Şimdi Ara

NTLDR eksik ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
58.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ınternetten gezınen regedit ayarlanırını kullanıyordum hanı su Xp ıcın performası arttırmak ıcın oradakı ayarları degıstırdım 1 defa restart attım acıldı 2. defa restart attıgımda makınada NTLDR eksık yazısı cıktı ne yapmam gerek?Makına su anda acılmıyo bıosu gecıyo eksık dıyo

• "NTLDR" eksik demek işletim sistemin çöktü demek.Yapacağın hiç bişey yok.Yani işletim sistemini yeniden kurman gerekiyor.Sana tavsiyem her yerde gördüğün şu saçma regedit ayarlarını yapmaya çalışma.Bu işletim sistemini yazan adamlar bizim kadar düşünemiyor mu?

Geçmiş olsun...
  • sanırım boot dosyalarını silmişşsin

boot.ini
    bootfont.bin
    bootsect.dos
    ntdetect.com
    NTLDR

bu dosyaların root dizinde olması lazım

ayrıca registy ayarları ile bu dosyaların silinmesi arasında bir ilişki yoktur.

sen ne yazdığını eklersen registyi komutumu anlayalım

mail adresi verirsen sana bu dosyaları göndereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioz -- 5 Kasım 2006; 14:58:00 >
  • format sırasında bir dosyanın eksik olmasından dolayı olur veya pc in çökmüş olabilir format atman gerek
  • anlamak bu kadar zormu

adam bi komut çalıştır mış bu şekilde olmuş

kurulmda hata olsa idi komut çalıştıramazdı herhalde

birde ananızdan formatlamı doğdunuz nedir

bilgisayar ne hata veirirse versin hemen format at diyorsunuz
  • yapacagin islem cok basit endiselenmene gerek yok. XP cdsinden kurtarma konsolunu calistir ve asagidaki komutlari sirasiyla yaz.

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    exit

quote:

Orjinalden alıntı: ioz
    anlamak bu kadar zormu

haklisin ama kullandigin kelimelere dikkat etmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serji -- 5 Kasım 2006; 15:23:19 >
  • quote:

sanırım boot dosyalarını silmişşsin

boot.ini
    bootfont.bin
    bootsect.dos
    ntdetect.com
    NTLDR

bu dosyaların root dizinde olması lazım

ayrıca registy ayarları ile bu dosyaların silinmesi arasında bir ilişki yoktur.

sen ne yazdığını eklersen registyi komutumu anlayalım

mail adresi verirsen sana bu dosyaları göndereyim

"ioz" hocam "NTLDR" windows işletim sisteminin çekirdeği kabul edilir ve bunun eksik olması demek o işletim sisteminin hiç bir şekilde çalışmaması demektir.Yani "NTLDR" olmadan işletim sistemi açmaz.Ve bunu kopyala yapıştır gibi bir seçeneğin yok.Registry ayarları ile bu dosyalar arasında yakın bi ilişki vardır.Registrylerle oynaman demek windowsun tabanında yani çekirdeğinde değişiklikler yapman demek.

"NTLDR" bir boot sequence değildir "NTLDR" boot loaderdir.Yani bilgisayarı boota hazırlar."NTLDR" mikro işlemciyi 32 bitlik Flat moda çevirir ve ram'ının 640 K'lık bölümünü MS-DOS'a geri kalanınıda xp'ye ayırır yani "NTLDR" olmadan bilgisayar bu işlemi yapamaz ve hiç bir boot sequence'yi kullanamz.Buda demektir ki işletim sistemi yüklenmeden açılamaz.Yani senin bilgisayarının "NTLDR" si senin bilgisayarının configirasyonuna göre biçimlenmiştir.Başka bilgisayarda bi işe yaramaz.

Benim bildiğim budur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabey_58 -- 5 Kasım 2006; 15:26:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"ioz" hocam "NTLDR" windows işletim sisteminin çekirdeği kabul edilir ve bunun eksik olması demek o işletim sisteminin hiç bir şekilde çalışmaması demektir.Yani "NTLDR" olmadan işletim sistemi açmaz.Ve bunu kopyala yapıştır gibi bir seçeneğin yok.Registry ayarları ile bu dosyalar arasında yakın bi ilişki vardır.Registrylerle oynaman demek windowsun tabanında yani çekirdeğinde değişiklikler yapman demek.

"NTLDR" bir boot sequence değildir "NTLDR" boot loaderdir.Yani bilgisayarı boota hazırlar."NTLDR" mikro işlemciyi 32 bitlik Flat moda çevirir ve ram'ının 640 K'lık bölümünü MS-DOS'a geri kalanınıda xp'ye ayırır yani "NTLDR" olmadan bilgisayar bu işlemi yapamaz ve hiç bir boot sequence'yi kullanamz.Buda demektir ki işletim sistemi yüklenmeden açılamaz.Yani senin bilgisayarının "NTLDR" si senin bilgisayarının configirasyonuna göre biçimlenmiştir.Başka bilgisayarda bi işe yaramaz.

