, respectively." buda demek oluyor ki yeni bir soğutma sistemi kullandıkları için pahalı satıyorlar ve eski soğutma sistemli fiyatı $599 ediyor. Hala kartın başka firmalarca daha düşük fiyata sunulma ihtimali var. Bence $100 bir soğutma sistemi için fazla.

• Minimum 1440p istemesinin tek açıklaması "Biz gtx9xx kartları şimdilik bitirmiyoruz. Zamanı geldiğinde fişini çekeceğiz" dır. Nvidia yine bir takım katakulli işlerin peşinde hadi hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 970 SLI performansı vermiş gerçekten ancak sıcaklık ve ses değerlerine fln baktımda 83 derecelerden bahsediyor ayrıca GTX 980 den daha gürültülü olmuş, referans tasarım pek iyi gözükmedi gözüme yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 18 Mayıs 2016; 0:43:07 >

• ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Tabi canım, 4K oyunculuk için zannediyormusunuz cidden teknoloji yetmiyor? 2k'da ayrı 4k'da ayrı öpecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

970 SLI performansı vermiş gerçekten ancak sıcaklık ve ses değerlerine fln baktımda 83 derecelerden bahsediyor ayrıca GTX 980 den daha gürültülü olmuş, referans tasarım pek iyi gözükmedi gözüme yine

GTX 970 sli nasıl 8 gb olmuş? pek anlamadım sli ile kartı birleştirsende ramler artmaz diye biliyordum farklı değişik üretim falan mı?

• tunucef12 kullanıcısına yanıt
    DX12 ile bunun değiştiğini belirtiyorlardı. ama yanlış hatırlıyorsam biri doğrusunu söylerse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunucef12

quote:

970 SLI performansı vermiş gerçekten ancak sıcaklık ve ses değerlerine fln baktımda 83 derecelerden bahsediyor ayrıca GTX 980 den daha gürültülü olmuş, referans tasarım pek iyi gözükmedi gözüme yine

GTX 970 sli nasıl 8 gb olmuş? pek anlamadım sli ile kartı birleştirsende ramler artmaz diye biliyordum farklı değişik üretim falan mı?

8GB versiyoları çıkmıştı sanırım geçen sene, test sistemine baktım gerçi 4GB lık kart kullanmış gözüküyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 18 Mayıs 2016; 0:49:29 >

• gtx 460 tan 1070 e terfi edecegim.fark hissedilir mi sizce diye soru sorar misim.. :)

bekliyorum bakalim..ciddi bir ziplama olacak benim icin..
  • quote:

Benim anlamadığım Founders Edition 2850 civarlarındaysa daha sonra firmaların çıkartacakları daha pahalı olacaktır hep böyle olmadı mı? Neden şu an bazı arkadaşlar daha ucuz olacak diyorlar onu anlamadım öyle bir açıklamamı yaptılar.

GTX 1080 için tavsiye edilen satış fiyatı 599$, Founder Edition 699$. 2850 TL olarak bahsedilen 699$ olan model.
    @ghost37

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 18 Mayıs 2016; 0:57:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tunucef12

quote:

8GB versiyoları çıkmıştı sanırım geçen sene, test sistemine baktım gerçi 4GB lık kart kullanmış gözüküyolar

quote:

Orijinalden alıntı: Drysdale

DX12 ile bunun değiştiğini belirtiyorlardı. ama yanlış hatırlıyorsam biri doğrusunu söylerse sevinirim.

pek anlamadım bende dx12 ile ilgili o durumu bilmiyorum yazım hatasıdır belkide

• quote:

Orijinalden alıntı: Drysdale

öyle bir konu vardı dx 12 için ama bu aralar hiç mevzusu geçmiyor , hatta bi ara bunun konusunu açmıştım bende bilen eden pek yok
  • https://www.youtube.com/watch?v=FEx5GrsANZM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    4K 144hz monitor yok diye biliyorum yalniz hocam. max 100hz vardi sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: carlos1111

quote:

GTX 1080 için tavsiye edilen satış fiyatı 599$, Founder Edition 699$. 2850 TL olarak bahsedilen 699$ olan model.
    @ghost37

Hocam bu durum bana ilginç geliyor daha yüksek performans verecek sürümleri niye ucuza satsınlar.
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    4k 144 hz monitör yok diye biliyorum ayrıca 4k 144hz desteği displayport 1.4 ile yeni desteklemeye başladı diye biliyorum. Kaldiki 2k 144hz fiyatı bile 800 dolar ise 4k 144hz düşünmek bile istemiyorum.

Bende 4k 60hz monitör var. 30 ile 60 arası fark ediliyor ama 60 üzerinde ben çok fark göremedim. Asus 2k 144hz Monitörü Saturn de incelediğimde.

1080ti 4k 60+ fps kaldiracagi muamma henüz.

1080ti 4k 60+ fps ultra ayarlarda oynatırsa 4k oyunculuğun çağı açılmış olur. Henüz testler ortada yokken konuşmak erken

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carlos1111

quote:

@ghost37

Hocam bu durum bana ilginç geliyor daha yüksek performans verecek sürümleri niye ucuza satsınlar.

Firmalar founder edition i alıp soğut!ma değişikliği yapmayacak

Ucuzu alıp değişiklik yapacak

Yani durumda founder editiondan daha ucuz olması normal bir durum olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.