Şimdi Ara

Mühendislikten finans sektörüne yönelmek saçma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Top bir okulda EE okuyorum. Şimdi mühendislik yapsak alacağım para belli. En çok para finans sektöründe. Nerede olursanız olun en çok parayı hiçbir zaman teknik elemanlar değil yöneticiler kazanır. Ama aldığım ve yüksek notlarla geçtiğim bir sürü ders de boşa gidecek. Siz olsanız ne yapardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aldığım karardan pişmanlık duymayacağım tarafa yönelirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreug

Aldığım karardan pişmanlık duymayacağım tarafa yönelirdim.

Birinde çok para diğerinde mesleki tatminlik. Para daha ağır basıyor.

• bence sen intihara yönel hocam, senin için en güzel alan. hem tecrübelisin de

• Rookie PG R kullanıcısına yanıt
    Hiç denemedim

Ya kardeşim 1-2 ay önce intihar ediyorum diye konu açan sen değil miydin? Siyanür öneririm hadi allah rahmet eylesin şimdiden

• Bırak aldığın onca dersi 30 yılın boşa gitmesin de...

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Bırak aldığın onca dersi 30 yılın boşa gitmesin de...

Sonuçta belli bir gelir düzeyinin üstünde olacağım lakin mühendis olarak devam edersem çok zengin olma ihtimalim düşük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi ünide okuyosun merak ettim bilkent,haccetepe,odtü gibi bi okulsa bırakmak aptallık olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojman

hangi ünide okuyosun merak ettim bilkent,haccetepe,odtü gibi bi okulsa bırakmak aptallık olur

Hacettepe top okul mu

İmzada yazıyor. Zaten bırakacağım demiyorum mezun olduktan aonra mühendislik yapmamaktan bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hadi gel buluşalım

quote:

Sonuçta belli bir gelir düzeyinin üstünde olacağım lakin mühendis olarak devam edersem çok zengin olma ihtimalim düşük.

Ben de onu diyorum nerde kazanacaksan oraya git bence

• quote:

quote:

hangi ünide okuyosun merak ettim bilkent,haccetepe,odtü gibi bi okulsa bırakmak aptallık olur

Hacettepe top okul mu

İmzada yazıyor. Zaten bırakacağım demiyorum mezun olduktan aonra mühendislik yapmamaktan bahsediyorum.

haccetepe ee alanında türkiyede ilk 5 e giren bir okuldur,üniversite giremiyebilir önemli olan bölümün sıralamasıdır,her mühendis mühendislik yapacak diye bir şey yok zaten piyasaya baktığında bir sürü mühendis kendi mesleğinden farklı alanlarda iş yapıyor,girişimcilik,danışmalık,işletmecilik,para kaygısı duymana gerek yok okulun bölümün güzel ilerde rahat bi yaşamın olacak önemli olan seveceğin işi yapmak

• Banka'da Sistem mühendisi olabilirsin. Finans it si finansçılardan dahaq çok kazanır
  • quote:

quote:

quote:

Hacettepe top okul mu

haccetepe ee alanında türkiyede ilk 5 e giren bir okuldur,üniversite giremiyebilir önemli olan bölümün sıralamasıdır,her mühendis mühendislik yapacak diye bir şey yok zaten piyasaya baktığında bir sürü mühendis kendi mesleğinden farklı alanlarda iş yapıyor,girişimcilik,danışmalık,işletmecilik,para kaygısı duymana gerek yok okulun bölümün güzel ilerde rahat bi yaşamın olacak önemli olan seveceğin işi yapmak

İlk 5’te değil hatta ilk 5’tekilerle arada çok fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUEST-A8WS5Q9 -- 17 Kasım 2017; 16:10:23 >

• Para 90larda finanstaydi suan degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

Para 90larda finanstaydi suan degil

Hala öyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

Para 90larda finanstaydi suan degil

Hala öyle.

Ekonomi okuyorum, 90larda trend investment bankingteydi suan ise girisimci olmaya evrilmis durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Finans sektörü derim. Yönetici pozisyonuna gelirsen rahat bir yaşam sürersin.
  • Şahsen bende İktisat mezunuyum ama finans sektörüne yönelince ilk başta sadece excel kullanman gerekecek.
    Ki enflasyonun tanımını bilmeyip 3 ortalamayla mezun olan arkadaşlarım arasında kendimi bu alanda çok geliştirdiğimi düşünüyorum.

Ama benimde hep bir kodlama hevesim vardı bende bu sektöre yöneldim.Ailecek muhasebeyle uğraşıyoruz ilk okul yıllarımdan beri gelir-giderle uğraşırım.
    Hatta mezun olunca bir muhasebe ofisi yönetmem için iş teklifi bile aldım ama beni tatmin etmeyeceği için başka bir alana yöneldim.
    Şuan sıradan bir beyaz yakalıyım :(
    Ama hayalime doğru adım adım ilerliyorum.
    Başaramazsam elimin altında önceden edindiğim bilgilerim olacağı için kendi sektörüme dönebilirim.

Ben sana DENE derim
  • "Ama aldığım ve yüksek notlarla geçtiğim bir sürü ders de boşa gidecek."

hayır boşa gitmeyecek. para nerde en çok varsa oraya yönel.
  • Aynı fikir bendede var. Makine Mühendisliği okuyorum ama finans, bankacılık, döviz ve özellikle kriptopara piyasaları son zamanlarda kafamı karıştırıyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.