Benim bildiğim budur...

neyse her yazdığına cevap vermeyeceğimde Serji arkadaşım yazmış bunu uygulayabilirsin.

yapmak istedikten sonra seçenek bulunur. Ama format en saçmasıdır.

ayrıca REGİSTY bir DATABASE dir ayarların bulunduğu

Ama NTLDR bir dosya dediğin gibi NT yüklemek amaçlı kullanılır. ayrıca NT sistemlern DOS ile akalası yoktur. ve 640 KB sınırına takılmazlar.

neyse Registy bozulursa windows yüklenir ama çalışmaz ama NTLDR silindiğinden windows yüklenemez buraya dosya kopyalama için bootdisk.com adresinden açılış disketleri isoları edinebilir. kimi ücrestiz açılış sistemleri ile her formattaki dosya sistemine ulaşabilirsin.

vs. vs.

vs..vs.vs.
    birşeyler biliyorsun ama karıştırdığın aşikar

neyse burada sidik yarıştırmak değil amaç

• Hocam sen diyorsun ki registryinin "NTLDR" ile alakası yoktur.Ama "NTLDR" Registry Hkey_Local_Machine\System içindeki select anahtarını okumadan hangi control set ile başlatılacağını saptıyamaz ve sistemi açamaz.
  • Hocam burda kimse sidik yarıştırmaya kalkmıyor birşey biliyorsak bunu paylaşmalıyız.Bu forumun amacı da budur.Burda kimse bilgiçliklikte yapmaya kalkamaz.Ama yanlış bir şeyler varsa bunu düzeltmekte bizim görevimiz.

Saygılarımla...
  • Ntloader kerneli yükledikten sonra bir işe yaramaz

kernel de hangi konfigürasyonu yükleyeceğine de registyden bakar.

windowsların gerçek çekirdeği kerneldir.

NT tabanlı sisitemler ile win9X vb. ürüneleri arasındaki en önemli fark da budur. Kernel farkılığından dolayı iki işletim sistemi birbirinden farklıdır.

yani işletim sisteminin çekirdeği kerneldir. ve sisitemn yöneltilmesini kernel yapar. donanım ile yazıım arasındaki iletişimi kernel ynetir.

NTLOADER sadece boot etmesini sağlar. ve ona gerekli olan ayar dosyası boot.ini dir. boot ini dede işltim sisteminin hangi disk sürücü ve dizinde olduğunu buradan okur.
  • quote:

Ntloader kerneli yükledikten sonra bir işe yaramaz

kernel de hangi konfigürasyonu yükleyeceğine de registyden bakar.

windowsların gerçek çekirdeği kerneldir.

NT tabanlı sisitemler ile win9X vb. ürüneleri arasındaki en önemli fark da budur. Kernel farkılığından dolayı iki işletim sistemi birbirinden farklıdır.

yani işletim sisteminin çekirdeği kerneldir. ve sisitemn yöneltilmesini kernel yapar. donanım ile yazıım arasındaki iletişimi kernel ynetir.

NTLOADER sadece boot etmesini sağlar. ve ona gerekli olan ayar dosyası boot.ini dir. boot ini dede işltim sisteminin hangi disk sürücü ve dizinde olduğunu buradan okur.

Güzel bi copy,paste olmuş...
    Emeğine sağlık.
    Peki hocam "NTLDR" olmadan kerneli nasıl yüklersin?

• Bu sayfayı şimdi gördüm çok güzel bir konu hakkında tartışıyorsunuz.Ve karabey_58'in sorusunun cevabını merakla bekliyorum karşıdan ne gelecek diye?
  • Ama çekirdek konusunda haklısın hocam bende şimdi hatırladım.Uzun zaman oldu bu konuları kapatalı ama saol senin sayende hatırladım
  • copy paste yi sadece kolay olsun yaparım ama

yazıyı incelersen anlarsın benim sık yaptığım yazım yanlışları vardır elbet

her harfini tek tek girdim.

neyse yaw işi gücü bıraktım neyle uğraşıyorum
  • evet yukardaki arkadaşın dediği gibi xp cdsinden aç ve kurtarma consolu ( siyah dos komut ekranına düş) yanılmıyorsam bootfix c: yazarsan eksik yükleme dosyalarını geri yüklüyor.diğer komutlarada standart dos komutu dir ile bakabilirsin.
  • ne yazıkkı komutların hıc bırı calısmıyor. Onaramıyorumda cunku res attıgımda tekrardan ntldr dosyası cıkıyor.
    Format mı atsam acep?
  • onarmak icin acilmasina gerke yok dostm. kurtarma konsolunda:

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    fixboot
    fixmbr
    exit

komutlarin isirasiyla yaz
  • olmadı arkadasım format attım artık
    saolun yardımcı oldugunuz ıcın
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

yapacagin islem cok basit endiselenmene gerek yok. XP cdsinden kurtarma konsolunu calistir ve asagidaki komutlari sirasiyla yaz.

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    exit

quote:

anlamak bu kadar zormu

haklisin ama kullandigin kelimelere dikkat etmelisin.

+1

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.