Şimdi Ara

Nvidia Ceosu: Yazılım Sektöründe Gelecek Yok Gençler Başka Sektörlere Yönelmeli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka teknolojisinin gelişimi ile her gecen gun yeni iş kollarında insana duyulan ihtiyaç azalıyor. Son olarak Nvidia Ceosu Jensen Huang artık programlama ve yazılım işinin Büyk oranda yapay zeka tarafından yapılabildiği i belirterek bu sektörün orta vadede insanlar için bir iş kolu olmaktan çıkabileceğini söyledi.


    Daha uzun süre sektörde kalmak isteyen yazılımcılatı ise yapay zeka programlama alanına odaklanmalıymış ancak buda sadece kacınılmaz olanı biraz geciktirmek dışında bir işe yaramayacak.


    Kısacası çocukları olan veya genç arkadaslar sektör seçimlerinde dikkatli olmalılar nitekim dünya yapay zeka devrimi ile kökten değişecek gibi görünüyor.


    windows central
    NVIDIA CEO says the future of coding as a career might already be dead in the water with the imminent prevalence of AI
    https://www.windowscentral.com/software-apps/nvidia-ceo-says-the-future-of-coding-as-a-career-might-already-be-dead?fbclid=IwAR3kh9q90zILx6esYrA-996DE17B70ic11cOF-jD-2Guxsl6JXlslgFHXkk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mart 2024; 23:31:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • adam doğru söylüyor birde buyursun gelsin Türkiye'nin halini görsün üniversiteler sınavla ve paralı tam bir şaka gibi...


    ayrıca sadece yazılımcılar değil tüm sektörler etkilenecek. hizmet sektörü eskinin masabaşı müdürü ve ceoları gibi olacak.


    piyasada aylık 100 bin tlye çalışacak inşaat amelesi bulamıyorlar.

  • Forumda da yazılım öğren diyen bir akım vardı bir ara. Demek ki geleceğini planlarken toplumun filan yönlendirmesine bakmadan kendi kararlarınla kendine uygun olan yolu seçmen gerekiyormuş. Bu arada CEO gerçekten haklı. Yani hem yazılımcı çok, hem şirketler çatır çatır personel çıkarıyor hem de yapay zeka birçok sektördeki personel ihtiyacını daraltacak sadece yazılım da değil. Bu belli bir şey aslında 2+2=4. CEO, acı bir gerçeği dile getirip gençleri doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışmış. Daha doğrusu yanlış bir yola sapmadan erkenden onları uyarmış.

    Bu arada ne kadar absürt değil mi? Bir meslek dalı düşünün ki kendi meslek dalının sonunu hazırlamak için canla başla çalışıyor olsun, hatta kendisiyle birlikte birçok iş alanının da sonunu hazırlıyor olsun. Hadi başka alanlarda eyvallah dersinde kendi alanında olunca bir tuhaf oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Mart 2024; 9:49:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hayat kaos ne yaparsan yap talih yoksa gg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yıl kadar önce Bilgisayar Mühendisliği okuma hedefimden vazgeçmiş olmanın ne kadar isabetli bir karar olduğu daha yeni yeni ortaya çıkıyor. Sektör ne olursa olsun yapay zekaya ilgi göstermeyenler silinip gidecekler resmen.

  • Önce memurluk, bankacılık, muhasebecilik, avukatlık, sekreterlik, müşteri hizmetleri vs. her türlü ofis işi biter. Sıra en son yazılımcılığa gelir.

    Aslında yapay zekadan en çok memurların korkması gerekirken sırf oy için kayrılıp el üstünde tutuluyorlar. Yıllarca kendini geliştirip işsiz kalanlar varken akp ilçe başkanlığı referansı ile memur olup hayat boyu garanti maaş almak ne büyük adaletsizlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    15 yıl önce okusan 4 yıl egitim 11 yıl tecrübeyle ekmek yerdin 4-5 yıl daha tecrübeyle de kimse 15-16 yıl tecrübeli adamı göz ardı etmez gene bir departmanda çalışırdın.


    asıl mevzu şu anki yıllarda eğitim gören veya görecek olanlarda bence

  • Neduun N kullanıcısına yanıt

    Bu devirde alaylı olmak okullu olmaktan daha avantajlı kesinlikle. Okunulan bölümün kariyere etkisi yasal mevzuatlar dışında neredeyse hiç kalmadı.

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    Tıp ve insan hayatına direkt etki eden hassas bölümler hariç katılıyorum hocam

  • Yapay zekanın daha alacağı çok yol var. Herkes sanıyor ki yapay zeka tüm işlevleri yerine getirilebilen sisteme çok kısa sürede evrilecek. Amerika tarafı çok farklı bir mevzu. Adamların yatırım yapabilecek paraları var. Düşünün yatırım yapılan paralar, Apple'den değerinden çok daha fazla.


    Buradaki asıl mesele, bu hizmetin ücretinin aşırı fahiş fiyattan satılacak olması. Cloud'a bile hala sıcak bakmayan bir sürü firma var ki normal serverlara göre fiyatı aşırı pahalı. Ortalam bir bankanın bile cloud'a harcadığı paralar yılda, ortlama 100 milyon dolar'ı bulabiliyor.


    Vaktinde ünlü CEO'ların teknolojik gelişmeler hakkında yaptıkları yanlış varsayımlar da mevcut iken, doğrusunu zaman gösterecek.


    İşini iyi yapan bir mühendis (yazılımcı değil), her türlü iş bulur ve öyle küçümsenecek paralar değil. TR piyasının fosil yöneticilerden ve iş ahlakından ötürü alacağı çok yolu var.





  • Son ab ye kaçan bildiğim dandik ünili yazılımcı gençlerin 2 tanesi yazılımcı olcam derken garson işçi oldu orada doğru olabilir.

    ama yükünü tutanda tutuyor amca oğlu paraya para demiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mart 2024; 11:23:30 >
  • Sektörün içinde birisi olarak katılıyorum. Artık yazılımcıların zaten en büyük yardımcısı yapay zeka. 10 yıl sonrasında belki tüm projeyi tek tıkla yazdırabileceksin.
    Ancak insan gözü ve test gerçeği var. Ve bunun ömrü bence programcılıktan daha uzun. Sektöre yönelmek isteyen test tarafını seçebilir ya da AI treni için data science.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Yazilım ögrenseydin ...' capsları boşa çıktı siliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.